1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna, a także na tematy poboczne znajdujące się w obszarze zainteresowań stałych rozmówców.
2. Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy jeśli nie wymaga tego sytuacja.
3. Dyskutowanie o obstawianiu, proszenie o rady, stra - niemile widziane.
4. Rozmowy o wstępniaku, regulaminach i sznurkach będą ukrywane.
5. Po około 300 postach zakładamy nowy wątek.
poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-662-rece-ktore-losuja/z8c8faa5?N=1
Dziękuję Kerlon, widzę, że niektórzy znów powinni sobie zrobić półroczną przerwę od zakładania nowych części. Kopiując, ukryty, z poprzedniej:
Chciałoby się powiedzieć: Arsenal, zawsze będziesz taką angielską Fiorentiną.
Z drugiej strony nie wiemy jak wyglądały okoliczności tego spotkania, czy sługusi Abramowicza, a raczej nieoznakowana samoobrona Londynu, takie koszulki na każdym bazarku można kupić, nie siedzieli właśnie w domach piłkarzy Arenalu z lufami karabinów przystawionymi do głów ich rodzin... Nie żebym się zdziwił.
A jeszcze odnosząc się do teorii o tym, że Ferguson zostawił po sobie głównie zgliszcza i z Manchesteru uciekł w niewiele lepszym stylu niż Guardiola z Barcelony - mówiłem o tym jeszcze zanim wielu fanów United przejrzało na oczy!
http://transfery.info/63830,villas-boas-zbudowalem-chelsea-ktora-wygrala-lige-mistrzow
skromny chlopak z tego wijasza boasza
Pierwszy raz w Rosji, pewnie ugoszczony po gospodarsku, jestem w stanie to zrozumieć.
A co, podwladni nie chca? :> Pewnie kierujesz... ktoredy do szatni, windy, czy toalety :D
davis -> To nie ludzie, to wilki. Tacy "fajni znajomi z forum", ale tylko przez internet. Jakbyś na żywo spotkał to by pobili i okradli.
Dzisiaj znalazłem konto na filmwebie sławnego 'Loona'.
Witaj w Klubie 4/10
Ona 5/10
Zniewolony 6/10
American Hustle 2/10
Sorry za offtop, ale podobno on się tu udziela
Świetny gust, jeszcze się z takim nie spotkałem
^^Widać, że nowy i nie pamięta pastwienia się nad Loonem za jego gust filmowy. Najbardziej to chyba za Blade Runner 3/10
Witaj w Klubie 4/10
Ona 5/10
Zniewolony 6/10
American Hustle 2/10
Bardzo surowe oceny ale generalnie też uważam, że American Hustle na tle reszty jest miernym filmem.
Czasami to dobrze miec mniej czasu, czlowiek skupia sie na naprawde fajnych produkcjach i nie zna polowy tytulow padajacych w watku :>
[16] Co to jakaś nowa wersja Piotrusia Pana?
Sorry za offtop, ale podobno on się tu udziela
Już się tu nie udziela, więc możemy śmiać się do woli jakim jest bezguściem.
Tak przy okazji wczoraj na Canal+ puszczali "Obławę", więc sobie obejrzałem. Polecam wszystkim, którzy twierdzą, że w Polsce nie robi się dobrych filmów.
Zniewolony tez badziewie mimo swietnej obsady, ogromne rozczarowanie dla mnie. Oscar za to, ze jest o czarnym.
Zniewolony tez badziewie mimo swietnej obsady, ogromne rozczarowanie dla mnie. Oscar za to, ze jest o czarnym.
Takie czasy. Tak zwany "reverse racism"
W zniewolonym nawet Giamatti, co był na ekranie z 5 minut, zagrał lepiej niż wszyscy murzyni razem wzięci.
No, ale taka prawda, nominacje oscarowe dzielą się na lepsze lub gorsze, co nie znaczy, że nominowane są filmy wybitne. Od kilku lat naprawdę mizerne są te nominacje, ostatni film godny historycznego miana oscarowego klasyka kina to chyba The Social Network w 2011. Oscary 2012, 2013 i 2014 to już taki piach, że aż boli i chyba z roku na rok coraz gorzej. Co ciekawe, powstają gdzieś tam w tle dobry filmy (niedawno zachwycił mnie Koneser), ale w to miejsce wolą rekompensować lata niedoli chorym na aids, murzynom czy znanym aktorom, którzy hurtem grają arcynudne filmy. To American Hustle to jakiś pierd, tego się nie da oglądać, fatalnie napisane dialogi, nie wiem kto wytrzymał przy tym więcej niż godzinę.
Najlepszym filmem z nominowanych był oczywiście Wilk, który zasługuje na naciągane 7/10, bo absolutnie nie był filmem wybitnym czy nawet bardzo dobrym, ale był najlepiej zrobiony i najciekawszy.
A koobon musi przestać ciągle robić to swoje "a zresztą", bo w tym miesiącu widzę to u niego chyba już któryś raz i to trochę jak w tym dowcipie
Pierwsza kobieta na ksiezycu:
- Houston, mamy problem!
- Co?
- Nic, nie ważne.
- Co się stało?
- Nic...
- No mów.
- Nie.
Donutzen to mityczny loon? Jak tak to czemu nie pisze pod właściwym nickiem?
ale w to miejsce wolą rekompensować lata niedoli chorym na aids, murzynom czy znanym aktorom, którzy hurtem grają arcynudne filmy
Ewentualnie pogrążają się w snobizmie i nagradzają gówna totalne w stylu Chciago, Zakochanego Szekspira albo Artysty. Bleeeeee
Jak dotąd najgorszymi filmami, które zdobyły jakiekolwiek nagrody był Lektor i Avatar, American Hustle przy nich to szczyt geniuszu.
Boruc zalicza piękną asystę i gorące ostrogi przegrywają ze świętymi 0:1. Gol Jay'a.
Obrona Londyńczyków jest śmieszniejsza niż Liverpoolu. 0:2
ajjj 1:2, ale mecz dobry
przerwa
Faktycznie, wręcz nadspodziewanie dobry ten mecz. Tottenham się musi spiąć, bo United gonią - a nawet piąte miejsce, dające Ligę Europy, się oddala.
No i teraz błysnęła obrona Southampton.
Trochę szkoda, że tylko nas dwóch ogląda ten ciekawy mecz.
Aaa i Trael się ujawnił w gronie koneserów. Witamy, witamy.
davis -> Ja jeszcze jednocześnie Ekstraklasę ogarniam, ale ten znacznie bardziej mnie wciągnął - niespodziewanie jest bardzo emocjonujący.
A nie powinieneś już się zbierać na Śląsk? Jeszcze utkniesz w korkach i się spóźnisz na mecz.
Jeszcze Inter z Atalantą, transmisja w Orange Sport. Piłkarze Colantuono ostatnio imponują formą, trzy zwycięstwa z rzędu, więc i utytułowanych rywali się nie boją.
davis -> A tam zaraz koneserów. Po prostu TV jest włączony jeśli akurat robię coś na kompie i od czasu do czasu zerkam.
Czy można gdzieś obejrzeć Gran Derbi poza Canal+ lub ruskimi streamami? Płatnie/bezpłatnie, whatever. Co prawda ruskie streamy złe nie są, ale chciałbym jakiś ludzki język posłuchać.
[36] chyba valem mi ostatnio pisal, ze na goodcast masz stream'a prosto z canal+, a wiec i pl komentarz bedziesz mial. wystarczy tylko sprawne polaczenie internetowe.
Cyniczny--> Też niestety dzisiaj jestem skazany na jakiegoś streama. Możesz się również zarejestrować na sts.pl i tam możesz oglądać bez żadnych ścinek ale niestety nie da się na fullscreenie oglądać. Ale polecam jako plan awaryjny.
edyta:
Jednak nie karny, ale faul przed polem karnym :/ Wjazd w nogi od tyłu.
#laliga :/
Diego López - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Alonso, Modrić, Di María - Bale, Benzema, Ronaldo
FC Barcelona:
Valdés - Alves, Piqué, Mascherano, Alba - Busquets, Xavi, Cesc - Neymar, Messi, Iniesta
To chyba pierwsze GD bez hajpu, bo zdazylem zapomniec, ze w ogole ma miejsce.
I bardzo dobrze. Odszedł hipokryta i debil Jose i przyszedł zajebisty trener do Realu który robi swoje a nie pierdoli głupot w mediach i prowokuje.
Z jednej strony czuje że Real wygra z drugiej wiem że Iniesta z Messim w formie więc może być różnie :)
Marynarka Dudka wymiata. :D Chociaż takie to dziwne, jak Czarnota-Bojarska studio prowadzi. I jest błąd, bo dali stary herb Barcelony.
Spodziewam się nudnego 0:0, ale oczywiście zacznę od tego meczu. Hit jednak o tej porze także we Francji, gdzie Monaco zmierzy się z Lille. Nudy więc nie będzie.
Paudyn -> A ja się nie zgodzę. "Hajp" jest duży, bo i sam mecz najistotniejszy od dawna. Widać to nawet w "zachęcaniu" w Canal+ Sport.
Stra
Nie wiem, gdzie widzisz ten hajp. Ja go nie widze ani w watku, ani na internetowych portalach.
W wątku się udziela określona grupa, więc ciężko na jego podstawie cokolwiek wyrokować. A tak - antena Canal+ Sport, media piłkarskie... Chociaż wiadomo, że jakby pragnęli, to tak medialnie jak za Mourinho i Guardioli już nigdy nie będzie.
Właśnie to jest aż dziwne, że nigdzie w portalach nie walą po oczach tytułami o gran derbi.
Może to nie dziś? :)
Jak zwykle przy meczach w których jestem neutralny życzę wszystkim wielu goli. Niech Real i Barca zawstydzą wyniki z tej kolejki Premier Leauge!
Natalia Siwiec stawia na 3:2. A wy jaki obstawiacie wynik? :D
jasne, ze jest spokojnie, sam mialem to wczesniej pisac,
tez cos czuje w kosciach, ze laliga bedzie dzisiaj rozstrzygnieta :/
a rzeczona siwcowa ostatnio widzialem - pomimo, ze plastikfantastik, to cholera szarpal by
jak to nie ma hajpu, nawet natalii siwiec sie udzielaja emocje
nie lubie obstawiac, ale jak juz to cos czuje ze bedzie sporo goli i 4-2 dla realu.
Może faktycznie takiej podniety ogólnej nie ma, jest czysto sportowa - ale to nawet lepiej. W studiu wygrywa wkurzony Orłowski, w końcu nie pojechał.
Ja coś czuję, że ważniejsze to będą mecze Atletico. W końcu jest ta ostatnia kolejka... ;)
5:0 dla barcelony i dwie czerwone dla realu, sprawdzone info
a rzeczona siwcowa ostatnio widzialem - pomimo, ze plastikfantastik, to cholera szarpal by
Az takie wrazenie robi na zywca? Bo - wstyd przyznac - na zdjeciach to kompletnie nie moj typ.
Az takie wrazenie robi na zywca? Bo - wstyd przyznac - na zdjeciach to kompletnie nie moj typ.
Eeee tam, każdy by szarpał.
Kogo to dzisiaj dali do studia? "Carles Puyol rozwiązuje kontrakt z Królewskimi"
Nero -> Paulina Czarnota-Bojarska. Standardowo reporterka na meczach Ekstraklasy, prowadzi też czasem studia przy boksie bądź koszykówce. Ostatnio jej nie było, bo kontuzja nogi. :P
Za to Laboga podjarany jak nigdy. Jeszcze nie komentuje, ale poleciał do Madrytu.
jeśli chodzi o hiszpańską to polecam ten stream:
http://www.laola1.tv/
aby działało trzeba użyć hola unblocker
Za to Laboga podjarany jak nigdy. Jeszcze nie komentuje, ale poleciał do Madrytu.
Przecież on jest na blue screenie.
Az takie wrazenie robi na zywca?
moze na kolana podac nie trzeba ale trudno nie zwrocic na nia uwagi,
nawet wiedziac, ze podkrecona to z lozka bym nie wygonil
moze na kolana podac nie trzeba ale trudno nie zwrocic na nia uwagi,
nawet wiedziac, ze podkrecona to z lozka bym nie wygonil
Tylko cycki ma odrażające.
No, to wybór jak zwykle. Kiepska jakość streamu i zrozumiały język, bądź obraz żyleta i ruskie.
Ma ktos ciut lepszy jakosciowo stream, niz ten od matrixosa? Zadowole sie i tym w ostatecznosci :>
Jestem nie na swoim kompie i nie mam swoich standardowych ulubionych.
MOZE BYC PO RUSKU!!! :D
Znajdę gdzieś lepszy stream z Canal + Sport niż ten z goodcast? Może być gorsza jakość, byleby tak nie cięło ;/
Ta dziewczyna z teledysku też jest świetna.
https://www.youtube.com/watch?v=zwT6DZCQi9k&list=FLdq4jKnn3jhjMwe7GlByUTw&index=2
A mnie poirytowali. Z powodu tego piździ meczu nie ma Ligi+ Ekstra....
davis -> Ta lepsza - https://www.youtube.com/watch?v=KEzqQA9rv2k&feature=kp
A ja szukam streama gdzie mogę sms wysłać (nie za 25 zł) i oglądać bez problemu :)
Na soccer-live.pl znajdźcie public sport 800 kb/s. Komentarz polski i dosyć dobra jakość, na razie bez ścin. Nie jest to ruska żyleta ale też nie pikseloza. Polecam.
Trael --> nie ten link wkleiłeś albo nie czaję o co ci chodzi
Emily Ratajkowski? Robi karierę po tym teledysku :)
słodka jest, kociaczek taki
chyba będę się dziś skłaniał ku Realowi
Stra -> O 23:15 to sól tej ziemi już śpi. Jutro do pracy trzeba iść. Znając życie i tak pewnie będą pierdzielić o tym cyrku więc whatever.
davis -> Link jest odpowiedni.
Trael -> Wcześniej jest piętnastominutowe studio, więc myślę, że będzie o Ekstraklasie. :) Trzecia połowa, pan Sławek i do przodu.
Piękna akcja Barcelony i gol Iniesty, podręcznikowa taka. Dla meczu to dobrze.
Zdarza się najlepszym. Patrz Messi.
edit: rozgoryczenie
a jednak mialem racje, fuck y'all!
Ogórkom to każdy, może strzelać.
#Benzema odrodzony
I tak śmiem twierdzić, że z Cavanim czy RvP to by o wiele lepiej wyglądało.
To znaczy, ze teraz Mesjasz się zrehabilituje.
Kibic super. Chyba niepełnosprawny, ale reakcja spoko.
GOWNO SIE ZNACIE NA FUTBOLU, LYSO WAM????
Benzema ma z was beke. Rozumiem Ok, ale niech juz skonczy.
Mascherano XD
mialem pisac przed meczem, ze bedzie beka przez niego no i jest.
jak sie odrodzil po tym strzale ;p
No chyba po naszych prześmiewczych komentarzach...
Przecież pół zdrowy Puyol jest sto razy lepszy od Mascherano. Raz, że cokolwiek potrafi jako obrońca, a dwa, że sama jego obecność sprawia, że Barcelona gra lepiej. Jak tak dalej pójdzie, to zanosi się na ostre lanie. Już bym wolał Bartrę, serio.
Poza tym sprawdza się stare piłkarskie porzekadło, że niewykorzystane sytuacje lubią się mścić.
Zamroczona się teraz wydaje Barcelona, kompletnie ją wybiły te dwa gongi Benzemy. Otwarta gra, to musi się podobać.
Najlepszy był moment, jak przy pierwszej bramce Benzemy krzyknął "tak" ale zorientował się, że mu nie wypada i musi chociaż próbować udawać obiektywnego.
Kerlo -> Czemu ukrywasz posty Moldasa? Pisze normalnie, nie robi livescore'a. Już nie bądź taki rygorystyczny co do niego. Może sprawiasz mu przykrość?
REHABILITACJA MESJASZA KRÓLA KRÓLÓW
spoiler start
te piłkarzyki to straszne cioty sa
spoiler stop
Gra kombinacyjna i wielka zasługa Messiego przy tej bramce. Dwóch Argentyńczyków póki co króluje na boisku.
Szkoda tylko, że już zaczynają się niepotrzebne utarczki. Sportowo ten mecz wygląda wyśmienicie, szkoda byłoby, gdyby któryś z zespołów musiał grać w dziesiątkę.
Pepe
Co tam zrobił ten Pepe? Bo musiałem skorzystać z toalety
Chyba dobrze, ze Mou sobie poszedl. Nikt nie nakreca spirali nienawisci i pilkarze spokojnie moga zajac sie graniem w pilke.
świetny mecz; nawet portugalskiej małpie nie uda się go popsuć
mefek, czemu ukrywam? bo mogę
Co za Gran Derbi najlepsze od lat.
Ronaldo nic nie pokazał,oprócz teatru.
Di Maria kozak jak nie wiem, to samo Benzema nie spodziewałem się aż tak świetnego meczu.
Karny dla, Barcelony po interwencji Pepe na o ile sie nie myle Neymarze.
Mecz się dobrze ogląda, co jest zasługą tego, że obie drużyny wyszły bez obrony. Taktycznie nędza, ale paradoksalnie dzięki temu nie ma nudy.
dawno mi tak szybcitko nie zlecialo 45 minut meczu, gd takie jakie powinno byc,
ciekawe czy pepe dotrwa do konca, bo chyba znowu zapomnial tabletek
varane ostatnio nie jest jakis fantastyczny, co nie zmienia faktu ze cudem bedzie jesli pepe nie wyleci z boiska przez 90 minut
a to o czym pisal kabun - realizator mega leci w kulki
Realizator siedzi chyba w tym samym sektorze co kibic z posta 126. Zaawansowany Parkinson.
Jak zwykle przy meczach w których jestem neutralny życzę wszystkim wielu goli. Niech Real i Barca zawstydzą wyniki z tej kolejki Premier Leauge!
https://www.youtube.com/watch?v=9SSUQxGjZZ4
Najlepsze Gran Derbi od dawna, chociaż niewiele na to wskazywało przed meczem. Oby druga połowa była równie otwarta z obu stron, niech się skończy na jakimś 4:4, a co.
Pepe jest bardziej doświadczony. Wiadomo, że ma odpały, ale Varane to bardziej melodia przyszłości, przyjdzie na niego czas.
Pepe rzucił się tylko dlatego na ziemie bo pierwszy zrobił to Fabregas, a wiadomo że przy takiej sytuacji lepiej się wypieprzyć niż dostać czerwo.
Był karny na Neymarze czy nie? W studiu jednoznaczna opinia, że Brazylijczyk był faulowany i powinna być jedenastka.
w drugiej polowie moze byc tez tyle bramek, jak nojutm dobrze zauwazyl, z racji tego ze obie druzyny graja "na wesolo", bez jakiejs taktyki i obrony. ciezko przewidziec wynik.
[143] tu riplej, ale nie wiem czy to ta sytuacja http://gfycat.com/DeadVeneratedGrayreefshark
W drugiej połowie na pewno bramki padną, bo co by nie było, to Barca musi wygrać ten mecz, żeby jeszcze myśleć o mistrzostwie, a Real uwielbia kontry.
Tak, to ta sytuacja była analizowana. Frankowski, Orłowski i Murawski jednoznacznie stwierdzili, że powinien być rzut karny. Ja z kolei nie jestem przekonany.
Czy ktos mi moze wytlumaczyc, dlaczego nikt nie wpadl jeszcze na pomysl pozbycia sie Pepe?
lol karny zamiast wolnego
i co kurewki? boli? ma bolec!
No i niestety kontrowersja. Ronaldo był faulowany, ale przed linią szesnastki. Wiadomo, jakie jest tempo gry - przydałyby się te powtórki wreszcie... Psuje niestety trochę ten mecz ta sytuacja.
Psuje niestety trochę ten mecz ta sytuacja.
Sam żeś niedawno pisał, że takie sytuacje wpisują się w piękno futbolu, hipokryto jeden!
Dlaczego nie strzelał Benzema?
Dlatego, że Ronaldo :)
Paudyn, Varane się go prawie sezon temu pozbył, ale uszkodził sobie kolano i niestety nie ywszło
Neutm, Ronaldo strzela wszystkie karne
davis -> Bo coś w tym jest, ale ten mecz akurat zdecydowanie nie potrzebował kontrowersji. Sędziego nie winię, bo przy tym tempie było to ciężko do zauważenia. Za daleko główny, za daleko liniowy. Niemniej decyzja była niepoprawna. Szkoda emocji. :P
Co sie dzieje
HAHAHAH ON GO NAWET NIE TKNĄŁ
nie no zawadzil, ale czerwo?
Wszystko ma ten mecz, jakiś kosmos. Ramos zahaczył, głupio narobił problemów swojemu zespołowi.
Szkoda, że akurat Benzema musi opuścić boisko "w konsekwencji". Francuz rozgrywał bardzo dobre zawody.
Na zblizeniu powtorki bylo lekkie podciecie. Wlasciwie Neymar dal sie sfaulowac, jego prawo.
http://gfycat.com/BitterSecretBluemorphobutterfly faul na Cristiano, karny niesłuszny
Zgadzam się z Paudynem. Również miałem wrażenie, że jakby chciał, to by się Neymar nie wywrócił. Ale kontakt był i prawidłowo podyktowany rzut karny.
Jakie są w końcu te oficjalne wytyczne z kartkami przy czystych sytuacjach? Bo sam się pogubiłem.
Czerwo to taki podatek od głupoty. Po kiego ci obrońcy faulują w tych sytuacjach. Strata bramki to jeszcze nie katastrofa.
To raczej po prostu impuls, zatrzymać za wszelką cenę. Wszystko dzieje się tak szybko, że człowiek raczej nie myśli w takiej sytuacji.
Podobno w tej akcji z czerwona był spalony, wrzuci ktoś dobra powtorke?
Nie było, przez moment realizator idealnie zatrzymał sytuację. Marcelo zaspał i to on właśnie zepsuł, pozostała trójka zdążyła.
ale ten dudek smeci, niech go wiecej nie daja do komentowania, tym bardziej na gd
sedzia rulezzz :D
Dudek właśnie miał być według informacji prasowej na takie specjalne okazje. Tylko najważniejsze mecze. Ale faktycznie, chociaż umie się wysłowić, to jest strasznie stronniczy.
Szkoda tej drugiej połowy. Z doskonałego meczu zrobiły się straszne kontrowersje, trzy karne, czerwona kartka... Nie takie coś chciałem oglądać.
ale ci obroncy realu maja gowno we łbach
Najlepszy komentarz był kiedyś na Sportklubie, gdzie było 2 komentatorów - jeden kibic Realu, a drugi Barcy.
wiedzialem ze w koncu sie posraja w tej obronie, co za nieudacznicy
Polaco -> Bodajże Rabij i Mirosławski. Albo Rabij i Grzywacz, bo dwa razy robili Gran Derbi.
xNaruto -> Carvajal i Xabi Alonso wzięli Iniestę w kleszcze, gdy wbiegł z lewego skrzydła w pole karne.
Niech Barca to wygra, przynajmniej zwiększą się szansę dla Athletico. Jedyna drużyna z Espanii którą choć trochę lubię tak więc majstra im życzę.
Mou odszedł z Realu i ten znowu nie może wygrać z Barceloną
Zahaczył go Xabi Alonso w tym zakleszczeniu, ale stosując retorykę częstą wśród komentatorów nc+ - w Anglii za takie coś karnego nie byłoby.
Jakby ktoś miał powtórki fauli powodujących karne dla Barcy to dawajcie :)
Real w pelnym skladzie wyraznie lepszy, porazka na wlasne zyczenie niestety.
dla mnie tam nie bylo karnego na iniescie
Dla mnie raczej tez nie, typowie wziecie w kleszcze, jakich wiele.
duch -> pamietaj, jest athletic i atletico.
smieszny mecz. duzo kontrowersji, dalej nie wiadomo jak real sobie poradzi z tymi mocniejszymi rywalami.
Real przez własną głupotę przegrał mecz. Nawet sędzia dał prezent. Kto tym obrońcom Realu zaszczepił taką głupotę... Mou? Terry?
Sędziowanie gorsze niż T-Mobile Ekstraklasa
http://gfycat.com/BarrenUnlinedBooby czerwo dla Ramosa
Terry?
hę?
Kto tym obrońcom Realu zaszczepił taką głupotę... Mou?
Pocisk na Mou zawsze w cenie, ale przecież oni tak grali i za Pellegriniego, i za Ramosa, i za Schustera, i za Capello.
Wszystkie trzy karne z dupy kompletnie. Dopóki Hiszpania nie dorobi się większej ilości Lahozów, dopóty piłkarze będą się kładli pokotem przy każdym podmuchu wiatru. Że-na-da.
Jaki mecz, bardziej wyrównanego w tym roku na tym etapie rozgrywek nie widzialem.
Kontrowersji było dużo, ale koniec końców wynikiem rozczarowany nie jestem. Będzie jeszcze więcej emocji na szczycie. A jak większość neutralnych oglądających kibicuję w tym sezonie Atletico. Diego Simeone stworzył ekipę, która robi wrażenie.
Piękny mecz. DLa mnie też karniaka nie było na Inieście.
Kurwa ale co ten Dudek pierdolił cały mecz głupoty to pierwszy raz mi tak komentator przeszkadzał. "Bo Mascherano ma 1.60 cm wzrostu"
Pod względem emocji świetne Gran Derbi. Dużo bramek, akcji, kontrowersji (zresztą jak zawsze w tych derbach). Szkoda, że nie padł remis bo liczę że Atletico wszystkich wyrucha i sięgnie po mistrza.
Kurcze, aż czytam wszystkie posty Moldasa... przyjemna lektura :)
Oba karne dla Barcelony słuszne. Karny dla Realu z dupy. Jeszcze przed nim z dupy brak spalonego na Benzemie.
polaco - weź wytłumacz bo nie rozumięę - co ma Terry wspólnego z Realem?
co ma Terry wspólnego z Realem?
ruchal zony pilkarzom
[210]
Od tylu slabo widac, od przodu w tym momencie, w ktorym noga Neymara "zostaje", wydaje sie ze jest lekkie tracenie. Teraz to juz glupi jestem :>
Zakładając, że Barcelona straciłaby szansę na mistrzostwo jakimś potknięciem przed ostatnią kolejką, to myślicie, że podłożyliby się Atletico?
eh, a niedługo powtórka z innym hiszpańskim patałachem w roli sędziego
dokładnie. poza tym mou pracowal kiedys z terrym. to jest jak hiv
Czyli potwierdziło się to co pisałem przed meczem. Iniesta z Messim w wielkiej formie :)
Ramos już dawno powinien grzać ławę a powinien grać Varane z Pepe. Tyle co Ramos im już meczy zawalił to kpina.
Ale trzeba przyznać że zarówno Neymar jak i Bale dzisiaj rozczarowali.
przeciez karny na neymarze byl podrecznikowy, a czerwno z samych przepisow
Się uczepiliście tego Terrego, a prawda jest taka, że chłop jak to chłop swoje słabości ma.
Poza tym to już nudne się robi :P
Co do Ramosa to zawsze byłem zdania, że to przeciętny obrońca (Pike z resztą też).
Medialni jednak są, a mam wrażenie że to najważniejsze w tych klubach
Jeśli idzie o komentatorów to ja lubię tylko Nahornego i Twarowskiego, reszta to jest nędza niesamowita (nie chodzi mi tylko o nc+)
Ramos już dawno powinien grzać ławę a powinien grać Varane z Pepe.
Varane to powinien grać z Laporte.
Francja jeśli tego nie spierniczy nie będzie traciła goli przez najbliższych dziesięć lat.
Po sezonie Ryjo bedzie do wyjecia, mysle ze jest w stanie jeszcze wniesc troche spokoju do defensywy Krolewskich.
Z całym szacunkiem do Dudka, komentować on nie umie.
Ja się nie zgodzę. Uważam, że nieźle mu szło, dopóki całkiem nie przeżarła go stronniczość. Nie ganię go za to, bo wiadome było, że tak będzie - ale mógłby komentować np. mecz Barcelony z Atletico, gdzie mógłby zachować jakiś obiektywizm.
Varane to powinien grać z Laporte.
Ja licze na to że jednak będzie grałz Pique :)
Dudkowi szło dobrze? Wybacz ale naśmiewanie się z gracza Barcelony jako komentator to chyba nie przystoi?
Jeśli idzie o komentatorów to ja lubię tylko Nahornego...
Przecież to tłuk straszny.
rozczarowal to chyba ronaldo, bo poza karnym z dupy to za duzo nie pogiercowal
neymar mizernota ale karnego i czerwo, to kluczowa akcja dla koncowego wynjiku,
a i fabregas, ktorego nie bylo w pierwszej polowie, to jeszcze zjebal na 2-1
Ja się nie zgodzę. Uważam, że nieźle mu szło, dopóki całkiem nie przeżarła go stronniczość.
pal licho jego stronniczosc, ale mecz w ktorym ostro daja do pieca, a on smeci jak potluczony
A ja do Dudkowego komentarza nic nie mam. Szczerze powiem, że tak byłem zajęty oglądaniem meczu, że mało uwagi w ogóle zwracałem na ten komentarz. Podobało mi się jedynie, że prawdziwie określili brak spalonego, karny z dupy dla Realu i oba prawidłowe karne dla Barcy.
gdzie Barca nie może tam sędzia pomoże.
koobon. Co sądzisz u drugim karnym dla Barcy? Faulowany był Iniesta?
Fajny tytuł na stronie Realu.
Karnym do nieba, ale karnymi do piekła
Panowie, ale o co chodzi, wygrał futbol, wygrały niespodzianki, najlepsza możliwość ma wciąż szanse na mistrzostwo, same plusy z tego meczu wynikają. Chociaż jedna liga będzie ciekawa do końca.
[237] ty tak na serio? XD
Przecież te krasnale 160cm o trawę się wywalają xD co zrobisz.
Też mi się tak wydaje. Karne na Ronaldo i na Inieście z dupy ale ten na Neymarze to ciezko stwierdzić. Możliwe że podciął lekką nogę Neymara ale za to że go tam lekko ręką dotknął to na pewno nie powinno być. Ale jeśli chodzi o tego karnego na Inieście to ja byłem wręcz zszokowany że sędzia przy 3-3 daje takie karniaka.
Pełna klasa na realmadrid.pl
Wiele można pisać o tym meczu, wiele można pisać o poziomie sędziowania, czy niewykorzystanych szansach z obu stron, ale na pewno nie powinno robić się tego w gniewie. Dlatego spokojną analizę wydarzeń boiskowych zostawiamy jutrzejszej prasie. Na koniec przypomnijmy tylko, że Liga dla Realu się nie skończyła, niestety nie skończyła się też dla Barcelony, a z pewnością mogła.
albo ramos podciął neymara, albo mamy do czynienia z idealnym nurkowaniem :F
Co by nie byo to i tak ładnie przyaktorzył :) Real w następnej kolejce bez Modricia Di Marii i Ramosa.
Bardzo mnie cieszy to że zarówno Pedro jak i Alexis grali w tym meczu. Co prawda z ławki weszli ale zasłużyli swoją grą we wcześniejszych meczach i fajnie że dostali trochę minut.
Jeszcze jedno. To jaką piłkę zagrał Messi do Neymara przy tym sprokurowanym karnym to jest coś niemożliwego. Klasa światowa to mało powiedziane.
albo ramos podciął neymara, albo mamy do czynienia z idealnym nurkowaniem :F
Trzeba być ślepym żeby się tutaj zastanawiać czy był faul. Ramos próbując przeskoczyć nad nogami Neymara zahacza go lewą nogą w jego lewą, a ta nienaturalne uderza w podłoże i Neymar pada. Nawet nie musiał dokładać nic od siebie. Imo Ramos dał strasznie ciała w tej sytuacji.
W Lidze+ Extra podsumowali Gran Derbi znacznie lepiej, niż w tym dedykowanym studiu.
Panu Sławkowi pokazano pięć kontrowersji. Ocenił, że Barcelona powinna mieć karnego w 19 minucie (Neymar) i nie było jedenastki przy blokowaniu przez mur (ręka) strzału Ronaldo.
Trzy rzuty karne w jego opinii - pierwszy faul był, ale przed polem karnym. Zrzucił na zawahanie arbitra. Karny w 64 minucie (Ramos i Neymar) prawidłowy, podobnie jak czerwona kartka. Również uznał, że Iniesta został uderzony kolanem przez Xabiego Alonso.
Ja się ze Stempniewskim zgadzam. Byłem najbardziej neutralnie nastawiony do tego El Clasico ze wszystkich ostatnich meczów pomiędzy Realem a Barceloną. Kontrowersji było sporo, ale oprócz tego karnego z 19 minuty, to decyzje poprawne.
Kerlo ma dosyć nierównej walki rozsądku z ogłupieniem.
Pismo mówi: "Prędzej wielbłąd przejdzie przez ucho igielne niż bęcwał zrozumie nawet niedelikatną aluzję".
Można się spierać, czy zawodnik mógł się wywrócić, czy mógł ustać, ale kontakt to kontakt. Nie rozumiem kompletnie tych narzekać na karnego na Inieście, skoro powtórki pokazują, że Hiszpan był ewidentnie zahaczany.
koobun - Marcelo (czy to Pepe?) może i jest czarnoskóry, ale nie powinieneś go wyzywać od małp :/
Real nie wygrał z drużynami z pierwszej 3 trójki żadnego meczu zdobyli tylko jeden punkt! Potwierdza się jak zawsze że ligę wygrywa się nie takimi meczami jak dzisiaj.
Przecież takie chude nogi to tylko chyba Busquets i Crouch ma :)
Martino po meczu
O przeciwniku:
Kiedy mierzysz się z rywalem na takim poziomie jak Real Madryt możliwy jest scenariusz, że znajdziesz się za nimi 7 punktów. Musieliśmy odrobić tę stratę. Real jest jedną z najlepszych drużyn w Europie. Sprawia wrażenie, że może z tobą wygrać zawsze i dlatego zwycięstwo nad nimi jest więcej warte.
O Neymarze:
Mając zaledwie 21 lat potrafi wszystko, także radzić sobie na boisku w trudnych momentach. Obecnie nie jest w swojej najwyższej dyspozycji, a mimo to wywalczył karnego, po którym Ramos obejrzał czerwoną kartkę.
O Leo Messim:
Leo wnosi bardzo wiele do gry zespołu w takich meczach. Dzięki jego grze w środkowej strefie boiska razem z Andrésem, Ceskiem, Busim kontrolowaliśmy mecz. Nie mam słów, aby opisać Messiego. Jest wielki w każdym meczu, bije rekordy... Mam nadzieję, że podaruje mi piłkę.
O karnych:
Nie widziałem dobrze tych sytuacji. Najbardziej oczywisty był ten po faulu Ramosa na Neymarze, nie podlegał dyskusji. Nie mam nic więcej do powiedzenia na temat pracy sędziego.
W najbliższym czasie Real ma wyjazdy do Sevilli i Sociedad. Oj będzie ciekawie.
Tu o kontrowersjach z meczu..
http://www.fcbarca.com/54787-kontrowersyjne-decyzje-undiano-mallenco.html
Wątpię, żeby Real gdzieś jeszcze pogubił punkty. Najwięcej zależy od Atletico, piłkarze Simeone stoją przed życiową szansą. Mam nadzieję, że ją wykorzystają.
Dwa klasyki wygrane z Realem i 3 miejsce w lidze ehh. Nie mogę odżałować tych porażek z Valencią i Valladolid ;/
Dobranoc.
Czyli co, jeśli wszystko pójdzie dobrze, w ostatniej kolejce będę musiał kibicować Barcelonie.
Możesz jeszcze kibicować Atletico. U nich wszystko jest możliwe. 0-3 z Osasuną również.
Mnie tylko ciekawi, czy przy braku szans na tytuł mistrzowski Barcelona podłożyłaby się Atletico, czy też grałaby swoje. Całkiem to możliwe.
Podejrzewam, że różnice punktowe będą tak niewielkie, że walka będzie się toczyła do samego końca. Nawet o 2 miejsce. To kwestia prestiżu.
jakos nie chce mi sie wierzyc, ze wszystkie 3 zespoly dociagna taki uklad w tabeli do ostatniego spotkania
mefek -> Prestiż prestiżem, ale akurat w Primera Division nie ma różnicy pomiędzy drugim a trzecim miejscem w kontekście Ligi Mistrzów. A nienawiść do Realu jest w Barcelonie tak wielka, że wszystko możliwe.
Jednak i tak myślę, że Real się nie potknie, ale Atletico przy wymagających meczach w Champions League będzie ciężko. Obym się mylił.
Szkoda tylko, że po takim lewym zwycięstwie praktycznie tylko i wyłącznie dzięki pomocy sędziego fani Farsy się spuszczają i obwieszczają światu, że wygrali zasłużenie... żałosne.
Niby nie ma różnicy bo i tak większość kasy zgarnie Real i Barcelona, ale jednak 3 miejsce nie przystoi takiemu zespołowi jak Barcelona i czuję, że będą walczyć do końca. Raczej Martino nie pozwoli na odpuszczenie meczu. Dużo też zależy od sytuacji w LM. Liczę na emocje do samego końca i zwycięstwo Atletico :)
W sumie racja, bo wiele zależy, jakie nastawienie do Atletico będzie mieć Barcelona po ćwierćfinałowym dwumeczu. Tam może być ostro.
Bez czytania poprzednich postów i bez przeglądania reszty neta, jedynie po obejrzeniu w pubie:
- ja pier*olę.
- karnego na CR nie było, przed linią/na linii pola karnego.
- karnego i czerwonej na tej brazylijskiej lebiodzie TYM BARDZIEJ! wtf w ogole?
- ostatni karny niestety na tak.
- CR nie zagrał kompletnie nic, wielki zawód.
- Di Maria i Benzema klasa
- pozostał 1 punkt, w dalszym ciągu zależni tylko od siebie i to jest najważniejsze.
- dziękuję.
Zupełnie zapomniałem o ćwierćfinale Atletico - Barcelona :)
A już we wtorek United - City i Schalke - BVB. Nawet niezły tydzień się szykuje i troszkę zrekompensuje brak ligi mistrzów.
Edit. Karny na Neymarze był. To głupota Ramosa, że dał okazję do zahaczenia, jeśli można było uniknąć kontaktu między nim a brazylijczykiem.
To tylko tydzień bez europejskich pucharów, ale za to z doskonałą przerwą. Ligową, a nie wyłącznie krajowe puchary na szczęście.
Sędziowanie w Hiszpanii standardowo na poziomie naszej ekstraklasy, jak nie gorszym.Sędziowie mylili się w obie strony ale Real przegrał i już powstają kolejne teorie spiskowe, min wymyślane przez samego Cristiano.
Mam nadzieję że mistrzem zostanie Atletico i pogodzi wszystkich.
Kerlo oglądałem tę powtorkę tyle razy, ile realizator raczył ją odtworzyć + jakieś 6 przed chwilą. No serio nie widzę tam przewinienia, przez które możnaby wywinąć nogami w powietrzu tak jak sam wiesz kto. Poczuł coś na lewej nodze i od razu jeb z przewrotu jak na WFie. Niech już będzie zgoda na ten karny, biorąc pod uwagę że sędzia jest tylko człowiekiem, ale podwójna kara to już naprawdę jaja.
Karny w takiej sytuacji to jednoczesne przyznanie, że zawodnik został sfaulowany. A jeśli zawodnik miał sytuację bramkową, to karą jest czerwona kartka. Czyli albo karny i czerwień, albo nic. Przynajmniej ja tak rozumiem obecne przepisy.
Rozpędzonemu zawodnikowi niewiele trzeba, żeby się wywrócić a i sam Neymar mógł coś od siebie dodać. Karny był i tu przytłaczająca większość osób się z tym zgadza.A co do podwójnej kary to takie są przepisy i nimi kierował się sędzia podejmując decyzje. Mógł dać żółtą i wydaję mi się że mogłaby być to lepsza decyzja, ale skoro Ramos był ostatnim obrońcą to musiał dostać czerwo. Takie są przepisy, ale chcą zmienić żeby nie było podwójnych kar co wydaję mi się dobrym pomysłem. Stra dobrze to ujął.
Te zmiany chyba już są, tylko jak dobrze rozumiem, to teraz zależy to od interpretacji arbitra. A w praktyce przy każdej takiej sytuacji, jaką widziałem, sędziowie stosują stare przepisy - czyli czerwona kartka.
Jeśli chodzi o poziom sędziowania, to z tego co widziałem:
- karny za faul na Neymarze w pierwszej połowie przy stanie 1-0 ewidentny;
- karny za faul na Balu ewidentny w drugiej połowie również nieodgwizdany;
- karny za faul na Ronaldo nie słuszny - powinien być wolny;
- karny za faul na Neymarze słusznie podytkowany, durny przepis z czerwoną kartką mam nadzieję, że zostanie szybko zniesiony;
- karny za faul na Inieście mocno kontrowersyjny;
- nieodgwizdany minimalny spalony przy sytuacji sam na sam Benzemy po podaniu od Bale;
Reszta ok.
Niestety, nie oglądałem meczu. Szczerze mówiąc to nawet miałem ochotę, bo mi już jakoś Gran Derby odbrzydło. Ale widzę, że generalnie wiele się w formule tych spotkań nie zmienia: gole Ronaldo i Messiego, kontrowersyjne czerwone kartki, trzy rzuty karne, spośród których przynajmniej 4 podyktowane niesłusznie. Do pełni szczęścia zabrakło tylko czerwonego kartonika dla Pinto ;-)
Trzeba przyznać, że Primera Division w tym sezonie zdecydowanie zrobiła się ciekawa. O ile dobrze pamiętam po kilku pierwszych kolejkach Real był daleko za plecami liderów i sezon był przekreślony, a jednak nadgonili.
Jako neutralny kibic, który nie przepada za Barceloną i bardzo umiarkowaną neutralnością darzy Real, po cichu liczę na mistrza dla Atletico. Ich też nie lubię, a raczej - w ogóle o nich nie myślę - ale byłoby fajnie jakby jakiś outsider wygrał najbardziej niesprawiedliwą, sprzyjającą burżuazji ligę świata.
Co za GRAN DERBI! Tak wspaniałego i wciągającego meczu dawno już nie było! Brawo Real i Barcelona!
Gdybym miał się przyczepić to do karnego na Ronaldo. Gdyby sędziowie ciut lepiej sędziowali to byłby wynik Real Madryt 2 : 4 Barcelona :).
Prawda jest taka ze Real grał piach ( w sensie CR i Bale ) za to Di Maria im wszystko ciągnął, w FCB było podobnie (Messi ciagnał, Neymar piach ) ale drużynowo trochę lepiej zagrali. Benzema nadal to jest trochę wybrakowany produkt, co by było jakby tam Zlatan biegał :] Ostatnio Stanowski na Twitterze cytował słowa Domenecha, który mówił ze taki Pogba to nigdy nie bezie liderem kadry Francji, ze te wszystkie pajace z sianem w głowie i kogutami na głowach ( vide fryz Benzemy z poczatku roku ) to nie jest materiał na prawdziwych liderów na których zawsze można polegać :]
Wszystkie pomyłki sędziowskie mimo wszystko nie wypaczyły wyniku.
Fakt Neymar w słabszej formie i do tego jeszcze grał na prawym skrzydle, a jak wiadomo on lubi grać na lewej flance. Ale brawa dla niego za tego wywalczonego karnego bo to była kluczowa akcja meczu.
To niesamowite jak nurkuje Neymar, ten karny to jakiś żart – stwierdził Guti. – Undiano, widać jakie są twoje intencje. Niech posędziuje jeszcze finał Pucharu Króla i zawita na mecz z ekspedycją Barçy, wychodzi na to samo – dodał były kapitan Realu Madryt.
Guti
Po za tym ciekawe czy kibice Realu uznali by mistrzostwo Realu w tym sezonie jak dwa razy przegrali z Barcą. Pamiętam że w sezonie gdzie Barca wygrała mistrza to bodajże dwa razy zremisowała z Realem i fani Realu pisali bzdury że takie mistrzostwo nie jest prawdziwe mistrzostwem :)
Guti jest zabawny, w końcu to z niego jak grał śmiali się kibice na stadionach w całej Hiszpanii.
Guti, Guti maricon, maricoon, maricooon! :)
Co do meczu to dobry, co do kontrowersyjnych decyzji to trzeba było oglądać studio C+ po meczu tam wszystko ładnie wyjaśnili. Z błędów sędziowskich to nie zasłużony karny Ronaldo + nieodgwizdanie dwóch karnych (jeden dla FCB, drugi dla Realu).
A co mówili w tym studiu C+ o sytuacji Neymar Ramos?
Teoretycznie jakby Barca w ostatniej kolejce nie miała szans na mistrza a zwycięstwo Atletico dawało im tytuł, to co by groziło Barcy jakby powiedzmy wyszli na ten mecz łodzikami z Barcy B? :D
A Stra nie może pisać z telefonu ? :) Swoją drogą poczytałem jego posty podczas meczu Chelsea - Arsenal i chyba już rozumiem dlaczego jest tak tutaj "lubiany" ...
Co do wczorajszych GD to wszystko zostało napisane: takie mecze tych drużyn chce się oglądać. Oczywiście karny pół na pół - w każdy sposób mógł się wybronić ze swojej decyzji.
hannibal jest ostatnio świetny, podoba mi się nawet bardziej od pierwszego sezonu
Przymierzam się do Hannibala i Luthera. Ba, nawet House of Cards jeszcze nie obejrzane. Skończyły mi się seriale, które oglądałem, czyli True Detective i Banshee na bieżąco.
Który z tych trzech wymienionych byście zaproponowali, żeby obejrzeć najpierw :)
Krótko i na temat :) HOC rewelacja. Luther Bardzo dobry :) A Homeland oglądałeś?
Ja od siebie polecam jeszcze Peaky Blinders.
Jeszcze nie zaliczyles Luthera? Pozycja obowiazkowa. Na dodatek zakonczona, wiec za to wez sie najpierw, obejrzysz ciurkiem.
Ja dopiero wczoraj obejrzałem Wilka z Wall Street i moim zdaniem to takie lekkie popłuczyny po Kasynie ;) tzn sam film jest ok, ciekawy, dobrze zrobiony i przyjemnie się ogląda, mimo że bardzo długi to nie ma nudy, ale Oscara za tą role też bym Leo nie dał, a cała konwencja jest taka sama jak w Kasynie ale tamta rola De Niro jest genialna, tutaj to wygląda trochę przekombinowanie w stronie komiczności i wszystko jest takie sztuczne trochę ( a 40% filmu to bluzgi, dupy i koka).
Luther był świetny, ale moim zdaniem 1 sezon wystarczy, dalej mi się nie podobało. A Banshee jest kozackie całościowo:D
mati ---> Tak, Homeland oglądałem i zakończę na 3 sezonie :) Po 4 sezon już sięgać raczej nie będę.
Paudyn ---> No właśnie, dużo odcinków nie ma. No i nie spotkałem się ze złym zdaniem na ten temat.
Kherlon ---> Ostatnio oglądałem Jagten z aktorem grającym Hannibala :)
W sumie to nikt nie broni oglądać 3 seriale na raz :D
Mortan ---> A mi się właśnie wydaje, że to nie miał być 100% dramat. Mi Wilk z Wall Street również się podobał i równeż Leo nie dałbym Oskara za to. Bardzo dobrze, że oba Oskary poleciały za rolę w "Dallas Buyers Club".
House of Cards i True Detective
Hannibal mnie jakoś nie porwał, na dodatek w miarę rozwoju pierwszego sezonu, serial trochę siadał. Pozostałych nie widziałem.
Fajną stronę wczoraj znalazłem, od paru lat czegoś takiego szukałem. Można sobie to jakoś sensownie poukładać: http://www.pogdesign.co.uk/cat/
Swoją drogą już nie ten fighter co jeszcze kilka lat temu, oglądało się hurtem seriale i człowiek miał czas. Teraz nie dość, że nie ma kiedy tego oglądać, to i nie ma ochoty, mizeria z mizerią. Nawet Suits dołują :(
Polecam Hannibala, drugi sezon lepszy od pierwszego, zdjęcia jak w najlepszych holywoodzkich filmach.
A co do karnego na Neymarze rozwieje wasze wszystkie wątpliwości.
http://gfycat.com/BarrenUnlinedBooby
Karny był.
W sumie nie widziałem tej sytuacji z karnym, i za to była czerwona kartka dla Ramosa ?
Już dawno nie było części w której 300 postów osiągnięto w dwa dni.
Obrazek do kolejnej części?
I w taki oto sposób Panowie dobiliśmy do 300 postu. Dzięki za sugestie serialowe :)
Rany, skończcie już z tymi karnymi. Wszystko zostało powiedziane.
Nudzicie niczym moldas.
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1.0-9/988423_622794137814278_169296517_n.jpg
Zdjęcie z przybliżenia, stanął czy nie?
Na prawde myślicie, że Pepe przeszedł by obojętnie od tego? Wtedy by realizatorzy pokazywali tą sytuacje z 20 razy, a na dodatek by Ancelotti po karetke dzwonił :D