Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Pomoc przy wyborze smatfona

04.10.2012 19:18
😊
1
DamianLoen
56
Pretorianin

Pomoc przy wyborze smatfona

Witam! Chce zakupić Samsunga Galaxy S2 jednak przed zakupem chciał bym poznać wasze zdanie. Warto kupować Galaxy S2 lub zastanowić się nad smartfonem innej marki w podobnej cenie? Najchętniej kupiłbym S3 jednak budżet mi na to nie pozwala. Z góry dzięki za pomoc

04.10.2012 19:49
2
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

ponaśladuję forumowych ujadaczy (uprzedzam: poziom snopek9/legrooch - więc jak komuś taki poziom wypowiedzi uwłacza nie czytać ;)

spoiler start

bierz S3. Zdecydowana poprawa w stosunku do dwójeczki: trochę oszczędzili na częściach i jest wstawiony tani chiński szrot - ale masz rok gwarancji więc w sumie co za róznica, camera przestaje działać (no ale przecież nikt nie kupuje smartphona by pykać zdjęcia), dekodowanie video to mała tragedia (filmy radzę oglądać na TV), pisanie w wordzie jest zbugowane i zlagowane - ale chyba nikt normalny nie używa telefonu do pisania, wolna przestrzeń pamięci znika w tajemniczy sposób - ale przecież i tak jest jej tyle, że nikt tego nie wykorzysta, telefon w czasie używania potrafi zrobić się na tyle gorący, ze parzy w ręku (ale ipady też się grzały nawet do 35 stopni!!!) a w naszych klimatach w sumie zaliczyłbym to na plus szczególnie zimą gdy może on robić jako gorąca poduszka, byle nastolatek może shakować nasz telefon, bo samsung kompletnie w swoich sprzętach zapomniał o zabezpieczeniach - ale co to komu przeszkadza? najwyżej ktoś poczyta nasze SMSy, Samsung daje tylko rok gwarancji na ten sprzęt - co nas mieszkańców EU która wymaga conajmniej dwóch lat powinno stanowczo zainteresować!, No i ta cena - dobijająco wysoka.. i za co? za androida napisanego w javie i wymagającego conajmniej 4 jajeczek by uruchomić przeglądarkę?, czy za tanie pośledniej jakości bebechy wewnątrz!

spoiler stop

http://www.ibtimes.co.uk/articles/365492/20120721/samsung-galaxy-s3-top-reasons-fall-videos.htm

http://www.ibtimes.co.uk/articles/359422/20120704/samsung-galaxy-s3-performance-issues-roundup-overheating.htm

04.10.2012 19:55
marszym
3
odpowiedz
marszym
98
Let The Sky Fall

Battle-toad to znany apple-fanboy. Ignorować :) Ogólnie polecam ignorować wszystkie fanboyskie posty, bez różnicy czy z lewa czy z prawa.

Sam posiadam SGS II od kilku miesięcy i jak dotąd telefon spełnia moje wszelkie oczekiwania. Może na moją ocenę ma wpływ fakt, że to mój pierwszy jakikolwiek smartfon, ale to nie zmienia tego, że z telefonu jestem bardzo zadowolony. Nadchodząca aktualizacja do Jelly Bean, a także duże community (gdyby ktoś chciał bawić się w modowanie), dodatkowo zachęcają do kupna.

04.10.2012 19:56
4
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

Rozrzut cen S2 jest bardzo duży, więc trudno powiedzieć. Tak czy siak jest to wciąż bardzo dobry sprzęt z ogromnym supportem moderów.

A propos S3 to już za 1500 zł dostaniesz Swifta 4X, a za niewiele więcej HTC One X. Warto na nie zwrócić uwagę.

04.10.2012 20:01
😁
5
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

marszym - ja apple-fanbojem? Bo wyśmiewam posty idiotów hejterów? No ręce normalnie.

Zawsze swoje zdanie popieram linkami.

Generalnie uważam, samsunga S2 za jeden z lepszych telefonów na androidzie. A chciałem w swoim pierwszym poście wyśmiać fanbojów androida, którym się wydaje, że błędy i problemy to tylko w sprzęcie apple. Jak widać jest tego od cholery, nawet w topowym S3.
Problemem jest nagłośnienie sprawy - bo oszołomy apple-hejterze biegają z każdym gównem jak ze sraczką, a jakieś issues na androidze/samsungu/HTC/etc. mimo tego, że kilka razy bardziej upierdliwe, wszyscy mają w dupie.

Gdyby pierwszy post był pytaniem: kupić 4S czy 5. Zaraz zbiegłoby się tu 10 osób, podających racjonalne argumenty, że to błąd życiowy, że android jest milion razy lepszy, żeby nie kupować, itd.
No ale to normalni ludzie, a ja jestem fanbojem...

04.10.2012 20:03
6
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Zawsze swoje zdanie popieram linkami.

wow, jestes genialny!

04.10.2012 20:05
CyberTron
7
odpowiedz
CyberTron
110
Imperator Wersalka

Battle-toad to fanboj apple i hejter całej reszty. A wszystko to dlatego, że nie potrafi ogarnąć czegoś bardziej skomplikowanego niż iOS. Hejtuje z zazdrości...

04.10.2012 20:05
8
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

[6] dzięki, o fanboju androida za dostrzeżenie w końcu tego faktu. Możliwe, że nie doceniałem Twoje inteligencji wcześniej, za co z dołu przepraszam (bo na "z góry" za pózno).

04.10.2012 20:18
9
odpowiedz
DamianLoen
56
Pretorianin

dobra odpuszczę sobie ten temat bo widzę że schodzi na złą drogę w każdym bądź razie dzięki tym którzy chociaż próbowali pomóc w tej sprawie. Poczytam jeszcze trochę testów ale w 90% wybiorę S2

04.10.2012 20:21
10
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

DamianLoen - podstawowa sprawa, nie napisales konkretnie jaki to ma byc budzet i na czym najbardziej ci zalezy a to sa dosc wazne rzeczy jesli chodzi o wybor smartphona

04.10.2012 20:54
11
odpowiedz
DamianLoen
56
Pretorianin

el.kocyk - Na aukcjach S2 chodzi po 1200-1300 i to by była moja górna granica. Oprócz dzwonienia i pisania będę korzystał z neta i fajnie by było żeby szło raz na jakiś czas na nim pograć

04.10.2012 20:58
12
odpowiedz
zanonimizowany849979
6
Generał

W takim razie będzie to najlepszy wybór.

04.10.2012 21:04
snopek9
13
odpowiedz
snopek9
213
Pogrubiony stopień

Zawiodlem sie.

Przestan mnie obrazac, nie zycze sobie tego.
Nie zejde do Twojego poziomu i nie obraze teraz Ciebie.
Pisalem wielokrotnie - nie jestem fanboyem Xboxa 360, Androida ani niczego. Nie hejtuje tez PS3 czy produkty Appla. Jak widze bledy to o nich pisze i tyle.
Ty natomiast widzisz tylko plusy produktow ktore kochasz ( tak, kochasz), i widzisz tylko minusy produktow ktorych niecierpisz. Jestes nawet gotow kupic produkt ktory Ci sie nie podoba, tylko po to zebys nie uslyszal zarzutu ze hejtujesz cos czego nie miales.

Przestan mnie obrazac. Prosze Cie.

Zeby poprawic Ci humor napisze cos co mi przychodzi bez oporow.

Uwazam produkty googla w tym android za najwieksze zlo, sa to produkty niskiej klasy, psujace sie i generalnie szkoda na nich kasy.

Nie kocham androida zatem napisanie czegos takiego nie powoduje u mnie oporow :)

ps: jezeli sadzisz ze ja widze bledy iphona a nie widze bledow na androidzie to chyba chyba nie zrozumiales tytulu watku.

Hejt na apple

Zrob watek

Hejt na Androida

To bede glownym bywalcem.
Bo ich system ma rowniez ogromne wady. Jak rowniez sprzety ktore obsluguje ten system (o, to juz kopalnia bledow i niedorobek bo na androidzie to i tablety po 200zl sa...)

04.10.2012 21:24
14
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

[8]

chodzilo mi o to iz wieloma linkami mozna sobie tylek podetrzec, najlepsza ocene mozna wystawic majac ze sprzetem "osobisty" kontakt
dla Twojej wiadomosci, mam tez ipada wiec argument o fanboju mozesz sobie wsadzic w dupe (jak wiele innych pseudo argumentow), bo ja w przeciwienstwie do Ciebie nie jestem slepo zapatrzony w jedna marke i nie prowadze krucjaty przeciwko konkurentowi tejze marki bo gowno mnie to obchodzi, gdyz jako konsument sobie wybieram to co mi odpowiada

snopek juz z reszta swietnie podsumowal Twoje zachowanie

04.10.2012 21:43
15
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

Valem A ja cały mam samsunga Galaxy S1, więc argument o fanboju możesz sobie wsadzić w swoją dupę (jak wiele innych twoich pseudoargumentów). Wcześniej miałem Sony Erricson Xperia (też na androidzie) - więc znów mozesz sobie wiesz co wsadzić wiesz gdzie.
W odwrotności do ciebie nie jestem żadnym fanbojem, nie prowadzę żądnej krucjaty, po prostu irytują mnie ludzie na tym forum, którzy tą krucjatę prowadzą.
Jeżeli piszemy o wadach apple - proszę bardzo z chęcią poczytam. Ale z chęcią też poczytam o wadach Samsunga Galaxy S2/S3, o wadach samego androida, o wadach HTC, czy Sony Erricsona.

Dla ciebie Valem sprawa jest jasna i klarowna zero-jedynkowa: ktoś woli apple - fanboj, ktoś woli Samsunga Galaxy S2 - spoko ziomal.
Idiotyzm do kwadratu miszczu zakłamania. Pora dorosnąć i zrozumieć, że to co aktualnie się dzieje to chamska i szczeniacka nagonka na apple - a mnie takie gówniarstwo po prostu irytuje. I nie ważne czy to apple, sony, microsoft, czy samsung.

Snopek9 - OK, po prostu zirytowało mnie Twoje dopytywanie się i docinanie jak pisałem, że Nexus 7 często jest wadliwy. Od tego czasu na tym forum kilka osób wyraziło podobne zdanie, a tylko mnie zaatakowałeś. Personalnie. Ja Ci tylko odpłaciłem. Powiedzmy, ze jesteśmy kwita.

04.10.2012 21:46
wysiak
😊
16
odpowiedz
wysiak
95
tafata tofka

"Od tego czasu na tym forum kilka osób wyraziło podobne zdanie"
Glownie osob, ktore o tych wadach wyczytaly w internecie, w watkach zakladanych przez troli, jak ten, ktory sam podawales:)
Posiadacze natomiast sobie chwala.

04.10.2012 21:49
😡
17
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

wysiak - no i dalej swoje.
Mam znów wklejać maile od niezadowolonych klientów...?

naprawdę Nexus 7 ma problemy jakościowe. Jest dobrym sprzętem, zajebistym nawet, tanim do tego, ma dobre wsparcie, parametry techniczne zajebiste, ale czasami po wyjęciu z pudełka wraca do serwisu. Tyle.

Btw. Ja się na zadnym androidowskim forum nie udzielam. Nigdy się nie udzialałem (tu na GOLu kiedyś o coś pytałem jak miałem smartphone sony czy tego S1). I tyle.

04.10.2012 21:55
Kukula
18
odpowiedz
Kukula
44
Pretorianin

O,rozkręca się.
Ktoś ma popcorn?

04.10.2012 21:58
19
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

Dla ciebie Valem sprawa jest jasna i klarowna zero-jedynkowa: ktoś woli apple - fanboj, ktoś woli Samsunga Galaxy S2 - spoko ziomal.

Nie.
Czyli skoro mam produkt apple i 2 produkty z androidem to znaczy iz mam rozdwojenie jazni?
Czlowieku, zrozum wreszcie, nie prowadze zadnej krucjaty i potrafie dostrzec wady zarowno iphone'a jak i htc one x czy galaxy s3.

04.10.2012 22:01
20
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

DamianLoen - wlasciwie to ja mam uzywany s2 na sprzedaz:)

04.10.2012 22:04
👍
21
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

kocyk

podaj mejla (w zwiazku z galaxy)

04.10.2012 22:09
22
odpowiedz
el.kocyk
185
Legend

[email protected]

tyle ze ja jestem w Belgii i ewentualna wysylka dopiero pod koniec miesiaca, bo stad sie nie oplaca:)

04.10.2012 22:10
😊
23
odpowiedz
zanonimizowany373443
74
Legend

ok, nie ma problemu, mejl pojdzie jutro bo juz dzis jestem wyczerpany

04.10.2012 22:23
24
odpowiedz
zanonimizowany862520
5
Konsul

Ty natomiast widzisz tylko plusy produktow ktore kochasz ( tak, kochasz), i widzisz tylko minusy produktow ktorych niecierpisz. Jestes nawet gotow kupic produkt ktory Ci sie nie podoba, tylko po to zebys nie uslyszal zarzutu ze hejtujesz cos czego nie miales.

Ani nie kocham, ani nie nie cierpię żadnych produktów. Po prostu jak ktoś pisze totalne bzdury to reaguję i tyle.
Owszem mam swoje preferencje i zdanie i myślę, że podobnie jak ktoś kto poleca Samsunga Galaxy S3 ja mogę polecić Iphone 4/4S czy 5, nie będąc przy tym wyzywany od fanbojów. Tyle.

Ja rozumiem, ze dzieciarnia w stylu tego Cybercośtam, rzuca mięchem na apple i kopiuje jakieś demotywatory sklecone za kaskę konkurencji (bo naprawdę nie wierzę by nawet największym hejterom chciało się chociażby odpalić painta by robić takie rzeczy za free), ale do cholery jesteśmy dorośli. Może pora skończyć z tą dziecinadą.

04.10.2012 22:47
25
odpowiedz
berzyk12
5
Legionista

Ja polecam Sony Xperia S :) Super telefon, moim zdanie dużo lepszy od SGII.

04.10.2012 22:57
Jeremy Clarkson
26
odpowiedz
Jeremy Clarkson
137
Prezenter

Myślę że SGS 2 Cię zadowoli, w dodatku jeśli wgrasz CM10 lub coś na jego bazie to w ogóle będziesz w 7 niebie.

05.10.2012 16:42
27
odpowiedz
DamianLoen
56
Pretorianin

el.kocyk - interesuje mnie nowy z pełną gwarancja ale dzięki za info

05.10.2012 16:46
28
odpowiedz
zanonimizowany3972
87
Legend

Od ok roku posiadam Samsunga Galaxy S2 i uważam, że będzie to bardzo dobry wybór. To pierwszy telefon, z którego jestem w pełni zadowolony od czasu Nokii 5110.

Forum: Pomoc przy wyborze smatfona