Witam wszystkich użytkowników, mam dylemat w odszukaniu pewnego rodzaju strony/portalu i wiem ze ilosc ludzi zorientowanych w tym temacie tutaj pozwoli na uzyskanie odpowiedzi w tempie ponaddźwiękowym.
W raz z 3 moich znajomych zamierzamy wystartować z pewnym projektem. Potrzebujemy jakiegoś portalu, na którym można założyć grupę zamkniętą (w tym przypadku 4 osoby) i miec mozliwosc jakiejś rozmowy (chat,forum) plus mozliwosc wrzucenia jakiegoś pliku, ale to najmniej ważny aspekt. Liczy sie grupa i kontakt.
Chodzi o coś o podobniej konstrukcji do grupy tworzonej na facebooku, problem polega na tym ze to absolutnie nie moze byc facebook.
Za wszelką pomoc, rekomendacje i informacje dziękuje z góry.
Dziękuje wszystkim za propozycje. Masówki firm gigantów typu google, facebook, skype itd. odpadaja. Clou sprawy jest takie, że to musi być w miarę anonimowe, na tyle na ile pozwala dzisiejszy internet, albo rozwiązania mniej znane/strony mało uczęszczane. Fajny layout, spora marka itd. nie maja tutaj znaczenia. Sprawdzę wszystkie propozycje i jeszcze raz dzięki!
Szyszkłak
Jakie byłyby minimalne koszta założenia takiego forum z dropboxem + czat live bylby mile widziany jakos w pakiecie albo zeby go tam jakos umieścic. Ceny przykladowe moga byc, albo gdzie szukac na ten temat informacji jak najbardziej merytorycznych. Tak jak wspomnialem wyglad i gadzety nie maja znaczenia, strona nie ma byc wyczesana, baa ma nawet odrzucac przypadkowego odwiedzajacego. Im bardziej zamkniety dostep tym lepiej - jakas strona ladowania z logowaniem, bez ktorego nie da sie pojsc dalej?
Dawno się w to nie bawiłem. Wiem, że istnieją darmowe fora do których masz dostęp jako administrator, zatem możesz takowe forum i dostęp do niego zabezpieczyć hasłem / aktywacją konta przez admina. Do tego chat (to już zależne jest od tego gdzie takowe stawiasz)
W przypadku darmowych forów będziesz jedynie miał wyświetlane gdzie nie gdzie reklamy.
Dropbox bądź https://mega.co.nz/ także można zabezpieczyć hasłem.
Poszukaj czegoś na temat forów phpBB jest tego pełno, a samo środowisko jest przyjemne i łatwe w obsłudze.
Jak sie boisz o prywatnosc to kupujesz serwer, sciagasz dowolny Project Management Soft i instalujesz, dotproject.net jest dosc stary, sprawdzony, latwy w uzyciu i popularny.
Ale oczywiscie jest to armata na mrowke.
sprobuj tego:
https://www.teamwork.com/
taki industry standard to basecamp ale pewnie nie bedziecie placic 20$ miesiecznie.
Dalej uwazam ze Google+ jest najlepszy - o ile oczywiscie nie chodzi o pedofilie itp rzeczy.