Nie do końca pamiętam jakie są, ale na pewno na GTA 6, jeśli ma wyjść w 2025, a poza tym Avowed i Indiana Jones na PS5. To są moje gamingowe priorytety po bardzo słabym 2024.
Ale dużo innych gier budzi też moje uprzejme zainteresowanie - np. ten cały Gothic Remake (może w końcu uda mi się to przejść i dołączyć do grona osób, które lubią Gothica). Heroes of Might and Magic: Olden Era może być ciekawe, kusi reboot Fable, o ile trafi na PS5. Football Manager 2025 oczywiście. Remake Wiedźmina 1 pewnie nie wyjdzie w 2025?
Pewnie w to nie zagram, ale mam na uwadze Croc: Legend of the Gobbos Remaster.
Ogólnie dostrzegam pewną zabawną tendencję, że inwestycje poczynione przez Microsoft w gry powoli zaczną się w 2025 materializować w postaci super gier, a jednocześnie Xbox jest na tyle martwą platformą, że bezczelnie wypatruję premier tych gier na PlayStation 5...
1.nowe legend of heroes i remake Trails in the Sky FC
2.vampire the masquerade
3.mafia old country
4.persona 6
5.Expedition 33
6.the alters
7.cronos
RE - Resident Evil, KCD napisał kolega wyżej. GTA chyba nie muszę mówić
Wielki Złodziejt Auta
GTAVI
Kingdom Come Deliverance II
Civilization VII
Gothic Remake
Poza tym to czekam na:
Witcher Remake
Witcher 4
Cyberpunk 2
RDR2
Na gry Rockstara zawsze czekam. To raczej oczywiste.
Z gier, które powinny pojawić się w 2025 roku najmocniej czekam na to:
Kingdom Come: Deliverance 2
GTA VI
Metal Gear Solid 3 remake
Gothic remake
Oczywiście tam, gdzie duże oczekiwania najłatwiej o rozczarowanie się.
Być może kolejny Resident wskoczy wiosną, bo Capcom klepie kolejne odświeżenia jak z taśmy. Mogą zrobić nową wersję Re 0 lub Re Code Veronica albo kolejny już remake Re1, bo w TPP jeszcze nie było. Badali rynek czego chcą gracze więc na pewno plany mają na kolejne odświeżenia.
Raczej nowy Tomb Raider nie pojawi się w przyszłym roku. Najszybciej pewnie w 2026.
czekam z niecierpliwością na grę nie zabudowaną i w pełni dokończoną w dniu premiery która nie będzie mi narzucać swiatopogladu i za to karać. tytuł i wydawca nieznany.