Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pod-pomocna-dlonia-cz-692-kostaryka-mistrzem-swiata/z2cadaf3?N=1
nie jestem wielkim fanem nabijania się z niepełnosprawnych
rock i rojo maja audycje na tym samym poziomie merytorycznym i są idolami sieci, więc można przyjąć, że ta dwójka ma po prostu podwójnego pecha w życiu
jeszcze dobra jest pasta osis michas tez od schwarzkopfu, fryzjer mi zawsze tym uklada
braty :)
Bullz
Wypowiedzi Claudia czytałem, ale nie zwracałem uwagi na fakt tych dużych odległości każdej z europejskich drużyn. Faktycznie trochę Europejczyków przekręcili.
Nojtm
Jeśli chodzi o buki to teraz tylko tenis i idzie fajnie, a jeśli chodzi o fma to niedługo pokażę klasę.
[6]
nie probowalem nigdy, ale mi sie wlosy kreca, wiec w tym wypadku to musi byc jakies mega mocne gowno zeby nie wygladalo spermowato jak zel a jednoczesnie trzymalo
[7]
troche to jest malo powiedziane, mozna to wszystko zrzucic na wyczerpujacy sezon, ale sam fakt, ze tylko francja daje rade duzo daje do myslenia
ilprincipino -> jak masz jakieś sprawdzone kupony na tenisa to podziel się z nami :)
To samo dzisiaj stwierdziłem po meczu Chorwacji. Fakt, może te bardziej utytułowane reprezentacje nie wypadają na tym mundialu jakoś zjawiskowo na papierze. No ale bez przesady, że taka Anglia, Włochy, Chorwacja czy Bośnia nie mają zajebistego potencjału. A tutaj dostają baty co mecz i to największe o drużyn z Ameryki. Dla mnie to jest gruby wałek, ale jak wiadomo, niespodzianki też są w cenie i na biedzie Valema czy innego Balsama zarabiają męty z Brazylii. Może za 2-4 lata i na nich znajdą kwity :)
Tak przy okazji machlojek to mignął mi z tydzień-dwa temu artykuł a zawieszeniu Beckenbauera za przekręty przy mundialu w Katarze. Ktoś, coś może przytoczyć? Neutm, davis co na to gestapo?
101 Great Goals ‏@102greatgoals 12m
AS now confirm Ander Herrera to Man United is a DONE DEAL. For €36m,
:D
Koleś od zgarniania głupich kartek w Bilbao.
Valem poczytałem to Twoje forum dla bukmacherów, ja się nie dziwię, że te firmy robią takie biznesy. Myslalem, ze forum bukmacherskie to generalnie grupka dla ogarniętych w temacie koksów, a tam festiwal januszowatości na niespotykaną tutaj skalę, np. (koleś z Balotellim w avatarze) mówi, żeby oddać wszystko na Włochy bo:
Grupa śmierci tak była nazywana przez wszystkich grupa D, w której to znaleźli się wicemistrzowie Europy Włochy, trzecia drużyna ostatniego mundialu Urugwaj, a także reprezentacja Anglii, której liga jest uznawana przez wielu za najlepszą na świecie i na koniec Kostaryka drużyna skazywana na zajęcie ostatniego miejsca. Ku zdziwieniu wszystkich po bardzo dobrym stylu i po dwóch zwycięstwach awans pierwsza zapewniła sobie reprezentacja Kostaryki. Do wyjścia z grupy pozostało tylko jedno wolne miejsce, o które powalczą reprezentacje Włoch i Urugwaju. W lepszej sytuacji są wicemistrzowie Europy, którym dzięki lepszemu bilansowi bramek wystarczy remis do awansu. Uważam jednak, że drużynę z półwyspu Apenińskiego będzie stać na zwycięstwo w tym meczu i pewny awans do rundy finałowej. Po pierwsze Urugwaj pokonał Anglików dzięki osobie Suareza poza tym nic wielkiego o reszcie zespołu nie można powiedzieć, wyłączając z gry najlepszego napastnika Urugwaju, co jest w stanie zrobić Włoska defensywa może być kluczem do zwycięstwa. Po drugie determinacja Włochy przed mundialem potrafiły zremisować z Luksemburgiem i przegrać w ostatnim meczu z Kostaryka obie te ekipy były dużo niżej notowane niż Italia to jest właśnie ich problem granie z teoretycznie słabszym rywalem, natomiast granie o stawkę z wielka drużyną wyzwala we Włoskich zawodnikach prawdziwe umiejętność, wystarczy sobie przypomnieć Euro 2012 i mecz z naszymi sąsiadami. Po trzecie kadra Włochy ma szerszą ławkę i w razie potrzeby na boisko mogą wejść tacy zawodnicy jak L. Insigne czy C. Imobille o drużynie Urugwaju nie można tego powiedzieć co prawda jest świetny D. Forlan jednak ten zawodnik najlepsze lata ma już za sobą.
I tak w zasadzie każdy post ekspercki w tym pobożno-życzeniowym tonie, oparty na wrażeniach na temat dyspozycji piłkarzy, nie wiem, sprzed 4-8 lat :D
O jak bardzo wstępniak ssie. Ojj...
I co to za denny regulamin? Po co to?
Wejdzie jakiś przypadkowy user i po tym wstępniaku wyjdzie nawet nie wiedząc, że tu się o piłce gada.
Niefajnie.
Żabrołak --> dawno temu miałem nieprzyjemność brać typy z tego forum i między innymi dlatego już nie bawię się w obstawianie, bo przegrywałem wszystko jak leci.
Z internetowych poradni jedyne co mi jako-tako wychodziło to typy na NBA, które kiedyś na gol-u podawał zdaje się Łyczek.
No ja wlasnie kieruje sie intuicja, natomiast musze sie nauczyc zeby nie obstawiac na sile - jak mi nic rozsadek nie podpowiada, a kurs jasno wskazuje faworyta - wtedy najwiecej przegrywam.
Dzis taki pewniak to chyba Kolumbia - 2,10 do 2,30, nie wyobrazam sobie zeby mogli nie zniszczyc tej gownianej Japonii. Oczywiscie nie biore odpowiedzialnosci, ale to byl pierwszy kurs, ktory zobaczylem i powiedzialem sobie "o, to jest łatwa kasa"
To samo pomyślałem o WKS w meczu z Grecją, ale że ostatnio moje przemyślenia bukmacherskie nie są warte funta kłaków to nie wiem czy to zagram. Na razie czekam na Kubota, jak nie wygra to sobie chyba dam spokój.
Też się nad tym zastanawiałem i pewnie jakiś zakładzik poleci, ale o ile Grecja to poziom Japonii, tak WKS zdecydowanie nie jest poziomu Kolumbii, trudno od nich oczekiwać cyklicznego wygrywania.
davis widzę mail poleciał i mod zrobił porządek ze wstępniakiem
Macco - nie wiem, nie bardzo mnie to interesuje, coś czytałem, ale w sumie to who cares?
Jak typujecie dzisiejszy mecz Włochów z Urugwajem?
Ja typowałem Włochów, cały czas w nich wierzę, ale pieniędzy na nich nie postawię :)
Loon
To nie jest żadne moje forum, nigdy stamtąd żadnych typów nie brałem, bo uzasadnienia to śmiech na sali. Nawet nie mam tam konta. Korzystam tam tylko z informacji o bonusach.
No nie chodzi o pieniądze, ale czysto sportową rywalizację.
Czysto sportowo? Włosi wiedzą, że to jest ich mecz o wszystko, więc nie będą stać w miejscu jak z Kostaryką i wygrają. Chyba że trener znowu zrobi genialne zmiany typu wejście Cassano...
Jestem ciekaw Kostaryki...
Trudno się nie zgodzić.
http://www.weszlo.com/2014/06/23/olkiewicz-ronaldo-sznuruje-buty-kolegom/
I ten gif ;)
http://i.imgur.com/6AM39pw.gif
Miałem dokładnie takie samo wrażenie jeśli chodzi o CR, specjalnie obserwowałem jego zachowanie i tak naprawdę on robił na boisku za wszystkich, po pierwszych 20 minutach zauważył że stanie na swojej pozycji nie daje żadnego pożytku więc cofnął się do środka, a tam ciągle machał łapami do swoich kolegów, ustawiał ich, dyrygował, w drugiej połowie nawet nie fatygował się za bardzo do rajdów bo wiedział że Nani i spółka i tak spieprzą do niego podanie.
BTW. Rio Ferdinand przechodzi do QPR.
W ciągu 48 ma być transfer ogłoszony oficjalnie, kwota transferu to 28,8 mln funtów.
Kusi mnie, zeby zagrac na Devvarmana z nasza gwiazda, ktora musi grac po szopach. Zaden ogorek z niego nie jest, a to juz na Jerzyczka moze wystarczyc. No i dzieki Kyahn za przypomnienie o Kubocie, kurs zacny.
Reprezentacja Portugalii bardzo się stara obalić moją przedmundialową tezę, że Cristiano Ronaldo jest w takiej formie, że w pojedynkę da radę wygrać ten turniej.
A podobno poszła z Mediolanu oferta 12 mln za tę fajtłapę Naniego, moje prywatne uosobienie upadku Manchesteru. Oby to nie wypaliło, bo chyba się pochlastam.
Twoja przedmundialowa teza nie była poparta żadnymi dowodami, ani przesłankami.
Niestety CR7 nie da rady wyciągnąć za uszy tej bandy patałachów. Co, skądinąd, było do przewidzenia (i zostało przez autora tego posta przewidziane).
Z ubermenschem pożegnaliśmy się zimą tego roku, a kontuzje z końcówki sezonu dobiły resztki tej domniemanej "formy".
A to akurat prawda, w mojej tezie zawierały się też przesłanki wiary w cudowne ozdrowienie. Cristiano sprzed końcówki sezonu być może dokonywałby przewidywanych cudów.
Od paru ładnych lat zastanawiam się co Nani robi jeszcze w ManU i wciąż nie potrafię wytłumaczyć sobie tego, że nikt nie wpadł na pomysł, by wypieprzyć darmozjada z roboty.
A tak swoją drogą, internety anglojęzyczne płaczą nad tym jak słabo wygląda przyszłość reprezentacji Anglii, ale Portugalczycy to dopiero mają przechlapane.
przebijam: 14 punktów
Nojtum jak możesz mnie podejrzewać o takie rzeczy? Smutno mi :(
Za chwilę spotkanie dwóch światowej sławy napastników. Z jednej strony Balotelli - najlepszy napastnik całego AC Milan, z drugiej strony Luis Suarez - najlepszy napastnik na świecie.
Ja nie mam złudzeń kto wyjdzie zwycięsko z tej rywalizacji, Suarez robi większą różnicę niż Ronaldo, Messi, Neymar. O Balotellim niewiele można powiedzieć żeby nie być wyzwanym od rasistów.
Jak zapeszę Urusom to będę niepocieszony.
Też mi się wydaje, że wygra Urugwaj.
Chociaż jestem za Włochami, ale kurde, ten Suarez to naprawdę przekocur, gra w swoim klimacie i robi różnicę.
Mam nadzieję, że Włosi pokażą to co najlepsze. W końcu mecz o stawkę i innego wyboru nie mają.
smalling na srodku obrony u anglikow. no to jest szansa, ze campbell cos strzeli.
zamonialem o tej ruletce, mam cale 12pkt,
juz wiem dlaczego zapomnialem
te mecze o awans jakos nie zachwycaja
chiellini takie chlopisko a taka picka
Jezu jak dobrze, ze jedna z tych druzyn dzisiaj odpada. Mam nadzieje, ze druga wyleci juz za chwile, przeciez zadnej z nich nie da sie ogladac.
Suarez i pitolone zwierzęta
Tak czulem, ze w koncu wyruchaja makaronow,
A suarezowi znowu jesc nie dali przed meczem
Zawieszą go, czy nie zawieszą? Oto jest pytanie. Powinni mu dać z 10 spotkań kary, zwierzęta trzeba trzymać w klatkach.
dobrze, ze go uchlal, akurat lepszej ofiary nie mogl upatrzec od cipkoliniego
ale niektorych musi bolec, ze gryzon zjada 99% pilkarzy na swiecie :D
w ogole mam wrazenie, ze jedynym trenerem, ktory jest w stanie okielznac suareza jest rodgers. przeciez on przez ostatni rok nie mial praktycznie zadnych takich odpalow, a teraz dwa mecze w kadrze i bum, wampir wraca. :v
O co Wy macie ten ból dupska?
o to, ze luis tepi boiskowe panienki
Z drugiej strony to wlosi sami sobie winni, bo grali wyrachowanie na zero z tylu, glupie czerwo, gonga dostali i nagle ockneli sie, ze sa w dupie
Przeciez dobrze zorganizowana i twarda wloska obrona pokazala dzis, ze Suareza przeciwko takim pilkarzom stac jeno na pogryzienie rywala.
no wlosi sami sobie winni, ale skoro prandelli sciaga jedynego napastnika w skladzie a wstawia parolo to co sie dziwic
inna sprawa, ze sedziowie przekrecili kolejna europejska druzyne - niesprawiedliwa kartka dla marchisio, brak kartki dla suareza, barzagli byl przytrzymywany przy bramce godina
Balloon [ 1 ] - Centurion
dobrze, ze go uchlal, akurat lepszej ofiary nie mogl upatrzec od cipkoliniego
+1
Cipkolini odkrywał dzisiaj typowego Włocha, leżal z byle powodu i zwijał się w bólu.Ciężko uwierzyć, że dorosły facet może się tak zachowywać. Suarez chciał mu widocznie dogryźć. I dobrze. A Włoch na ugryzienie zareagował jakby mu mina nogę urwała.
no trzeba przyznac, ze czerwo przesadzone troche za to "bandyckie zachowanie" (#zewlakow)
a suarez pewnie ma mecz z glowy w 1/8.
Chiellini to było porażka. Nawet jak dostał w plecy/rękę, to i tak leżał i zwijał się z bólu, trzymając za twarz :D
no wlosi sami sobie winni, ale skoro prandelli sciaga jedynego napastnika w skladzie a wstawia parolo to co sie dziwic
inna sprawa, ze sedziowie przekrecili kolejna europejska druzyne - niesprawiedliwa kartka dla marchisio, brak kartki dla suareza, barzagli byl przytrzymywany przy bramce godina
http://www.sbnation.com/soccer/2014/6/24/5838522/claudio-marchisio-italy-uruguay
To chyba do filmow karate sie nadaje a nie na boisko :P Nieogladalem calego meczu wiec czy czerwo zasluzone niewiem, ale ja po takim czyms chyba bym wstal i zaje.... typowi :P
https://twitter.com/BBCSporf/status/481498479311978497/photo/1
trochę nie rozumiem dlaczego Marchisio został ostro zjechany przez komentatorów jeśli na wybryk Suareza zareagowali śmiechem
Pierwszy raz obejrzałem Immobile w akcji i jestem załamany poziomem gry tej łamagi. On nic nie potrafi, ani się zastawić, ani uciec ze spalonego, ani oddać strzału.
W Borussi przegra rywalizację nawet ze Schieberem.
W Ruletce dałem Kostarykę, ale za to wczoraj mi Meksyk wszedł, chociaż u buka zagrałem Chorwację :)
pewnie jakis nieudacznik, Allegro albo Mancini
we wloszech trzesienie ziemi, abete rezygnuje jako prezes zwiazku, kariere koncza buffon z pirlo, a prandelli na odchodne zrzuca wine na balotellego
cos czuje, ze do 2020 beda sie z tego gowna wygrzebywac
+ BREAKING: FIFA have announced that they will investigate the Luis Suarez biting incident.
+ Balotelli is sitting in the #ITA team bus by himself. All the other Italian players are in the dressing room, waiting for Prandelli.
ciekawe czy sprawdzil przed mundialem co na ten temat mowia gwiazdy
btw moim zdaniem wlochy powinny zbanowac na repre takze balotellego
Jeszcze tylko Grecja odpadnie z MŚ (Włosi już to zrobili) i z przyjemnością będzie można oglądać już do końca mundial.
ja ogladam wks, ale moze tez z racji, ze chce zobaczyc znow auriera w akcji.
ale emocje pewnie beda podobne do meczu wlochow z urugwajem.
To jest nienormalne zachowanie, recydywa, psychiatrzy go powinni zbadać. Paranoja jakaś, nie ma miejsca w sporcie dla takich zwierzęcych pobudek, liczę na surową dyskwalifikację.
zgadnijcie kto o kim
Proste, strasny hejtuje Terry'ego.
A propos ciekawostek:
Rafal Lebiedzinski@rafa_lebiedz24 3 min
W Norwegii znalazł się gracz, który postawił kasę, na to że Suarez ugryzie innego piłkarza podczas MŚ (kurs 175.00)
Co by nie patrzeć, to strasznie mały ten kurs na podgryzanie przez Suareza.
Alex Büttner stwierdził, że opuścił Manchester United, ponieważ "chce grać w Lidze Mistrzów i wygrywać trofea".
Jest jeden mały haczyk. Dynamo nie gra w Champions League.
To już po prostu siedzi w człowieku. Uśpiony instynkt, który nigdy nie wiadomo kiedy dojdzie do głosu. Coś jak kaldera w Yellowstone, jak Gołota walący po jajach.
Ale i tak Suarez jest super.
same suchary dzisiaj
dopiero jak się skończy faza grupowa zacznie się coś dziać
Gol dla Grecji. Jeszcze niech się okaże, że wyjdą.
Mam jednak nadzieje że albo WKS, albo Japonia wcisną jakiegoś farfocla, akurat Grecja to ma najmniejsze szanse z całej trójki.
Jak na razie jeden z ćwierćfinałów to Kostaryka-Grecja.
Kolumbia wygrywając grupę trafia na Urugwaj, pierwszy mecz 1/8 finału to Brazylia – Chile, co oznacza, że w ćwierćfinale zmierzą się dwa zespoły z Ameryki Południowej. Dla Europy/Afryki/Azji zostały już tylko trzy miejsca w półfinałach.
No to te drużyny z Ameryki Południowej się "wykluczą". Jestem ciekaw, jak daleko by doszli, gdyby nie trafili na siebie od razu i ilu przedstawicieli dalej byłoby.
klasyczna Grecja, nawet mnie to nie dziwi
Dla Europy/Afryki/Azji zostały już tylko trzy miejsca w półfinałach.
holandia i niemcy/francja zgarna dwa a ostatnie miejsce w polfinale stany, chyba ze belgowie sie ogarna
karlow nie licze, bo ich to nawet szwajcaria moze pokonac
Traci rekord Rodżer Mija
nie moga strzelic te drewniaki
ffs jak fiennes nie dostanie oscara za grand budapest to bedzie to jakas kpina : ||
OH COME ON
Drewnaras czasem sam nie zarył w ziemię, bo w piłkę nie trafił ?
Najgorsze jest to, że te drewna nabijają sobie pkt w rankingu by w kolejnych eliminacjach mieć łatwą grupę :/
I tak w kółko :(
CO pokazywał bramkarz WKSu? że go zabije?
Gmoch będzie tańczył, bo Grecja awansowała
tez wałek moim zdanie. drzewiec sie zaryl korzeniem w ziemie
no to gmochu w euforii.
a ten karny to taki troche chyba z dupy. choc ekspert kosowski byl pewny, ze ewidentny, ale kto by go tam sluchal.
Bylo na jednym ujeciu widac jak bambus go lekko stuknal i dlatego nietrafil w pilke i zaryl w ziemie, ale bambusy sami sobie winni naprawde kontra 4 vs 2 i nie strzelic gola to kalectwo :P To juz wole greckie drewno ogladac :P
Natomiast gdybym miał wybrać najgorszą dotad drużynę turnieju to byłaby to Japonia, po Iranach nikt się nie spodziewał zbyt wiele, tej nieszczęsnej Hiszpanii nie chcę już kopać, a Japonia w każdym meczu taktyczne dno.
Patrzę na ławkę, a tam najgorszy trener świata - Zaccheroni. Prawdopodobnie następca Nawałki dodajmy, taki mądry jest nasz rudy Zibi. Najmądrzejszy.
Ogólnie Azjaci wypadli nadspodziewanie słabo... Korea tak samo - wymęczony remis z Rosją, wpierdziel od Algierii (?!) i teraz pewnie od Belgów jak zagrają tak samo.
Zamiast dawać zawieszenia powinni mu zrobić wyjmowaną szufladę i nie byłoby kłopotu.
Już w pucharze konfederacji się czaił na Kielona
www4.pictures.zimbio.com/gi/Giorgio+Chiellini+Luis+Suarez+Uruguay+v+Italy+tC6M6nzIzlKl.jpg
2 lata to może i przesada ale. w sumie da się to wytłumaczyć, to już chyba trzeci raz nie?
Mi wystarczy 10 meczy zawieszenia. Takich stricte mundialowych, eliminacje sie nie licza.
Ogólnie Azjaci wypadli nadspodziewanie słabo...
https://twitter.com/antsgardiner/status/479785505731538944
Rany, dopiero ogarnąłem, że Nigeria wychodzi z grupy... Widziałem ich pierwszy mecz z Iranem, grali równie kiepsko co Japonia. Może inaczej - nie idiotycznie, ale za to podwórkowo.
Argentyna to naprawdę pobłogosławiona, że ma grupę, jaką ma. Ew. to jakaś cicha woda. W każdym razie w toku Mundialu wyklarowało nam się, że grupą śmierci była chyba jednak Grupa A, a potem Grupa B. Choć tej niemieckiej też nie jest daleko do tego miana, ale to raczej nie zasługa Portugalii.
Dziś nie obstawiam, bo jakoś nie przekonują mnie te grupy. No, malutki zakładzik na over 2,5 u Francji.
Teoretycznie kaprys Urugwajczyka jest nieco bardziej wyszukany, ponieważ inaczej niż w przypadku wspomnianych tyczy się drugiego człowieka, ale też bez przesady, powtarzam raz jeszcze: zdrowie Giorgio Chielliniego ani przez chwilę nie było zagrożone. Co więcej, jestem przekonany, że za jakiś rok Włoch… podziękuje Suarezowi. Dzięki Luisowi jego rozpoznawalność poza światem piłki wzrośnie, co zapewne będzie mieć przełożenie na kontrakty reklamowe, a także liczbę fanek, która zacznie się wokół niego kręcić.
jakis random z weszlo
z czeciego miejsca w grupie to co najwyżej w lidze europy
Trochę offtop.
Nie wiem kto tutaj polecał w bukmacherce baseball, ale dzięki temu komuś zacząłem grać i z 30 zł zrobiła się już liczba 4 cyfrowa, dzięki wielkie ;D
AHAHAHAHAHAHAHAHA, Lessi strzela dwie bramki Iranowi, gdzie narodowym sportem jest oblewanie się kwasem i budowanie podziemnych schronów dla owiec, a wyższy kurs miała nawet Kostaryka, a Witek do mnie z takim oto smsem :D :D :D
Ostatnio się tak ubawiłem jak Ebi Smolarek odgrażał się dziennikarzom po hat-tricku z San Marino :D
cc: @tomazzi
Skiter -> :D Jak coś to dziel się swoimi kuponami i przemyśleniami, bo ja niestety teraz nie mam szczęścia. Wczoraj mi jeden mecz nie wszedł. Obstawiłem zwycięstwo Baltimore Orioles nad Chicago White Sox.
mefek- ja na razie jadę bardzo prostym sposobem, wyczytałem że w MLB bardzo ale to bardzo często zdarzają się serię zwycięstw, jeżeli widzę że drużyna z czołówki wygrała dwa mecze z rzędu, no to stawiam że te dwa-trzy kolejne też wygrają, poza tym tam dobre jest to że drużyny grają ze sobą mecz po meczu, wiem że w baseballu bardzo dużo zależy od szczęścia ale jeżeli pierwszy mecz wygrali kilkoma pkt to kolejnego też nie wtopią, poza tym nie rozumiem kursów bukmacherów na dane mecze, np. drużyna przegrała 3,4 ostatnie mecze, gra z silnym rywalem a tu kurs na tego pierwszego w okolicach 2,2, a na tego drugiego 1,75. WTF?
Chuj w dupe włochom. Suarez gra w kagańcu w następnym sezonie...
Wiem, ze po fakcie, ale wkurwiony jestem. Przejebalem 250zl...
@edit
neutm - już nie możesz z moldasowa atmosfera wytrzymac? :D
To jakiś fetysz oglądać na zwolnieniach kontuzje? Eduardo, czy Wasilewskiego pewnie trzymasz na dysku.
Ku pokrzepieniu po przegranym haniebnie Mundialu Eto'o wypłakał się jakiemuś dziecku na ramieniu.
https://www.youtube.com/watch?v=ZwSk9xkduT8
Ujowo, że myślą nad karą dla Suareza. W sumie jakby mieli go karać to chyba tylko pod egidą FIFA, bo nie wyobrażam sobie Liverpoolu bez niego.
Skiter -> Czyli w sumie jedziemy tym samym systemem. Ja może za dużo wrzucam na jeden kupon :D Ale ciekawa sprawa z tym baseballem, a co do kursów to zauważyłem to samo. Cincinnati dostało w ostatnim meczu 11-1 wcześniej też przegrali a mieli kurs 1.75 gdzie drużyna z którą grała właśnie te ostatnie 2 mecze miała 2,2. Nie rozumiem tego, ale tym lepiej że są takie kursy :)
[147]
Przerzuciłeś się na ten wątek, więc wnioskuje, że z Moldasem nie idzie już wytrzymać.
arriacchi mnie bardziej interesuje czemu ty przerzuciles sie na ten watek
mefek, Skiter - a dzisiejsze mecze jak stawiacie? Colorado i San Diego?
Ja postawiłem na Seattle Marines, Detroit Tigers i LA Angels. Seattle ma 5 ostatnich meczów wygranych w tym 8-2 i 12-3 z Boston Red Sox. Detroit również 5 meczów wygranych a ostatni 2-8 z Texas Rangers, a Angels też wydaję mi się dobrą serie mają chociaż minimalna wygrana z Minnesota Twins. Ale skoro skiter poleca Tampe i San Diego to też może postawie. Chociaż Washington już gra.
W sumie jakby mieli go karać to chyba tylko pod egidą FIFA, bo nie wyobrażam sobie Liverpoolu bez niego.
no to chyba oczywiste, ugryzl kogos w koszulce urugwaju wiec w koszulce urugwaju sobie poki co nie pogra. liverpoolowi nic do tego :>
mecze o 22 strasznie ujowe, nawet chyba nie ma sensu wlaczac telewizora.
[155] Czuję że dzisiaj wtopię, więc nie kieruj się mną, poza tym koniec off topu.
To je karczma. Tu nie ma offtopu
Nie ogarniam zupełnie tego baseballa. Dałem na 8 zmianie hajs na tampe która prowadziła 4-0 (teraz 5-0) a kurs skoczył z 3.6 do 4.55. Nie wiem o co chodzi ale jak wygram to będą niezłe jaja.
Wimbledon zajebisty, 230 na plusie póki co, a o tenisie zerowe pojęcie, dzięki Valem za info ze warto stawiać.
Czuje, że afera zębowa uderzy po Urusach w 1/8 mocno skłaniał bym się ku Kolumbii..
to co robicie dzieciaki to nie jest już bukmacherka tylko czysty hazard
Nojtm
Ale radzę w każdym razie oglądać jak najwięcej meczów, bo ważne jest, żeby wyrobić sobie zdanie ba temat formy danego zawodnika w danym turnieju. Jutro Hewitt z Jerzykiem pewnie minimum 40 gemow będzie.
Btw
Jutro typ dnia moim zdaniem Kukushkin. Kurs warty zagrania.
Skiter, mefek -- Spieszę wyjaśnić wam sekrety MLB. Otóż widzicie, najważniejszym zawodnikiem w drużynie baseballowej jest pitcher, czyli miotacz. Miotacz jest w stanie rzucić około 100 piłek w meczu, po czym musi zostać zmieniony i zrobić sobie kilkudniową przerwę. Zatem codzinnie piłkę rzuca inny zawodnik, a oni, jak wiadomo, różnią się umiejętnościami. Słabi są wystawiani na słabych, mocni na mocnych itd. W każdej kadrze są ci gorsi i jeśli oni zaczynają, to automatycznie ryzyko przegranej wzrasta. Dlatego też serie w baseballu nie mają nic wspólnego z seriami w piłce nożnej i jeżeli tego nie zrozumiecie, to zwyczajnie na baseballu nic nie ugracie. Baseball to walka pitcherów, nie na darmo przy zakładach są wymienione ich nazwiska obok nazwy drużyny. To, że drużyna wygrywa 3 mecze z rzędu nie znaczy, że są w wielkiej formie i można śmiało na nich stawiać, to znaczy, że 3x z rzędu świetnie rzucali trzej miotacze. Kolejny mecz mogą druzgocąco przegrać przez słabo rzucające ogniwo w rotacji przy dalej bardzo dobrej postawie swoich atakujących. Zresztą jeden odbijający może świetnie odbijać danego dnia, bo dany pitcher rzuca mu piłki, które lubi, a drugiego dnia nie zdobyć jednej bazy, bo nie radzi sobie z pitcherem leworęcznym.
Wiem, że kursy są fajne, nie to co 1.03 na Real, ale są takie nie bez przyczyny. Statystyki łatwo wskazują faworyta, ale czynników wpływających na rezultat jest tysiąc razy więcej niż w piłce nożnej, więc typować jest bardzo ciężko. Serie są kuszące, ale to właśnie na nich przegrywa się najwięcej pieniędzy. Sugeruję odpuścić i wziąć sobei do serca regułę każdego doświadczonego gracza: nie obstawia się sportów, o których nie ma się zielonego pojęcia.
patrze i nie wierze, dla niektorych godnosc to naprawde obce pojecie
Neutm - chowaj go, póki się nie rozmnożył. Oh wait, zapomniałem, on nie może...
No co za typ, porzuciliśmy, żeby zrobić mu przyjemność i uchronić od swojego towarzystwa, pielęgnowany od 680 części wątek, a ta masochistyczna istota i tak przyłazi w nasze podłe towarzystwo wzajemnej adoracji.
Przypomina mi to troszkę Leszka Bubla ukradkiem zakradającego się w każdy szabat do synagogi.
Ciekaw jestem co jeszcze musi zrobić realizator, by Szpaku z tym drugim baranem zauważyli w końcu faul Sakho.
Francja powinna grać w dziesiątkę.
fernando w city.
giroud musi wpuscic, bo tak to ciezko bedzie wygrac ten mecz francuzom.
slabo schneiderlin sie spisuje niestety, liczylem na kozacki wystep : //
jezus maria to czerwo dla valencii powinno byc pokazywane jako koronny argument dlaczego burkiny faso i palau nie powinny sedziowac na mundialu
FIFA przesadziła z odwalaniem Europejczyków i teraz się ratuje.
slabo schneiderlin sie spisuje
Sissoko też, mam wrażenie, że bardziej przeszkadza niż pomaga.
[172]
Nani 2013- pamiętamy!
Griezmann wjechał - Din
[173]
no difference tak naprawde, po sezonie obaj zmienia kluby
widziales juz wielki budapeszt?
In five of #FRA's last seven #WorldCup games there has been a Red Card. #ciekawostki
Patrzyłem dziś na kurs na gola Shaqiriego i chciałem postawić, ale ostatecznie zdecydowałem zachować się logicznie, głupi ja...
niechciany user już schowany, wybaczcie chopaky za obsuw
Valem - ja mam problem z tenisem taki, że nie mogę tego oglądać, bo zasypiam, niefajna opcja w środku dnia.
[173] specjalnie wbiłem na whoscored się upewnić kto gra z 17, skonczyło się na sprawdzeniu jak się pisze Griezmann
Rozumiem w stu procentach, że gardzicie Łukaszem i jak najbardziej to pochwalam. Jednakże ma on duże pojęcie o baseballu o czym cześć z nas dobrze wie. Ja bym wolał żeby jego post był odkryty jako przestroga dlatych, którym się wydaje, ze bawią się w bukmacherkę a tak naprawdę są pożywką dla rekinów.
Trochę beka, bo media twierdziły, że ten jest już w Carrington i przeszedł już testy medyczne. Z drugiej strony dobrze, że Edek w końcu zaczął coś działać. Liczę, że transfer ten ostatecznie uda się dopiąć do końca. Obym się nie mylił...
Łyczek
miejsce w rankingu: 894
typowanych meczy: 47
poprawnie: 24
błędnie: 19
niewytypowane: 1
nierozegranych: 20
Chyba na top 10 nie mam szans :)
a fani united to w ogole widzieli jak herrera gra czy to po prostu szczescie, ze ktokolwiek przyszedl?
bo ja pamietam jak rok temu mortan wklejal filmiki z fellainim i pisal, ze kozak w opor bo pilke potrafi przejac :D
Jak Herrera utrzyma formę z Bilbao to tak będzie spokojnie najlepszym środkowym pomocnikiem w Manchesterze.
Ja przyznaje, ze nie slyszalem do czasu pierwszej oferty w tamtym roku, polecam przeczytanie o przebiegu zdarzen w tamtym czasie - indolencja dzialaczy w najczystszej postaci.
Bilbao odrzucilo oferte, ale wszystkie zrodla zgodnie twierdza, ze juz zaplacono klauzule i tylko zostaly formalnosci. Calosc ma sie zamknac w prawie 50 milionach euro, co wzbudza we mnie duuuuuze watpliwosci. Gosciu jest dobry, ale za max polowe tej kwoty i za tyle by pewnie przyszedl, gdyby urodzil sie kilkadziesiat km dalej.
Co do porownania z Kroosem i Fabsem to mogles wkleic cala te analize. Tam Bask juz tak super nie wyglada w grze do przodu, ale na pewno gra najlepiej w defensywie z calej trojki.
http://www.lfc.pl/55355/konferencja-prasowa-o-15-30
Liverpool FC z niecierpliwością wyczekuje decyzji międzynarodowej federacji, po tym jak okazało się, że FIFA ma prawo zawieszenia piłkarza nie tylko na mecze reprezentacji, ale także klubu.
brak slow po prostu. wychodzi na to, ze kluby nie powinny po prostu pozwalac grac pilkarzom w reprezentacjach skoro pilkarz moze byc zawieszony na mecze klubowe za to co zrobil na meczu reprezentacji.
teraz luisa zawiesza dajmy na to na 5 meczow i liverpool nie dosc ze straci najwazniejszego zawodnika, to jeszcze bedzie musial placic pilkarzowi za ten czas ogromna tygodniowke, a wszystko przez to, ze the reds pozwolili grac pilkarzowi w meczu, ktory ich zupelnie nie dotyczy? smiech na sali.
kluby nie powinny po prostu pozwalac grac pilkarzom w reprezentacjach
Wow, widzę że w końcu logiczne wnioski zaczynają przebijać się przez ścianę ignorancji wymieszanej z pokręconym patriotyzmem.
[192]
jak Liverpoolowi tak bardzo Suarez przeszkadza to każdy klub na świecie z chęcią go przygarnie, nawet jeśli będą musieli mu płacić za mecze przesiedzone na trybunach :D
Ja Herrere widziałem i na myśl nasuwa mi się tylko "kur** mać" bo Bayern ma Alcantare, Chelsea ma Fabregasa a United (przy założeniu że się uda) hiszpańskiego Cleverleya...
Tam Bask juz tak super nie wyglada w grze do przodu, ale na pewno gra najlepiej w defensywie z calej trojki.
Albo ma lepsze statystyki defensywne bo jego drużyna częściej od Barcelony i Bayernu się broni.
W ramach ciekawostki:
Piłkarze United są trzecią najbardziej bramkostrzelną grupą piłkarzy na MS (8 bramek), wyprzedzają ich gracze Barcelony (9) i Bayernu (12). Dla przykładu Real "ma" 4 gole. Nie tak źle z tym Manchesterem.
zwlaszcza ze fabregas gral jako napastnik ;-)
m.sport.pl/mundial2014/1,128786,16221243,MS_2014__Portugalia___Ghana__Boateng_i_Muntari_wyrzuceni.html
#afrykadzika
[109] zwlaszcza ze fabregas gral jako napastnik ;-)
m.sport.pl/mundial2014/1,128786,16221243,MS_2014__Portugalia___Ghana__Boateng_i_Muntari_wyrzuceni.html
#afrykadzika
Znowu ja ;s
PODOBNO Suarez ma dostać 9 meczy w reprze i 4 miesięcznego bana na grę we wszystkich innych rozgrywkach.
@edit
Już oficjalnie.
suarez oficjalnie dostaje 9 meczow i 4 miesiace bana na gre.
wspolczuje kibicom live.
Jak informuje dzisiejsze wydanie Asa, Vicente del Bosque zamierza wypełnić kontrakt i pozostać na stanowisku selekcjonera reprezentacji Hiszpanii do 2016 roku. Nie będzie zmiany trenera i to właśnie Sfinks ma poprowadzić proces odmłodzenia kadry La Roja.
Ch-ch-ch-ch-changes
Suarez ma dostać 9 meczy i 4 miesięcznego bana.
Błagam, "meczów". Zróbcie to dla mnie odstosunkujcie się już od tych owiec. Z góry dziękuję.
Jak to ma być liczone? Dziewięć meczów w reprezentacji i 4 cztery miechy na resztę? Czy jakoś inaczej?
A... no i od kiedy te cztery miesiące?
wtedy, kiedy startuje bpl.
sierpien, wrzesien, pazdziernik, listopad
klub sie na pewno bedzie odwolywal to moze mu zmniejsza o miesiac te kare.
No to sobie Barca kupiła Suareza.
Myślę, że Liverpool powinien być z takiego obrotu spraw zadowolony. Jeszcze miesiąc u nich pogra.
Całe szczęście... poza tym atak Neymar-Messi-Suarez nie ma prawa bytu nawet w Fifie.
Urban podobno trenerem Osasuny.
suarez oficjalnie dostaje 9 meczow i 4 miesiace bana na gre
rotfl
Dodatkowo nie może ani trenować, wejść na stadion itp. przez te 4 miesiące
http://www.fifa.com/worldcup/news/y=2014/m=6/news=luis-suarez-suspended-for-nine-matches-and-banned-for-four-months-from-2386354.html
Do tego zakaz stadionowy. A te 4 miesiące to niby na jakąkolwiek aktywność związaną z piłką. Będzie za nim koleś latał i sprawdzał czy aby nie trenuje ? Liverpool ponoć nie może się odwołać.
Niezła farsa. ciekawe co by dostał gdyby zdzielił Chielliniego z łokcia zamiast go gryźć.
Jaką karę dostał Zidane 8 lat temu ?
To jeszcze powinni mu wypłaty zawiesić, bo to faktycznie trochę słabe, że klub będzie mu wypłacał tygodniówkę za wylegiwanie się do góry wentylem.
ciekawe co by dostał gdyby zdzielił Chielliniego z łokcia zamiast go gryźć
Nic by nie było. Sakho wczoraj na pełnym legalu wyjechał z łokcia.
Jaką karę dostał Zidane 8 lat temu ?
Dożywotnią dyskwalifikację.
Nieprawda bo: @Zidane He was sentenced by FIFA to a three match suspension for the red card. He agreed to complete three days of community service with children in one of FIFA's humanitarian projects.[ ;)
To jest kurwa skandal!
Mam nadzieję, że odwołanie które będzie z pewnością złożone zmniejszy karencję do góra dwóch miesięcy.
sorry, wczesniej zle napisalem.
kara dotyczy miesiecy lipiec - pazdziernik. najwczesniej (jesli nic sie nie zmieni) suarez bedzie mogl zagrac z newcastle 1 listopada.
ale lambert za to sie przyda :p
nie dosc ze wykluczyli na pare miesiecy najlepszego pilkarza bogu ducha winnego liverpoolu, to jeszcze nie dali im prawa do apelacji. skandal, nawet w jebanej pilce noznej sprawiedliwosc jest pojeciem obcym.
a ja jestem za. za glupote sie placi. i klub tez musi sie z tym liczyc, majac takiego pilkarza.
takie kary tez powinny dotyczyc za te durne brutalne faule, ktore nie maja nic wspolnego z pilka.
a, i mysle ze taraz kolumbia tym bardziej ma wieksze szanse na awans do cwiercfinalu.
Przecież to jest recydywa, bardzo dobrze że tyle dostał, mam nadzieję, że to utrzymają.
klub tez musi sie z tym liczyc, majac takiego pilkarza.
racja, klub musi sie liczyc z konsekwencjami, ale kiedy pilkarz odjebie cos takiego w koszulce klubowej, a nie w koszulce reprezentacji. to jest paranoja, bo tak naprawde, to suarez jest tu chyba najmniej poszkodowany. bedzie sobie siedzial spokojnie na dupce do listopada pobierajac ogromna pensje, a the reds musza sie martwic kim go zastapic. wyobraz sobie teraz sytuacje ze sturridge lapie kontuzje i liverpool ma w ataku boriniego, coutinho, sterlinga i lamberta do gry na wszystkich frontach. nic tylko sie zalamac.
sporo czasu bez Luisa :C
jedynym pozytywem jest chyba to, że jego cena w fantasy będzie bardzo niska
Zla FIFA kazala Suarezowi pogryzc makarona i zaliczyc kolejna recydywe. Beka z watku.
Rozumiem rozżalenie kibiców Liverpoolu, ale wysokość kary uzasadniona, to nie pierwszy tego typu wybryk, trzeba eksterminować takie zachowanie wszelkimi dostępnymi środkami. Co to zresztą jest przy karach za brak kontroli antydopingowej.
W ciekawych czasach żyjemy, Tevez, Balotelli, Suarez. Trzy odmienne oblicza skończonego kretynizmu, najbardziej z nich fascynuje mnie chyba Suarez. Balotelli i Tevez mają takie tępe, nieskażone myślą oblicza, Suarez ma twarz człowieka oszukanego przez rzeczywistość :))
no smieszne to wszystko bardzo, ale tak naprawde lpool placi suarezowi za wystepy w koszulce lpoolu, skoro nie maja korzysci z jego wystepach w reprze, to dlaczego maja ponosic odpowiedzialnosc?
zasada ryzyka, jak z kontuzjami
najwyraźniej kupujesz piłkarza z całym pakietem, jak kupujesz wampira-degenerata to potem grasz Coutinho na szpicy
edit: Aguero wypada - no i slusznie, Palacio jest obecnie w lepszej formie ;))
a barca kupila claudio bravo, juz zniesli im ten smieszny zakaz transferowy? nawet nie widzialem
w ogole to suarez od przejscia liverpoolu zgarnal juz 34 mecze zawieszenia, a nie dostal ani jednej czerwonej kartki :D
Fajnie, że nastała era nowej Barcelony, jak widzę nazwiska typu Rakitić i Ter Stegen to jakoś nie mogę się oprzeć wrażeniu, że teraz czeka nas przynajmniej 7 lat względnego spokoju powyżej 1/8 finału LM, gorzej jak mimo to zaczną grać jak mężczyźni i jeszcze ich polubimy* :)
*choć chyba po to mają na wszelki wypadek neymara, żeby się tak nie stało
Paudyn [ 128 ] - Kwisatz Haderach
Zla FIFA kazala Suarezowi pogryzc makarona i zaliczyc kolejna recydywe. Beka z watku.
IMHO podobnie jak w wielu wypadkach kara więzienia a tutaj zawieszenie mija się z celem. Powinien przez 2 miesiące tyrać z dzieciakami w jakiś akcjach charytatywnych i chodzić na terapię.
Jedyny plus zawieszenia jest taki, że jak wróci to będzie głodny gry a nie mięsa.
Powinien przez 2 miesiące tyrać z dzieciakami w jakiś akcjach charytatywnych i chodzić na terapię. +1000
albo kazać mu grać w masce przez cały sezon
*choć chyba po to mają na wszelki wypadek neymara, żeby się tak nie stało
Neymar z tej hołoty to akurat wcale nie jest najgorszy. Wystarczy spojrzeć chociażby na karła albo Pique.
Ja go zresztą nawet lubię. Mam nadzieje, że kiedyś przejdzie do porządnego klubu.
zasada ryzyka, jak z kontuzjami
najwyraźniej kupujesz piłkarza z całym pakietem, jak kupujesz wampira-degenerata to potem grasz Coutinho na szpicy
Kiedy gryzł w klubie nikt mu wyjazdów na mecze reprezentacji nie zabraniał. Wiem, że federacje krajowe nie mają w tej sprawie nic do powiedzenia, ale FIFA mimo wszystko powinna wziąć to pod uwagę i nie karać ku uciesze gawiedzi.
Co grasz jutro? Ja dzisiaj dałem Kubota + Robredo, też weszło, ale o Kukushkinie nie miałem pojęcia.
Zastanawiam się nad Sergijem Stakhovskim, ale jeszcze nie wiem po jakim kursie będzie.
Może jeszcze na Andersona, hmm nie wiem.
Beka z wampira. Ale sam się kretyn prosił. Suarez - hattrick!
Z oficjalnej strony MU
Manchester United is delighted to announce that, after triggering the buy-out clause in his contract on Tuesday, it has signed Spanish midfielder Ander Herrera from Athletic Club in Bilbao, pending the receipt of the International Transfer Certificate. He joins on a four-year contract, with an option to extend for a further year.
Ander, 24, from Bilbao, joined Athletic Club from Real Zaragoza in 2011 and has since made 128 appearances, scoring 11 goals. He has been capped by Spain at Under-20, Under-21 and Under-23 level.
Manchester United assistant manager Ryan Giggs said: "Ander is a fantastic young player, with great energy and creativity. We believe him to be one of the brightest young prospects in Spain and I am certain he will be a big hit with the United fans. I’m delighted he has made the decision to come to Manchester and play his part in the club’s future. I’m looking forward to seeing him in action on our summer tour to America.”
Ander Herrera said: "Signing for Manchester United is a dream come true. I have played at Old Trafford for Athletic Club in the UEFA Europa League and it was one of the highlights of my career so far. I have joined United to do all I can to help the team reach the club's objectives. Having arrived on Tuesday, I’m excited to now be living in Manchester and I can’t wait for my first game in United’s famous red shirt. I will never forget my time with Athletic Club and I’d like to thank the fans and staff for all their support and, above all, wish all my fantastic former team-mates all the best for the future."
Angielskiego uczą od 1 klasy podstawówki, więc?
chodzi o to ze wszyscy maja w dupie jakis 500 linijkowy komunikat, jezu ariaczi jestes pewien ze wybrales dobry watek?
Tak myślę, lecz widzę, że cebula i moldasowa atmosfera i tutaj się przedarła - trudno.
matir mi sie przypomina. teraz nie ma tych bezcelowych wall of text-ow w watku.
Kyahn
Jutro tylko miksty są. Zobaczę po meczach co i jak, bo dopiero do domu wróciłem, ale na Stakhovskiego bym nie grał, tam prędzej duża liczba gemów.
Myślałem, że jutro 3 rundę grają, no cóż.
Haha, zawsze jak T.Muller strzela gola to mam w głowie tekst reklamy z dawnych RTLi czy Pro7.
Alles muller oder was
Co do Kukushkina jeszcze. Na hardzie i trawie to jest niezły kocur, wcale się nie zdziwię jeśli ugra seta z Nadalem, bo z nim bodajże będzie grał.
Ale ta Portugalia jest słaba, ale Ghana nie lepsza dzisiejszego dnia.
Valem jutro jednak jest III runda grana, na Stakhovskiego jest ponad 1,7, korci mnie.
zawiedli mnie ghanczycy. mieli szasne na awans, wystarczylo wygrac jednym golem. no, ale jak sie gra tak jak dzis pokazali to nie zasluguje sie na awans. dobrze, ze amerykanie awansowali, bo to oni po niemcach zasluzyli na wyjscie z grupy.
No nie wiem Kyahn, Chardy teraz ma dobra forme, ja bym byl bardziej za tym overem gemow, ale nie namawiam oczywiscie ;) A Jerzyk juz praktycznie zapewnia over, pieknie.
Stakhovsky zmiótł Gulbisa, na dodatek strasznie dobrze serwował, co prawda Chardego nie widziałem w akcji, ale już kilka setów zgubił, a Ukrainiec nie. Na Andersona znowu niski kurs, lipa.
A żeby nie było, że tylko o tenisie to mam nadzieję, że Algieria stłucze Ruskich.
@koobon
Uwierz mi, sam się złapałem za głowę jak to przeczytałem :D
Herrera już jest, teraz czekamy na potwierdzenie Szoła za kolejne 30 baniek. #bogactwo
Kyahn
Abstrachujac od typowania kogo widzisz jako czarnego konia? Ja od kilku ladnych lat ciagle trzymam kciuki za jak najlepszy wynik Lopeza, jego gra na trawie jest swietna, mam nadzieje, ze do 1/4 minimum dojdzie.
W ruletce znowu przegapilem mecze... trzeba bedzie od 1/8 wszystko dobrze typowac.
W to że Wimbledon wygra ktoś spoza Murray, Djoko, Rafa czy Federer (chociaż to akurat marne szanse) to nie wierzę.
Chciałbym żeby czarnym koniem był Janowicz, ale to co on grał w tym sezonie raczej nie napawa optymizmem. Ja na trawie zawsze lubiłem oglądać Cilica, ale jakoś nie może on przeskoczyć pewnego poziomu.
Jakbym miał postawić na kogoś spoza w/w czwórki to pewnie postawiłbym na Dimitrova.
O ruletce nic mi nie mów, chciałem gonić, zaryzykowałem i teraz już 6 pktów w plecy do najlepszych.
Jak nic trzeba będzie obstawiać Chile i Grecję.
I pomyśleć, że w pierwszej w historii gola ruletce zająłem drugie miejsce, człowiek młody był to się znał widocznie :)
Janowiczowi to życze dożywotniego ostatniego miejsca w turniejach tenisowych
i prosze mnie nie wyzywać od cebulaczków, bo sami życzeliście Hannawaldowi żeby zabił się na skoczni, ja przynajmniej nie jestem faszystą
Shaw w United za 30 mln. To chyba po części pokazuje problem angielskiej piłki, niebotyczna kwota.
bo sami życzeliście
dowody prosze!
Kyahn
Jak stawiam w tej pieprzonej ruletce niespodzianki to zawsze nagle faworyt supe gra :D Na Chile nie dam, bo sedziowie Brazoli przepchna. W to, ze Wimbledon wygra ktos z poza wielkich tez nie wierze, ale akurat zawsze trzymalem kciuki za Feliciano, Janowicz sama gra mnie niezbyt przekonuje, ciagle masa niewymuszonych, nieprzemyslane skroty, goraca glowa etc itd
[265]
Może tak, może nie, ta Brazylia jest cieniutka i to strasznie, jak tylko któryś trener przeciwnika wyłączy Neymara z gry to bye bye WC.
[266]
To się nazywa dobry biznes, lol.
Milan Nestę kupował za 30 baniek euro, a ci dają za jakieś dziecko 30 baniek i to pewnie funtów.
No ale kto bogatemu zabroni.
Shaw w United za 30 mln.
luiz za 60, shaw za 30, nie ma co, swietne okienko jesli chodzi o transfery obroncow
czasy sie zmienily. teraz czas szejkow, to i ceny za pilkarzy sa kosmiczne.
dzis za dobrze rokujacego pilkarza bez 20 mln euro/funtow nie ma co podchodzic.
E tam, to jest tylko i wyłącznie pójście na łatwiznę ze strony bogaczy, bo ich stać to raz, a dwa bo efekt musi być natychmiast.
Zobacz jak to działa, małe kluby kupują za grosze, część z tych piłkarzy nagle staje się odkryciami i po roku czy dwóch idą z przebitką x10 czy x20 do tych bogatych.
A dlaczego Ci bogaci nie mogą po prostu ominąć "pośrednika" i sami kupować za grosze?
Przecież stać ich na najlepszych skautów.
Luke Shaw mimo młodego wieku ma już na swoim koncie aferę seksualną z trójkącikiem w tle. #giggsapproved
Tbh w dupie mam, ważne że w końcu po 6 latach kupili pomocnika, mimo że klasy średnio przeciętnej. W końcu ktoś rozpoznał problem...
Poza tym sprzedali dupnera, jeszcze Young w pakiecie komuś z Andersonem i Fellainim i będzie super okienko. Van Gaal ma Pearsona i Rothwella do zabawy w szkółce.
wyniki moze i dzis, ale i ja i kerlo za rok dopiero ;)
a dwyer to nie kerlo? :O
cholera, to mi sie cos w glowie poprzestawialo, ze Wy w tym roku...
edit
no wlasnie, jak mozna nie poznac gracz, wstydz sie
Panowie, jutro fm moze? Wstepnie na wieczor nie mam planow i bym pogral.
Pieprzona edycja...
Do zarabiajacych na bukmacherce, jutro nasi z Iranem w siate graja, kurs 3 i rosnie, nie wiem kompletnie dlaczego taki wysoki, wszak Iran 2 razy wygral z rezerwami Wlochow, zadna to wielka sztuka, nie widze w tym meczu wyraznego faworyta, wiec kurs 3 kuszacy jak jasna cholera.
Z Shawem te 30 baniek jeszcze idzie zrozumieć.
- 18 lat
- wybrany najlepszym LB w lidze
- Angol (+ 50% do ceny)
No i można założyć, że jest to inwestycja długoterminowa. Jak nic się nie wydarzy po drodze to te 8-10 lat pogra spokojnie.
A tak poza tym to MU się dopiero rozkręca na rynku transferowym. Bankowo będą jeszcze transfery zarówno do i z klubu.
Człowiek wraca zmęczony po pracy do domu a tu takie cuda. Suarez zawieszony na 4 miesiące.... LOL
Należała mu się kara, ale 4 miechy bana na aktywności związane z piłką to jest kurwa jakiś żart. W gruncie rzeczy LFC powinno teraz walczyć o wszelkie możliwe odszkodowania od federacji piłkarskiej.
Trochę mnie to jednak bawi jak tacy łapówkarze i przekręty z organizacji FIFA biorą się za wymierzanie sprawiedliwości i karanie zawodników... No cóż.
Ja tam jednak uważam że FIFA powinna się wziąć wreszcie za tych wszystkich pieprzonych symulantów i divy które rozpieprzają ten sport, bo niestety z roku na rok co raz więcej zawodników woli np. wywalić się w polu karnym przy lekkim podmuchu wiatru, niż pociągnąć akcje do końca.
no i rosja 45 minut od awansu. ale jeszcze moze algierczycy cos wcisna z jakiegos rzutu roznego.
-->
I tak jeszcze w sprawie Suareza.
Klub, który de-facto poniesie największe straty w związku z zawieszeniem zawodnika nie może się odwołać od tej decyzji. To jest dopiero kryminał.
Valem wbiłem wszystkie zyski z dzisiejszego tenisa na tę twoją siatkówkę, jak ujebię to wisisz mi darmowego ajfona.
brazylia - chile
kolumbia - urugwaj
holandia - meksyk
kostaryka - grecja
francja - nigeria
niemcy - algieria
argentyna - szwajcaria
belgia - usa
typuje ciezki boj, ale jednak awans brazylijczykow, raczej jestem pewny awansu kolumbii. holendrzy z meksykiem beda mieli przeprawe i tutaj chetnie zobaczylbym awans meksyku. kostaryka oczywiscie awansuje, francja raczej tez spokojnie. niemcy oklepia algierie. argentyna moze odpasc ze szwajcaria, zalezy czy messiemu sie udadza jedna czy dwie akcje czy nie. belgia po ciezkim meczu awansuje.
brazylia : chile - Chile chyba słabo sobie radzi z Brazylią. Nie daję im zbyt dużych szans, tym bardziej że gospodarze pewnie z pomocą sędziego :>
kolumbia : urugwaj - Uruguwaj niby bez Suareza, ale z wciąż niezła obroną. James zrobi różnicę.
holandia : meksyk - Meksyk zawsze wychodziz grupy, ale to max. ich mozliwości.
kostaryka : grecja - Grecja :>
francja : nigeria
niemcy : algieria
argentyna : szwajcaria - Szwajcarzy wyglądali fatalnie w obronie w meczach grupowych. Messi da im popalić. Kontuzja Aguero da szansę gry zawodnikowi w formie co tylko dodatkowo wzmocni atak.
belgia : usa - Belgia niby trzy wygrane, ale patrząc na ich grupę to żadne zaskoczenie. Przypominaja troche Hiszpanów. Za Jankesami przemawia waleczność, dyscyplina taktyczna i świetne przygotowanie fizyczne.
Wowowowow, @Kooobooon
Miasto 44 - niezły trailer sobie machneli
youtube.com/watch?v=MDxUgdPcrU0
trailer iście amerykański, cały film zmieszczony w dwóch minutach, do tego aktorzy stylizywani amerykańsko, tylko ten polski język nijak nie pasuje do... polskiego filmu.
akurat listonosz przyniosl mi karte do konta ojro, jak na zawolanie, jak kubun poleca to trzeba kupic
Przynieść przyniósł, ale musisz ją jeszcze aktywować :p
Ostatnio sam się złapałem na tym, że kupuję gierki, bo niby tanie, ale i tak pewnie nigdy w nie nie zagram, bez sensu to jest. A przecież ziarnko to ziarnka i bum stówy nie ma.
juz aktywowalem, waluta w kantorze czekala, gra kupiona ;) ja akurat kupuje takie w ktore gram, nie robie tak, ze "aaa moze w przyszlosci rusze"
Shaw jest już praktycznie w Junajted. Mam nadzieję, że będzie wart takich pieniędzy.
Biorąc pod uwagę, jakie są na świecie problemy z lewymi obrońcami 30 mln za takiego gracza to odpowiednia cena, sprawdzi się.
No jeśli Juve jest gotowe wyłożyć minimum 80 milionów na niego to może i tak.
Ale to cena z kosmosu jak za obrońcę, nawet tej klasy.
ponoc arteta moze odejsc do bilbao.
#zeby to byla prawda, wreszcie przyjdzie def. pom. z prawdziwego zdarzenia.
[303]
Pożyjemy zobaczymy, co innego grać w jakimś Southampton, gdzie w zasadzie jedynym celem to jest utrzymanie w lidze, a co innego grac w ManU, gdzie celem jest wygranie wszystkiego co możliwe.
Wg mnie to cena z kosmosu, ale cóż w Anglii rządzą Arabowie, więc ceny są do nich dostosowane.
#gracznieumikorzystaczhasza
Nojtm
No Robben tanszy to trzeba bedzie sie obejsc smakiem jesli chodzi o Wawrzyniaka. Poza tym, Kwadwo sie troche ogarnal i w Ghanie ladnie sie zaprezentowal, moze cos z tego bedzie.
NOWA