Witajcie!
Nazywam się Bartosz Wichowski i jestem studentem psychologii na Uniwersytecie Warszawskim. Można śmiało stwierdzić, że każdy z nas - nawet jak nie gra sam to zna co najmniej jedną osobę która gra. ;) Tak. Gry są powszechną formą rozrywki. Gry komputerowe i konsolowe od bardzo dawna są w naszym codziennym życiu lecz dopiero od bardzo niedawna interesuje się nimi nauka. Badania pokazują, że co czwarty europejczyk jest graczem. Ja sam jestem graczem od wielu, wielu lat. Jednakże to wciąż za mało aby móc wyciągnąć jakiekolwiek racjonalne wnioski i móc stwierdzić jakiekolwiek fakty - o nas graczach i o Was - nie-graczach.
Dlatego proszę Was o pomoc i wzięcie udziału w badaniu, które opracowuję na potrzeby pracy empirycznej u mnie na wydziale. Nie zajmuje ono nawet 10 minut a może pokazać wiele fajnych rzeczy o różnicach między nami. Spróbujmy razem odpowiedzieć na pytanie co Nas ciągnie a co odpycha od gier!
Oto link do badania:
http://psychologia.pl/wwwbbgamers/limesurvey/index.php?sid=32159&lang=pl
Jakby tego było mało to na końcu ankiety zamieściłem loterię z nagrodami! ;)
Dziękuję Wam za uwagę i zapraszam.
Myślałem, że ankiety są bardziej anonimowe. Podejrzane.
zrobione
Ojejejejej! Słuchajcie rejestracja z mailem służy jedynie zapobieganiu wielokrotnym odpowiedziom! Dla tego celu jest to oddzielna baza danych w żaden sposób nie powiązana z waszymi odpowiedziami w ankiecie. Bezpośrednio jest nawet niedostępna dla mnie administratora.
Powinienem to bardziej podkreślić na początku?
Dzięki za feedback postaram się coś z tym zrobić.
Piszcie i komentujcie dalej!
Takze dla podejrzliwych pozwolę sobie zwrócić uwagę na serwer na którym jest zamieszczona ta ankieta oraz nazwisko i mię opiekuna badania którego możecie znależć na stronie wydziału psychologii UW. < http://hal.psych.uw.edu.pl/nowyprofil.cgi?pracownik=293 > Myślę, że się nie obrazi jak nawet skontaktujecie się z nim z pytniem o potwierdzenie i uwierzytelnienie badania ;)
[11]
To samo co w [3]. Uzywjac guerilla mail dostalem 404, wiec v0v. Nawet w ten sposob ci nie pomoge.
Usunąłem potrzebę logowania się przez mail. ;) A więc, proszę spróbujcie jeszcze raz. <Tak BTW. to gratuluje właśnie wpłynęliście na projekt naukowy ;)>
+1
Dziękuję za dotychczasowe odpowiedzi!
Jeżeli mógłbym was prosić jeszcze o przekazanie informacji o tym badaniu dalej?
Do każdej osoby która zna język polski. Ważni są gracze i nie gracze, osoby młode (+18) i starsze (-200). Kobiety i mężczyźni.
Ogółem - wszyscy.
Ważne jest to dlatego aby nasza cząstka przebadana w badaniu mogła Godnie reprezentować populację graczy w Polsce. Nie wiem czy wiecie ale wśród nas jest około 2-3% graczy powyżej 55 roku życia ( ^^ ) a około 62 % to nastolatkowie od 16-tki do 19-tki. ;)
Dziękujemy!
Twoje odpowiedzi zostały zapisane.
Nie ma to jak studenci psychologii, socjotechnika z samego rana
Pomożecie? Ja pomogłem
Tzn komu niby pomogles? Sobie? :D
Genialne pytanie btw.
Juz wkrotce:
"Gracze komputerowi sa impulsywni, nieodpowiedzialni i roszczeniowi.
I nie wiedza jak z piwnicy trafic do fryzjera :D
Raport o 11!"
Obym sie mylil...
ankieta za to pierwsza klasa, juz wieki nie widzialem tak dobrze przygotowanej pod wzgledem formalnym
+1
EDIT tak wlasciwie to co mozna wygrac i jakie jest ostatnie pytanie(bo obstawiam ze tam jest cos wiecej niz badanie sklonnosci do siegania po latwe nagrody :D)?
+1
WrednySierściuch-> Abonament Mayclub na 6 miesięcy, podwójny voucher do multikina albo 90zł :p
+1
Kilka pytan kontekstowych zdecydowanie na siebie "nachodzi" - weryfikacja czy ankieta nie byla "strzelana" ? ;)
Warto tez by poprawic to "mieśięcy" na koncu.
Wyskoczył mi komunikat, że już wystarczająca ilość osób wypełniła ankietę. Udało mi się odpowiedzieć na trzy pierwsze pytania. What the hell?
done