Polskie restauracje? Dziękuję, nie jem w śmietniku...

Forum Rozmawiamy
Odpowiedz
10.08.2012 18:20
😐
1
odpowiedz
mirencjum
66
Legend

Polskie restauracje? Dziękuję, nie jem w śmietniku...

Kiedy te barany, wielcy restauratorzy od siedmiu boleści w miastach i miasteczkach od morza do tatr zrozumieją, że jak nie zaczną płacić ludziom za pracę, to syf z ich restauracji zje ich, ich lokale i pogrzebie te pazerne biznesy.

Powinno się jak najwięcej ludzi informować za jakie śmieci płacą w restauracjach, jakie zlewki piją i jak są okradani od świtu do nocy.

" ...Dziewczyna mówiła o śmiesznie niskich pensjach i braku umów, które sprawiają, że obsługa "radzi sobie, jak może". Opowiadała, jak menedżerowie restauracji uczą obsługę oszukiwać:

"W pierwszej pracy powiedziano mi, że mam zlewać i wstawiać do lodówki piwa, które ludzie zostawiali na stolikach. A następnego dnia wlewało się to do świeżych piw. Na początku byłam w szoku. Obrzydliwe!".

Z opowieści barmana Pawła* wynikało, że lepiej nie zamawiać kolorowych drinków - to w nich najłatwiej oszukuje się na ilości alkoholu. Nasz rozmówca także był przekonany, że "wały" to w knajpach chleb powszedni:

"Jak ktoś dopiero przychodzi do gastronomii, to jest uczciwy. Z czasem orientuje się, jakie panują zasady. Zaczyna działać jak reszta. No i nie chce być postrzegany jako frajer, którego należy trzymać z boku, żeby nie wypaplał czegoś menedżerowi...

...Bardzo przygnębiająca była opowieść kucharza Michała*. Opowiadał on o sprzedawaniu klientom nieświeżego jedzenia, oszczędzaniu na wszystkim i trudnych warunkach pracy. Twierdził, że co drugą restaurację należy zamknąć z powodu brudu w kuchni:

"Jest tragedia, naprawdę. Warunki na kuchni bywają tragiczne. Często są to klity z najgorszej jakości sprzętem. A przecież kuchnia wymaga inwestycji: trzeba zatrudnić dobrą ekipę, szefa kuchni, kupić dobre produkty. A nie, jak to robią właściciele, zatrudnić dwóch kucharzy, dać im patelnię z Ikei - bo to przecież dobra firma - produkty ARO i stwierdzić, że sobie poradzą"."

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,12282779,Co_z_ta_gastronomia___POLSKA_OD_KUCHNI___DEBATA_.html?as=1&startsz=x

10.08.2012 18:25
eJay
2
odpowiedz
eJay
260
Quaritch

Mniej restauracji więcej barów mlecznych!

10.08.2012 18:26
😐
3
odpowiedz
zanonimizowany674016
28
Centurion

Dzikie jedzenie :|

Forum Forum Rozmawiamy
Odpowiedz

GRYOnline.pl:

Facebook GRYOnline.pl Instagram GRYOnline.pl X GRYOnline.pl Discord GRYOnline.pl TikTok GRYOnline.pl Podcast GRYOnline.pl WhatsApp GRYOnline.pl LinkedIn GRYOnline.pl Forum GRYOnline.pl

tvgry.pl:

YouTube tvgry.pl TikTok tvgry.pl Instagram tvgry.pl Discord tvgry.pl Facebook tvgry.pl