Bardzo możliwe, że premiera The Last of Us Remake na PC odbędzie się jeszcze w tym roku. Od wielu miesięcy mówi się o odświeżonej wersji hitu Naughty Dog. Gra ma zadebiutować na początku września, z plotek wynika, że za udoskonalenie TLoU odpowiada studio założone przez Sony przede wszystkim z myślą o tym remake’u.
Jeff Grubb wspominał o projekcie kilka tygodni temu w materiale Kinda Funny Gamescast (https://www.youtube.com/watch?v=bu3T0AhYLmw&ab_channel=KindaFunnyGames). Twierdził, że TLoU Remake zadebiutuje w okresie świątecznym 2220 roku. Teraz otrzymaliśmy kolejne potwierdzenie tegorocznej premiery. Użytkown Treść skopiowano z Lowcygier.pl ik The Snitch zamieścił Tweeta, z którego wynika, że The Last of Us Remake pojawi się już 2 września na PlayStation 5 i komputerach osobistych. Zapewne gracze będą mogli zakupić The Last of Us Remake na Steam i Epic Games Store, tak jak miało to miejsce przy dotychczasowych wydaniach gier Sony na PC.
The Snitch jest stosunkowo nowym „leakerem”, jednak udostępnił pełną listę gier z ostatniej prezentacji State of Play na parę godzin przed faktycznym wydarzeniem, dlatego możemy wnioskować, że rzeczywiście ma wgląd do tegorocznych planów Sony.
Od dawna mówi się, że ta gra wyjdzie na PC a gry z PS5 niemal wszystkie będą na tej platformie i to jeszcze w tym roku, tylko konsolowcy oszukuja sami siebie wmawiając, że to marzenie pecetowców. Z czego to wynika? Nie wiem. Zazdrość, czy oburzenie, że oni specjalnie kupili konsolę, a ich gry wychodzą na inne platformy.
A ja nigdy nie rozumiałem i nadal nie rozumiem dlaczego istnieją jakieś podziały na konsolowców i pecetowców. Tym bardziej nie rozumiem najbardziej zidiociałych członków powyższych grup, którzy marnują tlen i energię na wyzywanie się wzajemne. Jakby takie trudne było zaakceptowanie faktu że każdy gra na tym na czym chce i czerpie z tego frajdę i jest to jego indywidualna sprawa.
Jeżeli plotki się potwierdzą i TLoU wyjdzie na PC, to chętnie ogram. Jakoś tak się złożyło że nigdy nie miałem w domu konsoli (nie licząc Pegasusa :P) bo przy każdej okazji gdy pojawiał mi się w głowie pomysł żeby sobie kupić, od razu była druga myśl "niepotrzebny wydatek, przecież mam peceta". A biorąc pod uwagę co już wiem o tej grze i jaką ma opinię wśród graczy i nie tylko, myślę że mi się naprawdę spodoba i wciągnie jak bagno.
A ja nigdy nie rozumiałem i nadal nie rozumiem dlaczego istnieją jakieś podziały na konsolowców i pecetowców. Tym bardziej nie rozumiem najbardziej zidiociałych członków powyższych grup, którzy marnują tlen i energię na wyzywanie się wzajemne. Jakby takie trudne było zaakceptowanie faktu że każdy gra na tym na czym chce i czerpie z tego frajdę i jest to jego indywidualna sprawa.
Problemem jest tutaj nazywanie gier z konsol exclusivami. Wtedy uzytkownicy konsol mysla sobie, ze sa super i w ogole, bo ich gry sa exclusive - wyjatkowe. Bo to nasze i nikt inny nie ma prawa w to zagrac, jezeli nie posiada konsoli. Chore myslenie. Korpo same napedzaja ten caly burdel. A gracze, jak ciemna masa, ida za nimi...
Powiem to tylko raz, to nie miejsce na kolejne przepychanki międzyplatformowe, to info o możliwej premierze TLoU Remaku na PS5 i PC. Opluwanie wychodzi z jednej, jak i z drugiej strony, także darujcie sobie, i skupcie się na istocie wiadomości. Każde tego typu zaczepki będą chowane.
Widze, ze komus nie podoba sie, ze ktos ma swoje zdanie. Ide stad...
Póki co pewne są tylko porty Pc:
20 czerwca - Uncharted 4 + Uncharted: The Lost Legacy
12 sierpnia - Marvel's Spider-Man
Plotki od dawna są na temat portów Bloodborne w wersji zremasterowanej, Ghost of Tsushima, Demon's Souls remake.
Pewnie kiedyś też będzie Persona 5 Royal skoro Persona 4 zadebiutowała już na blaszaku.
The Last of Us remake podejrzewam będzie miał premierę dopiero w 2023 roku i będą chcieli zgrać się z serialem HBO. Ale bardziej prawdopodobne, że początkowo gra będzie tylko dostępna na Ps5.
Wiesz: te 4 miesiące jakoś wytrzymamy