Początek boleści już się zaczął, czasy ostateczne
Napisałem artykuł analizujący rozdział 21 Łukasza, gdzie Jezus opisuje czasy ostateczne, jako że coraz więcej wskazuje na to, że początek boleści właśnie się zaczyna, zapraszam:
http://www.likealittlechild.com/pl/articles/10
(sorry że nie wrzucam jako tekst na forum tylko daje linka, ale tam mam już poformatowane cytaty z Biblii, a i chyba ok tam się czyta)
Już pierwszy akapit sugeruje, że II Wojna Światowa spełniała wszystkie przesłanki, by można było mówić o Apokalipsie. Skąd w Tobie tyle egoizmu, by twierdzić, że to akurat teraz?
Furda tam II wojna światowa. Wystarczy I i II wiek naszej ery. Podboje rzymskie i powstania w prowincjach, prześladowania chrześcijan w Rzymie i Palestynie, głód, zarazy... Obecnie chrześcijanie walczą między sobą i nikt otwarcie nie prześladuje (a jeśli przesladuje to wyłącznie politycznie), wojny między rozwiniętymi krajami nie widać. Głodu coraz mniej, zarazy w dużej mierze opanowaliśmy.
Niedobrze, panowie i panie. Wychodzi na to, że przegapiliśmy apokalipsę :o)
Life's Tune - Czy ty aby na pewno jesteś Katolikiem? Brzmisz jak sekciarz...
Kravas - a czy ja pisałem gdziekolwiek, że jestem katolikiem? Nie reprezentuje żadnego kościoła, czy tym bardziej sekty. Jestem po prostu chrześcijaninem.
A co do artykułu, nie mówię, że nadszedł koniec świata, ale że sporo wydarzeń wskazuje na to, że wydarzenia, które mają dziać się przez długi czas przed końcem świata, są coraz bliżej.
Z mojego punktu widzenia zaczął się finał naszej cywilizacji spowodowany ludzką głupotą i beztroską. Niestety jest to naturalny i nieuchronny krok w rozwoju cywilizacji. Przed nami kolejny test związany z umiejętnością znalezienia złotego środka między polityczną poprawnością i twardą ręką. Pomijam katastrofy naturalne - te dla idiotow zawsze były wodą na młyn w nawracaniu na swoje durne przekonania.
Chyba powinienem edytować. Finał bo nie wierzę w to by ten rozwoj zakończył się sukcesem.
Samolubne geny wiodą ludzkie nogi zawiłą ścieżką, niewykluczone że w kierunku przepaści. Będzie jak będzie, życie i tak będzie trwało dalej a to czy ludzie będą czy nie, jest nieistotnym szczegółem.
Koniec świata? Co najwyżej ludzi i to pewnie nie szybko, a życie będzie trwało nadal.
http://www.youtube.com/watch?v=v60MgqNMeW8