Od nowego sezonu z kanałów sportowych canal + wypadły ligi włoska, hiszpańska, francuska. Nie nabyli do nich praw, wygrała jakaś firma arabska, zresztą nie ważne. Teraz owe ligi powracają na kanałach Eleven Sport i co robi platforma NC+, ano życzy sobie za te kanały coś około 15zł za miesiąc. Reasumując - za to samo chcą 15 zł więcej w trakcie trwania umowy. Zgroza !!!. Ludzie zarządzający tą firmą to po prostu idioci, czy oni naprawdę myślą że ludzie przymkną oczy na takie wałki ? Już raz rakiem wycofywali się ze swoich pomysłów gdy po połączaniu Canal Plus i Nki ustanowili koszmarnie drogie pakiety. Drugi raz wchodzą do tego samego bagna. Nie wiem jak wy ale ja z tą firmą nie chce mieć już nic wspólnego. Wolę chyba dorabiać Janusza biznesu co to para się sharingiem (u niego przynajmniej są jasne zasady) lub będę oglądał mecze w necie a tym złodziejom bo inaczej tego nie można określić nie dam nawet złotówki (a jestem ich abonentem od 7-8 lat).
"czy oni naprawdę myślą że ludzie przymkną oczy na takie wałki ?"
Przymkna przymkna,bez obaw :) byla poprzednia afera i co?I ludzie i tak wiecej placa bo alternatywy nie ma zadnej. Wiec wypnij poslady bo i tak nic sie nie zmieni ;)
Nie mam zamiaru wypinać pośladów, Eleven na pewno nie kupuję, może UOKIK się przyjrzy temu a jeżeli nic się z tym nie da zrobić to muszę zaczekać jeszcze 6 m-cy do końca umowy i powiem im SPIER@##@$CIE, a potem albo net albo sharing.
Takie sa zlodziejskie prawa monopolu.Ludzie pokrzycza pokrzycza i na koncu i tak zaplaca,bo ogladanie w necie kwadratowych pikseli i zlagowanej transmisji nie nalezy do wielkich przyjemnosci.
Przeciez nic im nie zrobisz. Ich oferta programowa sie niespodziewanie nie zmienila, a to co daja na danym kanale nie jest zadna podstawa do jakichkolwiek roszczen. To tak jakbys chcial rekompensaty jakby na c+ seriale nie puscili kolejnego sezonu ulubionego serialu, absurd. Co innego gdyby w trakcie umowy usuneli np c+ seriale, wtedy jak najbardziej moznaby bylo walczyc.
Ja nic im nie będę robił, do sądu przecież z tym nie pójdę. Tutaj chodzi o legalne dymanie klienta. Kończy się umowa i sajonara.
taka cene narzuca im nadawca tych kanalow, nic z tym nie moga zrobic, no chyba, ze oczekujesz, ze dadza je za darmo, doplacajac do interesu ;)
Eleven jest też dostępny w tv netii. Ja mam tą telewizje bo dostałem ją jako gratis w abo internet tv i telefon i nie jest źle. Sygnał jest opóźniony o około 15s względem sygnału z dvbt. Wiec nie ma tragedii. Czy oferta netii jest ciekawa względem nc+ tego nie wiem.
skąd ten bulwers? prawa do transmisji nie są dane raz na zawsze.
Edit: ”beszczelnej” xD
Mógłbyś wypowiedzieć umowę z trybem natychmiastowym za niedotrzymanie warunków umowy. Ale program nadal jest nadawany tak? Gdyby ściągnęli kanał i nie było by nic, to wtedy masz prawo do rezygnacji. Jeśli nie transmitują meczów to jest to tylko blok programowy na danym kanale. Mogą bez problemu to zmieniać. To jest ich transmisja.
Vegost: zalezy od zapisow w umowie - niektore umowy sa konstruowane tak, ze operator nie musi dostarczac okreslonych kanalow, a jedynie ich liczbe - wiec jesli jedne znikaja, sa zastepowane innymi i nie jest to podstawa do zerwania umowy
Tutaj nie chodzi o zerwanie umowy, bo podstaw do tego na pewno nie ma. Kanały sportowe są nadal, chodzi mi o samo podejście firmy do klienta. Za identyczny produkt jak podczas podpisywania umowy żądają więcej, takie jest moje odczucie. Na oficjalnym facebooku szczycą się tym że teraz mamy dodatkowo NFL, golfa i regaty :)
telewizja UPC była naprawdę spoko - ale wkurzyłem się bo zakodowali wszystkie najważniejsze kanały - teraz to dno a płacić trzeba - stało sie to na dniach - ostatnio - wcześniej było ok.