Witam. Mam problem mianowicie chciałbym grać w Shadow Of Mordor na PC lecz na padzie (nie jest to pad xbox) szukałem emulatorów do pada i najpopularniejszy do był x360ce. Podłączam pada wyszukało mi automatycznie konfiguracje mojego pada w programie x360ce wszystko ładnie chodzi pad reaguje prawidłowo itd. Kopiuje te dwa pliki do folderu z exe Shadow Of Mordor i za nic nie wiem jak zrobić by to działało. W ustawieniach nic nie mogłem znaleźć i brak pomysłów. Proszę o pomoc gdyż nie lubię bardzo grać na klawiaturze i myszce z góry dziękuje.
1. Kopiujesz pliki, uruchamiasz emu żeby konfiguracja się pobrała. Nie odwrotnie.
2. Odpalasz grę.
3. Jeśli wszystko jest OK, to usłyszysz takie charakterystyczne piknięcie z głośników. Oznacza to, że gra sama wykryła i uruchomiła emulator. Nic oprócz tego nie robisz.
4. Jeśli piknięcia nie ma i pad nie działa, zaczynają się problemy (ręczne ustawianie, wskazywanie exe, itd, itp).
Ewentualnie użyj xpaddera. Bardzo fajny programik pozwalający przypisać klawisze do guzików pada. Można w ten sposób grać na padzie nawet w te gry, które go w ogóle nie obsługują (skończyłem tak, na przykład, Gothica i grało się świetnie).
Nie działa x360ce. Skorzystam z xpaddera dzięki.