Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoc w wyborze TV

17.08.2014 02:45
1
zanonimizowany1022538
1
Junior

Pomoc w wyborze TV

Witam,

Zamierzam kupić telewizor 46" do 4500, zdecydowana większość ludzi poleca Sony KDL-46HX755 (4350 zł), nie którzy polecają Panasonic TX-L47ET5E (3300 zł). Za pewne są jeszcze inne modele jakie możecie mi polecić.

Ale moje podstawowe pytanie brzmi, poza ceną, co różni te telewizory ? Niestety w necie nie ma wiele porównań i recenzji.

Dla amatora różnicy w obrazie nie ma, czemu więc miałbym dokładać tysiąc ?

Sam telewizor będzie podłączony pod zestaw głośników, także nie oczekuję od niego jakiegoś super dobrego dźwięku, od tego są kolumny. To na czym mi zależy, to ostrość obrazu oraz bezproblemowość przy podłączeniu wi-fi. Technologia 3d moim zdaniem niema jeszcze nic ciekawego do zaoferowania w telewizorach, także nie zależy mi zupełnie na niej.
Wobec powyższych kryteriów, czy jesteście w stanie polecić jakiś z tych telewizorów [link]

Będę wdzięczny za pomoc!

17.08.2014 13:07
2
odpowiedz
mich83
121
Generał

Mam panasonica 47 ET60 ( model na rok 2013 ).

WiFi- co tu opisywać poprostu łaczy i jest. Chociaz router mam za TV wiec osobiscie korzystam z kabla.

Aplikacja Youtuba- Filmy domyślnie włączają sie w full HD. Przy dobrej jakości materiału TV pokazuje swoje mozliwości, ja osobiście na tak dobrą jakośc nawet nie liczyłem. Głębia , widać poszczegulne plany , ostrośc. Pozatym poruszanie sie po aplikacji działa płynnie.

Jeśłi masz nasłoneczniione mieszkanie , bedziesz bardzo zadowolony. My mamy bardzo nasłonecznione mieszkanie a słonce pada pod kontem na TV mimo tego nietrzeba zasłaniać rolet a obraz nie traci wogule na jakości , mało tego automatycznie sie rozjaśnia i obraz jest jeszcze lepszy :-) Ten TV jest stworzony do nasłonecznionych mieszkań.

Poszukał bym na twoim miejscu odpowiednika na rok 2014 , a za zaoszczędzone względem Sony pieniądze kupił 50 calową wersja. Niema opcji zebyś po roku nie załował ze nie kupiłeś większego :-)

Kolega kupił w podobnej cenie TV Sony i moich zdaniem panasonic ma fajniejszy obraz., koneserem nie jestem ale takie subiektywne odczucie.

PS. panasonic jest duzo ładniejszy , cieniutka srebrna ramka , jak masz jasne sciany prawie jej nie widać

17.08.2014 13:17
Falcao_82
3
odpowiedz
Falcao_82
161
!AssociazioneCalcioMilan

Tak jak kolega pisze wyżej. Pierwsza rzecz to wytnij z kartonu wymiary TV (46 cali, 50 cali, 55 cali) i przyłóż do ściany tam gdzie ma wisieć tv i porównaj jaka wielkość będzie najlepiej. Ja też myślałem że 46cali wystarczy a skończyło się na Panasonicu 55ET60

Forum: Pomoc w wyborze TV