Problem z instalacją Batman - Arkham City na PC (XP)

Forum Gry Akcji
Odpowiedz
27.11.2011 20:39
1
odpowiedz
poltar
176
Senator

Problem z instalacją Batman - Arkham City na PC (XP)

Witam.

Wlasnie dzis zakupilismy z kuzynem po jednej sztuce tej gry (promocyjnie w MM :) ) i pojawil sie problem z zainstalowaniem jednej z nich.

Ja u siebie na Windows 7 zainstalowalem bez klopotu (choc jak w przypadku poprzedniczki moge grac tylko na profilu offline).

Natomiast kuzyn ma XP SP3 i tu pojawil sie problem. Podczas instalacji w momencie gdy instalator ma prosic o wlozenie drugiej plyty pojawia się błąd.

"Istnieje problem z tym pakietem Instalatora Windows. Instalator nie może uruchomić wymaganego programu."

Do tego momentu gra instaluje sie bez klopotu.

Proba zainstalowania innego instalatora konczy sie komunikatem "Instalator wykrył że wersja dodatku Service Pack tego systemu jest nowsza niż aktualizacja którą chcesz zastosować, nie ma potrzeby instalowania tej aktualizacji".

W sieci nie znalezlismy by ktos zglaszal podobny problem. Inne gry instaluje bez problemu (ostatnio MW3, AC:B). Wlaczenie i wylaczenie uslugi instalatora nie pomoglo.

Czy ktos spotkal sie z tym problemem przy tej lub innej grze i moze cos doradzic?

/edytka
PS. W tej chwili trwa proba instalacji Windows Installera 4.5 dla SP3

27.11.2011 20:46
XneoX
2
odpowiedz
XneoX
41
BUK GIERECZKI

Ja gdy instalowałem Batmana (również XP) wyskoczył komunikat, że jakieś archiwum jest uszkodzone. Wrzuciłem płytkę drugi raz, instalowało od nowa i wszystko przebiegło bez problemów. Ale ty piszesz, że ponowna instalacja nic nie daje ale ja bym spróbował jeszcze raz. Może pójdzie tak jak u mnie.

27.11.2011 20:50
3
odpowiedz
poltar
176
Senator

Dwie proby instalacji wywolaly ten sam blad w tym samym miejscu, klopot jest z systemem raczej, nie z plyta.

Za chwile okaze sie czy wymiana instalatora z wersji 3.01 na 4.5 pomogla.

/edit
Nic to nie dalo, dalej to samo.

Forum Forum Gry Akcji
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl