1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna, a także na tematy poboczne znajdujące się w obszarze zainteresowań stałych rozmówców.
2. Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy jeśli nie wymaga tego sytuacja.
3. Dyskutowanie o obstawianiu, proszenie o rady, stra - niemile widziane.
4. Rozmowy o wstępniaku, regulaminach i sznurkach będą ukrywane.
5. Po około 300 postach zakładamy nowy wątek.
Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-658-goscinna-liga-mistrzow/zec881c7?N=1
Oraz dyskusja w ramach wstępniaka:
- No rzekomo ma to być "ich" mundial, z azjatyckim czy afrykańskim (tutaj jest pokrycie strefy akurat, ok) problemu nie było. Piękno futbolu, kiwki, Joga Bonito i te sprawy. A tak trochę lipa, jak mecze o 12:00 startują.
- Dla Europejczyków bardzo dobrze. Plan i tak został zmieniony, w wersji pierwotnej było kilka meczów o 3:00, teraz tylko jeden. Z drugiej strony kibiców z Ameryki Południowej zrobili w jajo, "ich" mundial, a grają w środku dnia...
- Bardziej myślałem o ludziach bedących w czasie meczów w pracy/szkole z tamtego rejonu świata. Brazylijskie zimy raczej nie przeszkadzają... Chyba. No ale to biznes, głównym napędem jest Europa i ustawiono pod nich. Jako mieszkańcy tego kontynentu nie mamy na co narzekać.
- Z drugiej strony tyle protestów przeciwko, stadiony chcieli rozwalać... Świat polityki i biznesu niestety.
Póki co Ukraińcami. Spokoju i wolności w ich kraju. A prozaicznie-piłkarsko powrotu ligowych emocji. Ale rzecz jasna nie to się teraz liczy.
Puyol po zakończeniu sezonu odchodzi z Barcelony.
Mało która, drużyna na świecie, miała lub ma takiego kapitana jakim był Puyol.
http://www.youtube.com/watch?v=DcrnbHQxKiE
No faktycznie, mało która, chyba tylko Chelsea miała podobne szczescie
BTW nie wiem czy słuchałes stra, ale Putin dziś pół konferencji mówił z nazwiska o twoim ukochanym abramordowiczu
pewnie jakis terry
I tak byłem przygotowany na nocki wcześniej, podczas Pucharu Konfederacji problemu nie było. :D
Dla wiekszosci ludzi takowy problem byl.
Lata parzyste to jednak jest to
Co? Jakby MS byly w nieparzyste to bys nie ogladal?
Zaczalem drugi sezon Hannibala. Klimat w tym serialu to cos niesamowitego. Praca kamery, muzyka, wszystko idealnie sie ze soba zgrywa.
rosicky i mertersacker przedluzyli kontrakty kolejno do 2016 i 2017 roku. z kolei guardian podaje, ze ramsey podpisal nowy kontrakt na mocy ktorego bedzie zarabiac 100 tys. funtow na tydzien, co znaczyloby ze bylby drugim po ozilu najlepiej zarabiajacym pilkarzem na emirates. ciekawe czy to prawda.
Bo Peppervi i Cherry tylko z puszki, ech, czy wy w ogóle czytacie to co pisze?
HHannibal, drugiego sezonu tej nudnej imitacji Gordona Ramseya nie zdzierze, ale ostatnio jestem zakochany w True Detective
Nazwać Hannibala nudnym, a następnie napisać, że TD jest zajebiste, mistrzostwo.
Apropo tej gry Triviador, dzisiaj miałem pytanie ile sekund liczy 59 minut i jakaś niewiasta po długim namyśle odpowiedziała, że: 1.
Bo Peppervi i Cherry tylko z puszki, ech, czy wy w ogóle czytacie to co pisze?
Następnym razem zwrócę większą uwagę :)
Wracając do rzeczy ważnych. Arkham Knight - ostatnia część serii: http://www.youtube.com/watch?v=wsf78BS9VE0&feature=youtu.be
Będzie Scarecrow!
Wiadomo już, kto będzie pełnił funkcję kapitana reprezentacji Polski podczas towarzyskiego meczu ze Szkocją. Zaszczyt ten przypadł w udziale obrońcy Borussii Dortmund Łukaszowi Piszczkowi.
Jedyny piłkarz w kadrze skazany prawomocnym wyrokiem za umyślne przestępstwo kapitanem? Sorry ale jestem na wielkie NIE.
Łyczek--> 2 litry
Będzie Scarecrow!
i możliwość jeżdżenia batmobilem; oby było to coś więcej niż większe arkham city
kurde, niby nowa czesc, niby zakonczenie trylogii, ale jakos nie jaram sie tak jak przy poprzednich odslonach. trailer to jakies pitupitu o niczym, nic super sie nie dzieje... to chyba origins mi tak obrzydzilo serie ://///
mi w trailerze wystarczy jedno slowo - rocksteady
Valem -> Oczywiście, że oglądałbym - po prostu wszystkie wielkie imprezy są w lata parzyste. No, oprócz Copa America.
Taki znafca-entuzjasta i olał ciepłym moczem PNA, który jest w lata nieparzyste.
Origins trochę takie bez jaj, ale ja bym na tej części psów nie wieszał. Przyjemnie mi się w to grało, może bez jakiś szczególnych zachwytów, ale i bez skrzywienia. Średniak, czyli nie taki znowu syf.
mi sie kojarzy jak najgorzej bo natknalem sie na mase bugow, a co najgorsze, system walki byl totalnie skopany co meczylo przez cala gre
nie mowiac juz o
spoiler start
jokerze, twist z sionisem byl nawet spoko, ale ile mozna
spoiler stop
mi w trailerze wystarczy jedno slowo - rocksteady
Ten nosorożec?
Trochę słabo tak sobie zjebać niedzielę.
Widzę, że i jeden patriota z dziada-pradziada na Śląsk zagłosował.
Luz, przez dłuższy czas na czele było podbeskidzie, na finiszu mnie uratowaliście.
Wracając do posta Valema - pierwszy odcinek drugiego sezonu Hannibala postawił całej serii poprzeczkę tak wysoko, że od teraz najmniejsze potknięcie, chwila nudy, skutkować będzie falą hejtu. Jedno jest pewne - dawno nie widziałem tak dobrego odcinka otwierającego sezon danej serii, miód po prostu. Fajny efekt osiągnęli dzięki
spoiler start
pierwszej scenie, w której w końcu Lecter się musi trochę spocić.
spoiler stop
Przez cały czas jej trwania coraz bardziej przekonywałem się, że nie obejrzałem całego pierwszego sezonu, niezły wtf.
Akurat to mogą być bardzo dobrze mecze. Ofensywnie i nieprzewidywalnie grające zespoły Pogoni i Cracovii mogą stworzyć fajne widowisko, chociaż w ostatniej kolejce zaprezentowały się słabo. Śląsk z nowym trenerem też będzie grać bez kompleksów, a Legia... Legia musi.
Ekstraklasa jest fajna.
Najnudniej to teraz grają chyba Piast i Górnik. Zabrzanie wiadomo, Ryszard Wieczorek mówi wszystko, ale forma Piasta... Dramat, Marcin Brosz jest najdłużej pracującym trenerem z klubów T-Mobile Ekstraklasy, ale przy takiej dyspozycji gliwiczan to może szybko stracić robotę.
Widzew poza kategorią, tam się chyba nic już nie da zrobić.
Stra, a prawda to, że Śląsk chce ściągnąć z reprezentacji Zimbabwe obrońcę Mbami Bobomundi?
Jak już poruszasz temat, to z chęcią przeanalizuję formację defensywną Śląska.
Faktycznie, jest wiele do poprawy. Gavish to śmiech nawet jak na warunki polskiej Ekstraklasy. Grodzicki ostatnio niestety się dobrze nie zaprezentował. Kokoszka ostatnio wrócił na pozycję środkowego obrońcy, gdzie jest znacznie pewniejszy. Jest też walczak Adamec. Do tego niewiadoma, czyli przybyły w zimie Calahorro.
Boki są nieźle obsadzone, Dudu to pewniak, Ostrowski... różnie, ale jest obiecujący Hateley. Nie można też zapomnieć o Sosze, mimo, że grywał na boku pomocy ostatnio.
Generalnie myślę, że trener Pawłowski wszystko poustawia i Śląsk będzie piął się w górę tabeli. Nawet, jeśli ten sezon jest stracony - chociaż mam nadzieję, że nie. Levy to nie było to, bardziej chyba poszli siłą rozpędu po Lenczyku. No ale co kolorytu dzięki Czechowi Ekstraklasa zyskała, to zyskała. :D
Najnudniej to teraz grają chyba Piast i Górnik
mnie zawsze rozpierdala podbeskidzie u siebie, najgorsze mecze swiata, tam caly sklad ma wymalowana glupote na twarzy...i jeszcze ta polska b na trybunach... koparki w tle...trauma...
No stadion jest faktycznie dość... swoisty. W ogóle jest wesoło w Bielsku-Białej, wraca Iwański i za gwiazdę robi. :D
Mimo wszystko "zamiana formy" Piasta z Ruchem jest dla mnie zaskakująca. I ta forma Zagłębia.
Gerard Piqué postanowił okazać Carlesowi Puyolowi swoją wdzięczność za wszystkie wspólne lata spędzone w Barcelone. Oto, co Geri napisał dziś na swoim profilu na Facebooku:
"Nadszedł ten dzień. Odchodzisz. Pomimo że taka jest kolej rzeczy, nie potrafię wyobrazić sobie Barçy bez Ciebie. Kiedy patrzę wstecz i przypominam sobie Paryż lub Rzym, pierwszy obrazek, jaki przychodzi mi na myśl, to Ty, unoszący w górę Puchar Europy. Na Wembley powierzyłeś ten honor Abiemu, to coś, co czyni Cię jeszcze większym. Moje pokolenie i ci, którzy przyszli później, nie wiedzą, czym jest obrona Barçy bez Puyola w opasce kapitańskiej i z numerem 5 na plecach. Przypuszczam, że od teraz już nic nie będzie takie samo.
Poznałem Cię sześć lat temu. Ty już wtedy byłeś kapitanem i symbolem tej drużyny, a ja dzieciakiem, który chciał podbić świat. Już od pierwszego dnia mieliśmy świetną relację, zarówno na, jak i poza boiskiem. Przy Tobie czułem się bezpieczny. Wiedziałem, że jeśli któregoś dnia mi się nie powiedzie, Ty mnie ochronisz. Jesteś moim Aniołem Stróżem.
Chcę, żebyś wiedział, że będzie brakowało mi naszych rozmów w szatni, Twoich rad i, przede wszystkim, naszych „kłótni" w trakcie meczów. Jesteś jedyny i niepowtarzalny. Śmieszy mnie, kiedy mówi się o poszukiwaniach nowego Puyiego. Niech szukają. I tak nigdy nie znajdą.
Dziękuję za wszystko, Puyi".
Będę płakał :(
Tu skrót z meczu przyjaciół Zidane i Ronaldo jakby komuś się nudziło :)
http://www.youtube.com/watch?v=MG0hnXBMnpo#t=310
Mój Boże ja również się rozplakalem, a najbardziej płakał Ibra, gdy wyszło na jaw, że Shakira była tylko przykrywką
Bardzo fajne te koszulki :) Szkoda że w takich naprawdę nie zagrają.
W kwestii możliwego transferu środkowego obrońcy prezydent Barcelony powiedział, że „nie ma stoperów, którzy posiadaliby jakość, jakiej wymaga Barça. Zobaczymy". Bartomeu obiecał jednak, iż będą „co najmniej dwa transfery - bramkarza i środkowego obrońcy".
Anglicy się szykują na mundial :)
Angielska federacja piłkarska po raz pierwszy od lat zdecydowała się na zatrudnienie psychologa sportowego. Steve Peters ma pomóc w przezwyciężeniu stresu przed wykonywaniem rzutów karnych. To z kolei może być kluczowe w mistrzostwach świata w Brazylii.
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=779120
troche szczegolow na temat nowego batmana, ja zaczynam sie juz jarac :D
Od lat przymierzam sie do konsoli i od lat nic z tego nie wynika, pewnie i tak wyjdzie na PC :>
tez sie przymierzam do kupna 4ki latem, mam nadzieje ze ceny gier chociaz troche spadna do tej pory
Paudyn, batman oficjalnie ma wyjsc na pc, chyba ze chodzi ci o cos innego? :P
Tak, o Batmana mi chodzi.
Nie wiem tylko, po cholere kubon chce z tej okazji kupic PS4? Z tego co kojarze to chyba ma konsole, na konsolach nie ma kompatybilnosci wstecz? :>
a wydawaloby sie ze to kabun powinien byc technologicznym dziadem :D
batman wyjdzie na PS4, XONE i PC, kabun ma PS3, kompatybilnosc wstecz przeciez nie ma tutaj nic do gadania, nawet gdyby takowa byla na PS3, to batman musialby wyjsc na PS2 zeby mogl z niej skorzystac :P
Pytane, jak bardzo ciulowego ma pieca. Moze pociagnie.
Co do kompatybilnosci, to ja rozumiem 2-3 generacje wstecz, ale zeby nie moc odpalic gierki na poprzedniej wersji konsoli? Najwyzej bedzie przycinac :D
chyba nie do konca lapiesz koncept wstecznej kompatybilnosci, nie chodzi o to ze gre z nowszej konsoli odpalasz na starszej, tylko ze starszej odpalasz na nowszej :D
Konsolę tak czy nie? Trzy słowa, Red Dead Redemption. Oczywiście powodów jest więcej, ale w mojej ocenie sam western ROCK stara wart jest tych 1200 zł, oczywiście mając na uwadze, że rozmawiam tu z dorosłym, wziętym Holendrem, a nie licealista, który do rodziców
Teraz to juz kompletnie zdurnialem... Znaczy, ze mam sobie kolekcje i w ktoryms momencie bedzie do wyrzucenia, bo nie bede w stanie jej odpalic po wymianie konsoli na nowsza?
w przypadku ps2 -> ps3, a takze ps3 -> ps4 - tak, kolekcja do wyrzucenia. xone tez nie obsluguje gier z x360
Ach to musi być komiczny widok u państwa Paudynow jak w ramach swojej ideologii upychaja kasety VHS do napędów bluray
Paudyn -->
Zasadniczo kupno konsoli nowszej generacji nie oznacza, że ta starsza zostaje komisyjnie zniszczona.
Dociera do mnie, ze mozna trzymac stare pudlo gdzies w kacie, ale chyba nie o to chodzi.
Trael
Bede chowal codziennie pod lozko :D
Może jestem jakimś wyjątkiem i dziwadłem, które nie wraca do staroci (z wyjątkiem BGII), ale mnie ta wsteczna kompatybilność nie jest do niczego potrzebna.
Od premiery PS3 do "dwójki" wróciłem raz, gdy byłem ciężko chory, przez miesiąc siedziałem w domu i brała mnie z nudów ciężka k**wica. Pobawiłem się nią trzy dni.
Dość powszechną opinią jest, że PS2 to konsola z najlepszą biblioteką gier po dziś dzień, jak i że PCtowe gry najlepiej miały się w latach 98-2006 i ja się w zasadzie pod tym podpisuje więc nie wiem Paudyn skąd pomysł że stare pudła to jakaś skaza.
Zanim ktoś zasugeruje że nie umiem się bawić nowościami, to dodam że nie mogę się już wprost doczekać aż dojedzie paczka z DS2. Poza tym dzięki Ci Panie za kickstartera i indie produkcje.
Stare pudla maja to do siebie, ze zajmuja miejsce.
Na szczescie na PC mamy takie rzeczy, jak GOG, wiec mozna sobie z czasem za grosze "apdejtowac" kolekcje, ktora odpala sie pod kolejnym systemem.
jozef, na co wziales ds2?
PS3, żeby mi pasowało na półce do dwóch poprzednich no i z myślą że to jednak "docelowa" platforma dla tej serii.
Chyba dobrze sie z tym czuje, wreszcie Inter bedzie mial najlepsza obrone w Serie A.
Mnie bardziej interesuje co zrobi Puziol. Francja? USA? Turbanistan? Chiny? Trenerka?
Pewnie jakiś Milan. Belzet by sie ucieszył xD
Wloskie media mowia glownie o Milanie w kontekscie Puziola
Jakby Puyol poszedł do porządnej ligi, to respekt. Raul pokazał, że można, zanim się ucieknie poza Europę.
Puyol ma 36 lat, niech skończy karierę z honorami. Vidic w Interze to dobry pomysł, także marketingowo. United są bardzo popularni w Azji, gdzie celuje Inter. Poza tym otwiera opcje na więcej transferów gwiazd bo obecny skład trochę anonimowy. A i Mariusz i Mortan mówią, że w wolniejszej tempem serię a może być kotem. Tanie i mądre wzmocnienie, Marco Branca wyleciał z Interu to może będzie więcej takich transferow
Czy ktoś wie gdzie będzie w tv mecz towarzyski Hiszpania - włochy 05.03.2014?
Transmisja łączona w Orange Sport (razem z meczem Francja - Holandia) lub całość na orange.pl. Z komentarzem oczywiście.
ee, właśnie skończyłem nowy epizod TWD i jestem zawiedziony; krótki, tylko z jednym dobrym momentem i jednym wręcz żenująco śmiesznym, a resztą będącą średniakiem
najgorsze, że trzeci odcinek nie zapowiada się wcale lepiej :c
Obejrzałem pierwszą połowę, jeśli to samo będzie w niedzielę, to sobie oczy wydrapię... Zero umiejętności rozgrywania piłki, zero.
Fajnie dzisiaj Szkoci kibicowali swoim :) Oczywiście trafiło się kilku przygłupów, którzy krzyczeli "Wypie****ć". Atmosfera na trybunach dość piknikowa.
Pewnie na mecz z Niemcami się wybiorę :)
Bardzo dobrze, że wpier... dostali. Dalej ktoś myśli, że się łatwa grupa trafiła? :>
Piłkarzyki niech się lepiej zastanowią: my way or the highway?
Musiałem dać ten obrazek :D Lekarze już wiedzą, że to przypadek kliniczny.
Do androidowcow - Deus Ex The Fall za piątaka jest do poniedziałku. Brać bo to najlepsza gra na smartfony
Kuba S. to Loon ? :) Bo na YT zobaczyłem ten filmik:
http://www.youtube.com/watch?v=RBQ-IoHfimQ
i komentarz:
Wczoraj już to widziałem i zastanawiałem się, czy udostępnić. Stwierdziłem, że jednak nie, bo będzie znowu "na fali Ukrainy". Daje do myślenia.
Co do wczorajszego meczu, to było jak zwykle. Brak pomysłu na grę i proste błędy połączone z odrobiną pecha. Nawet podobała mi się gra Obraniaka, szkoda tylko, że nie miał za bardzo z kim grać. Peszko miał z 15 minut po przerwie, Sobota nie istniał, Milik się starał, ale był ten sam problem, co z Lewandowskim - jak nie ma podań, to jedyne co może zrobić, to się wycofać.
Nie rozumiem też zmian Nawałki. Zdjął dwóch najlepszych graczy w ofensywie, zostawił miernoty. Wprowadził 4 napastników, a zdjął graczy kreatywnych ze środka pola. Jeśli pomysłem na eliminacje ma być stawianie kilku wysokich zawodników w polu karnym przeciwnika i wrzucanie w nie piłki z połowy boiska przez obrońców/defensywnego pomocnika, to sukcesu nam nie wróżę.
Kurde co tam Messi, gorzej że Argentyna podobno grała straszną kichę. Z taką grą to nie mają co jechać na mundial.
Cristiano został najlepszym strzelcem w historii Portugalii, natomiast Neymar ma już 30 goli w rep co w tym wieku wydaje się szokujące. Ciekawe czy da radę dogonić Pelego który strzelił dla Brazylii 77 goli.
Neymar ma już 30 goli w rep co w tym wieku wydaje się szokujące.
Z czego 6 w istotnych meczach, a większość zdobytych na takich piłkarskich potęgach, jak Chiny albo Republika Południowej Afryki.
Brazylijczycy mają długą tradycję bicia rekordów gdy nikt nie patrzy. Romario dzięki kreatywnej księgowości zaliczył tysiąc goli, Pele całe życie grał w dżungli i na plaży.
Neymar to taki pilkarski Matthew McConaughey. Niby na topie, pewnie zdobedzie jakies nagrody, ale za dekade, lub dwie i tak nikt nie bedzie o nim pamietal.
Neymar to taki pilkarski Matthew McConaughey. Niby na topie, pewnie zdobedzie jakies nagrody, ale za dekade, lub dwie i tak nikt nie bedzie o nim pamietal.
Ważne że zawsze wszyscy będą pamiętać Terrego :). Jeśli chodzi o to że pasterzom strzela to jest w tym prawda ale w wieku 22 lat mieć rozegranych 30 występów w reprezentacji Brazylii było by nie lada osiągnięciem ,a co dopiero strzelić 30 goli. Taki Hulk którego sporo osób tu zachwalało ma 32 występy w reprezentacji i aż 8 goli. Czemu on tak dużo nie strzela goli pasterzom i ma tak mało występów w kadrze?
Nie dość, że ukradli chłopu dziecko to jeszcze Luiz telefon mu zajebał. Po Luize jednak można się było spodziewać bo z ruskiego klubu, to kradnie wszystko co w łapy wpadnie. Zegarki, telefony, Krym.
Ja tam lubię Neymara, od dawna powtarzam, że wciąga dupą tego całego Messiego
A ja uważam, że chłopak ma niewątpliwy talent, ale po pierwsze, cała ta chryja z ojcem, transferem (przed, po i w trakcie), robieniem z niego boga footballu zanim wyrósł z pieluch i bucowanie w Brazylii nie zrobiło mu dobrze, a po drugie, nie jestem przekonany czy postguardiolowska FCB jest dla niego najlepszym miejscem.
Myślę, że za Rijkarda byłoby mu tam lepiej.
Żeby nie było, nie przemawia przeze mnie zazdrość, ani złośliwość.
Ja to generalnie nie wiem, czy dla kogokolwiek ponadprzecietnego FCB jest dobrym miejscem. Messi i tak najwazniejszy, cos mu sie nie spodoba, strzeli focha i po jablkach. Kolejny talen zniszczony.
transferem (przed, po i w trakcie), robieniem z niego boga footballu zanim wyrósł z pieluch i bucowanie w Brazylii nie zrobiło mu dobrze, a po drugie, nie jestem przekonany czy postguardiolowska FCB jest dla niego najlepszym miejscem.
Myślę, że za Rijkarda byłoby mu tam lepiej.
No właśnie. Zgadzam się trochę z tym. Talent ma ogromny ale Ronaldinho też miał i długo w Barcy nie zagrał. Pewnie z Neymarem może być podobnie ale nadzieje trzeba mieć zawsze że jednak nie potoczą się jego losy jak typowego brazylijczyka. Ale też nie ma co go skreślać już teraz i przewidywać przyszłość że będzie strzelał fochy i będzie zmarnowanym talentem.
Jeszcze odnoście Thiago i jego narzekań że grzał ławę Barcy
Sezon 11/12: Thiago - 3000 minut, Xavi - 3700 minut, Iniesta - 3200 minut, Cesc - 3300 minut.
Sezon 12/13: Thiago - 2000 minut, Xavi - 3500 minut, Iniesta - 3400 minut, Cesc - 3200 minut.
W tym sezonie należy uwzględnić fakt, że Thiago miał kontuzję przez 1,5 miesiąca, a pozostałą trójkę kontuzje omijały, więc liczba minut Thiago wzrosłaby pewnie do 2500, a pozostałej trójki trochę zmalała.
Choć nie jest to jego rok, bo kontuzja kolana skutecznie uniemożliwiła mu grę, Raphaël Varane wciąż jest obiektem planów transferowych wielu topowych drużyn Europy.
Jedną z nich jest Chelsea José Mourinho. Jak informuje dziś brytyjski The Sun, portugalski szkoleniowiec pragnie sprowadzić Francuza w czerwcu i zapowiada, że jest jednym z zawodników, na których trzeba zwrócić szczególną uwagę podczas zbliżających się Mistrzostw Świata w Brazylii. To nie pierwszy raz, kiedy Mou wypowiada się w takim tonie o młodym defensorze Realu Madryt.
– Sądzę, że to najlepszy młody środkowy obrońca na świecie. Myślę, że już jest najlepszy. Młody zawodnik musi być kimś, skoro gra na Mundialu. Są zawodnicy jak Hazard, Neymar i Varane. Być może kogoś pominąłem. Obserwujcie tego chłopaka na Mundialu. Ja będę.
Ale że Jose wymieni Neymara to bym się nie spodziewał.
wilshere kontuzja 6 tygodni...
ja pierdule, ku**a... ale zapomnialem. przeciez wenger sciagnal kallstroma, wiec co sie martwie.,
Cazorla, Ozil, Rosicky, Diaby,Arteta jeszcze Ramsey chociaż akurat też ma kontuzję. Co mało pomocników?
Akurat Kallstrom i Diaby tez maja kontuzje. No i Walcott, jakby ktos liczyl go jako pomocnika.
Ja mam od roku, no słucham głównie z mobile wiec skazany jestem na premium, dodatkowe opcje? Można decydować o kolejności słuchania muzy, to chyba spory atut ;)
A ile sobie za to życzą?
Sami rezerwowi mają kontuzję, no poza Ramsey'em
Walcott i Wilshere to nie rezerwowi
matirixos daruj sobie, ten wątek aż tak nie upadł żeby dawać tak gówniane linki.
Jeszcze nie upadł, ale jak ten typ tu nie przestanie pisać to prognozy są kiepskie :] Ile razy już miał odejść z fochem i przytupem? :>
Jest się czego czepiać... Przepraszam że Wam zepsułem niesamowitą dyskusję.
ale co ma zywy ken do pilki noznej? jak cie to tak zaszokowalo to trzeba bylo zalozyc watek specjalnie dla zywego kena..
A się zdziwisz jeszcze, o ile dożyjesz.
Cisza?
Stra ogląda taniec z gwiazdami to nawet żadnych ciekawostek z zadupia nie ma.
Ekstraklasa gra, wiele więcej się nie dzieje. Korona się zrównała punktami z Lechią, w tej lidze składu ósemki nie da się przewidzieć. :D
EDIT: Sprawdziłem początek z ciekawości, teraz Super Piątek. Zawisza - Górnik.
Przetestowałem i Spotify jest prze zajebiste, ale mam pewien problem. Mój tel ma 16 gb pojemności i brak slotu na micro SD wiec zapisywanie muzyki offline na nim to słaby pomysł bo zaraz się zapełni, a w pracy niestety nie mam wifi a i słuchanie przez stronę jest zablokowane :/, no a transfer danych kilka godzin dziennie kosztowałby majątek.
Myślałem ze rozwiązaniem będzie Deezer który ma darmowy transfer w Orange, ale zainstalowałem aplikacje i niesamowicie ssie pale, bo nie ma genialnej funkcji radia ze Spotify ( której dobór muzyki naprawdę powalił mnie na łopatki ), wiec szkoda za to płacić jak nie będzie działać tak jakbym tego oczekiwał :/
jak zyc :/
jak zyc :/
ja sobie ściągam całe płyty z YT i konwertuję na mp3
De Gea - Rafael, Jones, Smalling, Evra - Carrick, Fellaini - Mata, Rooney, Januzaj - Van Persie
United od dzisiaj zaczyna grać w piłkę. Ze 4 gole spokojnie pykną WBA.
Co Wy kurde trzymacie w tych fonach, ja mam 32 z czego wykorzystuje kolo 8 (w tym mniej więcej 2 na kilkaset piosenek ze Spotify), może po prostu zongluj playlistami albo przeczysc fon ze starych zdjęć (autosynchron do dropboxa?) i zbędnych aplikacji?
No to klasyczne rozwiązanie od początku ludzkości ;) ale nie che mi się bawić w to szczególnie ze mi się szybko muzyka nudzi ;] choć może będzie trzeba
wymyśliłem alternatywna opcje.. kopic jakiś tani tablet z micro SDHC i aero 2 :]
rozwiązanie kolejne które byłoby najlepsze = zmienić prace na taką gdzie nie ma blokady na radia internetowe ;D co mam nadzieje ze uda mi sie za kilka miesiecy
(w tym mniej więcej 2 na kilkaset piosenek ze Spotify)
miałem zajęte 850 MB na jakieś 45 piosenek dlatego mnie to tak zdziwiło własnie ...
Nie no, u mnie 420 zajmuje dokładnie 1,1, wiec pewnie coś tam bufor zakłamuje, chyba że słuchasz czterdziestominutowych ballad van Buurena ;)
Możesz też ogarnąć modem z LTE i podpisać do kompa jak nikt w korpo nie patrzy ;)
jak patrze na tego beznadziejnego mate, to dochodze do wniosku, ze chelsea zrobila podobny interes jak liverpool na torresie
Mata beznadziejny? Przecież w prawie każdym meczu asystował co prawda to były fuksiarskie asysty ale jednak
Sedziowie Premier League zawstydzili tych z La Liga
Jedyne co mi przychodzi teraz do głowy to "i tak będzie wpie**** od liverpoolu, a z dwa tygodnie remis".
no i zaaplikowane 4 bramy evertonowi daja polfinal. ciekaw jestem czy tam juz city, czy moze jednak jakis slabszy rywal (swoja droga city wolalbym w finale).
pierwsza polowa wyrownana, ale w drugiej everton juz za duzo do powiedzenia nie mial, ot 2 czy 3 okazje.
Mata beznadziejny? Przecież w prawie każdym meczu asystował co prawda to były fuksiarskie asysty ale jednak
skoro fuksiarsko asystuje przeciwko tuzom typu fulham, cardiff i stoke to jak na 45 mln euro gra chujowo
Moyes wystawil wreszcie optimum w kwestii formacji i skladu. No moze poza Persilem, on sie ostatnio mocniej frustruje, niz angazuje w gre, wiec ja bym wystawil Roo na tej jego wymarzonej szpicy i zagral z tylu Kagawa. Tak to widze na The Reds i rewanz LM. Pograja troche tym systemem i zobaczymy, co z tego bedzie.
Bayern z przodu jest niesamowity, jeżeli do końca sezonu utrzymają taką formę to śmiało mogą myśleć o wygraniu wszystkich trofeów. I gdzie ten "biedny" Guardiola ma ustawiać Schweiniego :(
Coś się psuje ten Barceloński samograj
nie moge sie doczekac srody, kiedy to aguero ich wydyma
karly kompromituja sie znowu, ale i tak lessi najlepszy na boisku :D
fulham sie powoli zegna z premier league.
a barcelona tak grajaca, moze jeszcze dostac od city jakies 3-1 i odpasc w srode.
Dawno nie widziałem takiej kompromitacji. Martino niech wypierdala. Bo to wygląda jak sabotaż a nie jak walka o 3 pkt. Coś musi być nie tak w szatni.
Pare dni temu? Brawo po meczu z City a tak to od dłuższego czasu Barcy się nie chce grać w lidze.
pare dni temu Jak dla mnie wielkie brawo dla Martino
dzis Martino niech wypierdala
Bullz, zakładaj nową z gwałtem w tytule
Eto na koksach http://pawelki.com/obrazek,4227.html
No i jak zwykle Zlatan https://vine.co/v/MqeErwYhg1w
Co powiedział Xavi po meczu? :)
spoiler start
Stan murawy
„Boisko było bardzo nieregularne i suche, nie pozwoliło nam na grę w naszym stylu. Nie byliśmy w stanie wymienić trzech, czterech podań z rzędu".
spoiler stop
^ myslalem, ze to zart, a ten pojeb faktycznie tak powiedzial
Bayern dziś słabo do wejścia Thiago. Potem masakra, dobry wynik, chociaż mogłoby się obejść bez straconej bramki, bo wypada tej drużynie pobić rekord w najmniejszej ilości bramek straconych w ciągu sezonu.
9 meczów bez porażki brakuje do rekordu Milanu, a po drodze Dortmund, mimo wygranego mistrzostwa nie powinni odpuścić.
Obejrzyjcie skrót dzisiejszego meczu CFC - Spurs, bramki po prostu komedia.
Nie wiem co ten Sherwood zrobil że tak słabo w defie grają
Wypowiedź Szawiego też de best
Nie ma się co śmiać z Barcelony. Wiadomo, że po ostatnich przygodach Messiego dawka musiała zostać zmniejszona. Jeden womit, drugi... Trzeba było dać na wstrzymanie.
Spróbuję dziś się przekonać do Serie A. Obejrzę południowy mecz Juventus - Fiorentina.
neutm mam nadzieje, ze ogladasz
Bozydar, tego się nie da oglądać od paru miesięcy, takie nudy. Za Stramy chociaż wpierdziel obskakiwali w atrakcyjny sposób, a tu się kompletnie nic nie dzieje. Ten Hernanes, któremu byłem przeciwny, tez się tylko snuje, niby dobry grajek jak Kovacic, a nic nie wnosi.
Swoją drogą wysmiewany Stramy miał na tym etapie więcej punktów niż Mazzarri, którego głównym jak dotąd osiągnięciem jest zarażenie mnie do piłki.
Na Mundial czekam jak nigdy
Chelsea pięknie wczoraj zagrała, Fiorentina dzisiaj już nie... Jeszcze wieczór z Ekstraklasą.
Ten Hernanes, któremu byłem przeciwny, tez się tylko snuje,
wat ? nie wiedziałem ze poszedł do Interu, myślałem ze on będzie spore pieniądze kosztował, kilka lat temu wydawał sie niesamowitym wypasem a teraz jakoś tak dziwne mu się kariera potoczyła.
Neutm nie śpij! Oglądaj!!!
Aj weź, oczy mi krwawią na samą myśl, że za chwilę jeszcze jedno widowisko. Cracovia... Ten ich trener się naoglądał Barcelony i Bayernu, zapomniał tylko że ma piłkarzy z ujemnymi umiejętnościami technicznymi, byli tak niedokładni że aż żal mi było patrzeć na nich.
Hernanes kosztował od 13 do 18 mln euro, sprzeczne wersje i był wkupnym Thohira, spowodowanym głównie córkami dot. Guarina w Juve i fatalnej postawie Interu w 2014. Hernanes wielka gwiazda Lazio, ale od jakiegoś czasu już nie błyszczał. W maju będzie miał 29 lat, stad mój sceptycyzm. Mnie póki co nie kupił.
Polska tfu...ekstra...tfu...klasa daje czadu - dwa mecze zakończone, dwa 0:0, a w trzecim meczu też się utrzymuje ten wynik (choć póki co minął tylko kwadrans) - emocje jak w szachach.
W sumie mogę powiedzieć, że zadziałało voodoo bo pytałem o drużyny potrafiące grać w piłkę w Ekstraklasie, a obie (póki co) grają takie dno, że gorzej jest tylko w lidze azerskiej chyba.
Uprawiacie masochizm? Skoro nie da sie tego ogladac, to... po cholere ogladacie?
Fani Arsenalu świętują. Szanse na pierwszy puchar od dłuższego czasu znacząco wzrosły.
jak wenger nie wygra fa cup to nie wiem.. brawa dla wigan, wytrzymali ten napor od wyniku 1-2.
Można chociaż napisać o co chodzi. Zawsze przy meczach realu tu się tworzy livescore
Nie było bo to nie o to kolano chodzi. Ivanschitz wjechał wyprostowaną nogą w kolano Varane'a. Pieprzony nazista!
livescore to zle okreslenie, lepszym bylby czat czy cos w tym stylu, bo piszac o realu pisze sie do tych ktorzy wiedza co jest grane
Aaaa... słyszę, że sędziowie ratują piosenkarzy przed spadkiem do drugiej ligi rozdając karne. Więc to o to chodziło...
Mnie to nie wadzi, ale jakby polaco z matrixosem sobie tak czatowali przy meczach barcy to nasza madrycka śmietanka zrobilaby z nich poetów wykletych
Chat w czasie meczów Realu to już norma w tym wątku :)
Ciezko nazwac czatem to, co sie dzialo w trakcie meczow Barcy:
Nie wiem kto tak pisze ale ja sobie nie przypominam żebym pisał takie bzdety.
Ciezko nazwac czatem to, co sie dzialo w trakcie meczow Barcy:
Meesssi!!! (x12)
Iiiibrraaaa!!!! (x10)
Inieeestaaaa!!! (x6)
Tak to mniej wiecej wygladalo :P
nie
mam nadzieję, że Caravajalowi nic poważnego się nie stało, bo znowu Real będzie grał bez prawego obrońcy :F
arbeloa jest zajebisty, o co chodzi
Max Payne 3 to się rozkręca potem trochę czy do końca jest model "minutą grania po sznurku + 2 minuty cutscenek"? Gorzej niż Batman...
Kubun widzę dalej zadra sprzed dwóch lat, pamiętliwy na starość.
Dobry mecz Śląska, wreszcie jakoś ta gra wygląda. Flavio Paixao odkryciem, przewyższa umiejętnościami Milę o głowę. Karny był. Swoją drogą Marco Paixao cały mecz fajnie denerwował Kuciaka. Szkoda tego gola w końcówce, ale i tak WKS ugrał punkt z liderem - jest coraz lepiej. Pewnie na ósemkę braknie, ale trener Pawłowski to układa. I dobrze.
Stra po prostu robi wszystko, by prowokować, sęk w tym, że jeszcze do niego nie dotarło, że nikt już od dawna nie traktuje go poważnie.
Dobry mecz Śląska
Tu tez w formie. Przeciez do przerwy powinno byc co najmniej 3-0 dla gosci.
Paudyn -> No dobra, Kelemen ratował, ale w porównaniu do tego, co było... Niebo a ziemia.
Było coś na temat tego karnego w Lidze+ Extra? Dopiero włączyłem.
Sra Moldas, a może opowiesz nam jak zaczęła się twoja przygoda ze Śląskiem Wrocław?
Przygoda Stry ->
spoiler start
Ekstraklasa to większe gówno niż myślałem. Póki oglądałem tylko Lechię w ramach patriotyzmu lokalnego to dało się znieść, ale kurwa... dzisiejsze mecze były najgorszymi jakie oglądałem w ciągu kilku ostatnich sezonów, dno i pół metra mulistych jagód.
spoiler stop
Neutm -> Adam Westfal właśnie stwierdził (w skrócie meczu), że europejski poziom futbolu we Wrocławiu! Andrzej Twarowski za to, że zdecydowanie mecz ponad średnią kolejki. Kazek Węgrzyn również ukontentowany, Zibi Boniek też. Dobry mecz wybrałeś.
Obejrzałem powtórkę, rzut karny zgodny z przepisami. Może się to nie podobać, ale nie ma czegoś takiego, jak ręka nastrzelona. Nie była w naturalnym ułożeniu, odbicie piłki łokciem przez Dossę Juniora - prawidłowa jedenastka.
Fajnie jakby ten Śląsk zleciał z ligi. Jest na to szansa.
Ja już wolę pierdolenie Moldasa o sędziach niż te wywody o Ekstraklasie. Przy sędziach przynajmniej można się z niego pośmiać, a tak to zostaje tylko zażenowanie i irytacja.
Neutm --> szacun za przebrnięcie tej misji, serio nawet mi ciebie szkoda że postanowiłeś tak się męczyć :)
Stra nie pij tyle. Bo jak czytam te bzdety o nienaturalnym ułożeniu to śmiać się chce.
Boniek dzisiaj tournee po magazynach piłkarskich, ale dobry z niego ekspert. Aż szkoda, że reprezentacja tak słabo gra za jego prezesury - bo facet sensowny.
Stra no ja wiem, komentatorzy też się zachwycali, ale jedyne co ja widziałem to 22 facetów, w większości obcokrajowców, kopiących piłkę na podwórkowym poziomie z dokładnością niewiele większą niż przeciętny zjadacz chleba. Gdybym miał górę kasy i chciał sponsorować jakikolwiek klub piłkarski to jako warunek postawiłbym roczny trening podań i przesuwania się na boisku dla wszystkich młodzików, przecież to jest nieprawdopodobne, jak ci piłkarze, nieatakowani, nie potrafią zagrać piłki do nogi na odległość 10 metrów. Profesjonaliści od siedmiu boleści. I to, że w ostatnim meczu dzisiaj zamiast kopać się po czołach kopali na bramkę i tak było sukcesem, chociaż dalej, więcej chaosu niż techniki.
Sra ma teraz nowa politykę niereagowania na zaczepki, z drugiej strony gdyby reagował to musiałby na przemian bronić mordercy Abramowicza i slazakow, wiec...
Neutm -> Za duże wymagania sobie postawiłeś. To musi być w skali, z ucznia podstawówki profesora nie zrobisz. Ale trzeba próbować rozwijać. W końcu się uda mam nadzieję, Belgowie się z syfu wygrzebali, Węgrzy to robią. W Polsce też się prędzej czy później uda, wierzę w to.
Bońka nudzi tiki-taka i przy niej zasypia. Porządnie.
Moldas nie czytaj tego. Bądź mężczyzną i ignoruj do końca.
spoiler start
Neutm nie gadaj z nim bo się zarazisz :)
spoiler stop
Stra w ramach eksperymentu weź kumpla/współlokatora/kurwa nawet dziewczynę pod pachę i piłkę. Znajdźcie kawałek łąki, ustawcie się 15 kroków od siebie i wymieniajcie niespiesznie podania. Jestem przekonany, że wasza celność podań będzie lepsza niż w meczu Cracovii z Pogonią. I tak, w tym meczu podania bez atakujących przeciwników były nonstop wykonywane w sposób, który można nazwać tylko i wyłącznie: chujowym.
Gdybym poszedł na mecz polskiej ekstraklasy nie tylko dlatego żeby się spić albo pokrzyczeć to wychodząc czułbym się wyruchany bez mydła na X złotych. Na to powinien być paragraf w kodeksie karnym.
davis - ale mi się fajnie gada, przynajmniej nie może mi zarzucić, że nie wiem o czym mówię bo nie oglądałem.
Jest popyt, to jest podaż. Najchętniej oglądana liga w Polsce (więc dla takiej nc+ najcenniejsza), najwięcej magazynów jej poświęconych. Kultowych i o wysokiej oglądalności, jak Liga+ Extra. Zresztą każdy dziennikarz takiego Canal+ Sport zajmuje się ligą X i właśnie Ekstraklasą. Bez wyjątku.
Wiadomo, że poziom jest jaki jest. Póki co nic więcej z tego nie będzie i nie ma się co czarować. Ale sam chyba wiesz, czego się mogłeś spodziewać. Jak idziesz do budki z kebabem, to nie dostajesz wykwintnego dania. Ale jak to lubisz i ci to smakuje, to wracasz. W końcu o gustach się dyskutuje. Ludzie chcą, to płacą.
Dawać Pana Sławka, zaraz się dowiemy prawdy o karnym. :D
lol, dopiero teraz odkryli ze polska liga to chujnia. :o
Ale trzeba próbować rozwijać. W końcu się uda mam nadzieję, Belgowie się z syfu wygrzebali, Węgrzy to robią. W Polsce też się prędzej czy później uda, wierzę w to.
jeszcze niedawno mielismy co sezon przynajmniej jeden klub w le, a teraz sa i nawet z tym problemy. a jak juz jest to jest to taka parodia jak z legia na jesieni.
Nie chodzi o to Stra. Jak idę na kebab to oczekuję kebaba, chociaż jak jest z kurczakiem to też słabo. Jak oglądam mecz piłki nożnej oczekuję piłki nożnej a nie kopaniny. Ja dotąd myślałem, że w tej lidze najgorzej jest z samymi trenerami, którzy nie potrafią wykorzystać piłkarzy, średnich bo średnich, ale piłkarzy. Tymczasem trenerzy może i mają pomysł, ale to co biega po murawie to nie są piłkarze. Pojęcie kultury gry nie może być w ogóle łączone z polską ligą. W dodatku w ani jednej drużynie z czterech, które dziś widziałem, nie było środkowego pomocnika, który potrafiłby coś ponad bezproduktywną walkę od czasu do czasu i asekuracyjne podania do boku. Słabo.
No i mimo wszystko jakość murawy, stadionów, ba, nawet wygląd ludzi związanych z polską piłką jest mało profesjonalny i kojarzy się raczej z Azerbejdżanem niż z jakimś rozwijającym się futbolowo krajem.
ale mi się fajnie gada
Teraz to przesadziłeś :)
Jeszcze ze dwa posty takie jak [206] i wyślesz U-Boota przez Odrę. Zobaczysz.
Neutm -> Się ciesz, że "nowego" Mili nie widziałeś. Mógłbyś zniszczyć telewizor. ;) Stadiony? Około 6 na poziomie europejskim, kilka na przyzwoitym. W tej materii to przeskok w porównaniu do tego, co było kilka lat temu - w odniesieniu do reszty świata.
Dobra, przyznaję się do błędu. Pan Sławek ma zawsze rację, a twierdzi, że karnego nie było. Na żywo to wyglądało konkretniej. Mój błąd.
Jeśli o Bońka chodzi to dla mnie w roli prezesa jest mimo wszystko rozczarowaniem. Wiadomo, zastapił totalny beton, jakim był Lato i wszyscy odetchnęli z ulgą. Ale to trochę tak jakby Moldas zastąpił matrixosa. PZPN nadal jest daleki od normalnego szefa.
Boniek powołał kolejnego selekcjonera, miernotę na poziomie nominacji poprzedników i to tyle w kwestii realnych efektów zmiany polityki. Do tego trochę lepszy wizerunek, ale za tym też idzie podatek. Bońkowi się ubzdurało, że jest mądry i zna się lepiej, na wszystkim, dziennikarzom odpowiada arogancko. Do tego głównie bywanie od telewizyjnego studia do telewizyjnego studia i brylowanie na twitterze, na którym słynie z półinteligentnych pyskówek "hehe Mati, ale z ciebie pedał" na poziomie typowego wuefisty.
Zresztą jak słucham Bońka to notorycznie mi się kojarzy mentalnie z typowym wuefistą
Około 6 na poziomie europejskim, kilka na przyzwoitym. W tej materii to przeskok w porównaniu do tego, co było kilka lat temu - w odniesieniu do reszty świata.
Byłem na PGE Arenie w dniu meczowym i na meczu, do stadionu chociażby Anderlechtu się nie umywa, na tym drugim od razu czuć, że jest się w świątyni futbolu, a PGE... no jak PeGIeEr co najwyżej.
Już nie porównując z Allianz, czy nawet Angielskimi stadionami, które w dużej części wcale młode nie są.
To już kwestia na dyskusję ekonomiczną - ile płacą za bilety na zachodzie, jakie jest zainteresowanie i "kultura kibicowania"... Nie mówiąc o zarobkach i historii.
http://eurosport.onet.pl/pilka-nozna/liga-niemiecka/niemcy-piekne-zachowanie-fair-play-hunta-chcialem-wymusic-karnego/jgdz0
Brawa dla Hunta. Akurat najgłośniejsze przypadki fair play ostatnimi czasy w futbolu to właśnie Niemcy - jak np. Klose. Respekt dla pomocnika Werderu.
idiota, skoro nie chcial karnego to mogl na przyklad, nie wiem, nie probowac go wymuszac??
To już kwestia na dyskusję ekonomiczną - ile płacą za bilety na zachodzie
No to też jest problem, bo płacą mniej więcej tyle samo. Tu chodziło mi o coś innego - wchodząc na stadion należący do konkretnego klubu na zachodzie czuje się futbol już od progu, a u nas - suchy mur, betonowe ściany, kilka stoisk z kiełbasą i kukurydzą i na koniec - widowisko na marnym poziomie.
http://www.sportowefakty.pl/pilka-nozna/422838/bundesliga-wspaniala-postawa-fair-play-gwiazdy-werderu-brema-wideo?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=rss/
Tu jeszcze troszkę inaczej podany artykuł, jest wspomniane o chęci kontaktu. No cóż, impuls zadziałał, ale ważny jest efekt końcowy.
kerlo rozumiem ze to jakis zart czy cos? :D
"Chciałem wymusić karnego" - nie wyglada na to zeby sie potknal jak dla mnie...
widziałem tylko gifa, wczoraj, raz i dlatego wystrzeliłem z tym potknięciem
po prostu chcial byc slawny jako pilkarz "fair play" i mu sie udalo.
spoiler start
ciekawe czy przy 0-0 by tak zrobil :p
spoiler stop
Doutzen - MP3 nic się nie zmienia, sam się poddałem jakieś półtorej godziny po naszej dyskusji z tego tematu https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-606-sassuolo-z-pierwszym-prestizowym-trofeum/zac3843e . To, że go nie skończyłem jest o tyle ironiczne że jedynka była pierwszą grą którą pyknąłem w jednym posiedzeniu.
Szef polskich sędziów Zbigniew Przesmycki twierdzi z kolei, że rzut karny w meczu Śląsk - Legia był podyktowany prawidłowo. I komu tu teraz wierzyć... Sam nie wiem.
Najbardziej kontrowersyjna sytuacja od dłuższego czasu, na dobrą sprawę sam nie wiem. Po prostu. No ale nie ma co roztrząsać. :D
W ramach nieroztrząsania proponuję przedstawić jeszcze kilka, najlepiej sprzecznych, opinii.
Musiała być przeciwwaga dla Pana Sławka, a Przesmycki to oficjalnie "najwyższa instancja" sędziowska w Polsce, więc...
Ja się mogę tylko cieszyć z gola i punktu z liderem. ;)
Najważniejsze, że sprawy nie roztrząsamy. Przypomnę jedynie, że Stempniewski uznał, że karnego nie było, a Przesmycki poparł decyzję sędziego.
kabun, dlaczego to robisz
No ale czy karny być powinien, czy nie?!? Ja to nie wiem.
SONDA, bo jebnę...
http://sonda.hanzo.pl/sondy,221941,tZYY.html
Bo to kontrowersyjna sytuacja i warto zapoznać się z różnymi stanowiskami. No ale nie ma co drążyć. Ważne, że mecz był świetny, a opinie o karnym są różne. Na przykład pan Sławek w programie Liga+ Extra uznał, że sędzia popełnił błąd, a z kolei Zbigniew Przesmycki będący szefem Kolegium Sędziów bierze arbitra w obronę.
Wiecie co chłopaki, są takie rzeczy, za które nawet w kulturalnym towarzystwie można dostać w mordę.
Stra Moldas [ gry online level: 74 - Wujek Samo Stra ]
Węże mnie obrzydzają i się ich boję. Ale nie jakoś "paraliżująco", nie mam udokumentowanej ofidiofobii.
Wrzucajcie do wstępniaka takie obrazki to może sobie stąd pójdzie.
Ja tam się nie będę czepiał bo nie lubuję teorii spiskowych itd. Jednak wczoraj Weszło pisało, że Gil kolejny raz popełnia błąd i pewnie bez konsekwencji bo "ma plecy". No i nagle dziś Przesmycki wyskakuje, że wszystko było OK.
Z resztą jak on bronił takiego karnego to ja mam pewne wątpliwości czy on się na przepisach zna -> http://www.weszlo.com/news/18877-Przesmycki_znow_tworzy_alternatywna_rzeczywistosc
Kolejny klasowy piłkarz nie pojawi się niestety na mundialu. Kevin Strootman rozwalił więzadła krzyżowe.
Akurat Strootman to bardzo dobry pilkarz, do dzis zaluje, ze nie zawital na OT.
nie mam udokumentowanej ofidiofobii.
Spoko, zajmiemy sie tym :>
6 - Bayern Munich needed so few saves that they wouldn't have lost any of the last 6 Bundesliga games even without a keeper. Consideration.
Lech Poznań dalej na bogato, mając prowadzenie 2:0 zremisowali w Łodzi z beznadzieją sezonu, Widzewem, 2:2. Kompromitacji Rumaka ciąg dalszy.
Najbogatsi piłkarze świata:
1. Cristiano Ronaldo (Real Madryt) - 148 mln euro
2. Lionel Messi (FC Barcelona) - 146 mln euro
3. Samuel Eto'o (Chelsea Londyn) - 85 mln euro
4. Wayne Rooney (Manchester United) - 84 mln euro
5. Kaka (AC Milan) - 82 mln euro
6. Neymar z rodziną (FC Barcelona) - 80 mln euro
7. Ronaldinho (Atlético Mineiro) - 78 mln euro
8. Zlatan Ibrahimović (París St-Germain) - 69 mln euro
9. Gianluigi Buffon (Juventus Turyn) - 63 mln euro
10. Thierry Henry (New York Red Bulls) - 57 mln euro
No właśnie nie ma Beckhama więc pewnie ta lista to jakaś ściema.
Moze to lista samych czynnych zawodnikow, Beckham chyba juz definitywnie zawiesil buty na kolku i tworzy teraz jakis klub w Miami :>
W sumie możesz mieć rację.
Moze to lista samych czynnych zawodnikow, Beckham chyba juz definitywnie zawiesil buty na kolku i tworzy teraz jakis klub w Miami :>
Czas na rewanżowe spotkania 1/8 finału Ligi Mistrzów. Wielkie emocje przed nami. Rozpiska na dziś:
Studio Ligi Mistrzów, godz. 20:00 Canal+ Sport (HD) i nSport (HD)
Bayern Monachium - Arsenal Londyn, godz. 20:40 Canal+ Sport (HD)
Komentują: Przemysław Pełka i Leszek Orłowski
Atletico Madryt - AC Milan, godz. 20:40 nSport (HD)
Komentują: Bartosz Gleń i Tomasz Lipiński
Pełka i Orłowski z Monachium.
Gdzie waszym zdaniem będzie ciekawiej? Arsenal jest nieobliczalny w tym sezonie, ale raczej z Bayernem nie powalczy. Bawarczycy są w kosmicznej formie, niemożliwe, żeby przegrali awans. Za to Milan jest w stanie pokonać Atletico. W pierwszym spotkaniu prowadzili grę, mieli dużo pecha. W Serie A nie idzie, ale w Lidze Mistrzów Włosi nie mają nic do stracenia. Jak dla mnie w Madrycie powinno być interesująco. Który mecz oglądacie?
Atletico dziś odpada
Nie ma szans. Atletico u siebie gra świetnie i nie wierze że Milan da rade.
Wiadomo czy Adriano i Marquinho zagrają swoje mecze w LM? Ostatnie ligowe grali, ale 2 tygodnie temu była z nimi ta sama historia i w LM tez nie zagrali
chodzi mi o ten model. mają być damskie, bo kobieta się w nich zakochała i chciałbym jej zrobić prezent.
Podejrzewam, ze jakby znal model, to by nie bylo tematu :>
Czemu? Niektórym może chodzić tylko o kolor, lub inny mały szczegół ;D
nike damskie 3.0 biegowki - w weeknd mialem ten sam problem, tez szukalem dla kobiety
w sklepie 5stow, druga tansza opcja to allegro, tylko pewnie szyty przez inne, male chinskie raczki
Bayern: Neuer, Lahm, Martinez, Dante Alaba, Schweinsteiger, Thiago, Robben, Gotze, Ribery, Mandzukic
Arsenal: Fabianski, Sagna, Mertesacker, Koscielny, Vermaelen, Arteta, Oxlade-Chamberlain, Cazorla, Ozil, Podolski, Giroud
wenger gra dosc ofensywnie. choc z drugiej strony bronic nie ma czego, najwyzej skonczy sie na 3-0. martwi jedynie lewa obrona. vermaelen srednio sobie tam raczej radzil. mam nadzieje, ze jakos ogarnie.
No jestem zaskoczony, że zarówno Guardiola jak i Wenger naginają na konferencji po niemiecku.
Wenger to jeden z "ekspertów" Eurosportu od Bundesligi, więc nic dziwnego.
Wiadomo kto BVB po Kloppie obejmie. Idealna emeryturka.
a Klopp się gdzieś wybiera?
not funny...
Robben - Goetze - Ribery
Szkoda mi tego Fabiańskiego
Milan juz o krok od awansu. Ech, 1-0 na wyjeździe to w sumie nadal dość gowniany wynik
Milan jest na dobrej drodze to zakończenia sezonu już dzisiaj. W zasadzie to mi wszystko jedno, bo szykuje się kilka jak nie kilkanaście lat totalnej posuchy, chyba że góra ma jakiś pomysł, o którym ja nic nie wiem.
No i co można powiedzieć ? Oxlade-Chamberlain świetnie, a reszta słabiutko. Z taką grą tylko czekać jak Bayern wciśnie do bramki. Chciałbym widzieć Arsenal w sytuacji, gdzie spróbuje w ciągu pierwszych 15-20 minut strzelić - ale to raczej marzenie, bo Wenger na to nie pozwoli, choć jak wiadomo nie ma czego bronić.
No cóż, kolejny mecz Bundesligi (oh wait...) z totalną dominacją Bayernu, tylko bramek brakuje, ale w sumie 2-0 cały czas jest więc nie ma co się spieszyć. Emocji jak na grzybach na razie.
dante nie zagra w pierwszym meczu, dobra wiadomosc dla city/chelsea/realu w razie trafienia na bande lysego
Dante może nie zagra, ale i tak ty, który wylosujesz Bayern, żegnaj się z nadzieją
Kurwa jaki piknik w obronie Arsenalu. Serio można nie lubić Wengera i się z niego nabijać ale mnie jest go szkoda jak po drugiej stronie barykady stoi łysy cep. Niech się Kanonierzy biorą do roboty i odrabiają straty! Nawet jeśli bramki mają padać po faulach!
Nawet jeśli bramki mają padać po faulach!
Że co?
Mnie Wengera nie szkoda nawet gdy gra z gestapowcami. Sam sobie sra w papiery od kilku(nastu?) sezonów.
ed.
Choć oczywiście, jeśli jakimś cudem uda się Kanonierom wyeliminować Bayern płakać nie będę.
Pięknie Milan odrabia straty :)
A ktoś się ludzil, że będzie inaczej?
Post 249
A ktoś się ludzil, że będzie inaczej?
Faworyci LM: Bayern, Real, PSG. Potem długo nikt i Barca.
Przecież on się upewnial w ten sposób, że Milan odpadnie, Voodoo nie znasz :)?
Podziw dla łysego, że nauczył Bayern tak klepać piłe
A coś mi się tam przewinęło ale nie wiem o co chodzi z tym voodoo dokładnie.
Atletico nikt (no, może nie nikt, ale mało kto) nie docenia, a jadą ostro. Ciekawe, jak się zaprezentują w ćwierćfinale, potencjał jest. Bayern zgodnie z przewidywaniami. Dziś niespodzianek brak, ale liczę na City jutro.
kolos na glinianych nogach, nie ma co sie jarac meczami z wolfsburgami, bo i tak mou wyeliminuje ich z palcem w dupie
Że co?
Na powtórce, którą widziałem wyglądało to tak jakby Podolski faulował. Widziałem tylko jednego ripleja więc mogłem zbyt pochopnie napisać.
Edit: Milan w ostrym gazie widzę. Po pierwszej połowie tak ich zdominowali? Pierwsze 45 minut nie zapowiadało takiego pojazdu.
A właśnie, Robben symulant, karny z dupy był. Oby jutro takich sytuacji nie było... i jazda City.
[291]
Milan jest słaby w tym sezonie, Milan się odsłonił, dostał kontry i się skończyło jak się skończyło.
Ja i tak się zdziwiłem, że potrafili do 1:1 doprowadzić i przez około 20min totalnie zdominować Atletico.
Okno transferowe pokaże co się z tym klubem stanie, ale obawiam się że pójdzie drogą Interu, czyli popadnie w totalną przeciętność, a może łysy sprzeda klub, albo sypnie groszem, ehh marzenia.
Przecież Milan popadł w totalna przeciętność w 2008