Witam
Tworzę na drugim komputerze nośnik instalacyjny windows 10 i jak podepne pendrive do mojego komputera, na którym niby nie ma windows to jak go zainstalować? Przez opcję "Użyj urządzenia" ( [link] [link] ) czy przez inną opcję? Nie mogę komputera w żadny inny sposób naprawić... Ani przez opcję rozwiąż problemy i ustawienia fabryczne. Może to brzydko zabrzmi, ale tak to przez sterowniki pod AMD, gdy instalowałem je to komputer się zwiesił to dałem opcję przywracania i zadziałało, ale do czasu jak zaczął się ponownie system instalować, gdy było 3 procent (przez ok.2 godziny) i nic się nie działo to nagle się wyłączył i już nic nie mogę zrobić. Na dysku wciąż znajduje się system operacyjny, ale nie może się włączyć tylko Windows Recovery Environment się włacza. Naprawdę bardzo mi zależy na pomocy, więc proszę piszcie czy da się tak zainstalować czy po prostu jakoś konsolą/BIOSem da się jeszcze system wkrzesić?
Wyłączasz komputer, wkładasz pendrive z dobrze stworzonym instalatorem. Włączasz komputer i wchodzisz w bios wybierając w opcji boot swój pendrive. Ewentualnie jeżeli masz możliwość to podczas włączania komputera tez jest przypisany klawisz od wyboru bootowania bez wchodzenia do bios. Jak wybierzesz to, to dostaniesz info typu "naciśnij jakis klawisz to zaczniesz instalacje" No i dalej leci instalacja.
Wielkie dzięki za odpowiedź! :) Ja niestety mam laptop, ale klikam F4 przy starcie>rozwiąż problemy>uruchom ponownie w trybie UEFI no i to raczej u mnie jest BIOS. U mnie jeszcze na dysku są szczątki Windows 10, ale jak go zainstaluje jeszcze raz to chyba pliki po prostu się podmienią i tyle. Jeszcze raz dziekuję za odpowiedź. :)