To jest dobry toast, co?
ACHTUNG!
Uprasza się o niekorzystanie z opcji "odpowiedz pod postem".
Poprzednio: https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-770-no-pasaran/z7d48412?N=1
Jak patrzę na grę Bayernu to naprawdę ciężko mi zrozumieć dlaczego mieliby sprzedawać Lewego.
Neville to na razie chyba nie ma powodów do zadowolenia. Forma Valencii bardzo interesująca, zwłaszcza, że za kilka dni mecz z Barceloną w Pucharze Hiszpanii.
W okresie przygotowawczym doszło do kilku spięć w klubie a także na linii trener-zawodnicy. Większość graczy jest w tragicznej formie i sądzę, że Neville za duzo nie może z tym zrobić. Sytuacja podobna do tej z Chelsea. Sezony spisany na straty ...
Negredo marnujący seryjnie setki to inna sprawa.
Parę tygodni temu w Guardianie ukazała się analiza Lowe'a, z której wynika, że w Valencii jest burdel jak siemasz wiktor. Neville wpakował się na minę i tyle.
Za 20 minut mecz. Jak Inter wygra to będziemy mogli mówić o chyba definitywnym potwierdzeniu przełamania tzw. "Klątwy Ranocchii", który swoją drogą zagrał dziś dla Sampdorii i zawalił 2 bramki.
czego by nie wiedział, to i tak nie przebije komentatora eleven, który na widok rozgrzewającego się felipe melo upiera się, że chyba będzie zmiana, bo maicon już gotowy
Ten Eder od razu chce błysnąć. Oby mu pary starczyło na cały mecz.
Haha Perisic pipa.
Espanyol mógłby chociaż udawać, że się stara. Bardziej elegancko by to wyglądało.
A Ronaldo ładna bramka, taka w stylu Messiego
Ehh, nie potrafię się już podniecać tymi derbami jak kiedyś, może to dlatego, że dotyczą drużyn, które nie mają szans na mistrzostwo, a może już stary jestem.
Chociaż z drugiej strony to nawet w Azji wiedzą o co chodzi
https://www.youtube.com/watch?v=ZbHMbkXKqsw
Jakby spiewali wulgarne piosenki na niektorych pilkarzy Interu to nawet moglbym im robic chórki
Pierwsza połowa w 3 sekundy: https://vine.co/v/i5QjdvA2ewM
[18][19] Ibra i tak strzela ładniejsze.
Loon może jakby Ivan przeszedł na lewą stronę to chociaż by mu jakieś dośrodkowanie wyszło ale Mancini chyba widzi w nim drugiego Robbena i go na prawym trzyma
Maszyna do zabijania.
Ostatnio z Betisem oczy bolały, a dzisiaj człowiek tylko livescora ma i taki wpierdol idzie, damn it..
Jak to incydenty potrafią zdecydować o losach meczu. Podejrzewam, że jakby Icardi strzelił tego karnego to Milan by tego meczu nie wygrał. A tak to nie dość, że wygrał to na dodatek zlał Inter aż miło.
Pewnie ucieszy Cię jeszcze bardziej, że Twój ulubieniec Terry zostanie bez klubu z końcem sezonu. Po pozbyciu się Lamparda to już nawet mnie nie dziwi. Ruskie nie przywiązują się do ludzi tylko do kasy i trofeów.
Taka mała ciekawostka :)
Ronaldo w tym sezonie w la liga nie strzelił jeszcze gola drużynie znajdującej się wyżej niż na 7 miejscu.
https://pbs.twimg.com/media/CaEJc0uWkAA3-k9.jpg
btw de jong rozwiazal kontrakt z milanem, moze go przygarna do united, brakuje im ostatnio defensywnych pomocnikow
Guardiola w ManCity.
LvG w ManUtd.
To co, możemy już trendować #benitezwmanu
Żarty na bok, teraz gdy Guardiola olał United, Żoze ma pewną fuchę.
ale przynajmniej raz w swoim zyciu nie poszedl na gotowe
nie zeby trenowanie city bylo jakims ogromnym wyzwaniem zawodowym, ale i tak niezle
co ma wisieć, nie utonie, po city będzie milan, po milanie valencia, po valencii saragossa, po saragossie jakiś klubik w chinach i spokój
btw mourinho w bayernie :)?
a kto to jest sprzedawca choinek
moze Wy z Paudynem macie jakis tajny szyfr i umawiacie sie przez ten watek na gejowskie schadzki?
ach, kurna, mniejsza o to, dopiero sobie przypomnialem o ancelottim
inzyniera troche szkoda,
choc z drugiej strony, jedno mistrzostwo plus jakas myszka miki, to troche skromnie, jak na klub z takimi aspiracjami
koledzy...
zostawcie swoje prywatne sprawy w prywatnej sferze.
Pep wreszcie nie dostanie samograja. I widzę, podobnie jak Loon, jego degrengoladę.
FC Barcelona potwierdziła półroczne wypożyczenie Martína Montoyi do Realu Betis. Hiszpan poprzednich kilka miesięcy spędził w Interze Mediolan, jednak nie sprawdził się tam i włoski klub postanowił skrócić wypożyczenie, za co zapłacił 1,2 miliona euro kary.
aż szkoda, że matrix nie żyje, ciekawe co by powiedział na to, że Inter dopłacił żeby pozbyć się Monto :D
A niech się ogrywa w Betisie, o ile przebije się do podstawowej 11. Alves pewnie jeszcze rok pośmiga na wysokim poziomie, Vidal będzie potrzebował zmiennika (póki co marnie wyglądają jego minuty), a ten śmieszny Douglas niech się pakuję i wraca skąd przybył.
Falcao -> Rojiblancos
Jak jestesmy przy trenerach to sie zastanawiam kiedy to wszystko co dobre sie spierdoli, przeciez to Allegri do cholery, niemozliwe, zeby sie to skonczylo pozytywnie.
ale przynajmniej raz w swoim zyciu nie poszedl na gotowe
W sumie racja. Bedzie musial pomyslec nad jednym, moze dwoma transferami :D
Panowie, próbował ktoś tego nowego Tormenta w early access? Jest w nim choć ułamek takiej nieskończonej zajebistości jak w oryginale?
Ostrożnie, ostatnio zagrałem i nawet nie wyszedłem z kostnicy. Znudziło mnie po 30 minutach.
Odmawiasz sobie najlepszej historii kiedykolwiek opowiedzianej w grze komputerowej, to jedyne słowa zachęty jakie wypowiem. (bo jak rozumiem piszesz o oryginale?)
Ja to przeszedłem w 99 czy kiedy to tam wyszło.
Natomiast miesiąc temu chciałem zagrać jeszcze raz i mnie odbiło.
OFICJALNIE: Zimowe okienko transferowe jest megahiperchujowe jak nigdy dotąd.
aż szkoda, że matrix nie żyje, ciekawe co by powiedział na to, że Inter dopłacił żeby pozbyć się Monto :D
Bez przesady. Nigdy nie uważałem go za jakiegoś wybitnego czy gracza o wielkim potencjale. Miał zadatki na klasowego PO i jestem zdziwiony że w Interze się nie przebił. Wydawało mi się że w Serie A będzie bardziej pasował niż w La Liga.
Kurma! Anglia dziś gra i nikt nawet nie wspomniał w wątku o tym.
#chujzfantasywpizdu
Drugi mecz z rzędu United gra bez kagańca i znów jakoś to wygląda.
Martial z każdym meczem przekonuje, że kwota transferu (nawet z bonusami) to była praktycznie przecena.
Martial z każdym meczem przekonuje, że kwota transferu (nawet z bonusami) to była praktycznie przecena.
jesteś uroczy niczym mój kolega, który kupił LG L Fino i twierdzi, ze to najlepszy telefon swiata
Arsenal 4th, to by się zgadzało.
boki zrywac z tego suchara badzie olo. :) niczym hejterzy, ktore powtarzaja to po kazdej porazce arsenalu na facebooku.
Największy suchar to wreszcie idziemy na mistrza!!! na początku sezonu przy kilkupunktowej przewadze Arsenalu nad resztą stawki.
Jeśli miałbym się do czegoś przyczepić, to zbyt późno wykonane zmiany, aczkolwiek te nareszcie miały jakiś sens.
Loon
Wybaczam, albowiem nie masz pojęcia, o czym mówisz.
Ale piknie dzisiaj Diabły grały. Duet Rooney-Martial to cos pieknego. Oby trwalo to jak najdluzej. :)
Pierwsza kontra od... nie pamiętam kiedy i jeszcze okraszona takim golem.
https://cdn.streamable.com/video/mp4/ge3k.mp4
paudyn - ok. juz przegrali szanse na mistrzostwo, masz racje.
znow 4. miejsce, bo przeciez jest po tej kolejce 4 miejsce, mimo ze do konca jeszcze troche kolejek i 6 pkt straty do lidera :(
oj, ludzie ludzie... :) to co ludzie pisali o arsenalu, gdy ten byl przez chwile pierwszy w to nie wnikam. nie mam wplywu na caly swiat.
Vardy i tak nakrywa czapką tę akcję MU. Ma chłopak sezon życia. Oby tylko dociągnął na takim poziomie do lata i został królem ligi.
Ale muszą płacić tam pensje że tacy zawodnicy i w tym wieku przechodzą ;/ Są jakieś informację ile gwiazdy z Europy tam zarabiają?
niezly interes atletico zrobilo,
za goscia, za ktorego dali ponad 30 i u nich niewypalil, teraz wzieli jeszcze wiecej
najlepszy interes to zrobil milan, ktory pierwotnie interesowal sie martinezem (i byl juz nawet potwierdzony przez gamonia gallianiego), ale jako, ze atletico go ubieglo to wzial bacce
Widzieliście bramkę Vardy'ego na 1:0? Chłopak ma w tym sezonie chyba +100 do morale i skilla.
Bramka Vardego to nic w porównaniu z tym jaką klepkę zrobili w tym meczu :)
https://www.youtube.com/watch?v=FuSTsYWS4ME
Co wam się podoba w tej akcji United? Tak szarpanej kontry i zakończonej fuksiastym strzałem to dawno nikt się nie chwalił, bo nie ma czym.
there, there Paudi.
Pewnie że ciebie rozumiem.
Ale i tak mi bardziej szkoda sympatyków Liverpoolu.
Jackson Martinez za 42 mln z Atletico Madryt do ligi chińskiej.
cała ta liga to jest jedna wielka pralnia pieniędzy, a znając klan Gil'ów to skorzy są do robienia dziwnych przewalutowań na jenach na których korzystnie wyjdą.
Trochę zal Martineza, który jest zapewne nieświadomym pionkiem w grze i po roku będzie szukał klubu za czapkę gruszek.
boki zrywac z tego suchara badzie olo. :) niczym hejterzy, ktore powtarzaja to po kazdej porazce arsenalu na facebooku.
no ale to zgodne z prawdą, ciągle tylko 3-4, to już się stało regułą
El Pistolero
Ale jado nietoperzy, wow
Tak z ciekawości davis
1. Jesteś piłkarzem ze średniej półki, niby coś tam grasz, ale nikt nie ma koszulki z Twoim nazwiskiem na podwórku
2. W rok zarobisz tyle co normalnie przez 5 lat (trwającej maksymalnie 15 lat kariery)
3. Zwiedzisz sobie coraz modniejsze ostatnio, egzotyczne Chiny
4. Bez presji i wysiłku natłuczesz goli jakimś pachołkom i będą Cię uwielbiały te małe zółte ludziki
Ja bym poszedł i się nawet nie zastanawiał.
W ChRL-u to zdaje się różnie wygląda z tą wypłacalnością.
Zwiedzisz sobie coraz modniejsze ostatnio, egzotyczne Chiny
Co najwyżej zrobi sobie fotkę na ostatnim nierozgrabionym kawałku Wielkiego Muru, a poza tym będzie siedział w jakimś apartamentowcu, w jednym z tych sztucznych miast, z widokiem na smog i bieda obozy z eternitu.
Trzeci karny z rzędu beznadziejnie strzelony przez Neymara. Bez rozbiegu, na sto czterdzieści dwa tempa i oczywiście nietrafione. Niech już Messi nie oddaje karnych Neymarowi, bo gorzej, niz Brazylijczyk, to strzelać się nie da.
Karne powinien strzelać Suarez, bo zdecydowanie robi to najpewniej.
Suarez, Suarez, Suarez, jaką on różnice robi to głowa mała, coś w stylu Messiego w jego najlepszych latach, mistrz.
Neymar swoje, osiemset dryblingów z czego połowa udana, a dostaje pewną bramkę z karnego to ma wyjebane
To co gra Valencia, to jestem w szoku. Niech juz tam ktos przyjdzie i zrobi choc odrobine dobrego, bo wygladaja jak z secunda division.
Szkoda tej marki.
jak tak ogladam sobie te Wasze powtórki z Premier League to zawsze w głębi duszy żałuję, że kiedyś tam w dzieciństwie wybrałem Inter
ta Wasza liga angielska to wygląda jak pokaz podwórkowego, ale chociaż atrakcyjnego futbolu
liga włoska to przy tym Ulisses albo te pretensjonalne gówniane filmy, którymi tak bardzo jara się koobon
Atrakcyjnego na powtórkach. W tym sezonie widziałem kilkanaście spotkań, z których jedynie dwa były rozrywkowe, a pozostałe wyglądały jak Ekstraklasa.
Poza tym, kontratak w każdej lidze wygląda tak jak na pierwszym obrazku.
Chciałbym w tym miejscu nadmienić, że ja już jakiś czas temu uspokajałem histerie kibiców FCB, którzy rwali włosy z głów gdy Messi, bądź Neymar byli pod formą, lub kontuzjowani, pisząc, że Barca zacznie przegrywać dopiero gdy zabraknie Busquetsa.
nowy odcinek suits
spoiler start
to jak zla jest ta baba co poluje na mike'a (jak ona sie w ogole nazywa?) zakrawa o parodie :| pewnie w nastepnym odcinku okaze sie ze zjada szczeniaczki, a jej ojciec to............ adolf hitler
juz nawet nie wspominam o tym ze to piaty sezon z rzedu gdy zle rzeczy dzieja sie z powodu czegos, co wydarzylo sie kilka lat temu, niesamowite ile mozna jechac na tym samym patencie. no coz, przynajmniej jest biust donny wiec w ogolnym rozrachunku nie jest zle
i jeszcze ten twist z gretchen na koncu... po co? a na co to komu?
spoiler stop
1. Jesteś piłkarzem ze średniej półki, niby coś tam grasz, ale nikt nie ma koszulki z Twoim nazwiskiem na podwórku
true
2. W rok zarobisz tyle co normalnie przez 5 lat (trwającej maksymalnie 15 lat kariery)
wątpię, gdyby to było takie eldorado to transferów pokroju Martineza byłoby kilka na sezon, w końcu ilu średniaków by pogardziło takim eldorado
3. Zwiedzisz sobie coraz modniejsze ostatnio, egzotyczne Chiny
to ma być niby argument na zmianę klubu? proszę cię.
4. Bez presji i wysiłku natłuczesz goli jakimś pachołkom i będą Cię uwielbiały te małe zółte ludziki
To zdaje się nie pierwszy napastnik co miał zawojować Chiny, przypominam sobie Barriosa jak tam pojechał i utknął jako zmiennik.
że zacytuje samego siebie
Już w środę startuje nowy sezon (cd. sezonu letniego) Suits. Moje marzenia odnośnie fabuły to to, że Mike Ross zostaje w więzieniu i dalej serial toczy się bez niego.
Suita? Ktoś to jeszcze ogląda?
Pierwsza seria była fajna, druga była słaba, trzeciej nie oglądałem. Niedawno na C+ niechcący natrafiłem na odcinek z czwartej serii i okazało się, że po pierwsze, wciąż ciągną ten idiotyczny wątek "nie studiowałem na Harvardzie i jakimś cudem cały Nowy Jork wciąż ma z tym problem", a po drugie, bohaterowie są wrukwiający i szarżują niczym w gejowskiej farsie.
Dziękuję, postoję.
no siadlo, siadlo, to prawda
pierwsza i druga seria byly fajne (tzn. druga sie skiepscila, ale dopiero w tej transzy zimowej, gdzie jest mniej odcinków)
trzecia seria z avą hessington czy jak jej tam byla naprawde slaba
czwarta to juz nawet nie pamietam o czym byla
no, ale sie oglada, lepsze to niz nowe x-files
polecam btw hot to get away with murder, nawet spok
O kurde, ale Marchisio wydymał mi Verattiego (który jest świetny). Ciekawe czy NPC-e w Waszej FIFA to potrafią :)
https://www.youtube.com/watch?v=fY8nV807Wxc
Wczoraj gówniany mecz a dzisiaj ploty o podpisaniu kontraktu z Allegrim. Dobić mnie chcą.
Btw. Nie wiem czy fani naszej utytułowanej tenisistki widzieli ten zacny suchar -->
ja suits odpuscilem juz dawno, z szarzujacych aktorow wole bakera w mentaliscie
btw loon, propsy za przerzucenie pilki nad glowa goscia, ktory ma 160cm wzrostu <ok>
50 mln euro :|
Sevilla w Copa del Rey 2015/2016:
- 7 spotkań;
- 7 zwycięstw;
- 20 bramek strzelonych;
- 0 bramek straconych.
ciekawe czy z ukrainy wywiózł w ogóle jakieś peiniądze czy po prostu położył lachę i spierdolił.
widzisz loon piszesz że smutna kariera a takiego martineza usprawiedliwiasz, że do chin idzie, a on tam bedzie samotny jak palec.
nie taki samotny, będzie klepał z ramiresem pastuchów pod okiem petrescu
Gryzą w Krakowie, gryzą w Ostrołęce. Nie wiem jak Wy, ale ja zaczynam magazynować wodę pitną i lecę do piwnicy po łom.
Nieźle się zaczęło na Etihad
To jak? Za 20 lat Chińczycy będą mistrzami świata? Mają rozmach to trzeba im przyznać.
Można się spodziewać, że będą ściągać coraz lepszych i droższych piłkarzy.
http://www.sport.pl/pilka/1,65085,19584765,pilka-nozna-w-chinach-futbolowe-marzenie-przewodniczacego-xi.html
Już mieli kilka takich marzeń. Przypominam, że na olimpiadę w Pekinie mieli plan jak Rzesza w 1936.
Spokojnie, przez dwa, trzy okienka będą sypać zylionami dularów, by kupić schodzące exgwiazdy, piłkarzy, którzy mieli być gwiazdami, ale im nie wyszło i różnej maści szrot niechciany w Europie, a potem im przejdzie.
Nie ukrywam, ze mam obawy, aczkolwiek to taka troche glupiego nadzieja, ze jednak Mou nie bedzie tu az tak mocno pajacowal.
No i jesli przyjdzie, to derby Manchesteru nabiora wreszcie rumianych kolorow z podtekstem, bo obecnie to szkoda gadac.
ale to city marnuje sie przeokrutnie,
co nie zmienia faktu, ze lester to kocury
Wracam z pracy. Włączam TV i właśnie strzela Mahrez. Proszę Leicester wygrajcie ligę. Będę mógł opowiadać wnukom, że na moich oczach tworzyła się historia.
Lisy wygrają ligę, nie ma innej opcji. City jest suabe
Ale będzie numer jak swoje pierwsze mistrzostwo w karierze Ranieri zdobędzie jako trener Leicester.
Zatrzymać Mahreza na przyszły sezon będzie niezwykle trudno.
Wie ktoś czy ma klauzulę w kontrakcie i na jaką kwotę?
Tez mam cicha nadzieje, ze Leicester tego nie spier***.
Poza tym troche beka, ze w sezonie, ktory moglby byc ta jedna okazja na sto dla Arsenalu (bo reszta stawki wyjatkowo slaba), nagle eksploduje takie Leicester :D
A John Terry to kiedy ostatnio strzelił dwa gole Man C?
Oglądam w ruskiej tv - futbol 1 i niezłą bekę mają komentatorzy.
Za tydzień Lisy jadą do Londynu. Będą jaja jak Arsenal też pocisną.
Az sprawdzilem, czy to ten sam Robert Huth, z ktorego kiedys byla taka beka... No kuzwa, ten sam!
Poza tym troche beka, ze w sezonie, ktory moglby byc ta jedna okazja na sto dla Arsenalu (bo reszta stawki wyjatkowo slaba), nagle eksploduje takie Leicester :D
Nie oszukujmy się. Arsenal też nie prezentuje jakiegoś wysokiego poziomu :D
wlasciwie to wole leicester na topce niz city czy chelsea. wenger i tak nie wygra ligi, chocby byl bardzo tego blisko (a nie jest), wlascwie to po cichu sie ludze, ale pewnie i za tydzien sie przekonam, ze zludzenia zostana zniszczone :d
ale ta liga jest slaba, coby nie mowic. city napompowane kasa ssie, arsenal to wenger, wiec mu wystarczy puchar anglii, united ssie, chelsea walczy o to by byc w pierwszej 15, a tottenham sie jeszcze bije do tego wszystkiego o lige mistrzow, a leicester idzie na mistrza. paranoja.
nom, to prawda, Premier League wygląda w tym sezonie jak klasyczna liga trzeciego świata, czyli na przyklad ekstraklasa
Premier League wygląda w tym sezonie jak klasyczna liga trzeciego świata, czyli na przyklad ekstraklasa
No przecież mówiłem.
Inna sprawa, że PL ssie od kilku sezonów.
W przyszłym sezonie będzie trochę lepiej dzięki obydwu Manczesterom.
----------------------
Ivanhoe? Chryste jak ja mogłem o tym nie wiedzieć?
sposob w jaki mahrez ogral obronce przy golu na 2-0
na orliku takie gole co chwila padaja, a widzow jakos mniej niz ma bpl
zreszta cala akcja smiechu warta, jakby ktos nie widzial https://streamable.com/pegw
Dawno mnie tak Vine nie rozbawił
Pep Guardiola's plane recently spotted...
https://vine.co/v/i1WjIH66nht
Myślicie, że jutro "Król Artur" zatrzyma Arsenal?
Nie, jutro Sanchez i Ozil rozklepią Borubara. Są granice braku skuteczności. Wyczerpały się one na Soton.
Podejrzewam że istnieją jacyś fani Leicester którzy obstawili jakąś kwotę przed sezonem że ich ulubieńcy wygrają ligę :) Ciekaw jestem jaki był kurs pewnie koło 1000 :)
Też zawsze mi się ten Ranieri kojarzył z nieudacznikiem więc ostatnio byłem w niezłym szoku jak się zorientowałem że on prowadzi Lisów ;/
Ale jeszcze gorzej oceniał trenerski fach Svena Gorana Erikssona ( nie chce mi się sprawdzać jak to się pisze )
Tylko żeby Fiora tego dzisiaj nie zepsuła :)
http://screenshot.sh/mKNwon0Geq1Ti
imho nie wygrają, to Claudio Ranieri
po ostatniej kolejce spadną na 2 miejsce, a Włoch wyleci z klubu z łatką jeszcze większego nieudacznika
Mahrez Mahrezem, ale Floro zaraz pewnie sieknie jakąś setką baniek za Alliego.
Chłopak jest niesamowity.
kurwa jakie dno dzisiaj w hitowych meczach u hitlerowców
wow, cziczarito prawie ujebał jak ostatnio vardy z the reds, minimalne pudło
lewy z obamą mogą podać sobie dłonie za dzisiejsze bezbarwne występy
Mecz w Leverkusen jest tak ciekawy, że aż zasnąłem na siedząco.
Żona mnie obudziła i mówi idź do łóżka, ale nie, twardy będę i obejrzę do końca.
Lavezzi w Shanghai Shenua. Chińczycy nadal szaleją.
Bylem pierwszy raz w kinie na 4d i nie żałuje wydanych pieniędzy.
Ale kocur z gościa. ME w futsalu nie żaden pokazowy mecz :|
https://www.youtube.com/watch?v=6ex7HHFO0rU
https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/12642827_1670192266564560_3547451644338167829_n.jpg?oh=1580d3d273ba261e2e19a409346fe6d9&oe=573151AC Ronaldo chłopie coś ty ubrał ;/
znacie mój stosunek do Ronaldo, ale jak on nie jest przynajmniej bi to ja jestem chudy
Jestem ciekaw, jak oni w tych Chinach grają w ogóle w piłkę przy tym ich klimacie.
Zdumiewający Leicester pokonał City 3:1 i jest wielkim faworytem do sięgnięcia po tytuł, mimo że przed sezonem ich szanse oceniano na 5000:1
No to ładny był kurs :)
Co wy chcecie od Ronaldo? Koleś szedł na imprezkę i pies mu gacie poszarpał. Dobrze, że kontuzji go nie nabawil...
Pewnie robił tak do psa
Czy komuś się podobał Marsjanin(film)?
Tak średnio. Najbardziej nie podobał mi się motyw McGyvera.
Mars był w porządku.
minimalnych się nie odgwizduje
"To, że rozmawialiśmy z Realem Madryt czy PSG to nieprawda, negocjujemy znaczną podwyżkę w Bayernie" Cezary Kucharski.
męczenie buły jak z malagą, najważniejsze 3pkt, jednak gra mizerna, 3 setki dla levante mówią same za siebie, roberto dramatycznie jako dm, alves kiepsko dzisiaj, messi jak zwykle niewidoczny przez 88minut, neymar za długo piłka przy nodze za każdym razem, dobrze, że na sam koniec suarez nie podawał do niego, z resztą suarez wie, że o picipici walczy z cr7, a nie z tym pajacem
Jak to dobrze, że grałem w Wiedźmina do 8 rano i przespałem to żenujące widowisko. Mancini out, Simeone in!
Loon, przestań, bo jeszcze się to ziści. Simeone to ma wylądować w reprezentacji Argentyny, a nie Interze.
a co jest nie tak w klimacie w chinach?
W tych bardziej cywilizowanych rejonach (zakladam, ze o takich rozmawiamy), czyli wschod i poludniowy wschod, zachodzi czasami koniecznosc przejechania taksowka kilkuset metrow, zeby nie spocic sie jak swinia. Na polnocnym wschodzie jest lepiej, ale tam z kolei da sie ledwo oddychac przez smog.
Generalnie znajomi regularnie odwiedzajnych ten kraj w sprawach biznesowych mowia, ze ich wizyta wyglada tak: hotel-taxa-biuro-taxa-hotel.
Moge sobie tylko wyobrazic, jak wyglada tam bieganie przez 90 minut :p
3 pkt sa. ale i tak leicester wygra lige, dzis mnie to jeszcze bardziej przekonalo.
tyle o tym meczu.
Jezusmaria, ale ta Chelsea jest beznadziejna.
"Widzowie nie mogą być rozczarowani" - Przemysław 'altered state of mind' Rudzki
E tam od razu dorabiam. Gram dla zabawy i idę na farta :D
http://screenshot.sh/mKRyTbeSsDEME
koobun w ogóle coś pisał na temat Zidane jako trenera Realu? Cieszył się że przejął Real po Benitezie? Tak pytam bo wiem że on mi nie odpisze jak go zapytam.
nie mam nic przeciwko, zeby takim wynikiem sie to skonczylo na stamford bridge.
Ale fajnie będzie się prowadzić VCF w nowym FMie. Z drugiej ligi o powrót na szczyt :)
O kur** jak nogę wygiął Zouma :(
chciałeś wydymać buka, buk wydymał ciebie, pokaż ten kupon magiku
Nie wiem co gorsze, poziom angielskiej czy komentatorów angielskiej. Wpisujcie miasta.
rudzki to pacan. pelka jest najlepszy w tym nc+, jeszcze pamietacie pewnie go z polsatu. nahorny gorszy od rudzkiego, ale to kazdy wie.
dzieki ci costa. nie przepadam za nim, mowiac delikatnie, ale dzis humor mi poprawil. dobra niedziela w bpl.
młody jest dobry, albo będzie z niego następny Buffon i wielka pociecha na najbliższych 30 lat, albo Mediolan go zniszczy jak wszystkie swoje talenty w ostatnich latach :P
Aż tak wielkiego talentu na dodatek grającego regularnie w pierwszym składzie to nie było od czasów Maldiniego.
Inni po prostu sobie nie poradzili, bo byli za słabi.
A taka ciekawostka odnośnie bramkarzy Milanu.
Wiecie, że rekord czasu/passa bez straconego gola w Serie A należy do Sebastiano Rossiego,
który nigdy nie był doceniony ani przez kibiców, ani przez trenerów.
W kadrze rozegrał bowiem 0 meczów.
Wiecie, że rekord czasu/passa bez straconego gola w Serie A należy do Sebastiano Rossiego,
który nigdy nie był doceniony ani przez kibiców, ani przez trenerów.
gratulujemy rekordu, ale jeszcze bardziej gratulujemy obrońców, których miał przed sobą
Tak czy siak, nie ma się co łudzić, Real ma jeszcze prawie 30 minut, aby wcisnąć. I pewnie wciśnie z trzy gole
Kovacić to w ogóle powąchał murawę za kadencji Francuza?
Nie żebym się jakoś przesadnie troszczył, w obliczu mizernej postawy zaskakująco szybko zacząłem mieć dalsze losy dawnego ulubieńca w nosie.
Wróciła karma meczu z Poolem. Wielka szkoda, bo dziś powinny być 3 punkty i to znacznie większą różnicą, niż jednego gola.
Bezmózg Depay pokazuje, że być może nie zasługuje na szansę w nowym sezonie.
oglądam właśnie ciekawy obraz pt. Titanic II (gram w wiedźmina i leci w tle)
wątek bardzo surowo ocenił go na na filmwebie
moim zdaniem kompletnie nie doceniliście kunsztu reżysera - co poruchał na castingach to jego i chyba tylko po to powstał ten film
david luiz dalej zjeb, nic mu sie nie poprawilo
blanc chce go zdjac, techniczny zmiane pokazuje, a ten nie, nie zejdzie
i gra dalej
loon ty matole, od razu trzeba bylo pisac ''na pohybel afroamerykanom i rodowitym mieszkancom ameryki polnocnej'', a nie problemy teraz...
no dobrze, nie polecam Titanic II, ale Psy to akurat warto obejrzeć
https://www.youtube.com/watch?v=SqvUVM9PERA
Ok, obejrzałem Marsjanina rozpoczynając tym samym okres przygotowawczy do gali Oscarów.
Pierwszy strzał i od razu satysfakcja. Dałem 9/10, ale może jeszcze obniże do 8/10. Rozumem po filmie 8/10, ale w trakcie oglądania świetnie się bawiłem, doceniam dużo dobrych żartów i brak portretu psychoanalitycznego samotnego bohatera, co się chwali, bo ile ku*wa można, miał sobie narysować ziemniaka i mówić do niego Wilson?
No i przekaz prawidłowy, czyli tym powinien się zajmować świat w XXI wieku, a nie jakieś listy pustyni rujnujące świat w imię książki sprzed 1400 lat.
Co Scott to Scott (Prometeusza nie widziałem). Marsjanin to poziom mniej więcej Helikoptera w ogniu, a i niewiele mu do Gladiatora. Już trochę więcej do Blade Runner. Takie 8/10 bym dał.
niewiele mu do Gladiatora
Boże...
Marsjanin jest fabularnie mierny, wkurzający, infantylny. Bohater jest nie do zniesienia. Muzyka jest ultra chujowa stosownie do gustu tej pani kapitan.
Jak to można porównywać do Gladiatora to ja nie wiem.
Ten film ratują tylko efekty wizualne.
To jest jedno z tych dzieł Scotta którego w życiu drugi raz nie obejrzę bo nie czuję potrzeby. Półka Body of Lies albo Exodusu.
Dałem 9/10
ja pierdole, czyli to coś jest na równi z Dwunastu Gniewnych Ludzi albo Amadeuszem? Rewiduj póki nie będzie za późno. Dałbym ci na FW minusa ale się nie da.
Znajomy wylosował bilety na ME Polska - Niemcy. 4 Sztuki. Życie jest niesprawiedliwe, on się nawet piłką nie interesuje.
no mam ogromny problem z oceną, z jednej strony film chyba nie zasługuje na 9, a z drugiej pamiętam jak świetnie się bawiłem, no i super żarty, a nie jakiś prymitywny rechot
takie powinno być kino, takie kino lubie, a nie historie o ludziach umierających na raka i żyjących w biedzie
Marsjanin jest fabularnie mierny, wkurzający, infantylny.
Jak to można porównywać do Gladiatora to ja nie wiem.
Marsjanina nie widziałem (czytałem książkę i była super), ale skoro jest mierny, wkurzający i infantylny to śmiało można go porównać do Gladiatora.
Coroczne nagrody dziennika "Marca" przyznane. Cristiano Ronaldo odebrał statuetkę dla najlepszego strzelca Primera Division, Sergio Ramos dla najlepszego gracza reprezentacji Hiszpanii, a Carlo Ancelotti dla najlepszego trenera La Liga.
Ladnie Keane dzisiaj polecial z Norwich. Powinien imo dostac szanse chociazby w FA Cup
Zjawa 4/10 - Ładne zdjęcia, fajne traperskie klimaty, ale sam film nudny jak flaki z olejem
Marsjanina nie widziałem (czytałem książkę i była super)
Z opinii ludzi którzy czytali książkę i oglądali film wnioskuję, że w porównaniu do książki film jest dnem.
Zjawy jeszcze nie oglądałem. Cały ten hype przed premierą stworzył w ludziach, również we mnie, spore oczekiwania co do niego. Znajomi którzy oglądali mówili, że to typowy film drogi - gość przez cały film idzie i je śnieg żeby na końcu zrobić trochę akcji.
Jeśli chodzi o Zjawę to czytałem i książkę i film. Książka lepsza, ale film zły nie jest. Trochę się męczyłem, ale pojechałem mocno skacowany więc cierpiałem nie mniej niż bohater filmu. Są pewne zmiany w fabule (pewnie z obawy, że ludzie nie kupili by motywu zemsty z książki), więc poniekąd spora część filmu to było dla mnie nowość.
Świetne ujęcia i "widoki" więc warto obejrzeć w kinie. Nie jest to film napchany akcją, ale mimo wszystko historia prowadzona jest dość płynnie. Jak dla mnie mocne 7/10.
Czy Leo tą rolą zasłużył na Oskara? Według mnie nie :)
Za to bardzo fajnie zagrał Hardy.
Nie trzeba już czekać do ostatniej kolejki.
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=LvmlNxDD7Gc
Z opinii ludzi którzy czytali książkę i oglądali film wnioskuję, że w porównaniu do książki film jest dnem.
Taka opinia zawsze się pojawia w odniesieniu do każdego filmu który powstał na podstawie książki.
Zależy co kto woli ;)
Burak Yilmaz w lidze chińskiej. Podobno Chińczycy są w stanie dać 100 mln euro za Turana. To już pod komedię i dramat podchodzi...
Mignolet jest najgorzej grającym na przedpolu bramkarzem w nowożytnej historii. A konkuruje z Kretem.
Hehe, to na razie plota, ale na pewno się spodoba Bullzowi i jego perypetiom z żółtkami.
Thohir przyleciał do Mediolanu w sprawie udziałów, powszechnie od miesiąca się mówiło, że chodzi o wycofanie się z klubu Morattiego i znalezienie kupca na jego 30%, a tu się okazało, że to Thohir szuka z Goldman Sachs kupca na swoje 70% xD
Payet do Ogbonny i West Ham jednak wygrał z sędzią.
Doszły mnie słuchy, że do niejakiego TzG zaczynają zapraszać dzieci. Jestem niezmiernie ciekaw, czy polskie portale podejmą wyzwanie i oficjalnie zaatakują mnie ponownie nagłówkami w stylu "piekielnie seksowa", "ależ dekolt!", "co za nogi!", oficjalnie przesuwając przy tym granice tzw akceptowalnej pedofilii.
Poza tym, ponoć mecz Młotów z Poolem stał na niezłym poziomie.
kazde propsy na payeta mile widziane, zdecydowanie moj ulubiony pilkarz premiership
Poza tym, ponoć mecz Młotów z Poolem stał na niezłym poziomie.
Mecz był niezły, niestety sędzia kalosz. Robił co mógł żeby Liverpool przeszedł. Na szczęście w ataku grał Benteke.
W tym miejscu chciałem przypomnieć, że moje loonizmy dotyczące Belga sprawdzają się w 100%.
kazde propsy na payeta mile widziane
Akurat w tym spotkaniu grał średnio. Sporo strat, holowania piłki i podań do nikogo.
No ale koniec końców zaliczył najważniejszą asystę.
Payet in. Depay out.
Dream on :D
koobun -> Jakiekolwiek przepowiednie związane z Belgiem nie są trudne bo gość jest po prostu cienki jak dupa węża :)
Trael -->
Ta, acha, a gdy pisałem, że Liverpool nie dość, że przepłaca to jeszcze wywala kasę na gościa, który kompletnie nie pasuje do tej drużyny, to dostałem po uszach. Nie twierdzę, że od Ciebie, ale konsensus był taki, że The Reds zrobili dobry interes, a Benteke będzie drugim Żiru, czyli drewnem, ale sadzącym regularnie bramki.
----------------------------
Ja bym tego Depaya tak szybko nie skreślał. Może i gra słabo, ale umówmy się, pod van Gaalem wszyscy grają poniżej możliwości.
Chłopak ma szansę zostać naprawdę dobrym ofensywnym piłkarzem, potrzeba tylko trenera, który będzie umiał poukładać tę drużynę.
Icardi has scored 51 goals from the 95 shots on target he fired since 12/13: th best ratio in Serie A among players with 60+
tak kiedys sobie zartowalem, ze co drugi strzał to bramka, a to prawda :P
70 mln euro, sprzedam tanio
nie moze, bo trenere to idiota i preferuje taktyke z 3 dmf-ami i umowmy sie, zaden z nich nie jest pyrlą czy xabim alonso
To jest Zlatan, jego obowiązują inne reguły biologiczne. Nie starzeje się, a z roku na rok strzela coraz to ładniejsze gole.
Liga Młodzieżowa UEFA
https://cdn.streamable.com/video/mp4/mvy1.mp4
Ale umiejętności aktorskie! :DDD
a w nastepnym odcinku suits... barack obama daje swoja opinie o sprawie mike'a! kto dalej? papiez? bog?!
czy ktos tutaj jeszcze oglada shameless? warto ogladac dalej niz pierwszy odcinek, dzieje sie cokolwiek innego niz dzialo sie w poprzednich pieciu sezonach?
Generalnie, w tym serialu dzieje się to samo od pierwszego sezonu. Ale i tak go kocham.
shameless jest gówniany, nie wiem czy gimbaza jest w stanie oglądać ten serial, a co dopiero kustosz koobon
A Manhattan widzieli? Calkiem spoko, niestety skasowane po 2 sezonach, ale zakonczenie fajne :-)
Ależ ten Wiedźmin to jest gra. Od 20 minut zastanawiam się czy zabić, czy puścić wolno Gaetana
spoiler start
spoiler stop
przydatna opcja
no dobrze, ale gdzie tu jest niby spoiler
ps. wyrwałem chwasta
https://www.youtube.com/watch?v=BHmIsk_7i0A
Od razu widać, że prawnik.
Ja mu odpuściłem. Może gdybym nie musiał się użerać o byle dziesięć sestercji, czy jak tam zwą ichniejszą walutę, przy każdym pieprzonym zleceniu na gada pustoszącego okolicę, byłbym dla niego mniej wyrozumiały.
Jutro hit Serie A. Byłoby dobrze, gdyby Napoli wywiozło z Turynu chociaż remis.
nie wiem kto wygra w starciu juve-napoli, ale w zasadzie jestem przekonany, ze juve przejdzie bayern
ktos sie nie zgadza?
A ten wiedźmin to bardziej w stylu pierwszej fajnej części, czy zjebany film interaktywny a'la zabójcy królów?
W stylu pierwszej części i mówię ci to jako fan jedynki i ktoś kto mocno zawiódł się na dwójce.
Nie jestem fanem jedynki, dwójka mi się nie podobała, trójka jest nie tylko najlepszą grą zeszłego roku, ale i jedną z najlepszych w ogóle.
Szczególnie teraz po kilku miesiącach łatania i poprawiania.
Ale generalnie nie polecam, w tym wątku rządzi loża zgryźliwych tetryków, którym nic nigdy się nie podoba. Szkoda nerwów.
jak lubisz gry rpg z gameplayem rownie wymagajacym co gothic 3 czy seria ac to w3 jest w sam raz
Ale generalnie nie polecam, w tym wątku rządzi loża zgryźliwych tetryków, którym nic nigdy się nie podoba. Szkoda nerwów.
Nie podoba mi się twoja wypowiedź.
wiedźmin 1 był gównianą grą, chyba trochę przyhype'owaną przez Polaków
dwójka podobała mi się w momencie premiery, ale próba czasu bardzo boleśnie obnażyła wszystkie jej wady
trójka to jeszcze inna, generalnie serii wiedźmin brak spójności i każda z gier mogłaby uchodzić za zupełnie inne produkcje
z jedynki czerpie słowiańskość, ale spora część gry to też ukłon w stronę vikings, a ponadto jest ewidentnie inspirowana red dead redemption, a więc ideałem
czy wiedźmin 3 to rpg - mało w tym rpg jak na grę rpg i dużo w tym rpg jak na sandbox akcji, nie jestem pewien czy to ma jakiekolwiek znaczenie
crafting niemal nie istnieje, całą grę i tak biegasz w jednym secie, który ulepszasz, eliksiry są zbędne nawet na najwyższym poziomie (poza jaskółką), a walki na najwyzszym poziomie zahaczają niestety o soulsowe odskakiwanie, ale to jest fajne
fabuła jest w wiedźminie cienka, w kazdej czesci byla cienka, a glowny bohater jest malo przekonujacy - moze fanom ksiazek to wystarczy, ale generalnie slabo im idzie rysowanie fabuly
dla mnie wiedzmin 3 to takie polaczenie red dead redemption z serialem supernatural :)
watek glowny ssie palke, ale odcinki poboczne to czesto mistrzostwo swiata
10/10, choc lista wad jest dluga
No Sunderland dzisiaj siegnal szczytu formy. Brawo panie van Gaal. BRAWO! A, oczywiscie wszedl Depay, kopnal jak anemik w bramkarza, bramkarz wybija pilke, kontra i bramka.
eliksiry są zbędne nawet na najwyższym poziomie (poza jaskółką), a walki na najwyzszym poziomie zahaczają niestety o soulsowe odskakiwanie, ale to jest fajne
Zbędne to może i są, ale wywary ułatwiają grę. Na dodatek grom, czy puszczyk mocno skracają walki.
A ja wczoraj zebrałem w końcu wszystkie karty do gwinta :)
Dość wspomnieć, że na 100 godzin jakie spędziłem w świecie Wiedźmina od początku grudnia 2015, jakieś 10-15 grałem w samego gwinta :)
Nie jestem do końca zadowolony z wątku romantycznego, z perspektywy czasu żałuję, że pogoniłem opcję numer 1, a CD Projekt chyba w swoich grach celował jednak w jedynkę. Choć na tle Dragon Age to i tak miła odmiana, że nie skończyłem w jakimś burdelu z Zoltanem...
Teraz opuszczam Skellige, bo pozałatwiałem tutaj już wszystkie sprawy i tak się zastanawiam trochę czy aby nie dochodzę do tego momentu w grze, gdzie już do samego końca akcja twardo leci do przodu, a ja mam niewielkie pole manewru w zakresie eksploracji, zleceń dodatkowych itd.
Co mnie martwi, bo mam level 25, celowałem w level 35, no i nie do końca wiem kiedy zabierać się za DLC - czy np. Geralt fabularnie nie ginie albo coś w ten deseń.
mozna grac po skonczeniu watku glownego
ja pierwsza czesc dobrze wspominam, bo wole mala zwarta fabule niz ogromne swiaty, ale wszystkie czesci to dla mnie majstersztyk
pierwsza czesc miala ogromny swiat, bo byla tak zle zrobiona, zamiast przeskoczyc plotek o wysokosci 10 cm (tym razem wyjatkowo nie demonizuje, ten plotek byl wysokosci kraweznika) musiales leciec 30 razy dookola calego miasta, albo te zafajdane bagna
meeh
Ach, jak się zmienia perspektywa. Jakbym zlecenie na Smoka zrobił w pierwszej kolejności to Gaetan pewnie by przeżył.
Biedny Rafa, mecz kiepski, ale obydwie kartki z dupy.
No i powtórzę, Vazquez > Jese.
Skiter, ja byłem. Dobra komedia, ale jest to niestety kolejny origin story z czarnym charakterem, o którym się zapomina po wyjściu z kina.
Badstuber, serio?! Co koleś łapie kontuzję to głowa mała.
Huhu, zero zdrowych środkowych. Oby w końcu zaczęli przegrywać i ta łysa pała została bez niczego.
Huhu, zero zdrowych środkowych. Oby w końcu zaczęli przegrywać i ta łysa pała została bez niczego.
Przecież i tak Guardiola odchodzi po sezonie więc czemu chcesz żeby Bayern któremu kibicujesz przegrywał? :|
No dobra, ale tym razem Badstuber złamał kostkę, gdzie tu wina Guardioli czy sztabu medycznego.
Inna sprawa to jak na treningu można złamać kostkę?
P.S Finał ME w futsalu jest wyjątkowo nudny, Rosjanie na razie grają straszny kibel.
Kiedy Guardiola przychodził do Bayernu i na początku połączyła się tam idea tiki sraki i stylu dziadka to wszystko wyglądało przez pół roku kosmicznie. Niestety od tego czasu za dużo jest nieudolnych prób kopiowania Barcelony w tym Bayernie. To nie jest drużyna, której da się kibicować. Grają wyjątkowo nudno i nużąco, a osoba trenera wzbudza negatywne emocje. Do tego dziwne decyzje kadrowe jak gra Alonso w pierwszym składzie.
Najgorsze jest to, że kolejny trener nie niesie ze sobą nic lepszego. Żeby było więc jasne - do czasu zatrudnienia w Bayernie jakiegoś młodego niemca ta drużyna jest dla mnie obojętna. Choćby wygrali 3x z rzędu LM. To nie jest Bayern tylko jakieś losowe zbiorowisko piłkarzy grających bardzo mdły futbol. Na obecną chwilę życzę im jak najgorzej i szybkiej zmiany filozofii.
Pffff, to ty dupa jesteś, a nie kibic. Z klubem jest się na dobre i na złe.
A lepszego trenera niż ten kolejny to nie znajdziesz. Młody Niemiec, też mi życzenie.
Prawie tak samo gówniane jak młoda Niemka :P
No i proszę, Czeryszew dał pierwsze zwycięstwo Neville'owi.
ed.
Przecież to to słynne neutmowe wudu. Ktoś na poważnie bierze ten jego hype na Schalke i jazdę po Bayernie?
Ale mu wyszło. Napoli jednak pokazuje, że ławki to kompletnie nie ma żadnej. Jak pierwszy skład nie gra, to raczej nikt z ławki tego nie odmieni. A szkoda, tak blisko remisu było...
EDIT: Swoją drogą, komentatorzy na Eleven to jakieś totalne nieporozumienie.
Ja bym tego Depaya tak szybko nie skreślał. Może i gra słabo, ale umówmy się, pod van Gaalem wszyscy grają poniżej możliwości.
Chłopak ma szansę zostać naprawdę dobrym ofensywnym piłkarzem, potrzeba tylko trenera, który będzie umiał poukładać tę drużynę.
Poza problemami ofensywnymi, ten gość kompletnie nie jest zainteresowany powrotem do defensywy. Runi przy nim to dzik w obronie.
Jeśli następcą Jajcarza zostanie Żoze, to nie wróżę młodziakowi długiej kariery na OT, jako że ten przecież lubi piłkarzy zdyscyplinowanych taktycznie.
Tak, i dlatego właśnie w Realu hołubił Ozila, który kompletnie olewał jakąkolwiek formę pressingu, a próby odbioru co najwyżej pozorował.
I zanim usłyszę argument mówiący, że to różne pozycje, przypomnę, że Depay to właściwie ofensywny pomocnik, a Niemiec grywał w Madrycie na skrzydle (co swoją drogą, nie miało kompletnie sensu).
Jak ważne jest wpasowanie piłkarza nie tylko na odpowiednią pozycję, ale również w odpowiedni styl i taktykę pokazuje przykład Modricia, którego po pół roku od przyjścia do Madrytu kibice nazwali w ankiecie Marci najgorszym transferem Realu. Przyszedł Carlo i teraz wszyscy zastanawiają się co będzie z Królewskimi gdy Luca w końcu straci siły i przejdzie na emeryturę.
Nie twierdzę, że Memphis będzie wielki, twierdzę, że skreślanie go w trakcie pierwszego, na dodatek tak gównianego sezonu, i pod tak gównianym trenerem, nie ma większego sensu, bo wciąż mogą (choć nie muszą) być z niego ludzie.
ale ancelotti zawsze mial takiego registe, w kazdym zespole
dlatego thiago bedzie wart duzo wiecej za rok jesli sie przestanie lamac
Boże, kibice Realu i te ich histerie. Co ma być z Realem, znów ku uciesze wszystkich za 100 mln kupią gwiazdę Euro 2016 i znów im to nic nie da, bo nie tak buduje się ekipę mistrzów.
Niemiec grywał w Madrycie na skrzydle (co swoją drogą, nie miało kompletnie sensu).
Cóż, tam przecież szalał w trakcie pamiętnych MŚ, w trakcie których świat o nim usłyszał.
Pierwsza sprawa to pozbycie się Jajcarza najpóźniej po sezonie. Nie zapowiada się na miejsce premiowane awansem do LM, a to dość spory krok wstecz, bo przecież pod koniec poprzedniego sezonu układanka zaczęła funkcjonować i nagle jebut - wszystko poszło wpizdu.
Cóż, tam przecież szalał w trakcie pamiętnych MŚ, w trakcie których świat o nim usłyszał.
Mówiąc szczerze kompletnie nie pamiętam ani Ozila z tego okresu, ani reprezentacji Niemiec, ale wracamy tu do tego co pisałem wyżej o wkomponowaniu piłkarzy w taktykę.
Żoze wystawiał go na skrzydle głównie w ostatnim sezonie, gdy Real grał najgorszy football, polegający na tym, że Pepe, bądź Ramos wybijali piłkę na pałę w kierunku skrzydłowych i niech oni się martwią. Ozil nie ma szybkości i polega głównie na krótkim rozegraniu, z czego nie mógł skorzystać, bo defensywni pomocnicy byli na środku boiska, napastnik w polu karnym, ktoś kto udawał ofensywnego pomocnika sterczał pod polem karnym, a na prawej obronie grał Arbeloa, który niezbyt garnie się do gry ofensywnej, a na dodatek trener zakazał mu przekraczania linii środkowej. No i w ten sposób nawet gdy Ozilowi udało się odebrać podanie to kończył przyciśnięty przez przeciwników do linii bocznej, bez jakiegokolwiek wsparcia.
Geniusz taktyczny Mourinho w pełnym rozkwicie.
[295]
imo kury go tak latwo nie puszcza, w koncu maja niezly sklad i dobrego trenera, jak awansuja do CL i wzmocnia pomoc to w koncu cos z tego bedzie
Oby w końcu zaczęli przegrywać
Jakiś remisik dzisiaj z Augsburgiem i Borussia wraca na poważnie do gry o mistrza.
Badstuber
Lata temu pisałem, że już nie będzie z niego piłkarza. W sumie dziwię się, że jeszcze próbują w Bayernie stawiać na niego.