Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Potrzebuję pomocy

29.05.2013 20:21
BliBs_Pl
1
BliBs_Pl
81
Weltschmerz

Potrzebuję pomocy

Witam!

Zwracam się do Was o pomoc w pewnym konkursie. Otóż jest strona Gamegen.pl. Da się tam wygrać różne gry, konsole lub akcesoria. Uprzedzając sugestie, że to fake - na tej stronie wygrało dużo osób np. pr0gh0st, który był użytkownikiem tego forum, dostał już PS Vitę. Strona ta polega na biciu osiągnięć i za to dostaje się punkty. W graczu tygodnia trzeba bić acziki w grach z danych kategorii, a w graczu miesiąca we wszystkich. Na tą chwilę rywalizuję z osobą, która była podejrzewana o oszustwa (i były nawet dowody), ale nie została zbanowana. Niestety wygrywa ona z racji, że miała przewagę praktycznie przez cały czas. W tym momencie zwracam się z prośbą do was, droga społeczności. Drugim sposobem, żeby dostawać punkty jest zapraszanie znajomych i jest to równowartość 5 achievmentów. Mam nadzieję, że znajdę kilka dobrych dusz, które pomogą mi w tym konkursie. Żeby to zrobić trzeba:

1. Założyć konto z tego linku -> http://gamegen.pl/invite/blibs-pl.html
2. Jeśli już założyłeś, musisz kliknąć na swój nick w prawym górnym rogu. W miejsce zaznaczone tutaj -> http://i.imgur.com/eXtLv5S.jpg
3. Wpisz swoje Steam ID. Jest to link, który ustawiasz sobie na Steamie. Żeby to zrobić trzeba wejść na swój profil i wcisnąć "Edytuj mój profil". Tam będzie coś takiego jak "Niestandardowy adres" i to, co tam wpiszesz, będziesz musiał wstawić też w te pole na Gamegenie. Jeśli i tak nie wiesz, jak to zrobić, kliknij w znak zapytania ->http://i.imgur.com/7bIKZJr.jpg
4. Ostatnim krokiem jest dodanie do znajomych na Steamie profilu Gamegen_pl -> http://steamcommunity.com/id/Gamegen_Pl/

Mam nadzieję, że ktoś będzie chciał mi pomóc. Jako dodatkową zachętę, deklaruję się, że zrobię giveawaya, dla osób, które się zarejestrują i zrobią wszystko według mojej instrukcji. Pozdrawiam i proszę o wsparcie.

29.05.2013 21:51
2
zanonimizowany837446
2
Junior

Bilbo, odstawiając teraz na bok całą naszą znajomość itd. muszę Ci powiedzieć, że ostatnio zachowujesz się po prostu żałośnie i infantylnie. Gamegen pierwotnie miał być stroną, skupiającą społeczność graczy oferując im atrakcyjne nagrody dla najaktywniejszych. Tobie chodzi tylko i wyłącznie o wygraną. Okej, akurat do tego nie mogę się przyczepić. Co mogę jednak tutaj powiedzieć to fakt, że zwycięzca powinien wykazać swą aktywność głównie poprzez zbieranie achievementów, a nie robienie kolejnych dramatów i żebranie przez ref linki (swoją drogą, nie jestem zbyt aktywnym userem tego forum, więc nie wiem czy w regulaminie jest wzmianka o ref linkach, ale ostatnio prawie wszędzie jest taki paragrafik). Wiesz jaka jest różnica pomiędzy Tobą, a każdą inną osobą która dotychczas wygrała gracza miesiąca? Oni po prostu grali, zbierali achievementy, wykazywali swą aktywność w inny sposób BEZ ton płaczu. Wystarczy spojrzeć na punkty. Zwycięzcy z poprzednich miesięcy zebrali od 2000 do nawet ponad 3500 punktów w 30/31 dni. Jest dzień 29. maja, a Ty świecisz w rankingach z (nie ukrywajmy) marną ilością niecałych 1900 pkt. Co to może oznaczać prócz tego, że oni po prostu o wiele bardziej przyłożyli się do swej wygranej, aniżeli Ty? Byłeś świadkiem, jak wspomniany pr0, czy Przemcio starali się o gracza miesiąca i doskonale widziałeś jak ciężko (myślę że to słowo będzie jak najbardziej na miejscu) pracowali. Nie tak jak Ty, włączając grę na godzinę, dwie i rozsyłając ref linki z małą domieszką lamentowania. Wystarczyło pomyśleć, spytać - przecież od razu byśmy Ci pomogli gdybyś zamierzał nabijać achievementy w jakiejś grze z multiplayerem. Fakt, spytałeś Przemcia o dobór dodatkowych gier, jednak totalnie olałeś jego rady co do strategicznego rozgospodarowania swoich pozostałych achievementów. Przecież zarówno on jak i pr0 są o wiele bardziej doświadczeni w tych sprawach i gdybyś tylko był uprzejmy ich posłuchać, to byłbyś teraz w o wiele lepszej sytuacji. Oczywiście pozostaje jeszcze kwesta Twojego nastawienia, które mnie po prostu roz... wala. Jak już wspomniałem - zamiast płakać tu i ówdzie, mogłeś się wziąć do roboty, a nie doszukiwać się w każdym użytkowniku oszusta czy innego szatana. Ostatnia sprawa - doszły mnie słuchy, że przed opublikowaniem tego tematu spytałeś pr0 czy możesz o nim otwarcie mówić, na co on nie wyraził zgody. Ty to natomiast totalnie olałeś. Nie jestem w 100% pewien czy to prawda, ale jeśli tak to jeszcze większa pogarda w Twoją stronę. Pozdrawiam mamę.

29.05.2013 21:58
Maziomir
😊
3
Maziomir
39
Senator
Image

Moglibyście załatwiać swoje sprawy prywatnie.

29.05.2013 22:00
4
zanonimizowany837446
2
Junior

Chcieliśmy, to tak jak wyżej pisałem Bilbo (mimo zakazu o pisaniu o pr0 od niego samego) poleciał z tym na forum. No cóż.

29.05.2013 22:27
nagytow
5
nagytow
146
Firestarter

Heh dramaty w zwiazku z jakims klonem raptra czy xfire szumnie nazywajacym sie strona e-sportowa (gdzie ten e-sport?).

31.05.2013 16:07
BliBs_Pl
6
BliBs_Pl
81
Weltschmerz

Podbijam, może znajdzie się jakaś dobra dusza :/

Forum: Potrzebuję pomocy