Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Praca graficzna - "Galeria handlowa"

28.11.2013 17:52
1
PkSrlz
71
Konsul

Praca graficzna - "Galeria handlowa"

Tytuł pracy nosi nazwę tak jak w temacie czyli "Galeria handlowa" i może on być wykonany dowolną techniką czyli rysunek,animacja, coś w 3D, fotografia..
Moim pomysłem było stworzenie głowy UFO oraz oteksturowaniu jej w różne etykiety sklepów zaś oczy miały odbijać różne napisy typu "sale, wyprzedaż" co miało symbolizować częsty stan ludzi w jaki wpadają po wejściu do galerii handlowej czyli są jakby w pewnym amoku tego wszystkiego co się dzieje i zachowują się jak "UFO" i przestają rozumieć co się do nich mówi, stają się dziwakami. Jest to przedstawienie bardzo skrajnego przypadku lecz to był pierwszy pomysł jaki przyszedł mi do głowy i zacząłem realizować.
Innym pomysłem lecz już znacznie bardziej uproszczonym było wykonanie niewielkiej czarno białej animacji, przedstawiającej małe czarne punkciki szybko zbiegające się do jednego większego boxa. Całość wykonana w 2d w tym przypadku.

Posiada ktoś inne ciekawe pomysły do tego tematu? Będę bardzo wdzięczny za każdą odpowiedź do tego tematu :)

28.11.2013 18:58
2
odpowiedz
PkSrlz
71
Konsul

up

28.11.2013 19:37
HUtH
3
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

to z głową ufo jest fajne, ale nie wiem czy taka "skóra" z logami będzie dobrze wyglądać... takie jakby naklejki wyjdą... To w ogóle po prostu ma być sama głowa bez otoczenia? Jeśli z otoczeniem to (jeśli się tak da) na tej skórze mogłyby być loga wypalane laserami, tatuowane tymi maszynkami, stemplowane, czy nawet wycinane skalpelem czy wypalane formą żelazną(jakieś takie ramiona robotyczne wychodzące z góry i dołu(z mroku) z tymi narzędziami mogłyby się unosić dookoła głowy), choć to już dość brutalne... a gdzieś jakoś dalej w tle dookoła(taka panorama) na wysokości głowy byłyby zblurowane dające światło pstrokato-neonowe witryny z logami. No a oczy zamiast tylko odbijać mogłyby mieć też jakąś taką poświatę :P
luźne zakręcone pomysły ogólnie...

28.11.2013 19:49
4
odpowiedz
PkSrlz
71
Konsul

Wyrzeźbiłem tylko samą głowę z szyją gdyż stwierdziłem, iż focus na głowę z tymi "upiekrzeniami" da lepszy efekt niż UFO z resztą ciała :)
W tle chciałem dać właśnie tak jak napisałeś jakieś witrynki sklepowe z rozmyciem gausowskim co powinno dać ciekawy efekt.

28.11.2013 20:06
HUtH
5
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

akurat nie chodziło mi o resztę ciała(zbędne tutaj), a raczej o dodatkowe elementy, które mogłyby się w pobliżu głowy znaleźć

28.11.2013 20:27
6
odpowiedz
PkSrlz
71
Konsul

coś w stylu hmm siatek lub wózka na zakupy może jeśli już tak szaleć :) Te mechaniczne ręce o których wspomniałeś wcześniej jakoś średnio mnie przekonują ;p

28.11.2013 21:51
7
odpowiedz
PkSrlz
71
Konsul

ktoś jeszcze może wspomoże swoją kreatywnością :) ?

29.11.2013 22:14
8
odpowiedz
PkSrlz
71
Konsul

ostatni raz up :)

Forum: Praca graficzna - "Galeria handlowa"