Mam pytanie bo trochę zgłupiałem. Dostałem maila od Allegro, że osoba która kupiła ode mnie towar dokonała wpłaty i informacja jak na screenie.
Tak więc mam się spodziewać pieniędzy na koncie "płacę z allegro" i sam mam sobie to wypłacić, czy pieniądze będą na moim koncie WBK którego numer dałem jako konto do wpłat z allegro?
Dziś niedziela więc pieniędzy nie ma ani tu ani tam i tak się zastanawiam OCB :)
To jest takie jakby subkonto czy tam konto allegro, dzięki temu masz pewność że kasa jest na 100%.
Wszystko zależy od tego czy ustawiłeś automatyczną wypłatę powyżej jakiejś tam kwoty, jeśli nie musisz wejść w opcję PzA i wypłacić, wtedy pójdzie przelew bezpośrednio na podane przez Ciebie konto.
Edit: A to nie jest zwykły formularz dostawy?
Sprawdź Allegro › Moje Allegro › Moja sprzedaż › Płacę z Allegro: Saldo i wypłata środków
Pieniądze masz na tak jakby na wirtualnym koncie allegro. Możesz od razu wypłacić sobie na swoje konto bankowe, a możesz to zrobić później czekając na pozostałe wpłaty od kupujących.
Nie no wiem, używam allegro od 8 lat, ale zmyliła mnie forma płatności BZ WBK :P
Chodzi o to, że mail od allegro przyszedł, że przelew na to "subkonto" Allegro zrobiony, a kasy na nim nie ma :) Myślicie, że to przez niedzielę?
A to nie jest zwykły formularz dostawy?
Sprawdź Allegro › Moje Allegro › Moja sprzedaż › Płacę z Allegro: Lista wpłat od Kupujących i następnie Saldo i wypłata środków
Tutaj powinna być ta kwota, jeśli jest kliknij na wypłata
no właśnie o to się rozchodzi, że kasy nie ma a w mailu od allegro info, że "wpłacone" i się zastanawiam, czy to przez niedzielę, czy coś się pokiełbasiło bo moim zdaniem mail od allegro powinien przyjść jak kasa będzie już u mnie...a nie w drodze na przykład
ale na liście wpłat od kupujących od Ciebie (to co wyżej) ?
Podaj nazwę maila, bo powinien się nazywać tak "Nowa wpłata od kupującego ...."
Jeśli nie, to wtedy jest zwykły formularz dostawy, i ktoś w treści do Ciebie wpisał wpłacono i tyle
Ta kasa nie idzie do Ciebie tylko do czasu wypłaty przez Ciebie jest na subkoncie Allegro, klikasz na wypłatę i dopiero idzie przelew do Ciebie (na konto podane w ustawieniach)
ok i tu masz rację, to formularz :) ale dałem ciała ;)
więc - mam czekać do poniedziałku i lukać na swoje konto WBK szukając kasy, dobrze mówię? skoro jest metoda opisana jako wpłata BZ WBK
tak dawno nic nie sprzedawałem na allegro (tylko kupowałem w sumie przez ostatni rok), że po prostu pozapominałem jak to się odbywa a przez ten czas doszło wiele zmian...
Tak, kupujący widocznie przelał z konta bzwbk pieniądze na twoje konto. Powinno być w pon koło 13 ( ja tak najczęściej miałem).
hmh moje konto to WBK więc powinno być w 5 minut, ale ok poczekam do poniedziałku, moja dziewczyna w niedzielę też robiła przelew WBK -> WBK i kasę dostała w poniedziałek...dziwne
Dzięki za wyjaśnienie i pomoc