Chciałbym kupić PS4 przez serwis OLX.PL, ale nie mam do końca zaufania do sprzedającego. Czy jest jakaś usługa wysyłki, gdzie mogę za przesyłkę zapłacić dopiero przy odbiorze po uprzednim sprawdzeniu przy kurierze, że zawartość się zgadza?
No jasne. Za pobraniem bierzesz i sprawdzasz zawartość. Lepiej niech gość wystawi Ci to na allegro, tam obowiązuje jakieś prawo.
>>> cswthomas93pl
A co ma do tego za pobraniem jak przesylke do lap dostaniesz PO zaplaceniu? Przewoznika nie interesuje CO Jest w paczce bo jego zadaniem jest dostarczenie przesylki i nie kazdy sie nawet zgodzi na to, by poczekac az sprawdzisz czy rzeczywiscie dostales co trzeba, a nie worek kartofli.
cswthomas93pl -> Jak nie masz o czymś pojęcia, to lepiej się nie udzielaj, bo jeszcze ktoś w te brednie uwierzy i potem będzie mieć problem. Za pobraniem owszem sprawdzisz przesyłkę, ale dopiero po zapłaceniu, jak już kuriera dawno nie będzie.
tokamil100 --> Na poczcie za dodatkową opłatą jest możliwość sprawdzenia zawartości przed odebraniem. Nie wiem czy u kurierów jest coś takiego, ale możesz wejść na stronę przewoźnika i sprawdzić.
Bzdury opowiadacie. Wiele razy sprawdzałem zawartość przesyłki za pobraniem przed zapłaceniem.
Ostatnio nawet jak przyjechał do mnie telewizor, to kurier sam wyskoczył z tekstem że mam sprawdzić zawartość, także gtfo.