Witam
Ostatnio do swoje go falouta 4 wgrałem kilka modów przez NMM. Są to mody zmieniające tylko oprawę graficzną i nic więcej. Zauważyłem ze jest problem gdy chce by moja postać zaczęła sprintować. Czasami "jak jej sie zachce" to normalnie biega lecz przez większość czasu jest z tym problem. Nie reaguje na wciskanie klawisza sprintu. Z klawiaturą jest wszystko w porządku jak i w ustawieniach gry. Sprawdzałem na innej produkcji Bethesdy (skyrim) i w tej grze wszystko działa bez zarzutu.
Załączam zainstalowane mody.
kolejny screen z zainstalowanymi modami
Jedyne co mogę poradzić to przypomnieć sobie moment po którym z kolei modzie postać straciła wigor do biegania i go odinstalować. Można też odinstalować pojedynczo kilka ostatnich modów , po każdej deinstalce obserwując bieganie postaci..
To jest właśnie dziwna sytuacja. Zacząłem po kolei odinstalowywać mody i sprawdzałem jak gra na to zareaguje lecz bez zmian. wczytałem save z momentu rozpoczęcia gry i przy wszystkich modach niby było okej lecz problem jest dalej. Utworzyłem nową gre nawet i nic nie pomogło. "postać biega jak ją humor najdzie" .
Wyrzuciłem wszystkie mody i wtedy było w porządku.
Nie instalowałem modów, które by wpływały na NPC lub modyfikowały postać.