Porada z kartą sim

Mobile
Odpowiedz
05.07.2014 12:08
graczo1818
1
odpowiedz
graczo1818
73
Avikara

Porada z kartą sim

Witam mam dość nietypowy problem ,a chodzi o to czy można karte sim włożyć z plusa do telefonu z orange i normalnie z niego dzwonić ? Czy trzeba branda usuwać i nie da się inaczej. Jeżeli to by miało jakieś znaczenie telefon z androidem Xperia SP i tu się nasuwa moje pytanie czy można coś takiego zrobić (myśle że nie ,ale może).Dodam jeszcze że prosiłbym o szybką odpowiedź ,bo nie jestem ogarniety w tym temacie za pomoc dzięki :)

05.07.2014 12:14
ilprincipino
2
odpowiedz
ilprincipino
67
Senator

brandowany system nie ma tu nic do rzeczy
albo jest simlock, albo go nie ma, wiec wloz i sie przekonaj

05.07.2014 12:18
graczo1818
3
odpowiedz
graczo1818
73
Avikara

A nie dobra już ogarnełem system spytam się sprzedawcy czy można taki układ zrobić no nic dzięki za pomoc i tak bo zupełnie zapomniałem o simlocku :)

05.07.2014 12:22
grish_em_all
4
odpowiedz
grish_em_all
258
Grish

To nie jest do końca jasne. Zdjęcie simlocka powoduje utratę gwarancji, o ile wystąpi usterka spowodowana właśnie zdjęciem blokady. Fakty są takie, że nawet jak się coś schrzani w sofcie, to praktycznie nie da się dojść czy to właśnie usunięcie locka (czyli de facto ingerencja w oprogramowanie telefonu) spowodowała ten błąd. Dlatego znajomy serwisant powiedział mi kiedyś "ściągajcie spokojnie, kto wam udowodni potem że to że jedno wynikło z drugiego?"

05.07.2014 12:28
graczo1818
5
odpowiedz
graczo1818
73
Avikara

Czyli jak samodzielnie nie uda mi się mam utrate gwarancji ok ,ale jak zrobie to u operatora da się taki myk zrobić ? Wtedy na moją wine by nie było ,bo w zrobił bym to w orange tylko pierwszy raz robie coś takiego i dlatego się pytam.

Forum Mobile
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl