Hej. Mam Windows 7, głośniki Creative 5.1 T6100 i sterowniki realtek.
Problem z głośnikami polega na tym,że jeśli użyję opcji odpowiadających programowi to muzyka na youtube czy w media player chodzi z dwóch głośników. Natomiast gdy ustawię w programie wszystkie opcje na "wyjście na głośnik przedni" to wtedy jest wszystko ok do pewnego momentu.
Tym momentem jest uruchomienie gier. W grach nie mam wtedy głosów. Natomiast gdy ustawię tak jak w programie to wszystko jest w grach ok. Tyle, że znowu mam 2 głośniki działające w systemie słuchając przez youtube czy media player...
Szczerze nie bardzo mi się chce za każdym razie inaczej to ustawiać. Szczególnie, że kiedyś było wszystko cacy. Ostatnio robiłem format.
Masz głośniki 5.1 a muzyka zwykle jest w stereo - tego nie przeskoczysz. Jak sobie ustawisz "wyjście na głośnik przedni" to w każdym głośniku prawdopodobnie leci dokładnie to samo - więc trochę zaprzeczenie idei kina domowego 5.1
Nie wiem jak to u Ciebie działało wcześniej, ja na wszystkich zestawach głośników i na wszystkich kompach zawsze miałem muzykę tylko na 2 głośnikach