Witam. Mam pewien problemik i mam nadzieję ,że pomożecie.
Jakoś ponad tydzień temu zakupiłem używane Gta IV na tą konsolę. Bałem się ,że nie będzie możliwości włączenia gry prze zarysowania . Rysy były owszem ,ale proces instalacji na HDD poszedł bez problemu. Przez cały tydzień grałem ,czasami dosyć długo i nie było żadnych problemów jednak wczoraj po około dwóch godzinach grania obraz ''zawiesił'' się na jakieś 20s i znowu ruszył. Wyłączyłem konsolę i po jakimś czasie chciałem znowu zagrać. Jednak gra zawiesiła się po jakichś 3 minutach. Trzeba pamiętać .że gra jest zainstalowana na dysku. W innych grach nie zauważyłem tego problemu.
PS. Po usunięciu ,jeszcze raz zainstalowałem grę i instalacja znowu przebiegła bez problemowo.
- przeczysc cache dysku
- ustaw konsole tak zeby miala dobry przeplyw powietrza
- pamietaj ze zwisy moga i niestety beda sie zdarzac
gdyby byl problem z instalacja gry to wiedzialbys o tym juz w trakcie instalacji
Spróbuje usunąć cache dysku. Konsola się nie grzeje ,ponieważ ma dobry przepływ powietrza z każdej strony.
Wiem ,że późno odpisuje ,ale niestety usunięcie cashe pomogło tylko w dwóch pierwszych odpaleniach gry po ich usunięciu. Teraz ich usunięcie nic nie daje i gra znowu chrashuje się po 5 minutach. Jakieś inne pomysły?
Zauważyłem też ,że przed zwiechą zawsze pokazuje komunikat iż odłączono z xbl.
O ile dobrze pamiętam przy zarysowanych płytach zawsze wyskakiwał komunikat aby ją wyciągnąć i przeczyścić.
Może nie w tym problem?
Może dla całkowitej pewności poświęć trochę więcej czasu innej grze? Jeśli błąd nie wystąpi, to na 100% wina płytki z GTA IV.
http://www.gamespot.com/forums/topic/29021937/gta-iv-freezes-while-disconnected
z linkow ktore sa tam podane wynika ze nie jestes jedyny i chyba jedynym rozwiazaniem jest regularne czyszczenie cache (lub tez odlaczenie od xbl na czas gry, sprobuj tego najpierw)
Nie masz problemów z internetem? U mnie xbox się wieszał własnie na ~30 sekund jak byłem podłączony do live'a i zerwało mi połączenie z internetem.
[6] Płytę czyściłem i nie pokazywał się żaden komunikat.
[7] Grając 1,5 godziny w NFS Hot Pursuit nie uświadczyłem żadnych problemów tak samo jak i z innymi grami Rockstara (RDR, L.A Noire)
Sprawdzę jeszcze jak będzie z graniem bez podłączonego neta i spróbuje nie instalować aktualizacji ,które się ściągają przy uruchomieniu gry po usunięciu cashe. Ogólnie to dosyć dziwne ,że problem zaczął występować dopiero pod koniec gry.
Ogólnie GTA IV to chyba największy techniczny bubel w historii...
PS. Dzięki za zainteresowanie tematem :)
Po całkowitym odłączeniu konsoli od neta gra nawet po 2 godzinach nie zwiesiła się :) Dzięki wielkie!