Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Problem z glośnikami 5.1

29.11.2018 09:01
raziel88ck
1
raziel88ck
208
Reaver is the Key!

Problem z glośnikami 5.1

Hej. Mam Windows 7, głośniki Creative 5.1 T6100 i sterowniki realtek.

Problem z głośnikami polega na tym,że jeśli użyję opcji odpowiadających programowi to muzyka na youtube czy w media player chodzi z dwóch głośników. Natomiast gdy ustawię w programie wszystkie opcje na "wyjście na głośnik przedni" to wtedy jest wszystko ok do pewnego momentu.

Tym momentem jest uruchomienie gier. W grach nie mam wtedy głosów. Natomiast gdy ustawię tak jak w programie to wszystko jest w grach ok. Tyle, że znowu mam 2 głośniki działające w systemie słuchając przez youtube czy media player...

Szczerze nie bardzo mi się chce za każdym razie inaczej to ustawiać. Szczególnie, że kiedyś było wszystko cacy. Ostatnio robiłem format.

29.11.2018 10:07
kaitso
2
odpowiedz
kaitso
37
Generał

Masz głośniki 5.1 a muzyka zwykle jest w stereo - tego nie przeskoczysz. Jak sobie ustawisz "wyjście na głośnik przedni" to w każdym głośniku prawdopodobnie leci dokładnie to samo - więc trochę zaprzeczenie idei kina domowego 5.1

Nie wiem jak to u Ciebie działało wcześniej, ja na wszystkich zestawach głośników i na wszystkich kompach zawsze miałem muzykę tylko na 2 głośnikach

post wyedytowany przez kaitso 2018-11-29 10:08:14
Forum: Problem z glośnikami 5.1