witam mam pytanie czym różni się playstation 3 160 gb od 320 gb czy tylko wielkością dysku czy czymś więcej? dysk w tej konsoli tak naprawdę do czego służy? instaluje sie na nim gry, savy i co jeszcze? dzieki za pomoc
czym różni się
Tylko pojemnością
dysk w tej konsoli tak naprawdę do czego służy? instaluje sie na nim gry, savy i co jeszcze?
Filmy, muzykę, zdjęcia, aktualizacje
Dysk jest do pobierania dodatków do gier i różnych takich. Jak nic nie pobierasz z neta nie słuchasz na nim muzyki ani nie oglądasz filmów to bardziej opłaca się 160GB ponieważ te konsole różnią się tylko pojemnością dysku.
Nie sprecyzowałeś czy chodzi o nowy sprzęt, czy używany. Starsze FATy też miały dyski 160GB ;).
Jeśli chodzi o nowe PS3 SLIM, to oprócz pojemności dysku nie różnią się niczym.
Ale prawdę mówiąc 160GB to nie jest jakoś specjalnie dużo. Ja osobiście po 2 latach sporadycznego użytkowania przekroczyłem tą wartość.
ok dzieki za pomoc konsole będę używał tylko do instalowania gier i pobierania aktualizacji oraz przeglądania internetu 160 gb chyba wystarczy
zeby nie zakładac nowego tematu chcialbym sie spytac jaka predkość internetu wymaga multiplayer na playstation? czy na 4mb mozna pograc spokojnie bez zadnych lagów?
witam kupilem dzisiaj playstation 3 160 GB z grą uncharted, jestem bardzo zadowolony, ale jednak chcialbym o coś spytać czy gry instaluje sie na dysku twardym zeby nie niszczył sie laser? nie widziałem takiej opcji w menu i jeszcze jedno mialem opcje przedlużenia gwarancji do 4 lat z dodatkową opłatą nie zdecydowałem sie na to mam nadzieje, ze nie zrobiłem błędu play raczej sie nie psuje prawda?
sam nie możesz gry zainstalować. Zazwyczaj przy pierwszym uruchomieniu konsola sama wrzuca jakąś część gry na dysk żeby gra lepiej chodziła.
to laser sie szybko nie zjedzie jak caly czas bedzie pracował podczas grania?
Wątpię, chyba, że trafisz na jakiś feralny egzemplarz. Ale nawet jeśli to od czego jest gwarancja.
No tak, ta az roczna gwarancja Sony rzeczywiscie duzo daje. A gry musza byc instalowane, bo laser w napedzie blu-ray jest zbyt wolny i nie nadazylby z odczytem. Kazda gra jest instalowana, tyle ze nie zawsze sie to widzi, bo czesto jest to robione w tle, np. podczas wyswietlania intro.
ale ja nie mam na to wpływu sam nie moge zainstalować gry na dysku tylko robi to jak rozumiem sama gra bez naszej wiedzy?
Sam mam 4mb i spokojnie w kazda gre gram online bez lagow.
Do gry bez lagów wystarczyłby nawet internet 0,5mb.
ale ja nie mam na to wpływu sam nie moge zainstalować gry na dysku tylko robi to jak rozumiem sama gra bez naszej wiedzy?
Tak - nie masz wpływu na instalację (z tymże jesteś informowany o tym, iż ten proces następuje). Jest w prawdzie kilka tytułów, które to dają użytkownikowi konsoli wybór, ale należy je raczej traktować jako ciekawostkę/wyjątek z reguły.