Drogi internecie, proszę cię o pomoc :c Otóż rozchodzi się o pewien mały, dziwny problem. Jest nim Yahoo.
Pobrałem sobie jeden program z "dobreprogramy" no i jakimś przypadkiem zainstalował się ten Yahoo (Bez mojej zgody) Wiem że jest to wyszukiwarka, tyle że ona mi nie odpowiada. Mało tego ona jak by kontroluje moją obecną wyszukiwarkę (Google Chrome)
Przykładowo gdy otwieram nową kartę wyskakuje mi własnie strona startowa Yahoo, a nie google co jest ustawione w ustawieniach. W rozszerzeniach kompletnie nic nie ma. Prócz tego najgorszym problemem jest to, że odkąd to mam, Youtube dziwnie się zachowuje. Nie mogę otworzyć w nowej karcie np. zapisanej zakładki YT. Szukałem gdzieś w plikach w komputerze ale nic nie znalazłem. Jak się tego pozbyć?
Prosił bym mniej więcej o jasną podpowiedź, gdyż nie znam się za bardzo na tych sprawach :l
Na pewno wyraziles zgode, przegapiles mozliwosc rezygnacji automatycznie klikajac "Dalej". Sprawdz czy w Panelu Sterowania nie masz czegos jak Yahoo Bar. Podaj jaki program pobrales.
Gdy korzystasz z dobreprogramy, nigdy nie klikaj na zielony link "Pobierz program". Po prawej masz szary link "Linki bezposrednie" i tam sciagniesz programy bez zadnych dodatkow.
Tylko żeby nie było tak samo, że pobiorę coś nowego i znowu jakieś gó##o się zainstaluje :/
Program, który pobrałem to był Razer Game Booster. Ten do zwiększania FPS'ów ^.^
W sumie pobranie AdwCleanera z jakimiś gratisowymi toolbarami byłoby niezłą ironią losu.
A co do tego co napisał nagytow. Mam tutaj tego ADW, tylko że nie widzę nigdzie tych linków bezpośrednich. http://www.dobreprogramy.pl/AdwCleaner,Program,Windows,38865.html Czy to ja jestem ślepy czy może jednak naprawdę ich nie ma? xd
no nie ma tych linków bezpośrednich, ale tam w komentarzach jest link podany.
A nie da się normalnie tego odinstalować? albo w przeglądarce usunąć?