Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: Plakat do ksiegarni - pomoc graficzna

21.04.2014 13:34
Madziara333
1
Madziara333
73
Madź
Image

Plakat do ksiegarni - pomoc graficzna

Witam,
Potrzebuje pomocy osób które znają się na programach graficznych.
Musze zrobić plakat promujący fantastykę w księgarni a niestety sama nie potrafię go ogarnąć.
Mam pomysł natomiast żeby wykorzystać plakat z Alicji w krainie czarów (na zdjęciu) i zamiast postaci z filmu umieścić tam kilka bardziej znanych postaci z książek (ew.gier) które są stricte związane z fantastyka.
Oczywiście jeśli ktoś ma inny pomysł który mógłby tutaj zamieścić i który mogłabym wykorzystać bardzo proszę.
Z góry bardzo dziękuję i czekam na pomysły !

21.04.2014 14:06
Captain®™
2
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Jest to dosyć ciężki do wykonania fotomontaż, ponieważ postacie zastępcze musiałyby być w prawie identycznych pozach i proporcjach co bohaterowie na zdjęciu, aby w gotowej pracy wyglądało to naturalnie. Według mnie pomysł odpada, chyba że na prawdę chce się grzebać w necie i szukać tych zdjęć.

Jeżeli to ma iść do biblioteki, to wpisz sobie w google grafika hasło "typography" i szukaj pomysłu. Według mnie byłoby to najlepsze wyjście. Za pomocą samych słów,wyrażeń, można na prawdę magiczne rzeczy stworzyć :)

21.04.2014 20:26
HUtH
3
odpowiedz
HUtH
120
kolega truskawkowy

^ ewentualnie dałoby się usunąć w całości obecne postaci, wkleić nowe, niewielkie pozostałości po starych przy obecnych narzędziach spokojnie się "zamaluje".

Ale prościej będzie wyszukać inny stół/montaż różnych stołów bez żadnych postaci i wrzucić je

21.04.2014 20:57
4
odpowiedz
zanonimizowany484441
38
Generał

[3]+1
Nie wspominajac, ze nie mozna sobie tak po prostu skorzystac z tego plakatu.To jest wszystko chronone prawami autorskimi.

21.04.2014 21:04
Captain®™
5
odpowiedz
Captain®™
53
Konsul

Nie no wszystko jest realne do wykonania, ale to po prostu będzie widać, że było poddane przeróbce. Nie na pierwszy rzut oka, lecz jakby ktoś się konkretniej przyjrzał to by zauważył. A tu chodzi o zachowanie jak największej naturalności obrazu.

No i tak jak wspomniał poprzednik, prawa autorskie :)

Forum: Plakat do ksiegarni - pomoc graficzna