Halo,
Czy posiada ktoś pojemniki próżniowe z pompką? Czy rzeczywiście opóźniają czas starzenia się potraw? Czy warto w nie inwestować?
Sam mam - pieczywo po kilku dniach dalej miękkie i świeże. Ostatnio ograniczyłem pieczywo do chrupkiego, więc i chlebak mi nie będzie potrzebny. Gdybyś był zainteresowany to daj znać - będę wystawiał na allegro, jak tylko zasilacz znajdę :)
Lysack -- Jak można chrupkim, twardym pieczywem zastępować pyszne, miękkie i pachnące ciemne pieczywo (w sensie żytnie, zdrowe, promowane etc.)? ;]
A tez wyjątkowo nie wiem, ale jak komuś smakuje, co to mnie to w sumie obchodzi?
Ale ad rem - moze ktoś polecić dobre takie pojemniki? Sam potrzebowałbym chyba tylko dwa, jeden an żółty ser, drugi an jakieś warzywa albo wędlinę
miałem...używałem, do czasu. Wszystko fajne i świeże, ale za każdym razem jak coś z niego wyciągałem to później nie chciało mi się tego "pompować", więc dałem sobie spokój i teraz używam samych pojemników bez przykrywek :P
Moja mama jest kompletnym freakiem na punkcie zdrowego odżywiania. Szybkowary, parowary, garnki do gotowania na parze - wszystko mamy. Nie będę nawet mówić ile wydała na pojemniki próżniowe (ale na szczęście nie straciła do końca rozumu i zamiast przez pośrednika, zamówiła jest ze stylowazastawa.pl, na czym zaoszczędziła kilka stówek), ale wierzcie mi - sporo. Jednak muszę jej przyznać, wybrała bardzo profesjonalny model. Łatwo się zamyka i rzeczywiście wydłużają "żywotność: potrwa. Poza tym,co jest dla mnie szczególnym plusem, po jakiś imprezach rodzinnych, gdy chowamy do nich nie zjedzone sałatki czy ciasta to nie przesiąkają one zapachem lodówki.
właśnie myślę o kupnie czegoś takiego, wiec jak najbardziej polecam
http://allegro.pl/pojemniki-prozniowe-dafi-kpl-6-elementow-gratis-i2530940488.html
a co sądzicie o pojemnikach próżniowych Dafi? chce takie kupic do domu, ale nie wiem czy się sprawdzą. macie jakieś doświadczenia?