Witam
Niegdyś, jakieś 10 lat temu otrzymałem swój pierwszy komputer. Miałem na nim zainstalowaną grę, ale kompletnie nie pamiętam jej nazwy i nie mogę jej znaleźć. Pamiętam jedynie jedną scenę z tej gry jak przez mgłę. W grze kierujemy starszym mężczyzną, z długimi, siwymi włosami (nie, to nie Wiedźmin). Pamiętam, że mieliśmy możliwość kontrolowania przeciwników za pomocą jakiś nadprzyrodzonych zdolności. Typu unoszenie ich w powietrze itp. Pamiętam, że widok w tej grze był izometryczny i chodziliśmy po jakiś ciemnych korytarzach. To tyle co pamiętam. Mam nadzieję, że uda mi się odnaleźć grę i sentymentalnie zagrać w nią ponownie. Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.
Jedyne co przychodzi mi na myśl to Legacy of Kain: Blood Omen. Nie pamiętam jednak, czy można było unosić przeciwników w powietrze :)
W Legacy of Kain : Defiance z tego co widze na gameplayach mozna :p
Z opisu gry:
"Każda z postaci otrzymała do dyspozycji własny legendarny miecz, a także kilkadziesiąt umiejętności natury ofensywno-defensywnej (m.in. widowiskowe wysysanie krwi i pożeranie dusz oraz telekineza i przejmowanie kontroli nad ciałami wrogów). "
Gra wyszła 12 lutego 2004, a ja grałem w nią w maju tego samego roku. To by się zgadało.
Prawdopodobnie, to ta gra, choć nie jestem pewien, jeszcze to sprawdzę. Dzięki za pomoc.