Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Polećcie proszę jakąś grę :)

17.07.2013 23:38
Thermometrr
😊
1
Thermometrr
132
out of space

Polećcie proszę jakąś grę :)

Cześć :) Ostatnio grałem tylko i wyłącznie w gry MMO, kompletnie olewałem gry single player. Nie interesowałem się tymi wszystkimi premierami. Co prawda, od czasu do czasu zagrałem w jakiś tytuł single player, jak Skyrim czy Saints Row 3, ale ogólnie jestem do tyłu z tymi wszystkimi nowinkami. Szukam jakiejś ciekawej, wciągającej gry. Praktycznie z każdego gatunku, no może poza RPG, które mi się już ostatnio przejadły. Wymagań raczej za dużych nie mam, fabuła ma dla mnie dużą rolę, grafika już raczej mniej. Mam ochotę zagrać w naprawdę dobrą grę single player. Mam na myśli jakieś nowsze gry

17.07.2013 23:54
cswthomas93pl
2
odpowiedz
cswthomas93pl
147
Legend

Metro Last Light
Far Cry 3

18.07.2013 00:02
.: Veron :.
3
odpowiedz
.: Veron :.
98
Phoenix Knight

Portal 2, najnowszy Bioshock, zwyścigówek może Dirt3?
No i gra która ma wszystkie inne pod sobą- Asura's Wrath!

18.07.2013 01:07
BliBs_Pl
4
odpowiedz
BliBs_Pl
81
Weltschmerz

Sleeping Dogs, The Walking Dead i Hotline Miami.

18.07.2013 01:33
😒
5
odpowiedz
zanonimizowany827077
0
Generał

Ostatnio świetną grą single player w jaką grałem był Tomb Raider 4: The Last Revelation z 99' roku. Jeśli niegrałeś polecam z całego serca. Jedna z najlepszych gier single player wszechczasów i napewno najlepszy Tomb Raider. Ten nowy syf z 2013 nie umywa się do tej części. Powinni się wstydzić, że tą korytarzową strzelaninkę nazywają Tomb Raiderem.

Klimat czwórki, zagadki, długość, zróżnicowane lokacje, fabuła. Po prostu gra ideał. Co ja bym dał za to, żeby zrobili kolejną część rozgrywającą się w Egipcie w tym stylu. Jeszcze ta muzyka. Pomyśleć ile to trzeba było główkować nad zagadkami(nie przeszedłem całej sam, bo byłem za mały). Obejrzałem całkiem niedawno pare etapów których niewidziałem na yt i jestem pod wrażeniem jaka ta gra jest rozbudowana. Szczególnie te zagadki, wiele przedmiotów do znalezienia i sklejenia, często kolekcjonowane przez pare poziomów, aby móc je połączyć w całość i przejść dalej. Gra za 1 podejściem na 30 godzin jak nie więcej. Absolutne przeciwienstwo tego nowego syfu z tego roku. Jak można było dać temu więcej niż 7/10 to ja niewiem, hanba patrząc na poprzednie odsłony...

The Last Revelation 10/10 dla mnie najlepsza gra akcji wszechczasów.

18.07.2013 02:21
BliBs_Pl
😒
6
odpowiedz
BliBs_Pl
81
Weltschmerz

trudnezycie, lepsza niz DayZ? :o

18.07.2013 02:40
RZUĆ WYZWANIE! by Polandcation
7
odpowiedz
RZUĆ WYZWANIE! by Polandcation
21
Centurion

Mass Effect, Deus Ex: HR, Batman AC-AA, LOTR: War of the North

18.07.2013 12:47
Thermometrr
8
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

cswthomas - Zapomniałem dodać, Metro też już ograne. Nad Far Cry'em pomyślę
Veron - Portal 2 raczej odpada, za to Bioshock bardzo ciekawy, a co do Asura's Wrath, zapomniałem dodać, że chodzi mi tylko i wyłącznie o gry na PC
BliBs_Pl - Hotline Miami odpada, gry indie raczej mnie nie interesują. Za to Sleeping Dogs to ciekawa propozycja
trudnezycie - dzięki za obszerny post na temat tej gry, jednak jak napisałem w pierwszym poście, chodzi mi raczej o nowe gry
RZUĆ WYZWANIE - W Mass Effect próbowałem kiedyś zagrać, ale szybko mi się znudziła ta gra :( Co do reszty gier to oczywiście wezmę je pod uwagę, zwłaszcza LOTR bo uwielbiam klimaty fantasy

Dzięki wszystkim za propozycje :) Czekam jednak dalej, może znajdzie się coś jeszcze ciekawszego :)

Silvestris - przecież napisałem, że Metro już przeszedłem. Stary, przeczytaj mój post, najpierw proponujesz mi Metro, które jak już napisałem, przeszedłem, a teraz Forzę Horizon, która jest na Xboxa.

18.07.2013 13:03
Silvestris
9
odpowiedz
Silvestris
38
Konsul

Forza Horizon, fajnie się gra

18.07.2013 13:44
10
odpowiedz
zanonimizowany827077
0
Generał

BliBs_Pl

Trudne pytanie. Dayz jest dla mnie odkryciem zeszłego roku i nowym podejściem do rozgrywki. Jeśli chodzi o pomysł, możliwości, grywalność to mógłbym śmiało nazwać tą grę nextgenową, jedynie grafika i animacje nie są najwyższych lotów, ale gra jeszcze nie wyszła, a zapewne zmieni się jeszcze bardzo wiele.

Tomb Raider 4(ze wszystkich części niegrałem jedynie w dwójkę i piątkę) to przede wszystkim klimat, świetne zagadki, grobowce! W tej durnej nowej części grobowce to jaskinie mające pare metrów. Żadnych zagadek, żądnych pułapek. Zamiast zrobić porzadną częśc czerpiącą garściami z czwórki to robią taki chłam gdzie się tylko skacze i strzela, a jaskinie mają czelność nazywać grobowcami... Egipt z czwartej części to było świetnie obrane miejsce, najbardziej ta część zapadła mi w pamięć. Długo można byłoby o niej pisać, trzeba po prostu zagrać.

Co do pytania. Nie należy porównywać ze sobą obu tych gier to zupełnie inne gatunki, jedynie co je łączy to strzelanie. Jestem szczęśliwy, że znalazł się taki twórca jak rocket i zrobił świetnego moda. Widać, że hardcorowe gry dalej ciesza się uznaniem.

18.07.2013 13:48
11
odpowiedz
zanonimizowany777435
34
Senator

Bioshock
Max Payne 3
Compay of Heroes 2
Batmany

18.07.2013 14:35
12
odpowiedz
zanonimizowany605995
44
Generał

Grand Theft Auto : San Andreas
Seria Need for Speed
Mafia II
Far Cry III
Postal X

18.07.2013 14:42
cswthomas93pl
😍
13
odpowiedz
cswthomas93pl
147
Legend

czarli - racze San Andreas i Postal X, to nie są nowe gry.

18.07.2013 14:52
😉
14
odpowiedz
zanonimizowany605995
44
Generał

cswthomas93pl----->Ale autor sam napisał w wątku :
"Szukam jakiejś ciekawej, wciągającej gry"

więc San Andreas jest chyba bardzo wciągającą grą więc o co ci chodzi ?

18.07.2013 15:08
żelazna_pięść
15
odpowiedz
żelazna_pięść
113
Hala Madrid!

Bioshock: Infinite, Far Cry 3, Sleeping Dogs, Hitman: Absolution

18.07.2013 15:20
Duality
16
odpowiedz
Duality
86
Konsul

Od siebie polecę Spec Ops: The Line i Binary Domain. Bardzo dobre TPSy ze świetną fabułą. Obie pozycje troszkę niedocenione, ale warto. W pierwszej zobaczysz co wojna robi z ludźmi, a w drugiej zadasz sobie pytanie: "Czy robot może być bardziej ludzki od człowieka?" Do Spec Opsa wyszło nawet ostatnio spolszczenie.

18.07.2013 15:35
cswthomas93pl
17
odpowiedz
cswthomas93pl
147
Legend

czarli - owszem, napisał tak. trudnezycie polecił mu ciekawą grę, ale on szuka czegoś nowego, o czym sam napisał.

Tak na marginesie, to San Andreas daleko do wciągającej gry.

19.07.2013 12:58
Thermometrr
😊
18
odpowiedz
Thermometrr
132
out of space

Dzięki wszystkim za propozycje :) Najbardziej skłaniam się ku najnowszej części Bioshocka. Zastanawia mnie jedynie fakt, czy jeżeli nie grałem w poprzednie części tej serii dużo stracę ze świata gry i ogólnie fabuły? Czy mogę spokojnie grać bez grania w poprzednie części?
No i zostaje kwestia kupna, ktoś się orientuje może czy ten nowy Bioshock był już w letniej wyprzedaży na steamie? Albo ma być dopiero? Ktoś ma jakieś info na ten temat?

No i jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc :)

Forum: Polećcie proszę jakąś grę :)