Siemka, ostatnio troszkę popracowałem i mam około 1600zł które w pełni chcę przeznaczyć na złożenie komputera.
Oto sprzęt który wybrałem na serwisie Agito.pl proszę o pomoc a mianowicie o podpowiedź czy kupno tego sprzętu sie opłaca :D
AMD Phenom II x4 965 Black Edition AM3 BOX - procek
Gigabyte GA-970A-UD3 - płyta głowna
MSI GeForce GTX 650 1GB DDR5 PCI-E BOX V1 - karta graficzna
Patriot DDR3 4GB 1600MHz CL11 Signature - ramy
SilentiumPC Spartan Pro HE924 - chłodzenie procesora
SilentiumPC Zephyr 120 - chłodzenie
Tracer Highlander 550W Silent - zasilacz
WD Blue WD5000AAKX (500GB, SATA/600) - dysk twardy
SilentiumPC Brutus 410 Pure czarna - obudowa
Asus DVD-RW DRW-24B5ST - napęd
Tracer Highlander 550W Silent - zasilacz
Gorszego szajsu znaleźć nie mogłeś?! Wybierz coś rekomendowanych marek, a nie Tracera z czarnej listy. http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1199271.html
Patriot DDR3 4GB 1600MHz CL11 Signature - ramy
Proponowałbym dołożyć drugie tyle, bo 4 GB do dzisiaj minimum.
Faktycznie, ramy sobię dokupie tak abym miał około 16 Gb na zapasie :D
Co do Zasilacza, go kupuje poprostu z braku pieniędzy, lecz po miesiącu max 2 wymienie go na coś o wiele lepszego typu z firmy SilentiumPC.
Umieściłem ten temat bo niewiem czy np karta graficzna, procek udzwigną w miare nowe tytuły gier typu Cod Black Ops 2, Far Cry 3, Crysis 3. Proszę o odpowiedź dziękuję za uwagę i pozdrawiam
Jezeli po miesiacu bedziesz mal kase na zmiane zasilacza to lepiej wsztrzymaj sie ten miesiac z zakupem kompa. Oszczedzic mozna na grafice, dysku - a nie na jednym z podstawowych elementow jakim jest zasilacz. Szczegolnie jezeli w tym czasie dobrze go dociazysz i szanowny zasilacz upali sie zabierajac ze soba 3/4 bebechow Twojego nowiutkiego kompa...
na poczatkek nie musisz zmieniac kitowego chlodzenia proca - ten miesiac na kitowym jakos "poradzisz".
A chłodzenie na procka na jakie zmienić jeżeli muszę i zasilacz jaki będzie najbardziej wydajny w cenie do około razem 300 zł :D
SilentiumPC Deus G1 500w i Zalman CNPS10X performa
chlodzenia procesora jesli nie podkrecasz i chalas boxwego ci nie przeszkadza zmieniac nie musisz
Faktycznie nie będę podkręcał nic ale jeżeli sądzicie że trzeba wymienić to wymienię :D
Czy po zainstalowaniu SilentiumPC Deus G1 500w i Zalman CNPS10X performa
odpalą mi nowe gry ?