Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Połamana płyta

02.01.2012 16:19
1
zanonimizowany696700
25
Centurion

Połamana płyta

Gdy chciałem pograć sobie w Uncharted 3 nie odczytywało płyty i zauważyłem, że po środku jest pęknięta. Od tego oczka idzie krecha aż tam gdzie zaczyna się zapis danych. Grę kupiłem przez neta w Ultimie, czy jest możliwość wymiany tejże gry???

02.01.2012 16:25
gracz12301
2
odpowiedz
gracz12301
121
AFC

Grałeś już wcześniej w tę grę ? To pęknięcie było już zaraz po otwarciu pudełka z grą ?

02.01.2012 16:30
3
odpowiedz
zanonimizowany696700
25
Centurion

Grałem wcześniej już ale przypominam sobie,że na początku już była taka mała krecha pęknięcia... teraz się powiększyła... Tak samo mam z Assassynem 2, jest małe pęknięcie ale grać się da....

02.01.2012 16:34
gracz12301
4
odpowiedz
gracz12301
121
AFC

Według polskiego prawa masz prawo w ciągu 10 dni kalendarzowych (chyba, że danym sklepie jest inaczej, ale musi to być uwzględnione w regulaminie) odesłać produkt i żądać zwrotu pieniędzy bez podania przyczyny.

Pytanie tylko. Kiedy kupiłeś tę grę ? Bo jeśli dawno, to raczej nic już nie zrobisz.

Edit.
http://prawocywilne.blox.pl/2011/12/Czy-mozna-oddac-zakupiony-towar.html

JAKICH ZAKUPÓW NIE MOŻNA ODESŁAĆ?

Są to:
-towary, które zostały wyprodukowane według życzenia konsumenta, wyraźnie dostosowane indywidualnie do potrzeb klienta;
-towary, które z uwagi na swój charakter nie mogą być odesłane lub ulegają szybkiemu zepsuciu bądź maja krótki termin przydatności do użycia (głównie żywność);
-płyt z nagraniami dźwiękowymi i filmowymi lub oprogramowania komputerowe, których opakowanie zostało naruszone przez konsumenta;
-gazet, periodyków i czasopism.

Tak więc raczej nic z tego nie będzie.

02.01.2012 16:42
5
odpowiedz
zanonimizowany76571
120
Senator

Najzwyczajniej w świecie reklamuj. Płyta pękająca od środka nie jest niczym innym jak towarem z ukrytą wadą materiału. Najlepiej kontaktuj się bezpośrednio z dystrybutorem w PL a nie ze sklepem, w którym kupiłeś - masz szczęście, że to nie Cenega więc powinno pójść w miarę gładko :)

najlepiej powołuj się na niezgodność towaru z umową - w tym przypadku ciężko się będzie dystrybutorowi wymigać przed wymianą płyty.

Forum: Połamana płyta