Istnieją filmy bardzo dobre, ale bez klimatu. Są też filmy z tym CZYMŚ. Filmy, w których czujesz, że o TO chodzi w kinematografii. Filmy, które trzymają przed ekranem od początku do końca, bo chcesz poznać każdy szczegół. Szukam czegoś takiego na dzisiejszy wieczór.
Jakie filmy są to dla mnie? Nie wiem, Fight Club, Matrix, Memento, Prestiż, Drogówka, Forrest Gump, Miasto Boga, Bękarty Wojny.
Nie uważam w/w za filmy wszech czasów, fakt, jest sporo lepszych pod wieloma względami, ale te osobiście bardzo lubię i często do nich wracam, bo mają klimat.
Zasypcie mnie propozycjami, z krótkim wyjaśnieniem: dlaczego?
Django, Whiplash, Witaj w klubie, Moon, Upadek, Święci z Bostonu, Blues Brothers, Gra, God bless America, Pokłosie
Dlatego, że to bardzo dobre/dobre filmy z klimatem. I dlatego, że czułem klimat w tych, które podałeś Ty i prawdopodobnie wiem czego szukasz. :D
Easy Rider - ikona :)
Empire of the Sun - klimatem może aż tak nie uderza ale ogląda się bardzo przyjemnie.
marcus ---> wszystkie z wymienionych przez Ciebie filmów widziałem i większość z nich lubię. Ale nie czuję w nich klimatu którego szukam :)
Veron ---> Impreium słońca bardzo lubię :) Easy Ridera nie widziałem, ale to chyba nie mój klimat ;p
Polecam film "Mama" chodzi oczywiście o ten z 2014 w reżyserii Dolana nie o horror z 2013 :)
Shutter Island.
Mortal Kombat :)
Gran Torino, Ex Machina, Sucker Punch, Delikatessen, Cabin in the Woods, Whiplash, Kingsman, Mad Maxy. :)
cobra141 ---> nie przepadam za takimi ckliwymi historiami o tym jakie życie jest trudne i miłość zwyciężą wszystko ;p
K4RO8 ---> oczywiście znam
malyb89 ---> Wszystko prócz Delikatessen(sprawdzę) widziałem, nie o to mi chodzi :)
UPne, na dzisiejszy wieczór także poszukuję jakiegoś niesamowitego filmu, który pozaostanie w mej pamięci na długo
Cała genialna twórczość Stanleya Kubricka 2001: Odyseja Kosmiczna, Lśnienie, Full Metal Jacket, Barry Lyndon itd. Wszystko co wyreżyserował Quentin Tarantino Pulp Fiction, Kill Bill itd. Klasyki jak Ojciec chrzestny, Powrót do przyszłości, Władca Pierścieni, Zielona Mila, Rain Man, Nietykalni.
UPne, na dzisiejszy wieczór także poszukuję jakiegoś niesamowitego filmu, który pozaostanie w mej pamięci na długo
Jeśli masz słabe nerwy, radze nie oglądać, może być szkodliwy dla zdrowia psychicznego ---> http://www.imdb.com/title/tt0103905/?ref_=fn_al_tt_1