Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomóżcie wybrać darmowe mmorpg.

10.10.2013 13:51
😊
1
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Pomóżcie wybrać darmowe mmorpg.

Witam. Poszukuje mmo do grania w 2 osoby. Na podstawie tego, co mi się nie podoba w wymienionych niżej grach, mam nadzieje że będziecie wstanie pomóc mi coś wybrać. No i będzie wiadomo co już próbowałem.

Rift - Za mało polskich graczy, czasem wiało nudą, grafika totalnie mi się nie podobała, klimat też słaby.
Aion - Muzyka, grafika, animacje - tragedia.
Tera - Do 20 lvl była całkiem całkiem, ale za dużo tych samych questów. Cały czas obijanie mobów i nic więcej.
Neverwinter - Cały czas to samo.
Stwor - Nie lubie Star Warsów, mechanika gry też mi nie przypadła do gustu.

Runes of Magic - Tutaj się zastanawiam czy warto, ile w to gra osób?
EVE Online - Tutaj też się zastanawiam, ale chciałbym, żeby ktoś mi wytłumaczył na czym ta gra polega.

Jednym słowem - poszukuję mmorpg'a, który nie będzie polegał na samym obijaniu mobów (np. Tera, Neverwinter), miał ciekawe questy i jednocześnie nie był trudny do ogarnięcia (np. Rift). Czekam na propozycje, z góry dzięki za pomoc!

10.10.2013 13:58
Twajdy
👍
2
odpowiedz
Twajdy
68
Makler

Path of Exile

10.10.2013 14:04
Pathlogan
3
odpowiedz
Pathlogan
63
Konsul

Age of Conan - Jak dla mnie to ideał MMO. Niestety gra jest już prawie martwa przez durnych deweloperów, wiec raczej tylko do pogrania razem.

10.10.2013 14:04
4
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Jak wyglądają questy w Patch of Exile?
@down
Czyli Path of Exile odpada. Co do Eve, to właśnie miałem na myśli tego triala, jak będzie dobre, to kupię.

10.10.2013 14:09
5
odpowiedz
zanonimizowany453591
62
Senator

Jak wyglądają questy w Patch of Exile?
Tak jak w diablo. Idziesz i rąbiesz.

Eve nie jest darmowe, nie licząc triala. Tzn. można opłacać abo walutą z gry, ale to na późniejszym etapie gry.

10.10.2013 14:23
6
odpowiedz
Child of Pain
191
Legend

Questy? Całe Path of Exile jest jak Diablo... Moze zerknij Dragon Prophet, takie standarowe mmorpg, walka troche ala Tera tylko jest mnostwo smokow, jako mobki, mounty, pety. Allods online ale moze ale tutaj moze byc malo ludzi.

Rift jest bardzo fajny jak na klasyczne mmorpg tylko standardowo najwiecej ludzi siedzi na maksymalnym poziomie i biega po terenach dodatku. Chociaz po dodaniu opcji mentor (obnizasz swoj poziom do poziomu nizszego obszaru zeby nie sciagac potworow na jeden strzal i dostawac nagrody jak na maksymalny poziom) i mozliwosci wydropienia bonusowych przedmiotow na obszarach niskopoziomowych czasem ktos zajrzy.

10.10.2013 14:29
7
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

Dragon's Prophet ma ponoć fatalny system PVE, kiedyś się nim interesowałem. Mając przykładowo 30 lvl, bijesz moby bez problemu, które mają poziom 38. I niemal wcale nie tracisz przy tym życia

10.10.2013 14:53
😜
8
odpowiedz
Kazioo
88
Senator

hmmm... czekaj na Everquest Next?

10.10.2013 15:02
9
odpowiedz
mnkh
19
Konsul

Jedyną grra f2p w ktorej mozna pokladac nadzieje jest nowy EverQuest. Reszta to badziewie

10.10.2013 15:21
10
odpowiedz
czesip389
56
Mama mi pozwolila

A Runes of Magic? Jest sens w to grać? Nie ma pustek na serwerach ?

Forum: Pomóżcie wybrać darmowe mmorpg.