Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Poszukuję gry

22.04.2023 10:11
1
karnisterniak
155
Generał

Poszukuję gry

Co najmniej raz szukałem, ale nie znalazłem prawidłowej gry.

Posiadałem demo , bodajże FPS. Bardzo stara gra, ale cieżko mi okreslić przedział czasowy więc zgaduje że pomiędzy 1998 a 2010 , ale raczej te lata wcześniejsze.
Pamiętam tylko, że w demo wysiadałem ze statku który znajdował się wewnątrz albo stacji kosmicznej albo większego statku. Postać znalazła lub posiadała nietypowa broń jak w serialu XENA, Dysk którym potrafiła rzucac w przeciwników i chodziłą po tej niby staci i zabijała potwory - ale raczej to były stwory humanoidalne i też z tego co mi się wydaje potrafiły strzelać, tak myślę. Skoro jestesmy na jakimś obcym statku to raczej to jacyś żołnierze. To było tak dawno że nie pamiętam nawet wyglądu tych stworów ale przy tamtej grafice to człowiek nie zwracał uwagi na takie szczegóły oprócz własnej postaci i uzbrojenia. To tak jak granie w Predatorem czy OBCYM , nie liczyło sie wówczas zabijanie a granie tą postacią, przynajmniej dla mnie. Jarałem się rzucając takim dyskiem , nie wiem czy dziś by mi sprawiało to frajdę po tylu latach grania w nowe gry, ale chciałbym ten tytuł odszukać.

post wyedytowany przez karnisterniak 2023-04-22 10:26:23
22.04.2023 16:10
swietlik94
2
1
odpowiedz
swietlik94
77
Pretorianin

Dyski kojarzą mi się z Tron 2.0 z 2003.

https://www.gry-online.pl/gry/tron-20-killer-app/zd526#pc

22.04.2023 16:13
claudespeed18
3
odpowiedz
claudespeed18
213
Wszechwiedzący

Dark Sector

22.04.2023 19:14
4
odpowiedz
karnisterniak
155
Generał

Niestety żadna z nich ;/

Graficznie to pewnie bardziej by pasowała jesli kojarzę do DEUX EX lub CHROME (lub nawet nieco starsza ale raczej nie jak HALF LIFE, choć w sumie HALF LIFE na dobrym sprzęcie też nie wygląda tak pixelowato ). Nie mogę sobie przypomnieć dokładnie wyglądu poszczególnych elementów. Wydaje mi się że po lewej lub prawej stronie miał taki HUD podłużny. Możliwe że jak zmieniał broń to wyciągał rękę , ale może mi się mylić właśnie z Predatorem. I tak się chyba pokazywał ten dysk do strzelania lub rzucania. Wszystko to domysły.

Czy da się np na GOL zaznaczyć jakoś gry wg filtrów by wyszukało wszystkie SHOOTER czy też FPS , np w latach 1995-2005 ? Szukałem już wg wielu rankingów ale na ogół są tam znane gry. Śmieszy mnie , że żaden z nich nie uwględnia takich gier jak np MAX PAYNE czy RED FACTION.

post wyedytowany przez karnisterniak 2023-04-22 19:54:42
22.04.2023 20:17
5
odpowiedz
1 odpowiedź
zanonimizowany768165
119
Legend

Kligon Honor Guard?
Unreal?

co do sortowania to prędzej coś znajdziesz na Mobygames niż tutaj
https://www.mobygames.com/game/from:1995/genre:1st-person/until:1995/sort:moby_score/page:1/

post wyedytowany przez zanonimizowany768165 2023-04-22 20:18:56
23.04.2023 08:39
5.1
karnisterniak
155
Generał

To chyba naprawdę Kligon Honor Guard, pewnie myliłem dysk z tym dziwnym "nożem".
Oglądałem filmiki na YT ale nigdzie nie mogłem znaleźć sceny gdy on wychodzi z małego statku w hangarze, oraz nie widziałem by któraś jego broń służyła do rzucania.
Może demo było tylko przykładową sytuacją , kto wie jak dawniej robiono dema. Wydawało mi się że zaczynałem na małym statku jako więzień i gdy teraz już wiem że to nóż a nie dysk , on znalazł go chyba na statku w skrzyni i musiał uciec strażnikom - tylko cały czas myślę o tym rzucaniu, może inna jego broń była miotana, lub do rzucania używał noża ale na filmikach nożem nie rzucał. W tamtym czasie zrobiło to na mnie ogromne wrażenie xD

Dziękuję za pomoc. Musze zagrać by się przekonać, na 90% to ta gra. Seria Star Trek była dla mnie mniej znana niż Star Wars.

Szkoda że na chwilę obecną nikt jej nie sprzedaje w wersji digital ;)

(znalazłem ją na pewnej stronie ze starymi grami Abandonware, ale nie ufam takim stronkom)

Dziękuje jeszcze raz za pomoc.

post wyedytowany przez karnisterniak 2023-04-23 08:51:10
Forum: Poszukuję gry