Wymagania:
- cena 300-800zl
- czytnik bluray 3D
- hdmi/WiFi/ethernet
- dysk nie mniej niż 500gb (może być zewnętrzny)
- (opcja) czytanie ISO bluray, albo płyty bluray "z folderu"
- odczyt avi/xvid i mkv/x264
Co polecacie? :)
takie rzeczy tylko w erze :D
Popcorn Hour C200 spelnia wszystkie Twoje wymagania, do tego ma dziesiatki roznych serwisow internetowych.
okej, powiedzmy że mogę zapłacić 1200-1300zł jesli będzie warto
cruiser --> ten popcorn wygląda całkiem nieźle, ale z tego co widzę BR/HDD trzebaby jeszcze dokupić?
Podjarałem się lekko, ale potem przeczytałem recenzje, które zjechały to urządzenie :/
Dwie inne opjce:
- Złożyć to z dwóch różnych urządzeń. Czy jest taka możliwość, żeby mieć dwie wtyczki hdmi z jednej strony, jedną z drugiem i jakimś guzikiem wybierać źródło?
- może jakiś komputer/ pudełko (intel ion?) z odpowiednim oprogramowaniem? (xmbc?)
Najlepsze rozwiązanie to budowa własnego HTPC na linuksie. Jeśli zależy Ci tylko na odtwarzaniu filmów i przeglądaniu netu wystarczy kupić tanie APU np. od AMD. Oczywiście odpowiednia obudowa, gdzie zmieści się dysk twardy i Bluray 2,5".
Możliwości takiego urządzenia są ogromne. Możesz je dodatkowo wyposażyć w tuner DVB-S2/C/T i oglądać odpowiednio satelitę, kablówkę czy naziemną. Cała funkcjonalność w jednym urządzeniu.
Główną wadą takiego rozwiązania jest ilość pracy jaką trzeba poświęcić by coś takiego odpowiednio skonfigurować, ale efekty są tego warte.
Wydając trochę więcej i kupując lepsze podzespoły możesz rozszerzyć funkcjonalność urządzenia o gry. Tryb Big Picture w Steam funkcjonuje bardzo dobrze na TV.