Potrzebuję dosyć pilnie mobilnej nawigacji offline, która przeprowadzi mnie z Polski do Francji. Darmowej raczej ;)
iOS albo Android, obojętnie.
Sam szukam właśnie w necie, ale może ktoś tutaj jest dobrze zorientowany w sytuacji i podrzuci szybko jakieś wskazówki.
be-on-road, jezdzilem po chorwacji i dobrze sie sprawowala, jest za darmo, offline , korzysta tez z glonass
A ja mimo wszystko polecam zwykłą mapę lub atlas samochodowy. Ogarnąć przed wyjazdem na jakie miasta się kierować i jaką trasą będzie się jechać. Na drodze jest pełno znaków a drogi są świetnie oznaczone. Nawigacja przydaje się w mieście jak trzeba znaleźć konkretny adres, ale w trasie w sumie nie ma większego celu, a potrafi ładnie namieszać?
mapa niestety kiepsko się sprawdza w przypadku niemieckich autostrad, gdzie bardzo jest ważne by nie przegapić właściwego zjazdu, ale poruszając sie tranzytowo wystarczy w google maps wyświetlić sobie trasę i spisać / wydrukować poszczególne etapy / zjazdy
nawigacja przydaje się we francji gdy kluczymy po bardziej bocznych drogach
tu niestety przewagę ma nokia z jej offlinową navi, korzystałem we francji i szwajcarii z pierwszej wersji i było OK wszystko
przewagę ma nokia z jej offlinową navi
święte słowa. nokia master race forever
Ja zrobię sobie spis trasy, już ją sobie przejrzałem, szukam jednak też bardziej wygodnego rozwiązania. Mam też ograniczony czas, aby kluczyć w poszukiwaniu ewentualnego objazdu, nawigacja zrobi to lepiej.
Co do Nokii to, z ciekawości, ich mapy są szczegółowe i aktualne, dostępne offline bez dociągania czegokolwiek przy np. wyszukiwaniu drogi z Kijowa do Oslo przez Barcelonę? ;]
Dostępna na Windows Phone 7.8 Nokia Nawigacja tak - jest aktualna, jest szczegółowa (ale nie tak jak płatne), dostępna offline bez dociągania czegokolwiek (oprócz map - ale to robimy sobie w domu).
Mapy są chyba wszystkich krajów świata, więc można do Oslo przez Barcelonę :)
Ostatnio miałem trasę Polska - włoskie zadupie i poprowadziło idealnie.