Ja na spokojnie tym razem bo wolę się cieszyć meczykami niż spinać poślady w ruletce. Jak ktoś celuje w TOP 10 to musi postawić niekonwencjonalnie na mecze, a mianowicie porażkę Brazylii z Serbią albo porażkę Argentyny z Arabią Saudyjską. Wiem, że to może być śmieszne ale na takich sytuacjach wybijasz się na topkę albo przegrywasz.
Życzę wszystkim powodzenia i mam nadzieję,że z racji gry w środku sezonu mecze będą na najwyższym poziomie zwłaszcza,że chyba od lat nie ma tylu mocnych kandydatów do wygrania turnieju. Jeśli ktoś obstawi dobrze wszystkie mecze naszych orłów powinien dostać z miejsca nagrodę.
Na razie tylko pierwszy mecz obstawiłem. Niech będzie remis, najlepiej 2;2 ;) Jak będzie rzeczywiście 1:0. szczególnie w drugiej połowie, to chyba sram na ten mundial, bo to znaczy, że mecz ustawiony na pewno.
Witam wszyskich kibiców.
Też mieliście na tvp4k zielony pasek na środku ekranu? Niezły początek...
Nie za wesoło to wygląda jak Ekwadorczyk gra ze złamaną ręką :D a w Katarze jeden do Salaha podobny :D
Nawet jakby z karnego był gol nie zostałby uznany :D czuć sprzedanym meczykiem.
UFFF haha czułem, że ten karny nie wypali ale jest pierwszy cud.
Znając możliwości naszych orłów i sokołów to ja wolę z Kataru jeszcze się nie śmiać...
Ja bym powiedział, że Katar to na razie poziom takiej polskiej III ligi i to raczej bliżej dolnego środka tabeli.
Dzisiaj z poziomu Kataru się ciesze ale mam nadzieję, że się trochę "odbudują", bo następny ich mecz obstawiłem na remis. Z taką padaką dobrze tego nie widzę.
Występ Morgana Freemana na ceremonii otwarcia musiał kosztować fortunę i chyba zabrakło już na przelew dla Ekwadorczyków. Szkoda,bo postawiłem na remis i nigdy to się dla mnie dobrze nie kończy.
Ekwadorczycy chyba jakiś nasivin soft przed meczem wciągnęli na ten Katar, najsłabszy ich przeciwnik w grupie, a ogrywali ich jak amatorów. Myślałem, że postarają się chociaż jako gospodarz. I teraz na ten pierwszy punkcik nadal muszę czekać.
O dziwo ten spalony z początku rzeczywiście był, technologia zdała egzamin.
Postawilem w naszej ruletce na Katar...ech
Moje typy na dziś:
Anglia - Iran 10:0
Senegal - Holandia 1:8
USA - Walia 0:0
Senegal 3:1 Holandia kto postawił na holandie ten będzie zawiedziony tak mi powiedział jasnowidz
Katarrscy kibice mogą się pożegnać z swoją drużyną na Mundialu jeśli im będzie się chciało kibicować bo wczoraj do końca 1 połowy zaczęli wychodzić do domňw z trybun nie chcąc patrzęć na klęskę .
Senegal na 98% ich wykopie z Mistrzostw
Akurat z tym Katarem to racja, obstawiam ze oni bramki nawet nie trafia na tym turnieju. I dobrze
No gra Kataru na plus, to jedyne kilka przerzutów z jednego skrzydła na drugie, co niestety jednak nie wystarczyło, bo cały zespół grał na poziomie naszej okręgówki. Podania najwyzej do tyłu, a to wszystko z szybkością pijanego Krychowiaka ciągnącego wóz z węglem. Nie spodziewałem się, że gospodarz aż tak wystawi zad bez jakiejkolwiek walki.
My zagramy tak samo, tylko bez żadnych plusów. Paraliż i strach przed Mexicano nas zeżre, oni nas zasypią wrzutkami i po jakichś babolach w obronie coś im wpadnie.
Więcej wiary w naszych :) trzeba być dobrej myśli a tak naprawdę jutro każdy scenariusz jest mozliwy
Znowu pompują balonik z Polakami, a jutro Meksyk nas postawi do pionu. Cudem będzie remis.
No Anglia zaimponowała. Wiadomo, rywal dla nich słaby, ale ta szybkość i jakość powalająca. Tylko że Francja w pierwszy mmeczu Euro też imponowała, a potem nie wyszła z grupy ;D USA I Walia jednak mają trochę więcej jakości. W sumie nie wiem jak obstawić, remis, albo USA? Ale USA grali ostatnio słabiutko...ale to samo można powiedzieć o Anglii w LN. Walia też jest średnia. Nienawidzę obstawiać ;D Za dużo od szczęścia zależy. Najbardziej pasuje mi remis, i tak obstawię. A jutro nasi. I tutaj nie wiem. Meksyk według mnie, jest tak samo średni jak Polska. Te same problemy w obronie, te same problemy z wyprowadzaniem ataków. Ale wierzę w Trenera, gość ustawia pod każdego rywala inaczej. Tyle że plany trzeba jeszcze wykonać. Z Słowacją też wiedzieli jak grać, kogo pilnować, i typa nie upilnowali. A jak już zaczęło się kleić, to Krycha odwalił... Ostatnie dwie imprezy, przewaliliśmy w pierwszym meczu, po banalnych głupich błędach obrony, i nieumiejętnemu prowadzeniu ataku pozycyjnego. Dam na remis, zobaczymy.
Chłop co dodaje 10 minut przy stanie 6:1.
Takie rewolucyjne goal-line'y, VARy i animacje spalonych do piłki dodali, ale czasu nadal nie potrafią zatrzymać.
Dobrze, że chociaż punkt wpadł.
forza Senegal!!!!
86,9% na holendrow, to jest moja szansa :P
Dobrze gra Senegal i brakuje Mane ale patrząc jak obstawiłem kolejne mecze z tym zespołem to ciepło się zrobiło. Ciężko będzie o kąsole.
Ale i tak przeczuwam, że Holandia wygra jak osłabnie obrona.
Uff żeby się utrzymało.
Co nie zmienia faktu, że albo Holandia gra słabo albo Senegal dzisiaj dobrze.
Ciężko obstawić kolejne mecze.
Patrząc na statystyki meczu, to Senegal nie jest taki słaby, jak mi się wydawało.
Oby ten mecz się zakończył tym wynikiem i bedzie punkt :)
USA - Walia - najpopularniejszy typ to remis: 40,1%
Przypominam obserwatorom, że do zabawy można z powodzeniem wejść teraz. 92 z 95 punktów wciąż do zdobycia.
No i skończyły się pewniaki.
W ostatnim meczu dzisiaj wszystko możliwe, i raczej nie będzie to wybitne widowisko.
171 miejsce i najbardziej niepewny mecz dnia dzisiejszego, będzie ciekawie, dobrze, że u bukmacherów można grać z podpórką to X2 na kuponie ma spore szanse ^^
Na razie jeszcze nie ma mnie w widocznym miejscu na tabeli ale to już niedługo. Gratulacje wszystkim z pierwszych miejsc.
Na ten moment 219 miejsce, nigdy jeszcze tak wysoko nie byłem :) Chyba sobie zrobię screena, bo coś czuję po kościach że lepiej już nie będzie :D
Ja juz jeden w plecy, ale ogolnie Senegal na plus, duzo nie braklo
Holandia cienko, ale to akurat bylo do przewidzenia, ehh szkoda ;p
W ostatnim typowalem na walijczykow
Na razie 3+
W 4 meczu obstawiłem USA 1 i na razie cisną
Tak się zastanawiam, czy USA nie będzie czarnym koniem tego turnieju. Tak cisną tych Walijczyków, że to jest szok, a ja obstawiłem Walię. Odnoszę też wrażenie, że Amerykanie mocno się rozwinęli piłkarsko.
No ja bym przed meczem obstawił Walię bo USA to różną formę miało. Pytanie co będzie w 2 połowie jak osłabną po tak intensywnej grze.
Ogólnie oglądałem USA w turnieju eliminacyjnym i dla mnie przed turniejem to był pewniak do ćwierćfinału, więc w sumie się dziwiłem czemu dużo osób widzi tu remis lub w ogóle Walię ale póki nie uspokoją meczu na 2:0 to wszystko może się zdarzyć.
Walia jest cienka jak Polska.
No moja Walijko, jeszcze jeden, jeszcze jeden! :D
Ehh a było tak blisko i wpadłby kolejny punkt. Jutro mam nadzieję, że wszystko wpadnie. Chociaż obstawiłem na Polskę... rozsądek mówił jedno ale jednak serce nie pozwalało inaczej zagłosować.
Ale żałuję tego remisu na Katar...głąb ze mnie. Ale remis USA obstawiłem dobrze. Godzinę ten mecz analizowałem. Ciężko się stawia. Obie drużyny o podobnej sile, to dałem w końcu na remis. Chociaż mecz mógł się skończyć różnie tak naprawdę. Takie drużyny mega ciężko się obstawia. Zazdroszczę tym, którzy po prostu tak stawiają i tyle ;D BTW Na razie zdecydowanie najlepszy mecz. Szczególnie druga połowa. Gdyby Polska miała chociaż troche tej Walijskiej ambicji.
Jak narazie komplecik punktów :) aż żałuję że nie obstawiłem w STS :D jutro szans na kolejne 4 ptk
Ciekawe ile punktów będzie musiał mieć zwycięzca na koniec turnieju. Ja obstawiam, że jakieś 78 z 95.
Cholera, nie wytypowałem meczu otwarcia i jestem mecz w plecy. :-/ No trudno, wszystkie pozostałe póki co dobrze wytypowałem.
ten mecz jak i jutrzejszy nas to nie byl pewniaczek na nic, wszystko się może zdarzyć, tu się coś komuś od konara odbije, albo jak dziś karny.
ale daję na meksyk, chyba ze jutro wyjdzie informacja, ze pol druzyny meksyku odpada przez covid, czy cos :D
Ciekawostki #2
• Jutrzejsze wygrane Arabii Saudyjskiej, Tunezji i Australii obstawiono mniej niż 50 razy. ŁĄCZNIE, nie każdą z osobna.
• Największą niespodzianką, przynajmniej według typów, jest na razie przegrana Kataru.
• Pomijając remis Walii z USA, częściej stawiano na wygraną Walii niż USA, mimo że różnica jest bardzo niewielka. To na razie najbardziej wyrównany mecz w typach, na drugim miejscu jest Meksyk - Polska.
• 984 osoby (dane na teraz) zdążyły już obstawić wszystkie mecze grupowe. Brawa za odwagę.
• Z naszej grupy najbardziej przewalone ma Arabia Saudyjska. Wygraną Arabów w którymkolwiek z tych meczów obstawiło nie więcej niż 0,9% typujących do tej pory.
W wypadku, gdy dwie lub więcej osób posiada tę samą liczbę punktów w konkretnym momencie zabawy, miejsca w rankingu wśród tych osób rozdzielane są według kolejności (daty i godziny) oddania ostatniego głosu, to znaczy: osoby, które oddały ostatni głos wcześniej, znajdują się przed osobami, które oddały swój głos później, a posiadają tę samą liczbę punktów.
Czym jest ostatni głos? Ostatnim meczem w fazie grupowej?
Zostawię dla potomności: aktualnie 89 miejsce(4/4) i pewnie już wyżej nie będę.
Rok temu miałem 2/4 punkty na początku ruletki i teraz to samo.Rok temu stawiałem bardzo ostrożnie,a teraz bardziej ryzykownie a efekt ten sam i bądź tu mądry.Jeśli Holandia ma tylko na ławce straszak w postaci Depaya to słabo ich widzę na tym turnieju.
Argentyna - Arabia Saudyjska - można typować do 11:00
Argentyna - 98,6%
Arabia Saudyjska - 0,5%
Remis - 0,7%
No i pierwsza strata punktów.
Choć po 1. połowie sądziłem, że USA jednak więcej ugra.
Teraz czekać na Argentynę, Francję, remis i Danię.
Na razie mam 3/4, nie doceniłem Holandii w meczu z Senegalem (typowałem remis). Dziś mam nadzieję, że nie przeceniłem biało-czerwonych, bo przewiduję, że z Meksykiem też padnie remis... wariant bardzo optymistyczny, że ugramy ten 1 pkt, ale serce nie pozwoliło obstawić inaczej, choć rozum podpowiada co innego... W pozostałych meczach liczę na to, że Argentyna, Dania i Francja zgraną dziś po 3 pkt. a ja zgarnę dziś komplet w ruletce:-).
Z Polską jest jeden mały problem mianowicie klimat nie jest naszą mocną stroną. Meksyk, Argentyna i Arabia będą mieć przewagę pod tym kątem. Może być podobnie jak wczoraj z meczem USA czyli dynamiczna gra w 1 połowie, a w 2 klapa.
Chociaż uważam że Polacy osłabną szybciej.
Arabia na duży plus. Wysoko ustawiona linia obrony, press, agresja, doskok, wymienność pozycji. Argentyna nic specjalnego nie gra. Zobaczymy jak to będzie wyglądało w drugiej połowie.
Patrząc po niezłych statystykach Arabii (poza atakiem), może się okazać, że Polska nie będzie miała łatwej przeprawy, a nawet rysuje się widmo skończenia na ostatnim miejscu.
Haha to zwycięstwo Polski z Arabią to zbyt hurraoptymistyczne podejście.
Mamy Sensację!!!! Polska do domu pojedzie.
Argentyna - 98,6%
Arabia Saudyjska - 0,5%
Remis - 0,7%
Arabia 1-1 narazie, 0,7% / 0,5 % nie może się mylić.
edit: 2-1 dla Arabii Hahaha
Xd
Arabia to nawet dobrą piłkę gra w drugiej połowie.
No i będzie pierwsza sensacja ... Jak zwykle jakaś wielka drużyna mnie wkurza ;D Czułem że gdzies muszą być niespodzianki.
Jeśli do pierwszej połowy doliczył 5 minut, to do drugiej tak z 15 byłoby w porządku.
Plus jest taki, że jeśli wynik się utrzyma to ranking się zbyt wiele nie zmieni, na pewno gorzej byłoby źle obstawić, jeśli na każdą z opcji postawiłoby ~33% graczy
PS nasi już się mogą pakować, mentalnie przegrali z Arabią po tym meczu
Zobaczymy czy ktoś z topki tak zaryzykował, jak ktoś po meczu będzie miał 5 punktów :D
Teraz Argentyna i Polska będą walczyć o życie w grupie :D
Stawiasz 10 tys na Arabię i jak dobrze widzę po kursie to zostajesz milionerem :D
Nie no po takiej niespodziance to my dzisiaj z Meksykiem szybkie 3 zerko i wychodzimy z grupy z Arabią a Meksyk i Argentyna do domu.
Coś czuję, że Argentyna wyjdzie na nas na takim wkurwie, że się skończy tragicznie.
Wasze nastroje przed Dania - Tunezja:
Dania - 93,7%
Tunezja - 0,9%
remis - 5,3%
Będzie to samo jak w przypadku Arabii z Argentyną
Babcia jednak mi dobrze podpowiedziała
Kolejny pewniaczek na dziś: łomot dla Polski
Chyba mało kto postawił na argentynę, dzięki czemu jestem tylko o 1 krok do tyłu przed resztą czyli topem(nie znaczy, że postawiłem na argentynę), bo każdy w topie ma teraz 4 pkt :D. No i jestem ciągle w 7-setce, nie spadłem w ogóle, chyba. To chyba musiał być mecz niespodzianka i mało przewidywalna. Ciekawe jak będzie z meczem polski, czy też mało kto dobrze postawi xD.
Ale Duńczycy męczą tą Tunezję i coś czuje w kościach, że będzie remis albo przewalą.
No cóż, kiedyś musiało coś nie wejść, szkoda tylko że akurat Argentyna. I wielki szacun dla Arabii S. za przerwanie ponad 30 meczowego cyklu meczów bez porażki Albicelestes.
Mecze Polski są najtrudniejsze do obstawienia bo niby to nasza drużyna, a kompletnie nie wiemy jak zagrają i zawsze jest to samo.
tak, wciąż się zastanawiam co tam dać...
Ten drugi gol Arabów to nawet Messi może zazdrościć takiej akcji.
Kurs na Arabów był 25.
Ja pierniczę, ale nie siada. Najpierw ta Argentyna a teraz Dania się męczy jak łopel w gazie. Jeszcze w dodatku Polskę obstawiłem bardziej sercem niż rozumem i powoli jestem w czarnej... rozpaczy :).
Via Tenor
Trzy pod rząd trafne i trzy pudła pod rząd.
No to Polska, zaczynaj serię trzech poprawnych...
Najpierw 3 na +
Teraz seria 3 na -
No to teraz nie obrażę się, jak padnie remis, to chociaż celność mi nie zleci poniżej 50%.
Dwa pewniaki dzisiaj nie weszły. Pewne punkty a tu takie coś... Jeszcze Polska wygra i koniec.
Rety, co to się dziś wyprawia. Dwa mecze mogłoby się wydawać oczywiste, w plecy. A teraz Polska. Postawiłem, że wygrają, ale mało w tym wiary. No nic, gramy :)
Warto poczytać o stadionie 974 na którym trwa mecz Polska-Meksyk
http://stadiony.net/stadiony/qat/stadium_974
Takiej szmaciarkiej piłki nie ma nigdzie ..... Dziwię się kibicom że jeżdżą za tymi tumanami ....
Dramatyczny poziom meczu, Meksykanie grają słabo, my jeszcze gorzej.
Jaki siermiężny futbol aż oczy pieką. Meksyk ładnie gra i czuję, że nam wbiją w 2 połowie z 2-3 bramki. Polacy na zbliżeniu już ledwo zipią zalani potem.
Z resztą co się dziwić jak każdy turniej gramy tymi samymi zawodnikami i każdy mecz wygląda tak samo. Ja bym brał nowych zawodników z ligi polskiej co się im chce i tyle. Brakuje ducha walki jak w meczu Arabii czy Tunezji.
No ale czego wy oczekujecie od naszych orłów? Przecież Krychowiak ostatnio mówił o stylu gry naszej reprezentacji :)
Obstawiam
Arabia - 9
Argentyna - 6
Meksyk - 1
PL - 1
Jak to możliwe że Polska zawsze gra w defensywie i nigdy nie ma sił zawsze tak jest.
pierwsze 15 minut wygladalo w miare ok, ale meksyk sie rozgrzal
o, remis danii i tunezji jakoś mi wyszedł. Z 700 na 190, może mam szansę na wygraną xD.
Ciekawe czy mi też wyjdzie z remisem polski z meksykiem, bo w sumie to nigdy nie wiadomo co to wyjdzie :D.
Wygląda to jak mecz po miedzy Izolatorem Boguchwała VS Chrząszczy Drzewoszyce Powiat Łąkołowy z 5 ligi okręgowej gdzie największą gwiazdą jest Czesław Karabin... póki co tortura dla oczu... jeden strzał, zero celnych, na razie najgorszy mecz na mundialu
Że też są ludzie, którzy płacą za oglądanie takiego spektaklu na żywo. I jeszcze tłuką się do jakichś katarów.
Nigdy w życiu nie pojechałbym na mecz polski, nawet gdyby mecz był we Wrocławiu:D
Nawet Chelsea odpuszczam w najbliższym czasie, bo też grają padake straszna i można na ich meczach usnąć
A tak dobrze szło... dzisiaj tragiczny dzień.
Jak nie wyjdziemy z grupy będzie gdybanie o ten karny. Ale kto by się spodziewał,że to Argentyna będzie w najgorszej sytuacji.
Remis wytypowany ale nie wiem czy jest się z czego cieszyć. Z jednej strony słaba gra, z drugiej była szansa na zwycięstwo przez ten karny. Już chyba bym wolał żeby go nie było.
Lewy lipton, podobnie jak Zieliński. Gwiazdorzy… Dobrze tez ze zmienili w przerwie tego Zalewskiego bo odstawiał niezła padaka. Szkoda tego karnego, ale generalnie ten wynik nie jest taki zły.
Btw ta grupa będzie niebywale ciekawa po 2 rundzie - jestem przekonany że Polska wygra z Arabią a Argentyna z Meksykiem i będzie niezły bigosik przed ostatnimi meczami :)
Mimo wszystko jest jakiś płomyk nadziei na następne lepsze mecze.. bo jestem z pechowego rocznika ( rocznik 1990) i pamiętam na MŚ tylko sromotne wpierdole :p
Piłkarze meczu Szczęsny - bezbłędny i Bereszyński
Mecze naszej reprezentacji, tylko utwierdzają mnie w tym, że dobrze robię oglądając tylko skróty. Po co sie denerwować na starość?
Dzisiaj kiepski dzień i z 4/4 z wczoraj zrobiło się 4/7, może chociaż Francja zagra jak należy.
Teraz jak wytypować mecz Argentyna - Meksyk? Niby wcześniej bym postawił na pierwszych, ale po tej wpadce z Arabią, to nie wiem. Z drugiej strony Meksyk nie potrafił nam strzelić gola, a Argentyna raczej coś ustrzeli. ??
Do kompletu bardzo bym prosił aby Australia napierniczyła Francji.
Jak szaleć to szaleć!
uuu, a to co? Jednak remis polski z meksykiem, 1 punkt do przodu i z 190 na 76 miejsce, tylko 3 osoby mają 1 punkt więcej. Poprzednio tak dobrze mi nie szło, a w dodatku top grał dużo lepiej niż obecnie :D.
Ładnie, dzięki postawieniu na remis mam 541 miejsce! Awansowalem o prawie 500 miejsc. Przegapiłem mecz otwarcia i mi punkt przepadł, byłbym jeszcze wyżej, trudno.
Jakby ktoś te dzisiejsze wyniki u bukmachera dobrze obstawił to ładną kasę można by było zgarnąć. Kurs na Arabie był 24, na Australię 18.
"Dzięki" dzisiejszemu dniowi poleciałem w dół na łeb na szyję, 730 na ten moment :D Mój cel, żeby się utrzymać w 1000 się oddala, muszę liczyć że w fazie pucharowej coś odrobię, bo na razie mam killstreak 4 źle wytypowanych z rzędu :P
Już, już, już Francja ustawiła ich w odpowiednim szeregu.
Dzień spierniczenia . Sensacja na początek, mała niespodzianka na popołudnie, Padaka. i teraz może normalny mecz?;D
A co do naszych. No nie spodziewałem się cudów. Ale to był najgorszy mecz jak dotąd na MŚ. Padaka z obu stron. Na trzeźwo obejrzałem pierwszą połowę, na drugą wypiłem piwko...o dwa za mało. Niby obrona solidna, ale czy Michniewicz chce zremisować dwa mecze, a potem pyknąć Argentynę? Jest to możliwe. Ale do tego trzeba atakować. Wszyscy grają, wszyscy walczą, a my remisami chcemy wyjść z g rupy. Ale lepszy remis, niż w tyłku... Najgorsze że chciałem postawić na Remis Danii i Polski. NO ALE, uwierzyłem ostatni raz, a Dania zagrała w sumie jak na Euro. Jedynie Arabia w pełni mnie zaskoczyła.
Zacząłem pięknie od kompletu (4:0) a dzisiaj sensacja za sensacją. Argentyna przegrała, Dania zremisowała, Polska NIE przegrała. Mam nadzieję że chociaż Francja wygra i ten 1 punkt dzisiaj zdobędę :)
5 poprawnie
2 błędnie
1 niewytypowane
502 miejsce
No ciekawie. Francuzi pyknęli Australię na miękko ale Dania i Tunezja to będzie cięższa przeprawa.
no i spoko, do przewidzenia, że raczej zbytnio nie przeskoczę, przeskoczyłem najwyżej chyba o 2, a więc chyba tylko 2 z 75 przede mną żle wytypowało. W końcu prawie wszyscy wybrali francję.
moje typy na dzis:
maroko - chorwacja 0:0
niemcy - japonia 10:0 (wielkie niemcy !)
hiszpania - kostaryka 0:0
belgia - kanada 0:0
Dziś powtórka z rozrywki. Gdyby sugerować się Waszymi typami, to każdy mecz ma murowanego faworyta, a druga drużyna jest bez szans. Stan na teraz:
Zwycięstwo Chorwacji - 85,6%
Zwycięstwo Niemiec - 92,3%
Zwycięstwo Hiszpanii - 96,8%
Zwycięstwo Belgii - 91,6%
Wrócę jeszcze do meczu Polaków i nieszczęsnego karnego. Może spójrzmy na to inaczej. Robert uratował nam remis. Pół żartem, pół serio to ma sens. Przy tak słabej grze reprezentacji gdyby Robert strzelił, to meksykanie by się spięli i wbili ze 2 lub 3 gole. Mieliby na to mnóstwo czasu. Z pulsów gry naszych, niezła gra obrony i zero z tyłu. Reszta do natychmiastowej poprawy.
Dziesiejsze mecze obstawione. Bez niespodzianek, jak większość graczy ruletki :)
Dzisiaj grupa F, jak zawsze silna Belgia, silna, ale podstarzała Chorwacja, Maroko z najsilniejszym składem w historii i Kanada, która po latach przegranych nagle wygrywa z palcem w dupie eliminacje. Obstawione co prawda bezpiecznie, czyli na faworytów, ale mentalnie przygotowuję się na kolejne niespodzianki, a zwłaszcza tam.
Dlaczego będąc na tej stronie mogę się zalogować jedynie przez FB i Google?
No, wczorajszy dzień zakończył się z miarę przyzwoitą 50% skutecznością.
Chociaz nawet mimo tego, że pech Lewego zapewnił mi punkt z tego meczu, to szkoda szansy dla reprezentacji (a teraz będę się zastanawiał jak głupi, jaki wynik ustawić w meczu z liderem grupy... ARABIĄ - jak to brzmi).
A dziś bezpiecznie - Belgia, Chorwacja, Niemcy i Hiszpania.
A swoją drogą, skoro trwa typer...
U. V., pamiętam jak kiedy zrobiliście 2 redakcyjne turnieje, na które też można było obstawiać jak w typerze (jeden był z Injustice, drugi nie pamiętam dokładnie co, ale pamiętam, że wygrałem w nim Diablo 3 za typowanie).
Nie mysleliscie o tym, by ponownie zrobić taki turniej? I dla was okazja do zabawy, a dla widzow okazja do zaangażowania się i kibicowania.
Zapomniałem obstawić meczu Chorwacji. Jak będzie remis, to będę punkt w plecy. W następnym turnieju wytypuję chyba wszystko z góry.
W poprzedniej ruletce 2020 przez cały turniej było 5 remisów (faza grupowa - 32 mecze), a tutaj 4 remis na 9 mecz się szykuje.
Jutro będziemy mieć laga z uzupełnianiem wyników spotkań. Nie panikować.
Remis w meczu Maroka z Chorwacją obstawiło 12,2% osób.
Jakim cudem byłem 4 i pierwszy który ma 6 punktów, teraz dobrze wytypowałem remis i spadłem na 7? :p
Fajny smaczek z tymi statystykami procentowymi jak typowali gracze! ;)
Wszystko zależy od tego kto szybciej mecz wytypował. Przy tej samej ilości punktów miejsce w rankingu wyżej zajmuje ta osoba, która pierwsza obstawiła poprawnie mecz.
Wiem, tylko ze ja typowałem od razu jak się post pokazał, dlatego byłem cały czas na gorze stad moje pytanie ze teraz mnie ktoś wyprzedził mimo ze byłem szybszy
teraz tylko 1 osoba ma najwięcej punktów, ten mecz chyba musiał zaskoczyć większości. Ja za bardzo nie spadłem(w kierunku gorszej pozycji, nie wiem jak się określa takie rzeczy w rankingu), najwyżej o ponad 15.
Niemcy - Japonia (można jeszcze obstawiać przez pół godziny):
Niemcy - 92,2%
Japonia - 1,6%
remis - 6,1%
Japonia wygra z Niemcami, takie tam potwierdzone info
To dopiero początek, co za różnica kto jest na którym miejscu przy tej samej ilości pkt ? W fazie play-off się całe towarzystwo rozproszy punktowo.
Ja to wszystko wiem i rozumiem, bardziej chodziło mi o to dlaczego fizycznie tak się stało a nie ze miałbym z tym jakiś problem :)
Jeszcze trochę a nie obejmnie mnie tabela, dobre drużyny są słabe a słabe dobre.
Ja to bym chciał zdobyć więcej punktów niż 4 lata temu. Wtedy miałem 53 na koniec.
Mówicie, że teraz punkty nie mają takiego wpływu jak na dalszym etapie ale zobaczycie już przed finałem, że ten 1 pkt może zrobić różnicę.
Niemcy grają solidny futbol i jak wiemy o tym, że Polska zagra słabo tak Niemcy zawsze są przeciwieństwem naszego grania. Czasem zdarza im się śmiesznie przegrać ale grają miłą dla oka piłkę.
jeszcze zadnej ruletki nie zaczalem tak zle :D ale z drugiej strony jak zaczynalem od podium to konczylem za nim wiec moze teraz bedzie na odwrot ? Juz chyba mam na duza strate zeby odrobic(5pkt do lidera, a bedzie 6 xD)
Japończycy doprowadzili do remisu i grają jak natchnieni .....Muszę się rozejrzeć po sklepach .To ile te konsole teraz kosztują? ;)
Pięknie Japonia.
Jak człowiek znów myśli o naszym wczorajszym meczu to to jest wstyd. Powinni walkowerem oddać wszystkie mecze i spierdzielać do domu.
Aktualnie najlepszy mecz
To jest niesamowite. Fajnie tak patrzeć jak twój zespół gra, jak rozgrywa, jak podaje piłkę, jak stwarza akcje, jak walczy, JAK GRA!
Super mundial dla neutralnych kibiców, tragiczny dla ludzi obstawiających pewniaki w Ruletce.
Kolejny pewniak poszedł się walić, ale trzeba przyznać, że Japończycy mi teraz zaimponowali
Samuuuuuraje!! Brawo!
Cieszyli się po meczu jakby co najmniej wywalczyli medal. Piękny widok! Dla takich meczy się Mundial ogląda!