Polskie dobre filmy
Nie wiem co dziś obejrzeć, ostatnio obejrzałem Młode Wilki, zastanawiam się teraz nad Młode Wilki 1/2...jakie jeszcze polecacie filmy tego typu?
PS. Abstrachując, polecacie 7 mile?
Skoro lubisz "młode wilki" to powinieneś ogladnąć... bo jak wiem? Może "Prawo ojca"?
"7 mila" mi się podobała, tak 8/10.
ps skreśl pierwsze 6 liter w tym dziwnym wyrazie, który spłodziłeś, zaczynającym się na "A"i zobacz co dostaniesz.
Hmm moim zdaniem oglądnij sobie np E=mc^2,Weekend,albo Agent XXL.(wiem że to nie polskie)
Psy...o tak już zaczynam oglądanie, dzięki pozdr :)
Obowiązkowo:
- Psy 1 i 2
- Sara
- Demony Wojny wg Goi
Nie sprecyzowałeś czego szukasz. Akurat Black Thomi wymienił cztery naprawdę mocne pozycje, ale raczej - pomijając Demony Wojny - zamknięte w konwencji. Dobrych polskich filmów jest od groma. Jeśli już poszedłeś w kierunku Pasikowskiego to konsekwentnie sprawdź Reich i Krolla (słabsze, ale wymowne). A później dla rozluźnienia możesz sprawdzić Symetrię, Dom Zły oraz Dług.
Pichtowy ==> Skąd Ci przyszło do głowy aby po "Młodych wilkach" polecać "Prawo Ojca"? To dwa różne wymiary filmu. Ten pierwszy to jakaś żałosna i drętwa komedia pseudosensacyjna. Dla mnie zupełnie nieatrakcyjna, w dodatku spod ręki Żamojdy, autora "Skorumpowanych" :)). Natomiast "Prawo Ojca" to mocny i wstrząsający dramat. Napełniony dobrą, w mojej ocenie uczciwą grą aktorską. O sprawach niezwykle trudnych w sposób niezwykle sugestywny. Wielce żałuję, że Marek Kondrat poprzestał na reżyserii po tym jedynym filmie. Zapowiadał się w tej materii naprawdę obiecująco.
Ja Ci proponuje oglądnąć takie Filmy Polskie.Dzień Świra,AjLawju,Czas Surferów,Chłopaki Nie Płaczą,Killerów 1,2