Cześć !
Potrzebuję pomocy w napisaniu bibliografii maturalnej na temat:
Samobójstwo – słabość czy odwaga? – Twoje rozważania nad literaturą XIX i XX wieku.
Muszą być to książki napisane w XIX i XX wieku.
Jednakże nie wklejajcie gotowców z neta ( ściąga.pl ) itp. bo musi być coś innego a przynajmniej nie takie samo.
Potrzebuje samej bibliografii bez planu wypowiedzi. Pracę i plan napiszę sam później bo teraz nie muszę oddawać.
Z literatury podmiotu mam już: "Granica" i "Konrad Wallenrod" - co jeszcze mogę w miarę przyjemnego ?
Literatura przedmiotu: tu mam problem bo kompletnie nie wiem co wybrać. Potrzebuję czegoś co znajdę w bibliotece bez problemu.
No i chyba tyle na razie.
Aha i chodzi mi też o pomoc dosłownie w napisaniu mniej więcej jak to ma wyglądać z tymi wszystkimi przecinkami, kropkami tak bym nie musiał tego poprawiać ciągle. Najbardziej byłbym wdzięczny jakby ktoś napisał co i jak najlepiej powinienem wybrać i żebym jeszcze dostał to do wydrukowania w jakimś pliku. Z tymi kropkami, przecinkami i kursywami OK.
Dobrą i satysfakcjonującą pomoc będę nagradzał grą DOTA 2 na steam.
Zależy mi na kompleksowej pomocy ;)
Pozdrawiam
Masz jeszcze samobójstwo w "Lalce" Katza. Ale to był krótki wątek aczkolwiek dość wyrazisty.
Wiem, że to niemożliwe, ale może ktoś jeszcze nie ma doty 2 albo chce mieć by komuś dać ?
Motyw samobójstwa był też w "Zdążyć przed Panem Bogiem". Może się przyda. Ogólnie nie polecam się przykładać do takich bzdur jak matura z polskiego bo to strata czasu. Ja wszystko zacząłem dwa dni przed i spokojnie zdane, i to dobrze. A improwizowałem w pełni.