Witam.
Chciałbym się dowiedzieć ,który z niżej wymienionych laptopów lepiej sprawowałby się w grach.
MSI GX740:
Intel Core i5-460 (Od 2.53 GHz do 2.80 GHz, 3 MB cache)
4096 MB RAM
ATI Mobility Radeon HD 5870 (1024MB pamięci własnej)
ACER V3-571G:
Intel Core i7-3610QM 4x2,3GHz
8089 MB RAM
NVIDIA GEFORCE GT640M (2024MB pamięci własnej)
Msi to i5 w dodatku 2-rdzeniowy ale ten radeon chyba jest bardziej wydajny od geforca. Ram zawsze można dokupić. Który jest bardziej wydajny.
Z góry dziękuje za pomoc.
Nie wiem jak cenowo wypadają te modele ale jeżeli kosztują mniej więcej tyle samo to brałbym drugi model. Patrząc tylko na specyfikację techniczną to wolałbym trochę gorszą grafikę ale z dużo lepszym procesorem i większą ilością pamięci. Ale jakbym miał kupić to pewnie żadnego bym nie wziął :P Do Acerów nigdy nie miałem przekonania i nie wiem czy kiedyś to się zmieni. MSI natomiast ma imho ceny nieadekwatne do jakości produktów.
Ten pierwszy laptop ma już dość wiekową kartę graficzną nie mówię że nie wydajną ale z nowymi grami może być problem brałbym na Twoim miejscu Acera dla przykładu napiszę Ci że grałem na lapku z gorszą grafiką bo GT540M w Crysisa 3 i na średnich detalach w rozdziałce 1280:720p żadnych ścin nie było.
Raczej skusze się na Acera. Cena jest mniej więcej jest taka sama.
@Ski_drow Biorąc pod uwagę ,że wydajność 640m jest znacząco większa od 540m wiec powinno śmigać aż miło.
[6] Nie lepiej zainwestować w stacjonarkę za cenę laptopa masz stacjonarkę z kilkukrotnie większa wydajnością. No chyba że ci potrzebny na studio albo coś w ten deseń ;p.