1. W niniejszym wątku dyskutujemy o wspaniałym sporcie jakim jest piłka nożna, a także na tematy poboczne znajdujące się w obszarze zainteresowań stałych rozmówców.
2. Nie zwracamy się do siebie w sposób obraźliwy jeśli nie wymaga tego sytuacja.
3. Dyskutowanie o obstawianiu, proszenie o rady - niemile widziane.
4. Rozmowy o wstępniaku, regulaminach i sznurkach będą ukrywane.
5. Po około 300 postach zakładamy nowy wątek.
------------------------------------------------------------------------
Umarł Eusebio, Ronaldo strzelił 400. gola, a Di Maria sobie po prostu poprawiał
------------------------------------------------------------------------
Poprzednia: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-648-konczymy-2013-suarezem/zdc738e3?N=1
Po prostu sobie poprawiałem.
ech boze i czemu ja go bronilem
Kherlon sępie, nie zauważyłem. :( Przeklejam:
Rozmaite kluby z Turcji mają naprawdę fajnych piłkarzy w składach. Oprócz "nowych", to dalej też jest ciekawie - dla rozmaitych -sporów, które bronią się przed spadkiem, bramki strzelają Milan Baros czy też Theofanis Gekas.
Nie są to gwiazdy "pierwszej świeżości", ale na pewno znane nazwiska. W Polsce jedynym renomowanym zawodnikiem ostatnimi czasy, który naprawdę dawał radę, był Danijel Ljuboja. To go wyrzucono...
On chyba za darmo przechodził, więc skoro mu tak na tym mundialu zależy, to powinien zgłosić się do jakiegoś klubu z pięciu czołowych lig, w którym miałby gwarancje regularnej gry. Oczywiście musiałby obniżyć żądania finansowe, ale łatwiej dostać się na mundial, grając przeciwko Chelsea niż przeciwko Antalyasporowi.
Nieźle mu spadła wartość na Transfermarkcie. Z 80 mln w 2007 do 1,5 mln w 2013.
To nie jest młody piłkarz. W lidze tureckiej ostatnio zaroiło się od starszych piłkarzy "przed emeryturą" albo takich, którym kariera znacznie podupadła. Finansowo jest bardzo dobrze, sportowo nieźle - raczej narzekać nie może. No i są szanse na puchary, bo Besiktas walczy o Ligę Mistrzów. W mocnej lidze nikt z czołówki nie wziąłby go - a może chce jeszcze pokazać się kibicom w całej Europie.
Jest już jeden użytkownik, który wszystko opiera na wartościach z Transfermarktu, więc sugeruję raczej tego nie powielać Niage. :)
[4] Tyle że Scolari to ten sam typ trenera co del Bosque - lubi stawiać na swoich ulubieńców i wątpię żeby Ronaldinho dostał swoją szansę. Za mało czasu ma by się wykazać.
Ronaldinho nie dostanie swojej szansy nie dlatego, że nie jest ulubieńcem Scolariego, a dlatego, że jest bladym cieniem piłkarza.
Robi to tylko po to, żeby mieć większe szanse na mundial.
--->
Sam transfer jest zupełnie bez sensu, bo Besiktas gówno znaczy w Europie. Nawet w Lidze Europy nie grali w tym sezonie. Mógł już dograć karierę w Brazylii (gdzie i tak wróci za pół roku), niż bawić się w zwiedzanie Turcji.
W mocnej lidze nikt z czołówki nie wziąłby go - a może chce jeszcze pokazać się kibicom w całej Europie.
Chcesz mi powiedzieć, że mecze Besiktasu oglądają ludzie w całej Europie?
Jest już jeden użytkownik, który wszystko opiera na wartościach z Transfermarktu, więc sugeruję raczej tego nie powielać Niage. :)
To była taka ciekawostka ;).
Robi to tylko po to, żeby mieć większe szanse na mundial.
--->
No dobra, już nie będę pisał takich oczywistych oczywistości :P.
Niage -> Chcę powiedzieć, że ma szansę zagrać jeszcze w Lidze Mistrzów. Którą oglądają ludzie na całym świecie. :)
"Rolowanie" daje radę, nic z tego nie rozumiem z warstwy słownej. Tak samo nie pojmuję lizania umywalki (podobnie jak Prokop), no ale.
Myślałem, że "Filiżanki" nie da się przebić. A dało się bardzo łatwo.
Humaniści, ten tekst to jakaś ciężka sztuka abstrakcyjna jest, czy co?
http://www.pudelek.pl/artykul/62570/tekst_piosenki_rolowanie_zobacz_o_czym_spiewa_urbanska/
i tak wiecej sensu niz w twoich postach stra, przemysl to
Niage -> Chcę powiedzieć, że ma szansę zagrać jeszcze w Lidze Mistrzów. Którą oglądają ludzie na całym świecie. :)
Ale jaką szansę? Besiktas teraz w LM nie gra, a w lipcu to Ronaldinho będzie w Brazylii. Bynajmniej nie grać na mistrzostwach, ale szukać klubu.
Taką, że raz - ma dobre pieniądze, dwa - ma lepszą sportowo ligę z szansą na grę w Lidze Mistrzów. A kontrakt jest na 2,5 roku.
Ale tak, tu nie ma złożonej filozofii, zapewne chodzi o finanse.
dwa - ma lepszą sportowo ligę z szansą na grę w Lidze Mistrzów. A kontrakt jest na 2,5 roku.
Lepszą sportowo? W Brazylii też grają podstarzałe gwiazdeczki. A nawet młodsze! Jedynie ta szansa na grę w LM, działa na korzyść Super Liga.
Kontrakt to on może mieć nawet na 25 lat. Zresztą, jeśli on chce tam zostać na dłużej, to tylko sam siebie marnuje, bo mógłby pograć jeszcze w porządnym europejskim zespole. W sumie karierę skończył w wieku 31 lat, wybierając się na sportową emeryturę do Brazylii.
No jakby to było chociaż Galatasaray...
nic z tego nie rozumiem z warstwy słownej
no to ja ci w medycynie kariery nie wróżę
wielki mi big deal
after czy before
podniósł mi się flow
fejs demolejszyn (?)
weź mnie na dancefloor
zrobię ci hardcore
tamten to asshole
zero temptation
mam lajki na fejsie
w realu gubię się
jestem królową z bajki
grandmatka truje mnie
dziary że hoho
oldschoolowy joe
o co kaman no
nie rób tragejszyn
chcę zresetować się
chcę egzaltować się
jestem królową z bajki
grandmatka truje mnie
rolowanie blanta na bekstejdżu
jakaś soda jakiś juice
Niage -> Jest imprezowym gościem, nigdy nie słynął z umiejętnego inwestowania i oszczędzania. Jak za mało odłożył w szczytowym okresie, to na pewno pieniędzmi nie pogardzi.
A Galatasaray Ronaldinho nie potrzebuje, bo ma po prostu lepszych piłkarzy na jego pozycjach. To już nie ten poziom, jeśli chodzi o Brazylijczyka.
[22] wchodze na lajwskor a tam... well played gracz
http://mixgol.pl/24105,Dziwne_zachowanie_s%C4%99dziego_D
WTF ? Ktoś wie o co chodzi czy to jakiś fake?
Sunderland pod wodzą Gustavo Poyeta naprawdę imponuje. Półfinał Pucharu Ligi Angielskiej z dużymi szansami na finał. Wiadomo, jakie to rozgrywki, ale może dadzą radę na Old Trafford w rewanżu? W Premier League do czasu pojedynku z Aston Villą 5 meczów bez porażki, a przecież to ci sami piłkarze, którzy przegrali 6 spotkań z rzędu.
Urugwajczyk ma słaby materiał, a robi co może. Jak tak się to dalej potoczy, to niedługo poprowadzi znacznie mocniejszy zespół.
Ja tylko przypomnę, że taki Roberto Martinez przez 3 sezony utrzymał w Premier League Wigan Athletic, które przed startem każdych kolejnych rozgrywek było typowane do spadku. A jak już spadł, to wygrał w tym samym sezonie Puchar Anglii. Historyczne, pierwsze w historii klubu trofeum. A po jego odejściu - są tylko średniakami Championship i już zmieniali trenera w trwających rozgrywkach.
Są trenerzy, którzy z niczego robią coś. Życzę Poyetowi wszystkiego najlepszego, bo widać, że robi w Sunderlandzie co może.
[27]
gdy poyet gral w chelsea to ty mamie zamiast 'zrobilem kupe' mowiles 'niespodzianka'
Bullz -> Nie ma nic do rzeczy, że grał w Chelsea. Patrzę na to, jak teraz pracuje jako trener. I to jest aktualnie imponujące.
Brutalny faul w meczu Valencia - Atletico
http://www.youtube.com/watch?v=ZtNREmoeQ_k
Jak informuje AS, europejscy sędziowie dostali od UEFA wytyczne, by nie pokazywać czerwonych kartek dla piłkarzy, którzy doprowadzają do rzutu karnego, gdy są ostatnimi obrońcami, jak jest to obecnie zapisane w przepisach. Zmiana wyszła od samego prezesa Platiniego, który ocenił, że faule w polu karnym powinny być tak samo karane, jak przewinienia w każdej innej części boiska. Według nowej interpretacji, ciągle czerwoną kartką jest rzut karny za uderzenie łokciem w polu karnym, ale już popchnięcie w „szesnastce” ma oznaczać tylko „jedenastkę” i żółtą kartkę. Także bramkarze mają otrzymywać żółte kartki za faul na atakującym rywali w polu karnym, co dotychczas było rzutem karnym i wyrzuceniem z boiska.
Jak dla mnie zmiana na plus :)
Jestem pod naprawdę wielkim wrażeniem pracy Lysego w Milanie, taki działacz to skarb. Po pięciu dniach okienka Rami, Honda, powoli dogaduje Fernando i Banege. Oczywiście wszystko za darmo lub pół darmo, ale w tym tempie to do lutego skompletuje ekipę na wygranie Ligi Mistrzów i to zamykając sie w budżecie rzędu, nie wiem, 10 milionów?
Dobrze draco, ze napisales dwa razy, bo bym dowcipu nie zalapal.
"ekipe na wygranie ligi mistrzow"
No faktycznie... HAHAHAHAHA
Doutzen przeholował, ale szybki powrót do trójki Serie A jest jak najbardziej możliwy. Nie ma co go wyśmiewać.
tu sie ludzie znaja na futbolu uwazaj doutzen!!!
Draco666 wyrwał zdanie z kontekstu, to był podziw dla kunsztu Gallianiego, a nie realna prognoza sportowa. Ci piłkarze i tak albo nie mogą już grać w LM albo dołączą dopiero w czerwcu
Są kluby, które za taki zestaw zaplacilyby normalnie koło 50 mln
innymi słowy, twoje wypowiedzi powinniśmy traktować jak zwykłe moldasowanie, noted
sa tez kluby ktore na serio chca wygrac lige mistrzow i nie biora takiego szrotu do skladu
a właśnie; załamywania Paudyna ciąg dalszy
youtube --> Michał Szpak składa życzenia siostrze
ja bym raczej spojrzal na premiera tuska i zapytal co jeszcze podpisal w zamian za to slonce
Nie ma to jak wydać biografie w wieku 21 lat :|
Stroje się prezentują fajnie ale nie pasują do rep. Polski ;/
Ale to wyjazdówka. A domówka pewnie będzie "odwrotna", czyli biała z czerwonym pasem. A to już będzie wyglądać fajnie, zawsze jakieś urozmaicenie. Nike musi kombinować, żeby sprzedać. Był pas (prostokąt) poziomy, teraz będzie pionowy.
Lol Mundial w Katarze zimą? A co z ligami europejskimi (konkretnie Premier League)
FIFA, UEFA i MKOl to jest taka sitwa, że brak słów
ciekawe kiedy Kim Dzong Un kupi sobie jakąś imprezkę
A Galatasaray Ronaldinho nie potrzebuje, bo ma po prostu lepszych piłkarzy na jego pozycjach. To już nie ten poziom, jeśli chodzi o Brazylijczyka.
Miałem na myśli klub na takim poziome. Nie patrzyłem czy go potrzebują czy nie, patrzyłem na ogólny poziom zespołu.
ekipę na wygranie Ligi Mistrzów i to zamykając sie w budżecie rzędu, nie wiem, 10 milionów?
Ta ekipa, to jest co najwyżej na ćwierćfinał Ligi Mistrzów.
[45]
Tragedia. Obecne są dobre, więc nie ma sensu zmian. A, zapomniałem, przecież tu chodzi o kasę ze sprzedaży nowych koszulek. Dla mnie one prezentują się okropnie. Nie chodzi mi o barwy, a o ogólny przekrój koszulki.
Fajnie by było gdyby wszyscy piłkarze bojkotowali ten durnowaty mundial w Katarze.
Zachowanie Di Maríi? Myślę, że „poprawiał sobie” trochę za bardzo. Zresztą, słyszałem, że sam klub ma zamiar go ukarać i nie sądzę, by mu odpuszczono. Piłkarze często ze złości zbytnio się gotują. Chciałbym go w jakiś sposób usprawiedliwić, ale dowody przeciwko niemu są dość oczywiste – powiedział dla Radio Marca zawodnik Osasuny, Patxi Punal.
Z cyklu wtf transfer:
http://sport.interia.pl/bundesliga/news-sidney-sam-przeszedl-z-bayeru-do-schalke-04,nId,1085933
Poszedł za kasą, ale w LM raczej nie pogra.
Primiera Division:
Jesé - 171 minut - 2 gole, 3 asysty
Di María - 1054 minut - 2 gole, 4 asysty
Niezły ten Jese. Nie dziwne że Di Maria musi sobie poprawiać także statystyki.
Fife calkiem pojebalo juz z tymi MS?
[56]
poniższy utwór jak zwykle wszystko wyjaśnia i jak zwykle jest aktualny
youtube --> dj shadow why hip hop sucks in 96
juz samo podarowanie mistrzostw katarowi bylo poronionym pomyslem. no ale szejk poszastal kasa przed oczami blattera i mistrzostwa dostal.
a z tym mundialem zima - nie mam zamiaru tego komentowac wcale.
a z tym mundialem zima - nie mam zamiaru tego komentowac wcale.
Na dodatek mundial ma trwać dwa miesiące, co wskazuje na to, że pewnie będą jakieś tygodniowe przerwy między np. fazą grupową a fazą pucharową :|.
Że w takiej poważnej organizacji jak FIFA, rządzą tacy głupi ludzie.
Transfer Sama faktycznie dziwny, ale to porządne wzmocnienie Schalke. Coraz lepsza paka w Gelsenkirchen, teraz tylko się zgrać.
Moldas pls, Sam jest Schalke potrzebny co najwyżej do wzmocnienia ławki. Akurat z pomocnikami nie mają problemów. Za to porządny trener to zupełnie inna spawa...
jeszcze wczoraj pisałem, że się nie zanosi, a tymczasem dziś Alonso przedłużył kontrakt o dwa lata
i to by było na tyle jeśli idzie o zimowe wzmocnienia
idzcie na Wilka z Wall Street, bo urewsko dobrze masakruje
Byłem dzisiaj. Trochę przydługawy momentami. Czasami zbyt rozwleczone dialogi, które mogą niektórych nudzić. Film dobry ale hype chyba przesadzony. Na pewno o klasie tego tworu świadczy świetna kreacja DiCaprio. Z całą stanowczością mogę stwierdzić, iż w tym filmie dał popis mistrzowski popis aktorstwa... za który pewnie żadnego Oscara nie otrzyma.
A co do mundialu w Katarze, to komedia będzie. Co prawda jeszcze 8 lat, no ale... Na bojkot nie ma co liczyć, w razie czego zwiększą premie do takich kwot, że nikt nawet o tym nie pomyśli.
A ja tam widze plusy :) Do Kataru nie polecę na pewno, a przynajniej w sezonie zimowym będzie dużo dobrej piłki do oglądania ;)
przecież co roku zimą jest dużo lepszej piłki do oglądania
za to latem nawet reprezentacje można by obejrzeć bo na bezrybiu, etc.
Tu się nie powinno dyskutować. Pomysł debilny i tyle/ Ktoś dobrze napisał wcześniej. Już samo to że Katar dostał organizację jest kpiną a co dopiero z poronionym pomysłem żeby grać mistrzostwa w zimie ;/
a przynajniej w sezonie zimowym będzie dużo dobrej piłki do oglądania ;)
No tak, w Premier League, Bundeslidze, Primiera Division, Ligue 1 i Serie A, nie grają dobrej piłki.
A w 2022 ligi będą grały właśnie w lato, bo kiedy indziej?
Katar nie dostał organizacji tylko sobie kupił za taką cenę, że Blatter i spółka od początku wiedzieli, że będą musieli wszystko przewrócić do góry nogami i wybrać termin zimowy. Akurat dla naszej ligii, to chyba najmniejszy kłopot.
-ITI nie jest wlascicielem Legii.
-Kto ja kupil?
-Lesnodorski
Przeciez to wyglada jak zart na prima aprilis.
Tylkom, ze nim nie jest.
Sensacja stycznia, a nie moge znalezc watku Legii :)
Dziesięć najlepszych klubów 2013 roku według IFFHS:
1. Bayern (Niemcy, 370 punktów)
2. Real Madryt (Hiszpania, 290)
3. Chelsea (Anglia, 273)
4. Atlético (Hiszpania, 251)
5. Barcelona (Hiszpania, 247)
6. PSG (Francja, 240)
7. FC Basel (Szwajcaria, 239)
8. Atlético Mineiro (Brazylia, 238), Tottenham (Anglia, 238)
10. Benfica (Portugalia, 232)
Ten ranking zawsze był śmieszny ale teraz to już fantastyka :)
Zgadzam się z Piłką Nożną, że w polskim futbolu Bogusław Leśnodorski to Człowiek Roku 2013. Teraz kolejny ruch - zaskakujący, ale pewnie przemyślany. Ma pomysł na Legię, oby był to jednocześnie pomysł na Europę.
[57] Łoł, tego bym się po tobie kubon nie spodziewał, że znasz DJ Shadowa. :D
Sam pomysł mundialu w Kataru nie był z oczywistych względów przemyślany, a teraz gdyby się chcieli wycofać to raczej jest za późno, bo kasa od szejków się na bank szwajcar rozeszła.
no bez przesady, Endtroducing pewnie sporo ludzi zna (a jak nie to powinno)
poza tym, jak przystało na humanistę nie lubię się ograniczać również muzycznie; DJ Shadow, Aldona Orłowska... trzeba mieć otwarty umysł
Zaraz wpadnie kosik i napisze, że Endtroducing juchowy i tylko Daft Pank. :D
Zapomniałeś dodać jeszcze Nataszy do tej listy.
Legia oprze sie na funduszach inwestycyjnych, Lesnodorski ogarniety gosciu, jak on nie wprowadzi polskiej piłki do Europy to chyba nikt już nie wprowadzi. Jak wielu tutaj również cieszę sie z pognania ITI
Ten ranking zawsze był śmieszny ale teraz to już fantastyka :)
Każdy ranking to fantastyka :). Nie ma co na nie patrzeć.
Zgadzam się z Doutzenem. Leśnodorski konsekwentnie realizuje to, co sobie założył. "Pozaboiskowo" Legia prowadzona jest iście europejsko. Gorzej z grą, ale tu potrzeba ogarniętego trenera - może Berg da radę.
Śląsk też ma nowych właścicieli. Trzy firmy kupiły pakiet po 16,88% każda. Najbardziej znana to farmaceutyczny Hasco-Lek. Solorz miał klub w końcowym "okresie panowania" delikatnie mówiąc gdzieś, więc liczę, że teraz będzie lepiej.
BREAKING NEWS FROM BRAZIL - Ronaldinho has signed a new contract with Atletico Mineiro, dashing Besiktas' hopes of luring the former Ballon d'Or winner to Turkey
Hajs się zgadza!
Pokaż Stra gdzie napisali dwa dni temu, że podpisał nowy kontrakt. Tylko przypadkiem nie wrzucaj plotek, którymi się przecież tak brzydzisz.
jak to? przeciez nawet hans klos placi
Aha, czyli ten tak pewny transfer do Besiktasu, jednak nie wyszedł?
Dobra decyzja Ronaldinho, nie robi z siebie pajaca, krążąc po zadupiach Europejskich, tylko dogrywa karierę w Brazylii.
Macco -> Źle doczytałem, zmęczony jestem, spać mi się chce. Przepraszam.
kubun -> Nie no, potęgi nie buduje, ale o Ligę Mistrzów i tak walczy. A co do HD - kanał TVP Sport HD startuje 12 stycznia, ale na razie w wybranych sieciach kablowych. Z platformami cyfrowymi dopiero negocjują.
sędzia rumun
kanał TVP Sport HD startuje 12 stycznia
jeśli to będzie takie HD jak w TVP1 HD to i tak bez różnicy
jezu ja rozumiem ze realowi naprawde sie przyfarcilo przy czerwonej dla chielliniego w lm, ale juz chyba starczy tego dymania przez sedziow
Pamiętaj adrem, że występy w Europie nie mają wpływu na sędziowanie krajowe. W końcu Collina na to nie patrzy, no.
grali przyzwoicie, nie mieli wielu klarownych okazji ale kontrolowali gre, co prawda kilka debilnych zagran pod wlasnym polem karnym bylo, ale nic groznego, ogolnie ok
a sedzia dal zolta jese za symulke bez symulki plus liniowy wlasnie dopatrzyl sie spalonego ktorego nie bylo
grali jak zwykle, męczenie buły na trzydziestym metrze i dusza na ramieniu przy kontrach
o ile to pierwsze można wytłumaczyć tym, że Osasuna stoi dziewiątką przed polem karnym, to to drugie niczym nie usprawiedliwione
najpierw sędzia chciał Realowi dać karnego z kapelusza, a gdy poprawił go liniowy tak się speszył, że dał żółtą Jesemu choć ten nie miał najmniejszych szans na utrzymanie się na nogach po wejściu bramkarza i nawet nie upadał teatralnie
do tego klasycznie, spalone z dupy, faule tylko piłkarzy Realu, nihil novi
Fajnie ze sędzia zmienił ta decyzję i nie dał karnego ale już żółta kartka dla Jesego to wielka kpina :D A tak ogólnie to ( JESE i ISCO <zazdrość> )
no to sie trio BBC popisalo, zwlaszcza C blokujace strzal B na bramke :D
Jeszcze zapytam. O co chodzi z tym Illaramendim i o gadce że gość ma być następcą Xabi Alonso? Oglądam już któryś mecz Realu i facet nie zagrał nawet ani jednej fajnej piłki do przodu. Jakie on ma zadania na boisku? Jak oglądam Real to mi się wydaje tak jakby tam wsadzili po prostu np Rafała Murawskiego który po prostu przyjmuje te łatwiejsze piłki i oddaje najbliższemu partnerowi na boisku. Po prostu nie rozumiem jak można mieć tak mało kreatywności i polotu i grać w Realu Madryt.
Jak oglądam Real to mi się wydaje tak jakby tam wsadzili po prostu np Rafała Murawskiego który po prostu przyjmuje te łatwiejsze piłki i oddaje najbliższemu partnerowi na boisku.
No to zupełnie jak Busquets, który ma XX baniek wartości na transfermarktcie.
romelu_lukaku17
2 godz. temu
This aint serious! Have you seen Cristiano Ronaldo's leap!!! I've seen people jump but this is not real. This is a proof that when you work hard everything is possible #AbsolutePro #Beast #CR7
Ronaldo to profesjonalista, zamiast zażywać medykamenty, to pewnie nawet skok dosiężny trenuje.
Neutm--> Niektóre żarty śmieszą tylko raz. Nawet ja przestałem żartować o Carricku, a Ty dalej swoje. Jednak jak jeśli piszesz naprawdę i nie robisz sobie jaj, choć w to dalej wątpię to Ci odpisze. Zapewniam Cię że na pewno bliżej Murawskiemu jak był w formie parę lat temu do Illaramendiego niż obecnie Illaramendiemu do Busquetsa. Co tu porównywać Sergio który był fundamentalną postacią w najsilniejszej Barcy w ponad 100 letniej historii i w rep. Hiszpanii jak ta sięgała po ME i MŚ. do gościa który w życiu zanotował 1 asystę i 1 gola i który w każdym meczu gra poniżej przeciętniej bez jakiegokolwiek błysku, odrobiny kreatywności. O odbiorach też nie ma co pisać bo Makelele to on nie zostanie. Nie wyśmiewam go tylko się dziwię po co Realowi takie przeciętniak za tyle kasy? Nie oczekuje że gość będzie grał genialne piłki w stylu Ozila czy Xabi Alonso no ale w takim klubie jak Real chyba wypada co jakiś czas przyspieszyć akcję, rzucić piłkę na skrzydło czy zagrać otwierające podanie. Busquetsa nie ma co wklejać jakiś kompilacji bo każdy ślepy wie jakiego formatu to zawodnik. Co nawet przyznali na tym forum użytkownicy co go nie lubią i kojarzy im się także z symulką i aktorstwem. Jednak Ty dalej swoje. Jednak jak masz chwile czasu możesz zobaczyć parę podań z pierwszego lepszego meczu, np jak ten ostatni co Barca wygrała z Getafe. Żebyś nie musiał się męczyć i oglądać całego skrótu zobacz sobie tylko ( 8s, 1min.45s, 11min.24s )
https://www.youtube.com/watch?v=0hKD-sh_rHw
Pozdro
5 przecinków na całą ścianę tekstu. Wow.
Michael Bradley przechodzi z AS Romy do Toronto FC. Czyli wraca do kraju, bo Kanadyjczycy grają w MLS. Na Romę był trochę za słaby, ale w Europie sobie nieźle radził, więc szkoda Amerykanina.
Mladen Petrić po nieudanej przygodzie w Anglii zagra w Panathinaikosie - który też zresztą cieniuje. Jordan Ayew zostawia brata w Marsylii, a sam idzie grać do Sochaux. Może tam sobie poradzi.
Kurde kwota transferu robi wrażenie. Ponad 7 mln euro zapłacili za niego i można powiedzieć, że będzie wielką gwiazdą w zespole. Jednak szczerze mówiąc, słabo znam tego zawodnika i tylko ledwo go kojarzę.
http://screenshooter.net/1652572/eiamjaj
Stra--> Popracuje nad tymi przecinkami.
Michael Bradley przechodzi z AS Romy do Toronto FC
w tym samym kierunku podąża Jermain Defoe
Kanadyjczycy budują ekipę, która będzie walczyć o zwycięstwo w Lidze Mistrzów
Ciekawe kto pierwszy wygra teraz ligę mistzrow, Toronto FC czy jednak Real Madryt
Artiom Rudnev przechodzi z HSV do Hannoveru 96. Na razie półroczne wypożyczenie, jednak w kontrakcie jest zawarta opcja wykupienia definitywnego po sezonie, za 2 mln euro. Trochę tanio jak na zawodnika, który w zeszłym sezonie strzelił 12 bramek w Bundeslidze, a w tym sezonie nie miał nawet szansy się pokazać, bo tylko raz wyszedł w pierwszym składzie, jeśli chodzi o ligę.
Ciekawe kto pierwszy wygra teraz ligę mistzrow, Toronto FC czy jednak Real Madryt
Ja bym obstawiał AC Milan. Galliani buduje tam pakę, na co najmniej finał Ligi Mistrzów.
Seydou Keita jest bezrobotny. Aż dziwne, że żaden znany klub go nie zakontraktował.
Wiecie czemu jutro Barca wygra z Atletico?
spoiler start
- Barcelona ma na koncie najwięcej zagrań piętką (62). Atlético jest pod tym względem osiemnaste (26).
spoiler stop
Seydou Keita w Dalian Aerbin zarabiał jakieś 1,1 miliona € miesięcznie. Swoje odłożył, teraz może odcinak kupony nawet w Mali.
Byleby te piętki nie wyglądały tak:
www.youtube.com/watch?v=eOwSpzI0uQ8
Seydou Keita w Dalian Aerbin zarabiał jakieś 1,1 miliona € miesięcznie.
I to pewnie żądania finansowe są głównym powodem tego, że jeszcze sobie nie znalazł klubu.
De Bruyne oficjalnie w Wolfsburgu. Za jakieś 3 lata transfer do Bayneru
Wielki Mou i jego ręka do młodych talentów.
Ale on mówił zupełnie poważnie.
Czemu większość pisze "mówił" a nie pisał?
Zestawienie najlepiej opłacanych trenerów wg L’Equipe
1. Pep Guardiola Bayern Monachium 17 mln euro
2. José Mourinho Chelsea 10,3
3. Marcelo Lippi Kanton 10
4. Arsene Wenger Arsenal 8,26
5. Fabio Capello reprezentacja Rosji 7,8
6. Carlo Ancelotti Real Madryt 7,5
7. David Moyes Manchester United 5,9
8. Gerardo Martino FC Barcelona 5,4
9. Juergen Klopp Borussia Dortmund 4,5
10. Manuel Pellegrini Manchester City 4,16
11. Jorge Jesus Benfica Lizbona 4
12. Brendan Rodgers Liverpool 3,89
13. Sam Allardyce West Ham 3,54
-. Roy Hodgson reprezentacja Anglii 3,54
15. Roberto Mancini Galatasaray 3,5
-. Rafael Benitez Napoli 3,5
17. Luciano Spaletti Zenit St. Petersburg 3,3
18. Claudio Ranieri Monaco 3
-. Laurent Blanc PSG 3
-. Antonio Conte Juventus Turyn 3
-. Cesare Prandelli reprezentacja Włoch 3
Trzeba przyznać że Pep się ładnie ustawił w tym Bayernie :). Jednak coś mi się wydaje że Martino na pewno tyle nie zarabia.
Kogoś komentarz pod newsem :)
On ma 8tys. zł na godzinię a ja mam 8 zł na godzinę. Jest fajnie.
Barca dzisiaj najprawdopodobniej zagra bez Messiego i Neymara od pierwszych minut, więc może być różnie.
Na 80% zagra takim składem, jakim trenowali na treningu:
Line-up used on training today: Valdes - Alves Pique Mascherano Alba - Xavi Busquets Iniesta - Alexis Cesc Pedro
Wolałbym jednak Montoya i Bartre w pierwszym. Pomogli by bardziej w powietrzu niż Alves i Masche.
czuje 6:1 dla barsy, 4x messi 1x neymar 1x puyol z bani
Czemu większość pisze "mówił" a nie pisał?
Po to, żeby zbić co poniektórych z pantałyku.
I bardzo dobrze, ze bez messiego, nejmara od pierwszej min, bo ostatnio gra bez nich wygladala duzo luzniej,
jeszcze alves moglby sobie posiedziec
No, Alvesa ostatnio pasterze robili jak chcieli, poza tym Alves i te jego wrzutki :D
edit--> Sorki, tak to jest jak się robi wiele rzeczy na raz :|
Juz to pisales
Premier Leauge is back!
Wreszcie jest coś do oglądania.
W tej kolejce jakoś nie ma hitowych meczów, wszędzie z góry ustalony faworyt ale to zwiastuje niespodzianki i sensacje takie jak kolejna porażka Man U na własnym obiekcie.
Atak Chelsea imponujący. Chyba najmocniejszy na jaki mogą sobie pozwolić.
Hazard, Oscar, Willian, Torres.
Masakra ale niesamowity atak mają. Już Chelsea strzeliła 4 gole w pierwszej połowie. Ciekawe jakim wynikiem się skończy.
Przecież to nie jest jakaś pasterska liga, gdzie liczą się 3 drużyny, a reszta gra piach. Hull wygrało już z Live, więc dzisiaj też pewnie będzie jakaś 'niespodzianka' czyt. co najmniej remis.
jeśli chodzi o mistrzostwo to w anieglskiej liczą się też tylko trzy drużyny
Czyli ustalmy raz a dobrze, w walce o mistrzostwo w danych ligach liczą się na ten moment:
Serie A - 1 drużyna
Bundesliga - 2 drużyny
Premier League - 3 drużyny
Duszpasterstwo - Paudyn
Hiszpiana - 3 drużyny
Innymi słowy Serie A i Duszpasterstwo są najnudniejsze w kontekście walki o mistrza.
Liverpoolu bym za wcześnie nie skreślał także 4 jeśli już.
147 tym bardziej ze
Zwykła kurtuazja. Głupio napisać, że jego Bayern mógłby już świętować tytuł za parę najbliższych sezonów :>
To City widzę ma przerąbane nieźle, same trudne mecze na wyjeździe ;)
panczijon co karnego odjebal, becks sie chowa
Na wiki są szybcy:
He then signed a one year deal with Crystal Palace. In January 2013, whilst playing against Tottenham Hotspur, Jason made the worst penalty miss ever with his terrible shot which went miles over the bar and into space.
van persiemu podobno przedluzyla sie kontuzja. nie zagra ani z chelsea i prawdopodobnie rowniez z arsenalem.
FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Alba; Busquets, Xavi, Iniesta; Alexis, Cesc, Pedro.
Ławka rezerowych: Pinto, Bartra, Song, Messi, Neymar, Adriano, Sergi Roberto.
Atlético Madryt: Courtois; Juanfran, Miranda, Godín, Filipe; Tiago, Gabi; Koke, Arda, Diego Costa, Villa.
Co jak co, ale Martino ma jaja, wyrzucić na ławkę 2 kluczowych zawodników.
ze bedzie nudne, bylo wiadomo od poczatku, a jak bedzie remis, to chyba nikt marudzil nie bedzie
Nudne to nowe Grand Derbi
Chyba oglądamy dwa inne mecze. Mecz ciekawy, szybki, sporo się dzieje, tylko bramek brakuje.
dobrze, ze ten mecz sie skonczyl, oby jak najmniej takich, chuj z tymi punktami
Fajny mecz, oglądało się spoko mimo braku goli. ;) Sytuacje były ze strony jednych i drugich, tylko to sędziowanie...
Byłem na "Wilku". Jak na kino ostatnich kilku lat, to muszę przyznać że na mocne 7 film zasługuje. Zdecydowanie zaskoczenie na plus patrząc na gówno jakie wpływa obecnie do kin.
och, kolejny, który opłakuje mityczny złoty wiek kina
+1
mysle pojsc w przyszlym tyg na tego wilka. pewnie mi podejdzie, bo lubie scorsese i dicaprio.
ale mi zaskoczenie, przeciez juz jakis czas temu Neutm narzekal ze za trzeciej rzeszy to dopiero bylo kino
mysle pojsc w przyszlym tyg na tego wilka. pewnie mi podejdzie, bo lubie scorsese i dicaprio.
A ja nie lubię i jak dotąd prawie w każdym filmie postacie grane przez niego były dla mnie nieprzekonywujące. Natomiast w tym filmie się nawet spisał.
Jest trochę dziur jeśli o teorię chodzi, ale nie o to w produkcji chodziło, zresztą twórcy zgrabnie sobie z tym poradzili wplatając elementy humorystyczne.
A co do złotego wieku. Jak dla mnie to raczej złote okresy, raz jest gorzej raz lepiej. Teraz akurat gorzej, co nie znaczy że za miesiąc nie pojawi się kilka dobrych filmów.
ale mi zaskoczenie, przeciez juz jakis czas temu Neutm narzekal ze za trzeciej rzeszy to dopiero bylo kino
No przykro mi, że gigantyczne roboty napierdalające kosmiczne zmutowane stwory nie są dla mnie dziełem na miarę Oskara (chociaż ta nagroda gówno dziś znaczy).
Ja jestem zajebiście negatywnie nastawiony do tego filmu i jak czytam spazmatyczne recenzje to nie chce mi się wierzyć w te zachwyty.
Wszystko przez bardzo przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe, jak na mój gust poprzednie filmy obu panów. O ile Hugo jakoś przełknąłem to na Gatsbym męczyłem się niemiłosiernie.
Wszystko przez bardzo przeciętne, żeby nie powiedzieć słabe, jak na mój gust poprzednie filmy obu panów. O ile Hugo jakoś przełknąłem to na Gatsbym męczyłem się niemiłosiernie
ech te pruskie żarty
No przykro mi, że gigantyczne roboty napierdalające kosmiczne zmutowane stwory nie są dla mnie dziełem na miarę Oskara (chociaż ta nagroda gówno dziś znaczy).
ale zdajesz sobie sprawę z tego, że blockbustery nie są jedynymi produkcjami powstającymi w ostatnich latach
zaczynasz jak jeden z moich ulubionych gejmplejowych blogerów:
"obejrzałem Avengers i na tej podstawie wysnułem wniosek, że kino jest do dupy i nie ma już nic do zaoferowania, a telewizja urywa jajca"
ze wielkie roboty oskara nie dostana to akurat tylko lepiej jak dla mnie, smieszna nagroda przyznawana zazwyczaj smiesznym filmom
koobon - nie zdaję, przez ostatnie 10 lat żyłem w jaskinii w której puszczali mi tylko filmy z gigantycznymi stworzeniami / człekokształtnymi kotami uprawiającymi seks za pomocą ogonów.
A i do Avengers nic nie mam, znośna odmóżdżająca rozrywka. Swój cel spełnia całkiem dobrze.
ejże, to nie ja podaję takie przykłady
- teraz to panie feldmarszałku robią ujowe filmy, nie to co "Triumf woli"
- jakie?
- coś tam z potworami i robotami
w ciągu najbliższych dwóch miesięcy do kin wchodzi tyle dobrych (tudzież dobrze zapowiadających się) filmów, że chyba będę musiał wykupić miejscówkę na cały ten okres
ech te pruskie żarty
A ty jesteś jednym z tych co po Hugo jebnęli dziesiąteczkę Meiliesowi na Filmwebie?
Żeby zobrazować mój pruski gust to dodam, że ostatnim dobrym filmem Nolana jest Dark Knight.
w ciągu najbliższych dwóch miesięcy do kin wchodzi tyle dobrych (tudzież dobrze zapowiadających się) filmów, że chyba będę musiał wykupić miejscówkę na cały ten okres
A cóż takiego? Nimfomanka, nowy Smarzowski i American Hustle - zapomniałem o czymś?
Zaraz Dom Zły na Jedynce.
Ale prawdę piszecie, to muszę wam przyznać - nie pamiętam kiedy ostatni raz oglądałem film, któremu należałoby się mocne osiem-dziewieć, a jeśli już taki był, to wyprodukowany przed 2010.
nie ma co generalizowac. kazde czasy w kinie maja swoje lipy i hity. dwadziescia lat temu srednie filmy robotach tez przeciez byly.
Dla mnie Pod Mocnym Aniolem i Jack Strong pozycje obowiazkowe
gracz - dwadzieścia lat temu Japońcy kwitli z kolejnymi, odnowionymi częściami Godzilli, czyli jedynej słusznej serii z potworami (i robotami).
davis -->
nie twój gust mi chodziło, a o brak sensu w wypowiedzi; o ile jeszcze formę reżysera można jakoś tam oceniać na podstawie ostatnich filmów (choć można się nieźle przejechać), to w przypadku aktora nie ma to najmniejszego sensu
a skoro pytasz, nie nie jestem jednym z "tych"; "Hugo" mnie znudził - uważam, że był kompletnie niepotrzebny
za to "Gatsby" mi się podobał, ale jak już kiedyś pisałem lubię tę kiczowatą estetykę Luhrmana
Kerlo, fakt, Phoenix dobry wariat, mimo, że film zapowiada się na straszną kluskę to obsada powinna uratować temat,
a filmów o tym jak to kiedyś Murzyni mieli źle wyszło ostatnio trochę za wiele, Służące i Django wystarczą jak dla mnie, a teraz jeszcze oprócz 12 Years a Slave wyszedł The Butler, poza tym McQueen na poziom Shame już się nie wespnie.
opinia "kiedys byly lepsze filmy" przypomina tez troche temat gier "kiedys to gry byly robione lepiej, teraz to sie tylko kasa liczy" :d
bukoski -->
Sekretne życie Waltera Mitty
Pod Mocnym Aniołem
Ratując Pana Banksa
Sierpień w hrabstwie Orange
12 Years a Slave
American Hustle
Big Bad Wolves
Tylko kochankowie przeżyją
Ona
Tajemnica Filomeny
Inside Llewyn Davis
Monuments Men
von Trier to hochsztapler, nawet Sobolewski już się na niego nie nabiera
k42 --> Dlaczego myślisz, że Her to będzie "kluska"?
Spike Jonze to reżyser na którego filmy zdecydowanie warto czekać.
a teraz jeszcze oprócz 12 Years a Slave wyszedł The Butler
Niestety obawiam się, że Oscara zdominują w tym roku murzyni. Chociaż w 12 Years a Slave najbardziej ta nagroda należy się Fassbenderowi.
jezu, dawno problemów rasowych nie przerabialiśmy
Fassbender w 12 Years a Slave gra postać drugoplanową, więc raczej mu Ejiofor nie "zaszkodzi"
To skoro już przy tym jesteśmy, to znajoma kiedyś wspomniała o tym, że co prawda nie ma nic do charakteru czarnoskórych obywateli, ale po swoim pobycie w USA nabrała niechęci do sposobu, w jaki pachną ich ciała w metrze.
Ktoś wąchał i jest w stanie się wypowiedzieć?
Lepsze kreacje mieli Redford, Hanks i McConaughey. Naprawdę.
A w 12 Years Slave to każdy z białych aktorów bił tego murzyna na głowę. Nawet Giamatti co grał może z 5 minut. :)
Możecie przy okazji zagłosować na Złote Globy. http://www.filmweb.pl/awards/Z%C5%82ote+Globy/2014
Co tylko udowadnia, że biednych polaczków, a szczególnie ślązaków, stać tylko na kradzione/używane po niemcach.
Obejrzałem ten hit w hiszpańskiej i jestem pod wrażeniem gry obronnej Atletico. Jest przemyślana, Simeone wie, co robi. Sam mecz był nudny, ale kunszt taktyczny stał na wysokim poziomie. Mam nadzieję, że to Rojiblancos zdobędą mistrzostwo, grając na nosie napompowanym rywalom. Dobry byłby to pstryczek.
Cafe futbol wroci na antene w lutym mniej wiecej wraz z rozpoczeciem rozgrywek naszej ekstraklasy.
Różne są aukcje finałowe Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Także piłkarskie.
Mnóstwo koszulek - reprezentacji, Barcelony, Borussii... Z autografami także. No i z polskich klubów. Z najciekawszych aukcji jest koszulka van Persiego jeszcze z czasów gry w Arsenalu, którą Cameron przekazał Tuskowi oraz dzień z Polem w redakcji Przeglądu Sportowego.
http://aukcje.wosp.org.pl/koszulka-van-persie-go-od-premiera-donalda-tuska-i921613
http://aukcje.wosp.org.pl/dzien-z-michalem-polem-burger-w-barn-burger-i883575
Obejrzałem ten hit w hiszpańskiej i jestem pod wrażeniem gry obronnej Atletico. Jest przemyślana, Simeone wie, co robi. Sam mecz był nudny, ale kunszt taktyczny stał na wysokim poziomie. Mam nadzieję, że to Rojiblancos zdobędą mistrzostwo, grając na nosie napompowanym rywalom. Dobry byłby to pstryczek.
Na pewno lepiej niech wygrają oni niż Real :). Dobre jest to ,że ostatni mecz sezonu to właśnie Barca-Atletico. Fajnie jakby historia się powtórzyła i mieli po tyle samo pkt w ostatniej kolejce.
Mnóstwo koszulek - reprezentacji, Barcelony, Borussii... Z autografami także. No i z polskich klubów. Z najciekawszych aukcji jest koszulka van Persiego jeszcze z czasów gry w Arsenalu, którą Cameron przekazał Tuskowi oraz dzień z Polem w redakcji Przeglądu Sportowego.
http://aukcje.wosp.org.pl/koszulka-van-persie-go-od-premiera-donalda-tuska-i921613
Jestem zdruzgotany, że za tą szmatę ktokolwiek dał jakieś pieniądze, a co dopiero 2 tysiące.
Ten murzyn z Newcastle powinien mieć zawieszenie na 5 spotkań po tym faulu na Nasrim.
Dla mnie po takich zagraniach specjalnych powinno być tyle zawieszenia ile pauzuje zawodnik kontuzjowany. Dałoby do myślenia paru psycholom pokroju Taylora czy Bartona.
Swoją drogą i tak to wejście MYB nie było nawet w połowie tak groźne jak wejście Y. Toure w Girouda...
Pierwsze miejsce chyba już jest opłacone. ;)
W jakiej formie obecnie jest Buffon? Pytam z czystej ciekawości. Po prostu dawno nie oglądałem meczu z jego udziałem.
Myśl pozytywnie kubi, to na szczytny cel, a ktoś może znaleźć różne zastosowania dla koszulki. 9900 zł, wow.
Najdroższa aukcja też trochę piłkarska. Loża na Narodowym za ponad 40000.
http://aukcje.wosp.org.pl/loza-radosc-na-stadionie-narodowym-i919545
Myśl pozytywnie kubi, to na szczytny cel, a ktoś może znaleźć różne zastosowania dla koszulki. 9900 zł, wow.
No tak, bo tę koszulkę licytuję przede wszystkim Pan Andrzej Wyrobiec czyli Sekretarz Generalny PO. Żeby siary nie było.
Najdroższa aukcja też trochę piłkarska. Loża na Narodowym za ponad 40000.
http://aukcje.wosp.org.pl/loza-radosc-na-stadionie-narodowym-i919545
O, kandydat na najgorzej wydane pieniądze w 2014 roku.
W jakiej formie obecnie jest Buffon?
Nie widziałem dzisiejszego meczu, a coś do siatki wpadło, ale zasadniczo forma Gigiego jest nie najgorsza, choć generalnie skupia się na dyrygowaniu obroną - w czym zawsze był znakomity i bynajmniej lotów nie obniżył - by w ogóle sam nie musiał interweniować. Ostatnimi czasy jest jednak coraz bardziej podatny na kontuzje, niby bez konieczności zastępstwa przez Storariego, ale z pewnością ma to pewien wpływ na szybkość etc.
kubi -> Charytatywne to nie są źle wydane pieniądze. :D
Fiorentina z czwartym czystym kontem z rzędu, szkoda tylko, że nic nie wpadło. A słynęli z tak świetnej ofensywy...
Ładnie tera sędzia pojechał Stoke. Najpierw ręka Sterlinga a zaraz później mocno dyskusyjny karny.
z klepania na 30 metrze nic, z kontry czterech na dwoch nic, a na dodatek cristiano od kilku spotkan uparl sie na zdobycie mistrzostwa w wygrywaniu roznych
adrem--> Nie narzekaj, nie grają źle. Espanyol ma sporo szczęścia, że nie stracił gola.
di maria rumun
tak się zastanawiam czemu mają służyć kary dla trenerów; wyrzucony piłkarz nie gra, a po trenerze to spływa
niestety od druzyny wielkosci realu madryt oczekuje czegos wiecej niz niestracenie cudem gola
a od zawodnika pokroju ronaldo to juz w ogole oczekuje ze odpieprzy sie od wolnych i przestanie obijac pilka dupy obroncow (i nie tylko ich, ale swojego kolege z druzyny trafil poki co tylko raz)
Jak można krytykować Ronaldo? W dupach się poprzewracało. Gość zawsze robi co może zawsze na największych obrotach ma statystykę jakoś 230 goli na 220 meczów a i tak kibice Realu go lubią ostro krytykować:|
gdyby tak Di Marię i Marcelo zastąpić to pewnie Real by tę bramkę w końcu strzelił
CR7 wciąż nie potrafi wrócić do formy sprzed kontuzji, ale i tak jest najbliższy gola
w fazie grupowej lm real gral dobra pile, wiec dziwi troche ze tak sie meczy z ogorami w lidze.
Nie widziałem dzisiejszego meczu, a coś do siatki wpadło
Z winy obrony przy stalym fragmencie
no, ronaldo na najwiekszych obrotach nawet nie trafia w swiatlo bramki, jestem pod wrazeniem
no, ronaldo na najwiekszych obrotach nawet nie trafia w swiatlo bramki, jestem pod wrazeniem
Ja za to jestem pod wrażeniem gry Bale. Ciągnie całą grę Realu w tym meczu. Nie to co słaby Ronaldo.
dobra matrix odszczekuj i konczymy watek ronaldo ciagnacego gre
andrem ale co mam odszczekiwać? To są jakieś jaja po prostu żeby kibice Realu jechali po Ronaldo bo w jednym meczu słabiej zagra? Bale nie zrobił pół akcji przez 65 minut a Ty i tak będziesz krytykował Ronaldo.
drama queen, chyba wlasnie z tym ma problem, mysli o tej zlotej pilce, jebie mu sie we lbie i dlatego nic nie gra
koobon, wyszukanym słownictwem próbujesz wyrównać poziom wątku po postach matirixosa?
3 lata zapierdalał w każdym meczu żeby dostać tą Złotą Piłkę, więc jeden czy dwa mecze słabsze ma prawo rozegrać.
nawiązywałem do serialu i gwiazdorstwa w hollywoodzkim stylu, ale jeśli mogę za jednym zamachem przysypać mariański rów głupoty to tym lepiej
I am Queens Boulevard
to moze byc hit
Stoke nie tak dawno temu dostało pięć od Newcastle, dziś piątka od Liverpoolu... Muszą popracować nad defensywą. Najwięcej straconych bramek zaraz po Fulham w lidze mimo dobrego miejsca w tabeli daje do myślenia.
Nie interesuje się kompletnie tym co się dzieje w Serie A, ale widzę, że Milan nie przez przypadek jest w środku tabeli ... Co się stało z tym klubem ? :o
Z taką grą to przynajmniej jedno jest pewne, emocje będą do samego końca sezonu, a związane będą z walką o utrzymanie :)
Łyczek -> Zamienili się z Interem formą. ;) Allegri stracił kontrolę, popełniają często głupie błędy, Balotelli sam wszystkiego nie pociągnie... I jest jak jest, właśnie klepie ich dwudziestolatek z outsiderów z Sassuolo.
mnie ten sezon to juz nie obchodzi, niech zwolnia tego na lawce, bo jedyne czego mu brakuje to czapeczka ze smiglielkiem i wata cukrowa, niewazne jest to, ze nie ma zastepcy - pol roku to i bezdomny moze poprowadzic klub, no przeciez spadek chyba (?) im nie grozi, a puchary dawno przepadly
Ją nie wiem jak można tzrymac taki beton jak allegri na ławce, on powinien polecieć pod koniec 2011, niech go zwolnią jutro, ktokolwiek na pół roku, a potem Seedorfa
Przykro się patrzy na to co się dzieje z Milanem;/ Mam nadzieję że wkrótce nastąpi odrodzenie tego zespołu. Kiedyś mieli taką pakę, że Manchester United nie był wstanie z nimi nic zdziałać i jak dobrze pamiętam to było na Old Trafford. Teraz leje ich gówniarz. Co prawda wielki talent, ale to i tak smutne.
Stoke nie tak dawno temu dostało pięć od Newcastle, dziś piątka od Liverpoolu... Muszą popracować nad defensywą. Najwięcej straconych bramek w lidze mimo dobrego miejsca w tabeli daje do myślenia.
pewnie dlatego, ze begovic jest kontuzjowany
Racja, źle popatrzyłem, dzięki. Fulham to jednak wyjątkowy w tym sezonie klub. Jeszcze zlecą.
Balsam -> To nie usprawiedliwia faktu, że rezerwowy bramkarz nie powinien wpuszczać pięciu goli. Obrona śpi. Fakt faktem, że mają straszne problemy z obsadą bramki - Sorensen też z urazem, a Butland nie jest takim talentem, jakim kiedyś go okrzyknięto - ale jednak. Wczoraj poszli na wymianę, ale wyniki z Tottenhamem czy Newcastle...
Dużo będzie zależeć od okienka, jeszcze zostało pół miesiąca. Można wiele kupić, a Crystal Palace i Southampton powinny się zbroić. Cardiff to wiadomo, Tan jest nieobliczalny. :D
Walka na dole Premiership będzie równie zacięta, co ta o mistrzostwo.
pamietacie zwolnienie beenhakkera z posady selekcjonera?
wlasnie to samo dzieje sie w milanie, a tutaj ryj allegriego gdy pismak podyktowal mu slowa barbary berlusconi po meczu ('potrzeba zmian' - w domysle trenera)
https://pbs.twimg.com/media/Bd0F8x1IIAA5EdJ.jpg
i po co Legia i Wisła Krazow wysłały tam swoich skautów?
[265]
mnie i owszem
ed.
a właśnie, foreign press nie zgrała się z mrocznymi przewidywaniami okupanta
zlotego globa dicaprio dostal, to moze i oscara wreszcie tez mu dadza. jak obejrze wilka to ocenie.
Właśnie różne wersje już słyszałem, ale na pewno o 18-30 albo 19-00.
oglądając wczoraj skróty spotkań Serie A wypatrzyłem Moyesa na meczu Juventusu; pytanie brzmi: Vidal czy Marchisio?
matirixos -> Dzięki
koobun -> Vidala, czy Pogby raczej nie wyciągnie (a na pewno nie zimą), więc bardzo prawdopodobne, że Marchisio.
zdjęcie z premedytacją wziąłem stamtąd, a wiadomość jest oficjalna od godziny (ed. no, od trzech)
czepiaj się z sensem
a za nimi pani lekarz z chelsea?
Oj tam, oj tam. Jak kto mlody i ma jeszcze refleks, to oficjalnie pozegnal Allegriego juz wczoraj :D
You might dislike Berlusconi how much you want,but mind: he chose only two managers:Sacchi-1987,Capello-1991.Seedorf would be his choice
Wypowiadał się może Jose kto powinien dostać Złotą Piłkę za rok 2013? Jestem ciekaw co mówił.
Jeśli ktoś się zastanawia nad True Detective to jak najbardziej warto.
ale jak nad tym się zastanawiać, sam opis + obsada i wiadomo ze pozycja obowiązkowa ;) szczególnie ze obecnie posucha i nie ma nic fajnego z nowych rzeczy...
btw coś mi się kojarzy ze ma być jakiś nowy serial o dzikim zachodzie, ktoś kojarzy nazwę ?
Allegri zwolniony.
Ej, słyszeliście, że zwolnili Allegriego?
Jeśli ktoś się zastanawia nad True Detective to jak najbardziej warto.
Zgadzam się z Mortanem, tu się nie ma nad czym zastanawiać. :P
Kerlo, gdzie oglądałeś?
Tak, ale teraz jest to już oficjalnie potwierdzone.
Kontuzja Nasriego nie jest tak poważna, jak się mogło wydawać. Będzie pauzować 2 miesiące. Oczywiście, to też nie jest byle co, ale jego występowi na mundialu, nic nie zagraża.
Allegri ma pecha, bo przeholował swój "moment". Wygrał z Milanem Serie A i Superpuchar Włoch, robił coś z niczego. Potem się jednak trochę pogubił. Odważnie odsuwał legendy, wprowadzając młodych - przede wszystkim chyba El Shaarawy'ego i De Sciglio.
Zrobił dla Rossonerich wiele, odchodzi w niezbyt pozytywnej atmosferze. Ten sezon jest jednak dramatyczny, nie zdążył nawet doczekać do końca rozgrywek, a przecież i tak chciało odejść. Popełnił wiele głupich błędów i poleciał.
Ciakawe, kto dalej będzie będzie budował Milan. Dałbym szansę Mauro Tassottiemu. Pracuje jako asystent kolejnych trenerów już 13 lat, zna drużynę, realia i klub od podszewki. Moim zdaniem to lepsze rozwiązanie, niż kombinowanie z byłymi piłkarzami Rossonerich, którzy doświadczenia trenerskiego (z dorosłymi) nie mają - jak Seedorf czy Inzaghi.
Zrobił dla Rossonerich wiele, odchodzi w niezbyt pozytywnej atmosferze.
Dla mnie to on od początku, był nietrafiony. W pierwszym sezonie scudetto wygrał mu Ibrahimović, a potem już tylko gorzej. Trzecie miejsce w poprzednim sezonie, to był wynik dobry, ale było widać, że Milan z tym trenerem, nie ma żadnych perspektyw. Teraz, gdy zespół daje dupy w co drugim meczu, nic nie robi by to zmienić. Jego poziom to właśnie takie Cagilari, a nie zespół który chciał walczyć o coś w kraju i na świecie, a teraz siedzi w środku tabeli.
Może typowy warsztat trenerski ma jako taki, ale brak mu charyzmy, żeby móc rządzić w klubie ze światowej czołówki, jakim był Milan.
sam fakt, ze wysuwasz kandydature tassottiego obrazuje jak male pojecie masz na temat milanu
Allegri ma pecha, bo przeholował swój "moment". Wygrał z Milanem Serie A i Superpuchar Włoch, robił coś z niczego. Potem się jednak trochę pogubił. Odważnie odsuwał legendy, wprowadzając młodych - przede wszystkim chyba El Shaarawy'ego i De Sciglio.
yup, cos z niczego? :D
no to pozwol, ze ci przedstawie sklad z sezonu ze scudetto (wez pod uwage, ze praktycznie wszyscy w formie + pato zdrowy):
abbiati, robinho, thiago silva, gattuso, seedorf, zlatan, abate, nesta, boateng, pato, flamini, antonini, ambrosini, pirlo, cassano, bonera, zambrotta, van bommel, yepes, ronaldinho, emanuelson, oddo, inzaghi, merkel, sokratis, jankulovski
bralem pod uwage zawodnikow, ktorzy przynajmniej piec razy zagrali w lidze
z tym faraonem i de sciglio to tez srednio trafiles, jeden zaczal grac, bo sprzedali zlatana, kontuzjowany byl pato i robinho, ktos kolo pazziniego grac musial, a de sciglio zaczal grac, bo po prostu sie wyroznial juz w primaverze i trafil na moment gdy uraz zlapal abate - kims zagrac trzeba bylo
Allegro to chyba jeszcze gorszy przykład dyletanta niż Mancini, Ibra zrobił mu trofeum, ale to miernota i dawno powinno go nie być. To naturalne, że do końca sezonu kolej Tasottiego. Cenie Seedorfa, ale martwi mnie, że nie ma warsztatu.
Ja nie chcę, żeby Milan przejmował Seedorf czy Inzaghi. Wolałbym doświadczonego trenera, a nie kogoś, kto dopiero zaczyna swoją przygodę z trenerką. To że Inzaghi osiągał jakieś tam sukcesy z Primaverą, nic nie znaczy, bo chyba nikomu nie trzeba tłumaczyć, jaka to jest różnica poziomów.
Bullz -> Czyli uważasz, że od Tassottiego lepszy byłby Seedorf albo Inzaghi, którzy mają zerowe doświadczenie i rozpiernicz pod Allegrim do ogarnięcia?
Zrozumiałe, że każdego newsa na temat Milanu nie śledzę... Tassotti ma podpisany kontrakt wiecznego asystenta czy co? :D
tak, byliby lepsi - tassotti to uosobienie wszystkich najgorszych cech ancelottiego i allegriego razem wzietych
A tamci to (prawie) kompletna niewiadoma, też super. :P
Swoją drogą jak to się dzieje, że Tasotti tyle się utrzymuje, a kolejni trenerzy (Leonardo i Allegri) nie ściągnęli swoich asystentów w jego miejsce?
ok, przypominam janusze, ze zaraz w reczna nasi graja. potem zlota galka i arsenal na koniec.
taki wieczorny plan, polecam.
Rafał Stec @RafalStec 7 min
Dani Alves w jedenastce roku FIFPro, która właśnie wyciekła. A może jednak lepszy był Cafu? Albo Jorginho? Carlos Alberto? Djalma Santos?
święty Quetzalcoatlu, jeśli to prawda...
A Justynka nie biegnie?
Pomysł z Inzaghim jeszcze jakiś sens ma. Pracuje z młodzieżą, więc ma dobre spojrzenie "na przyszłość". Od zakończenia kariery zapowiadał, że chce się szkolić na trenera. Do tego jest Włochem, musi więc świetnie znać ojczyźniany rynek, a Milanowi potrzeba świeżości.
Motywu z Seedorfem za to kompletnie nie rozumiem. Wciąż czynny piłkarz, do tego Holender grający w Brazylii - chociażby bardzo chciał, nie jest w stanie chłonąć tyle informacji o Milanie i ogólnie Serie A, co chociażby Inzaghi. No i zerowa styczność z trenerką. Szkolenia, kursy, jakiekolwiek doświadczenie...
W każdym razie nie chciałbym, żeby Milan znalazł kolejnego Leonardo. Pobawił się dwa lata w obydwu klubach z Mediolanu i poszedł (wrócił) w dyrektorowanie. No ale on bardziej był ekspertem telewizyjnym i człowiekiem biznesu piłkarskiego, niż zainteresowanym szkoleniem się w trenerce. Obawiam się, że z Seedorfem będzie to samo - dziwaczny pomysł.
ja tak szczerze powiedziawszy wierze w obu, ale w seedorfa bardziej, moze dlatego, ze to najbardziej inteligentny pilkarz jakiego znam
Lampard ma podobno iq 160, ciekaw jestem o czym gadał z takim Drogba, Lukaku albo Ramiresem