Witam ! Ten temat juz sie pojawiał niejednokrotnie jednak byl on sprzed kilku lat a jak dobrze wiemy w ciagu kilku lat duuuzo sie moze zmienic w elektronice ; ) dlatego tutaj moje pytanie: jaka konsole wybrac ? I prosze nie pisac ze ten temat juz byl itp itd bo doskonale o tym wiem(2009/2010r) :) Pozdrawiam.
Ja mam PS3 i śmiga jak burza. PS3 jest o tyle lepszy iż ma bezpłatnego neta. Żadnych silverów czy goldów. Po drugie jest bardziej wytrzymały od X360 przynajmniej od tych starszych typów. Ze X360 Slimem ci nie powiem.
nom z tym darmowym internetem jest super, ale porownujac konsole (filmik z 2009r tworca napisal 'kulejący multiplayer' czy dalej mozna tak twierdzic ?
Napisze to kolejny raz ;> Chcesz grać w serie Halo albo Gears of War kup xbox-a, jak nie -> ps3.
akurat mi nie chodzi o gry w tym momencie ;) ps3 ma swoje gry ktorych nie ma xbox i odwrotnie :) chodzi mi o caloksztalt
całokształt czego?
Są zwolennicy X360 i są zwolennicy PS3. Zależy jak trafisz tak Ci będą doradzać - poczytaj w necie o różnicach i sam podejmij decyzję.
Dylosz przede wszystkim patrz na "eksy" (gry tylko na daną platformę).
Jeżeli chodzi rozgrywkę online to jeżeli stać kogoś na gry to i 120zł nie pogardzi na golda.Co nie zmienia faktu że PS3 nadal jest bardzo dobra konsolą.
jesli chodzi o temat ceny to calkiem bez sensu poniewaz cena nie gra roli. Wiele osob poleca mi ps3 poniewaz ma bluray,multimedia(filmy,muzyka,zdjecia,) caly czas sie rozwija. Jednak niektorzy tez mowia (czyt. moja 23 letnia siostra) ze kinect miażdży na xbox 360 wiec jestem kompletnie zdezorientowany co mam wybrac :)
różnice w rozgrywce online zawierają się tylko i wyłącznie w cross-game-chacie.
Tzn. na X360 grając w BF3 możesz pogadać z kolegą który gra w Hannah Montana, na PS3 grając w BF3 możesz pogadać tylko i wyłącznie z kolegą który jest w Twoim teamie BF3. Oczywiście te pogaduszki na X360 są oddzielnie płatne.
Internet na obu konsolach działa identycznie. Kod sieciowy jest pewnie identyczny, serwery stawiane najczęściej przez graczy są identycznej jakości więć tryb online generalnie różni tylko cross-game-chat.
Z kinectem się imho wstrzymaj. Może kinect 2 będzie miażdżył, bo ten obecny mnie raczej nie zmiażdżył, za to zirytował kilka razy ;)
Sprawdź jakie gry z półki "exclusive" Ci bardziej pasują. Pójdź do jakiegoś Media Markt, pograj chwilę na jednej i drugiej i wybierz, która Ci bardziej leży. Innej metody nie ma - są fani X360, są fani PS3. I tyle.
Ja osobiście uwielbiam mojego xboxa i świadomie wybrałem xboxa. Każdy ma inny gust człowieku - to tak samo, jakbyś się pytał czy lepiej kupić Colę czy Pepsi.
Oczywisicie kinect pewnie szybko by sie znudzil, albo uzywany by byl raz na jakis czas- wpadaja znajomi czy cos w ten deseń.Rozumiem ze multiplayer nie łaczy sie z inna konsola ? xbox-xbox / ps3-ps3 ?
Najfajniej jakby Cię było stać na obie;D Sam się przymierzam w niedługim czasie do zakupu X'klocka. Obecnie gierzę na PS3 i sobie chwalę:)
no niestety nie stac mnie na obie.. a nawet jesli by mnie stalo na obie to raczej wybral bym PC heh ;p a dlaczego chcesz kupic xboxa ?
Bezpłatny internet to żaden plus, biorąc pod uwagę, że X360 jest tańszy.
Po co Ci konsola? W co masz zamiar grać i z kim? Jak odpowiesz na te pytania, to automatycznie odpowiesz sobie, jaką potrzebujesz konsolę.
konsola mi po to zeby grac, to chyba wiadome. nie bede sie musial martwic 'a pojdziee mi ta graa ?' itp wiadomo ze najnowsze gry- ale one wchodza i na xboxa i na ps3 wiec zadna roznica. z kim hmm, paru znajomych sie na pewno znajdzie ale jakos sie tym nie interesowalem
bezpłatny internet, Blu-ray zamiast dvd moim zdaniem wystarczy by wybrać.
gehenna moglbys podac do siebie jakis kontakt? gg np bo widze ze masz jakies pojecia o tych konsolach
Bezsensowne pytanie. Lepiej poszukać opinii ludzi niezależnych, zaraz zacznie się wojna fanboyów każdej z konsol, ''bo to jego lepsza'', a wiadomo, że każdy chwali to co posiada. Każda z tych konsol posiada zarówno plusy jak i minusy. Różnica polega głównie na tym iż na PS3 będziesz miał free neta, a multi na Xboxie musisz extra bulić. Również jest różnica ilości dostępnych gier na daną platformę tzw. exclusivy. Ja na twoim miejscu poszukałbym informacji na temat specyfikacji technicznej danej konsoli i dostępności gier, którymi jesteś zainteresowany.
Na Xboxie gra się o wiele przyjemniej bo ma lepszego pada. Na PS3 wg. mnie są lepsze exclusivy. Ja mam Xboxa i sobię chwalę, tym bardziej, że przechodzę serię mass effect teraz, a na ps3 nie masz jedynki, a dwójka jest ale 3xAng wersja.
konsola mi po to zeby grac, to chyba wiadome
Nie do końca wiadome. Jeżeli np. chcesz także oglądać filmy, przeglądać neta to PS3 jest lepszym wyborem. W przeciwnym przypadku to bez znaczenia.
wiadomo ze najnowsze gry- ale one wchodza i na xboxa i na ps3 wiec zadna roznica
Są tytuły, które wychodzą tylko na jedną z konsol. Jeżeli nie interesują Cię te tytuły, to weź pod uwagę inne czynniki. Na PS3 są imo ciekawsze exy. Być może interesuje Cię Kinect/PS Move?
z kim hmm, paru znajomych sie na pewno znajdzie ale jakos sie tym nie interesowalem
Mam wrażenie, że na PS3 jest więcej gier z lokalnym multi.
Wygląda na to, że wybór jest oczywisty - za X360 przemawia jednak niższa cena oraz wygodniejszy pad. Nikt jednak nie zdecyduje za Ciebie, ponieważ obie konsole mają swoje wady i zalety, które jednym odpowiadają, a innym nie.
no raczej do filmow i internetu jest komputer ktory jeszcze daje rade :P co do tytułow to raczej nowosci wychodza na oby dwie konsole
to raczej nowosci wychodza na oby dwie konsole
Od początku istnienia tych konsol, nowości wychodzą na obydwie konsole, a od czasu do czasu pojawia się gra, która wychodzi tylko na jedną z tych konsol.
Poza tym, czemu skupiasz się tylko na nowościach? Na obydwie konsole wyszło całkiem sporo gier, w które warto zagrać, a nie wyszły na PC.
raczej do filmow (...) jest komputer
Masz odtwarzać bluray w komputerze ;>?
Jako prawie już dwuletni posiadacz Xboxa 360, radzę wziąć PS3.
heh no nie mam bluray w kompie :P a jesli chodzi o filmy na bluray to trzeba miec oryginalne czy jak ?
Ja posiadam PS3 i X360(aktualnie zepsutego) i obie konsole bardzo polecam. Zależy czego wymagasz od swojej konsoli, jeżeli chodzi ci o np. Kinect czy PS MOVE to dotychczas był dla mnie lepszy PS MOVE ale teraz na kinecta ma wyjść Fable:the Journey i Star Wars Kinect, więc moim zdaniem Kinect niedługo będzie lepszy. Mnie kusiło żeby kupić PS3 głównie ze względu na (moim zdaniem) lepsze gry na wyłączność, głównie chodzi mi o God of War, Uncharted i Killzone, chociaż X360 też ma fajne gry na wyłączność np. Gears of War, Fable, Halo czy Forza motorsport. Według wielu ludzi X360 ma wygodniejszego pada (mi się gra dobrze na każdym padzie).
Powiem tak miałem PS3 bardzo fajny sprzęt ale że grywam sporadycznie w multi to go sprzedałem.Kupiłem sobie teraz Xboxa 360 Slim 250 GB i Forze 4 i powiem tak ta gra wymiata jest naprawde duzo lepsza od Gran Turismo 5 na PS3 no ale wybór należy do Ciebie a Gold nie jest taki drogi więc śmiało można zainwestować.
no gold to nie problem (44groszy dziennie :P) wiec o to sie nie martwie, chodzi mi o ogół. Internet w ps3 jest calkowicie darmowy
Wiesz co wybierz PS3 ma bezprzewodowe pady i nie są na inne duperele a w XBOX360 pady są na baterie i w ogóle są cięższe od tych w PS3 i PS3 ma darmowy internet jak koledzy wyżej wspomnieli
Pad na baterie, oznacza tylko tyle, że możesz je w każdej chwili wymienić baterie. Nie musisz w ogóle trzymać go podpiętego na kablu.
Cięższy pad oznacza, że lepiej go czuć podczas gry. Jego waga nie jest męcząca. Pad do PS3 jest moim zdaniem zbyt lekki.
Właściwie to zależy od gustu jedni wolą PS3 a drudzy XBOX360.
[28] Zapomniałem dodać, że w X360 częściej zdarzają się awarie.
[29] Sorry Dylosz ale nie mogę ci podać kontaktu do siebie, ponieważ(może to zabrzmi głupio), ale wolę być anonimowy
(...) ale teraz na kinecta ma wyjść Fable:the Journey i Star Wars Kinect, więc moim zdaniem Kinect niedługo będzie lepszy.
Seriously? Bo SW: Kinect, to produkcja, która zmierza do grona tych potworków, do których to z kijem lepiej nie podchodzić. :P
spoko interpad, nie ma sprawy:) nom jedni wola ps3 a drudzy xboxa, ale problem jest taki ze duzo osob twierdzi ze ps3 jest bardziej przyszlosciowy i w ogole blu ray niszczy hah :p
Bluray to zbędny dodatek, który niepotrzebnie zwiększa cene PS3 ;). Przynajmniej dopóki ktoś nie ogląda filmów na BR.
a jesli chodzi o filmy na bluray to trzeba miec oryginalne czy jak
Myślę, że bardziej taniej i szybciej wyjdzie wypożyczyć oryginał, niż wypalać pirata...
posiadałem xboxa 3 lata, playstation mam tydzien i jestem bardziej zadowolony z playstation i bardzo go polecam, xbox psuł mi sie co chwila az wkoncu calkiem padł
Dylosz a co chcesz jeszcze wiedzieć ?
memeczyslaw zależy jakiego miałeś xbox'a.Slimy i Jaspery praktycznie się nie psują no chyba że przez głupotę ludzką.
miałem model z koncowki 2008 roku byc moze był wadliwy ale tak czy siak polecam playstation gra mi sie o wiele lepiej
jesli kupie ps3 za granica (niemcy) na gwarancji to bede mogl oddac w polsce konsole jesli sie cos stanie ?