W cieniu sędziowskich skandali upłynął nam weekend w świecie piłki nożnej. Nie do końca wiadomo czy większy skandal wywołał sędzia, który pozbawił złudzeń o mistrzowskim tytule sam Real Madryt czy też sędzia meczu Milan-Juventus, który zaskoczył jeszcze bardziej, nie starając się ustanowić wyniku spotkania po myśli dobrze wszystkim znanej ze swoich tendencji Beaty Tyszkiewicz.
Rafael Benitez zdobył swój pierwszy punkt na trenerskiej ławce Chelsea. Złośliwi mówią, że ostatni.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Regulamin wątku: http://pokazywarka.pl/nhcpwt/
Lista linków: http://pokazywarka.pl/pilkanozna/
Baner do wstępniaka: http://i46.tinypic.com/10wp0yo.png
Poprzednia część: https://www.gry-online.pl/forum/pilka-nozna-cz-518-niebieska-katastrofa-europejska/z2bdade2?N=1#
Drużyna sezonu (do tej pory) według statystyk (nie pytajcie jakich) http://i.imgur.com/mf00H.png
KSI ma konkurencję:D
--->
Fani niemieckich klubów zapowiadają protest na 3 kolejne kolejki. Przez pierwsze 12 min. 12 sek. meczów będą siedzieć cicho :D :D :D Widowisko strasznie na tym straci :D :D
http://www.12doppelpunkt12.de/
Protest przeciwko zaostrzeniom stadionowym. Mają wprowadzić to samo co na amerykańskich lotniskach.
hehe messi prawa noga matrixos prawa ręka
a Ty Darth Father od kiedy kibicujesz Interowi, toznaczy pamietam, ze zawsze sympatyzowales, ale jak spytalem kiedys to sie wykrecales cos, cos pokrecilem czy moze moja osoba Cie zainspirowala do zaangazowania sie w ten klub?!
Tomazzi Ty przy wschodniej granicy mieszkasz a w volksdeutscha się bawisz?!
Co to kurna za artykuły po germańsku?!
Full body examination.
Nie wiem czy będzie dokładnie tak jak na lotniskach i nie wiem co jest na lotniskach w USA, tak chciałem zaszpanować... :(
Dodatkowo chcą zmniejszyć ilość biletów dla gościu na meczach podwyższonego ryzyka.
Macco - chciałem dać źródło źródła żebyście mieli jak najlepsze informacje. Ja i tak tego nie rozumiem.
Szczerze nie wiedziałem że Messi tyle goli prawą nogą strzelił ja widziałem z 3 może 4 gole prawą nogą jego.
A dziś Benitez gra z City, choć nawet gdyby grał z QPR, to stawiałbym wszystko co mam na dzisiejszego przeciwnika Chelsea. Przypomne tylko, że piłkarze Interu celowo podkładali mecze za Beniteza i Materazzi się z tym nawet za bardzo nie krył w wywiadach ;)
loon cwelu oddawaj moje 100 zl!!! sam sie celowo podkladasz! znajde cie w tym plocku!
W tym roku Milan strzelił 81 goli. Messi strzelił 82.
spoiler start
Pozdro dla Bullzeye_NEO
spoiler stop
hehehehe, ales mu dopiekl, to ci heca
ljanolen
widziałem z 3 może 4 gole prawą nogą jego
mowisz jak mistrz yoda
[17]
cala jedenastka milanu kupila bilety na premiere les miserables
spoiler start
cala jedenastka barcelony obsadzona w glownych rolach
spoiler stop
Bull Twoje żarty może kiedyś śmieszyły ale to było jakiś czas temu. Idź oglądaj dalej strzał Mexesa.
Widze że na forum siedzisz i co 5 minut odświeżasz stronkę. Szybko odpisujesz.
ale bedzie beczka jak sie znowu panny rozbiją o jakąś czelsi
im wyzej sie wzniesiesz tym bolesniejszy jest upadek - anita lipnicka i robert janson
20:01 matirixos
5 minut później Bullz
1 minuta później matirixos
Noooo ale to Bulzaj szybko odpisuje
Widze że na forum siedzisz i co 5 minut odświeżasz stronkę. Szybko odpisujesz.
on tu tylko campi, zeby sie poobrzucac gownem
[17] inna liga, inny styl gry, inna taktyka i wszystko calkiem inne. nie ma sie czym podniecac.
to nie ja Ale Ty jesteś ciemny. Jak to możliwe znowu tak szybko odpisałem.
25--> Podniecać może nie, ale fakt że strzelił więcej goli niż Milan godne podziwu.
To, że Łukasz ma przodków z Rumunii nie znaczy, że musisz od razu wytykać mu jego karnację.
a swoja droga skoro o golach messiego mowa, to moglby ktos przytoczyc jakis gol na wage waznego zwyciestwa, gol ktory odmienil losy meczu, ktory tchnal w druzyne nadzieje kiedy nie szlo?
tylko prosze cos mozliwie swiezego, a nie inal carling cup z 2002
Loon, wczoraj przecież. Całą jedną połowę Barca bramki nie strzeliła ale dał im przykład Messi, jak strzelać mają i o, skończyło się 0:4.
Bullz, niezłe statystyki hehe
albo z naszego podworka. jagiellonia z 3-0 w ciagu 10 min zremisowala i zakonczyla na 3-3. jak liverpool siedem lat temu, ktory potrzebowal jednak calej drugiej polowy.
Stramaccioni piszesz serio ?
Może Ci później znajdę jakie suche statystyki teraz mi się nie chce szukać.
Tak z grubsza.
4 Razy pod rząd Król strzelców Ligi Mistrzów. w Obu finałach na Wembley strzelał gola. W fazie pucharowej rozstrzelał sam Arsenal i Bayer, odpowiednio 4 i 5 goli. Także praktycznie sam pogrążył Real Madryt w fazie pucharowej.( rajd od połowy boiska mijając jak tyczki piłkarzy Realu. Messi także strzelał w finałach Pucharu Króla w Finałach Klubowych Mistrzostw Świata i Superpucharze Hiszpanii. Król strzelców Ligi i Złoty but to już nie muszę chyba dodawać bo może chociaż tyle wiesz.
Możecie się śmiać żartować że jestem zaślepiony w Barce tylko o Niej pisze no ale kur** jak mi gość pisze że nie pamięta ważnego gola strzelonego przez Messiego to nie wiem czy to już są jakieś żarty czy po prostu na tym foru siedzi większość debili.
gole prawą nogą jego
no, o mesjaszu należy pisać stylem biblijnym
prawą strzela gole, lewą wyzwala Katalunię
W fazie pucharowej rozstrzelał sam Arsenal i Bayer
a to zbrodniarz, a taki maly, niepozorny
w Obu finałach na Wembley strzelał gola.
Ludzi od debili wyzywasz, a ostatni finał, przed 2011 rokiem, który był grany na Wembley, to rok 1992... Zawsze myślałem, że Koeman wtedy strzelił.
Loon [16]
Napoli na mistrza.
EDIT: Widzę głębokie dyskusje w tym wątku :D Ale macie problemy :D
Sorry. w Rzymie i na Wembley
Ciężko nie nazywać debilem kogoś jak czytam takie wypociny
lol, przecież barca spokojnie poradziła by sobie bez tego karła. Jak gra to się tylko o własne nogi potyka.
Ty Darth Father od kiedy kibicujesz Interowi, toznaczy pamietam, ze zawsze sympatyzowales, ale jak spytalem kiedys to sie wykrecales cos, cos pokrecilem czy moze moja osoba Cie zainspirowala do zaangazowania sie w ten klub?!
Od pyknięcia Chelsea w 2010;)
<----- SEZONOWIEC!!!
A tak na poważnie, trzymam z nimi dalej. Dawniej powiedziałbym, że na 1. jest MU, teraz zdecydowanie Inter. Tu się trochę więcej dzieje niżeli tam. No i nie jestem taki mainstreamowy wśród znajomych:> Tylko się zasrańce kibicujące Chel$ea ze mnie śmieją bo Inter w LE gra:( Ale za tydzień to ja się będę śmiał:D
Inter przegrywa, walka o te trzy miejsca dające prawo udziału w Lidze Mistrzów będzie pasjonująca. Szkoda, że Fiorentina nie dała rady w Turynie, to byłaby trzecia, ale trzeba walczyć dalej. Jest spora szansa na czołową lokatę w tym sezonie. :)
ja bym predzej powiedzial, ze bez iniesty barcelona stracilaby 50% swojej wartosci. ale gimbusy sie podniecaja nadczlowiekiem bo strzela gole i jest najlepszym piłkarzem we wszechswiecie. nie bez powodu taka profesjonalna tv jak tvp, gdy nie moze pokazac meczu polussii pokazuje barcelone. dla niego wlasnie.
a zreszta, skonczmy te wywody, bo szkoda czasu. a ty matirixos nie baw sie w azazzela, myslalem ze jestes bardziej ogarniety.
No masz racje, zagotowałem się nie bawię się już w takie jałowe dyskusje.
Pozdro
No i Lukasz mial racje, peleton to w glownej mierze kalecy. Teraz trzeba tylko uwazac na Napoli.
podobaja mi sie posty gracza, widac ze sie wyrabia, kiedys byly nijakie, a teraz sa calkiem spoko
widac, ze wzial sobie moje uwagi do serca
a stra dalej pisze jakby mial kija w dupce, no ale rodzice pewno dumni z gwiazdki
[43]
ale badzmy powazni, jesli z dwojki iniesta - messi przereklamowany jest tylko ten pierwszy. jak maly i denerwujacy by karzel nie byl, to on i swietna gra nogami valdesa ciagna barce.
Bals -> Nie potrzebuję sztucznego dostosowywania się do jakiegoś stylu, w dalszym ciągu uważam, że podstawą tego wątku jest dyskusja o piłce, a nie o wszystkich rzeczach ościennych. Dodatkowe zagadnienia też są potrzebne, ale z umiarem. ;)
No chyba, że za "nie-kija" uważasz chroniczne porównywanie wszystkiego do Azazela/Lukasa bądź trollowanie kogoś, kto próbuje strollować resztę.
Stra to tutaj jesteś sobą, czy w haxie jak klniesz i wyzywasz wszystkich na około????
[32] Loon pytał o ważne gole. Takie jak ten Iniesty z Chelsea.
Kherlon -> Wyzywanie na pewno jest przejaskrawione, więc nie bierz tego do siebie. :) Dużo przeklinam, to na pewno, ale akurat tutaj chcę zachowywać kulturę słowa pisanego i tego się trzymam. Hax wyzwala dodatkowe emocje. :P
Czyli realny obraz wydaje się być gdzieś pośrodku. :)
Kherlon -> Wyzywanie na pewno jest przejaskrawione, więc nie bierz tego do siebie.
Za każdym razem jak napiszesz coś głupiego w moim kierunku to płaczę. Pomyśl nad tym, a przecież nie jestem jedyny, który musiał znosić twoje głupie uwagi.
Kerlo (w ogóle jaką formę stosować?) -> Będę pamiętać. ;)
To jest na poważnie, czy ktoś sobie robi żarty? Rozumiem "polaczkowate" podniecenie w wypadku tak niszowego sportu, jak biegi czy skoki narciarskie, ale robienie bohatera narodowego z bardzo dobrego napastnika? Po prostu bardzo dobrego, wielu takich było i wielu takich będzie, w skali Polski zapewne też.
Poziom opadł tak dramatycznie że nawet nie wiem co napisać - dobranoc!
Ps. gratulacje dla puszczyka z [7] za wyciągnięcie matrixosa z nory i rozpoczęcie tej pouczającej dyskusji!
Poziom nie był taki niski od kiedy zaczęło ci się nudzić w pracy.
spoiler start
Przepraszam za głupie posty, wszystko jest lepsze od nauki niemieckiego. Dobranoc.
spoiler stop
Nie wiem co z tym Interem, pyknęli Juventus i najwyraźniej uznali, że można sobie odpuścić... a mieliby już ogromną przewagę jakby utrzymali zwycięską passę. Przynajmniej w czołówce zrobiło się ciasno i ciekawie...
Spojrzałem też dziś na tabele konkurencyjnych lig. Jakim cudem West Bromwich zaszło tak daleko? Wypadek przy pracy?
Ciekawie także w Hiszpanii. Nie sądziłem, że Real aż tak pogubił punkty. Myślę, że ich szanse na tytuł spadły gdzieś do 50%, nawet do 40% bo strasznie ciekawie jawi się to Atletico. Jeśli dokupiliby do Falcao ze dwóch obrońców to nie zdziwiłbym się widząc ich na koniec sezonu na szczycie. Nie można też zapominać o Barcy, która ma mocną drużynę i szanse na tytuł.
O, Loon się obudził i zerknął na europejskie ligi, nieźle. :)
WBA ma trenera, który do tej pory był tylko asystentem w Chelsea czy Liverpoolu. Teraz sam pokazuje, na co go stać. Sam skład jest solidny, nie ma tam wielkich gwiazd, ale są reprezentanci krajów. I grają swoje.
http://www.anglia.goal.pl/index.php?dzial=aktualnosci&artykul=238402
Akcja trwa nie tylko na trybunach.
Nie to zebym dorzucał pieca do ognia, ale to jest zajebiste, a wczesniej tego nei widzialem xD
http://www.youtube.com/watch?v=8FgKM9FPFt4
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=TrhXsEc3BVs
Kibice Chelsea to niezłe bydło, zamiast najeżdżać na Ramona to kierują się przeciw Benitezie. :D
Ostatni post Loona mocno Azazelowy.
[61] Oj Mortan, Mortan. Cahill tam nie symulował tylko leżał załamany na boisku, bo nie strzelił albo coś podobnego. Kto jak kto, ale on to chyba w ogóle nie udawał.
Ferdinand ładny strongman.
Nie wiedziałem że Loon taki znawca i się zna na lidze hiszpańskiej.
Ciekawie także w Hiszpanii. Nie sądziłem, że Real aż tak pogubił punkty. Myślę, że ich szanse na tytuł spadły gdzieś do 50%, nawet do 40% bo strasznie ciekawie jawi się to Atletico. Jeśli dokupiliby do Falcao ze dwóch obrońców to nie zdziwiłbym się widząc ich na koniec sezonu na szczycie. Nie można też zapominać o Barcy, która ma mocną drużynę i szanse na tytuł.
Forumowicze zapamiętajcie. Barca ma mocną drużynę i duże szanse na mistrzostwo. Kto by się tego spodziewał.
Fascynujące
jeśli się ze mną nie zgadzasz, co jest dziwne zważywszy na twoje dotychczasowe zachowanie, to napisz wprost, że barca przepierdzieli, a nie jakieś pseudoironie pierwsza klasa liceum
a swoja droga skoro o golach messiego mowa, to moglby ktos przytoczyc jakis gol na wage waznego zwyciestwa, gol ktory odmienil losy meczu, ktory tchnal w druzyne nadzieje kiedy nie szlo?
tylko prosze cos mozliwie swiezego, a nie inal carling cup z 2002
Sorry ale dalej mi się to przypomina.
Nie jestem wybitny jeśli chodzi o ortografie i robię błędy ale nie mogę patrzeć jak piszesz nazwy klubów i nazwiska z małej litery. Po Prostu mnie to razi w oczy.
i coś sie chyba nie moze przypomniec, bo jak na razie jedyny naprawde wazny, zmieniajacy cos gol messiego przytoczony w tym wątku to gol iniesty z meczu z chelsea (?)
Nie mogę niestety znaleźć tych dokładnych statystyk ale z tego co pamiętam Messi grał w około 17 finałach i w bodajże 14 strzelał minimum gola już nie mówiąc o asystach.
Zresztą nie ma co z Tobą pisać bo widać że nie masz pojęcia o niczym. Jak ja o czymś nie mam pojęcia to się nie wypowiadam.
Każdy laik futbolowy wie że Messi ciągnie często w pojedynkę całą Barcą i prawie nigdy nie zawodzi w najważniejszych meczach w sezonie. Niestety Ty tego nie pojmiesz, bo nawet nie umiesz napisać Messi z dużej litery.
https://www.youtube.com/watch?v=r6BHyv6nkAs
Pierwszy lepszy filmik. Masz wynik na początku filmiku.
Zrozum, że on nie pyta o gola jednego z wielu. Nie pyta o to ile goli Messi strzelił w finałach. Pyta o gola ważnego, który dał Barcy zwycięstwo, który w odpowiednim momencie sprawił, że losy spotkania się odwróciły.
Nie chodzi o gole w meczach gdzie Barca wygrała 3:0 i dwie bramki strzelił Messi. Chodzi o gole gdzie Barce przegrywała/remisowała a Messi w ostatnich minutach strzelił bramkę i dał Barcy zwycięstwo/awans. Taki Sheringham w 99
W ogóle co to za głupia dyskusja co Ty jesteś ułomny ?
19 lat miał Messi. 3 razy Real obejmował prowadzenie na Camp Nou 3 razy Messi wyrównywał stań spotkania.
Już w takim wieku miał taki wpływ na wyniki Barcy a Ty nie możesz żadnego gola Sobie jego ważnego przypomnieć ?
To już rozumiem wasz tok rozumowania. Messi strzelił 4 Arsenalowi jak Barca przegrywała. Lepiej by było jakby cały mecz nie grał i strzelił Arsenalowi w 99 minucie na 1-0.
Może to. Kurde ale w sumie nie strzelił w 95 minucie jak Teddy więc nie wiem czy wam spasuje.
http://www.ligamistrzow.com/aktualnosci/23317,nielatwa-przeprawa-barcelony-2-gole-messiego
Tu drugi link
http://sport.gadu-gadu.pl/5781060363388797872/messi-uratowal-barcelone-w-piec-minut-zobacz-gole
Tu trzeci link
http://www.fcb24.com/news/atletico-madryt-1-2-fc-barcelona--messi-ratuje-wynik/
Szukajcie Sobie dalej innych bramek. Loon jest taki znawca że nie ma co już Tobą pisać.
A Poprad Muszyna zajął 4 miejsce w rundzie jesiennej w III lidze i traci 7 pkt do lidera.
[69]
Teddy & Ole!
Każdy normalny fan piłki nożnej musi stwierdzić, że karzeł jest piłkarzem genialnym i już.
Od kiedy się interesuję piłką nożną czyli od początku lat 90tych, nie było takiego piłkarza jak Messi.
Istnieje duża szansa, że w moim życiu drugiego takiego też już nie doczekam.
I tak nie lubię Barcelony i jej piłkarzy, nie lubię Messiego, ale chłopak ma niesamowity talent i umiejętności i tego nie mogę mu odmówić. A to, że w dzisiejszych czasach walczy o pokonanie leciwego rekordu G. Mullera podchodzi pod wydarzenie ze sfer czystej abstrakcji.
72---> To rozumiem. Nie lubisz Barcy ale Messiego potrafisz docenić. To tak jakbym ja napisał że Raul był piłkarzem słabym bo przecież nie wygrał Mistrzostwa Świata nigdy.Ba, On nawet nie wygrał Mistrzostw Europy. To dopiero słabiak. Przecież Sergio Busquets go zjada na śniadanie ma 25 lat i już skończyć karier bo wygrał wszystko co w piłce możliwe.
Sergio nie dostał Oscara, ba, nawet złotej kaczki.
matirixos -> Ty przypadkiem nie grasz na orliku?
W całej swojej rozległej bibliotece nie mam twarzy na to co się dzieje w tym wątku od wczoraj.
[70] I nie mogłeś tak od razu? Ktoś Cię pyta o coś a Ty się zaperzasz i jakieś dziwne teorie i ideologie dopisujesz.
[73] Messi też nie wygrał Mistrzostwa Świata. Ani Ligi Europy.
[71] Nie zdążyłem dopisać. Edit mam krótki niestety:/
Przecież ja nigdy nie deprecjonowałem Messiego, też jestem wielkim fanem jego talentu, staram się jednak rozgraniczać uznanie od autoerotyzmu
to nie ja ---> Wiem że Messi nie wygrał Mistrzostw Świata i nie wiem czy da rade bo jednak piłka nożna to gra zespołowa i element szczęścia też jest ważny. Po prostu nie lubię jak jakiemuś wybitnemu zawodnikowi przypisuje się "łatkę" on tego nie wygrał albo tego.
Tak będzie zawsze dopóki będzie istnieć ten sport.
Cryuff, Di Stefano, Eusebio nigdy nie wygrali Mistrzostw Świata.
Ronaldo Nazario De Lima nigdy nie wygrał Ligi Mistrzów. Przecież grał w Barcy, Interze, Realu, Milanie okazji miał wiele jednak nie wygrał.
Raul wiadomo.
Z tych obecnych piłkarzy można wymienić Ibre który jest fenomenem na swojej Pozycji jednak Ligi Mistrzów nie wygrał a jest coraz starszy, o MŚ nie ma co wspominać z wiadomo jakich względów.
Gerrard także wspaniały piłkarz jednak nie było mu dane wygrać Ligi Angielskiej choć zasłużył jak nikt inny w tej lidze.
Jeśli chodzi o pamiętny triumf Manchesteru z Bayernu trzeba pamiętać że najważniejszą postacią tego sezonu był mój ulubiony bramkarz Peter Schmeichel który wyczyniał cuda w bramce w starciu z Interem czy Juventusem.
77---> Na chłopski rozum przecież gość który w roku strzelił 82 gole i miał pod 30 asyst na pewno ratował swój klub z opałów. Jeśli Ty tego nie widzisz nie rozumiesz to trudno. Nie mam zamiaru już Cię przekonywać. To już nie trzeba oglądać żadnego meczu po prostu z tylu goli i asyst nie ma szans żeby nie strzelił ważnych odwracających losy spotkania. Może zakończmy tą dyskusję tu i teraz.
Ogólnie Loon sorry że się zagotowałem i Cię obraziłem. Faktycznie nie oglądasz Barcy i po prostu mogłeś nie pamiętać ostatnich ważnych goli Messiego, ale nie zmienie zdania że napisałeś straszne głupoty :)
Pozdro
na turnieju ministrantow w 98 takich messich bylo na peczki, jeden z nich - paudyn - postanowil jednak rzucic futbol na rzecz tego watku, robiac miejsce innym, slabszym, np messiemu
Cryuff, Di Stefano, Eusebio nigdy nie wygrali Mistrzostw Świata.
Ronaldo Nazario De Lima nigdy nie wygrał Ligi Mistrzów. Przecież grał w Barcy, Interze, Realu, Milanie okazji miał wiele jednak nie wygrał.
Raul wiadomo.
a kto ze znanych pilkarzy wygral turniej ministrantow, jak paudyn? no wlasnie...
Znalazłem przy okazji te mecze finałowe Messiego.
Messi rozegrał dla Barcelony:
2 Finały Ligi Mistrzów - zdobył w nich 2 bramki , po 1 w 2009 i w 2011
3 Finały Pucharu Kroła - zdobył w nich 2 bramki, po 1 w 2009 i 2012
2 Finały KMŚ - 3 gole , 1 z Estudiantes, 2 z Santosem
3 Finał SPE - 1 gol przeciwko Porto w 2011
9 Finałów SPH - 10 goli
W Argentynie:
1 Finał Igrzysk Olimpijskich - bez gola
1 Finał Mistrzostw Copa America - bez gola
1 Finał MŚ u-20 - 2 gole
Więc koniec dyskusji bo inni użytkownicy wątku już tracą cierpliwość.
[80] I ten jego pamiętny gol. Eh, łezka się w oku kręci
Mialem koszulke Paudyna jak bylem maly
A tak ciekawości którzy z Was grają w Piłkę amatorską półprofesjonalnie itp ?
Ja niestety długo nie pograłem. Rozwaliłem na hali kolano w wieku 18 lat. Zerwane więzadła krzyżowe uszkodzone łąkotki itp. Po ponad 2 latach operacji rehabilitacji wróciłem i do dzisiaj kolano jest idealne jednak w drugim również zerwane krzyżowe. W wieku 16 lat debiut w 4 lidze :) Po kontuzji grałem rok jednak to drugie kolano nawaliło. Trzeba było niestety skończyć tą drogę przez mękę.
Czekam na wasze biografie piłkarskie :)
Ja grałem w juniorach Popradu, ale jak pojechaliśmy na Sandecję i dostaliśmy 11:1 to zwątpiłem.
To jednak byli trampkarze, nie juniorzy co nie zmienia faktu że był pogrom ;d
Ja w trampkarzach młodszych pamiętam porażkę 12-0 czy coś takiego :) Ciężko o takich meczach zapomnieć :)
ja ostatnio dotknalem finaliste polskiego masterchefa w kolejce do szatni w prozaku hehe mam wiecej sukcesow niz wy:))
Bull --> Nie chodzi o to żeby się chwalić tylko ciekaw jestem który z forumowiczów gdzieś gra wyżej lub niżej nie ważne na jakim poziomie. Cały czas piszemy o Największych gwiazdach futbolu więc można by było popisać po prostu o "Nas"
My kiedyś przegraliśmy z Salosem Szczecin 19:0. Nic miłego, zwłaszcza kiedy stoi się na bramce ;x
Zawsze mogę dodać, że ja w I połowie wpuściłem tylko 7 bramek, mój zmiennik w drugiej 12.
Generalnie przestałem grać jakoś w trzecim sezonie, gdy przegraliśmy 10:0, ja stałem na bramce cały czas, a po spotkaniu sędzia do mnie podszedł i pogratulował, bo byłem zdecydowanie najlepszym zawodnikiem naszej drużyny. I wcale nie żartował.
Mnie karierę pokrzyżował alkohol i fastfoody, ale kiedyś na w-fie strzeliłem taaaką bramkę, że aż wuefista postawił mi piątkę
Glob3r, widocznie dobrze grałeś nogami ;d Ja lubiłem grać jako DM, ale potem z konieczności trener wpierdzielał mnie w linie obrony i nie szło...
Glob3r, widocznie dobrze grałeś nogami ;d Ja lubiłem grać jako DM, ale potem z konieczności trener wpierdzielał mnie w linie obrony i nie szło...
Miałem podobnie jednak z czasem już wróciłem na stałe na pivota.
Czuję się z Loonem Mourinho tego wątku, on też nigdy wybitnie nie grał, a teraz jest rewelacyjnym trenerem.
No, zawsze mogę tu występować jako sędzia albo komentator, w końcu moim guru Wojtek Jagoda.
pobawmy sie w dom :))))
Znowu moj watek i znowu magia w watku. Do czesci 1000 juz zadnego nie zaloze.
Nie wiem o co ci chodzi Kuba, jako piłkarska rodzina GOLa możemy porozmawiać o naszych pasjach a także poopowiadać sobie wspólnie historie z życia wzięte. :))
A to mój setny post. Świętujmy i radujmy się!
Koobon, dlaczego nie chcesz się zasymilować? Zapraszamy do wspólnej zabawy! :))
ja trenowałem w juniorach bayernu monachium =] a o kariere w polsce nie bede pisal, bo w polsce sie kopie a nie gra :;(
skoro panuje taka luzna atmosfera to:
http://www.wykop.pl/link/1331101/witaminy-na-wiaderka-kazek-wegrzyn-w-formie/
moze ktos nie widzial kazia w formie. nie wiem, z czego sie tak smiali, ale i tak widac, ze w c+ jest pozytywna atmosfera. :)
kurczę, zachowam się jak dziecko, ale razem z komputerem przepadły mi zakładki
jak nazywa się ta ruska strona z meczami? (#^.^#)
to chyba mowi wszystko na temat tej czesci, shame on you Loon
livefootball.ws
shame on you koobon tez, o zapisywaniu w chmurze to ty slyszales kiedys?
Nie wiem, czy znacie, ale kiedyś na angielskiej Wikipedii pod hasłem o meczach fazy grupowej Ligi Mistrzów i Ligi Europy podawano warunki, które muszą zostać spełnione, by dana drużyna awansowała. Od jakiegoś czasu tego nie ma, bo jakieś nerdowskie geniusze musiały się tego przyczepić. Wiecie może, gdzie można znaleźć podobne, ładnie rozpisane informacje?
Stra -> trzeba zająć 1. albo 2. miejsce w grupie, pozdrawiam
shame on you koobon tez, o zapisywaniu w chmurze to ty slyszales kiedys?
Ja ostatnio krecilem materialy komercyjne dla lamusów typu "jak wyczyścić historię", no i musiałem mieć w miarę czysty system. To sie wylogowalem z konta w chrome, usunalem zakladki, ale jak juz zalogowalem ponownie, to przegladarka uznala, ze na pewno chcialem usunac te zakladki. Dobry rok ciułania, jakieś 200 aktów prawnych, taktyki do fify, futwiz, ulubione pornole, zdjęcia nagiego mourinho, wszystko to w pizdu... Chmura...
te, haker, to dla pewnosci mogles nowego usera w chromie zrobic po prostu, no ale PO CO, to tylko 200 zakladek :D
i tak chcialem zmienic temat pracy
ale ulubionych porno to juz szkoda, akty prawne to tam jebac
http://www.youtube.com/watch?v=LmgwkK2tKSY Mam nadzieję, że Loon się nie obrazi, w końcu to ani Tusek ani Radek.
Loon -> Dzięki, teraz wszystko wiem.
A co do historii przeglądarki, to po formacie udało mi się wgrać profil Firefoxa, ale po dniu sam postanowił wyparować. No i wszystko od nowa...
a z chrome da sie w ogole hasla w jakis sposob eksportowac zeby jakas kopia awaryjna byla?
http://sport.wp.pl/kat,1752,title,Luiz-Adriano-zawieszony-na-jeden-mecz,wid,15131199,wiadomosc.html
Z jednej strony dobrze, bo się mu należało. Z drugiej szkoda, bo zmniejsza to siłę ataku Szachtara w meczu z Juventusem. :(
[121]
To jakiś kompletny idiotyzm. Ocipieli w tej uefie.
I żeby nie było, piszę to zupełnie poważnie.
lol co za bzdura, uefa gorsza niz pzpn
skoro chca karac za takie zachowania to niech moze w koncu dojebia odpowiedni przepis? jedyna instancja, ktora powinna moc ukarac adriano powinien byc sam klub
zagral w zgodzie z przepisami? zagral
zachowal sie jak lamus? zachowal
kompromitacja 100%
A od takiego zawieszenia nie ma odwolania? Niby na jakiej podstawie to robia?
Stra, myslalem ze Ty akurat popierasz taka kare, wszak nie zachowal sie on fair play!
Przy okazji, ciekawe czemu nie ukarali tego Ukraińca, który przerwał akcję rewanżową Duńczyków.
Ten to się dopiero popisał.
Oczywiście, że popieram karę, co zresztą napisałem. Po prostu analizuję drugi aspekt, że niestety jestem zmuszony kibicować Szachtarowi w tym meczu. Mam nadzieję jednak, że odpadną zaraz w 1/8.
W takim razie ja mam nadzieje ze bedzie remis.
Niezła akcja. Za chwilę normą będzie karanie nie tylko za złamanie przepisów, ale także za bliżej nieokreślone coś, co UEFA uzna uzna za zachowanie nie przystające piłkarzowi.
[80]
My pleasure. To cudowne mieć świadomość, jak wielki wpływ na historię się wywarło! Cieszy znacznie bardziej, niż jakieś nagrody piłkarskie, które i tak nie są już w ogóle brane na poważnie ;D
a milan jak zwykle nie potrafi zachowac umiaru
w meczu z cagliari ma zadebiutowac ten pietnastolatek, ktorego wyczyny chyba w poprzednim watku linkowal kyahn :D
w meczu z cagliari ma zadebiutowac ten pietnastolatek, ktorego wyczyny chyba w poprzednim watku linkowal kyahn :D
Allegri zwariowal czy to jest po prostu wymuszone?
trudno powiedziec czy zwariowal, czy nie jest to czasem komenda od berlusconiego
prezes stwierdzil, ze milan nie kupi juz nigdy zawodnika starszego niz 23 lata, chyba ze bedzie mu sie konczyl kontrakt
Valem -> Ja się nie zdziwię, jak Chelsea straci punkty z Nordsjaelland. Są w stanie to zrobić, żeby zagrać na nosie Benitezowi.
moze rozmawial na jakiejs imprezie z Wengerem i ten mu przekazal swoja koncepcje druzyny ktora zawojuje swiat
albo od tego pukania panienek juz mu sie na mozg rzucilo
raczej sie nie rzucilo, milan zawsze gral najlepiej wtedy, kiedy silvio sie klubem interesowal, a przez ostatnie dwa tygodnie to w milanello byl trzykrotnie, w tym dwa razy wpadl helikopterem :F
ptaszki ćwierkają, że jeśli najemnicy przegrają z falką i spółką, to gen. żoze pożegna się z posadką
i po legendzie the special one :F
ale akcja, szkoda ze groskrojc bral w niej udzial, a nie lewy
wtedy by byl spust w 100%
Bulzaj
a w Milan Labie byl ostatnio? bo tez cos o kontuzjach nie slychac
no w interze tez kontuzji teraz tylu nie ma, pewnie dlatego, ze przed sezonem wymienili murawe na polsyntetyk
[137] nie chce byc zlosliwy i jest mi to obojetne, ale cos czuje ze falcao wygra ten mecz. nad realem obecnie sa jakies czarne chmury. choc imo zwolnienie mou bylo by niesamowita glupota... chyba prezydent realu nie jest takim idiota jak romek w chelsea.
moze to banalne co napisze, ale moim zdaniem w realu brakuje jakiegos zgrania ostatnio. nie wiem, co sie stalo. nie ogladam kazdego meczu krolewskich, ale nie graja rowno w kazdym meczu. raz zagraja dobre spotkanie, zeby potem ze slabiutkim betisem zawalic mecz. no, moze nie slabiutkim, bo sa na 5. miejscu, ale jednak betis to nie real...
podobno chodzi o żel
W Realu brakuje przede wszystkim kolektywu. W takiej Barcelonie czuć chemię, nie widzę tego kompletnie u Królewskich.
edit. Liga włoska chyba doczekała się swojego azzazela w tym wątku.
imo to zwolnienie mou byloby zbawieniem, przeciez real nigdy nie gral magicznie gdy w szatni panowali wodzowie
nie bez powodu najwieksze sukcesy w ostatnim cwiercwieczu odnosil za dobrotliwego wujka del bosque, ktory to 14-letniemu siostrzencowi sie pozwoli bani napic, jesli ten przyrzeknie, ze nie powie mamie <ok>
Liga włoska chyba doczekała się swojego azzazela w tym wątku.
wychowam jak swoje......
przeciez real nigdy nie gral magicznie gdy w szatni panowali wodzowie
Niby tak, ale kiedyś Real był przynajmniej gromadą artystów, którym po prostu należało dać wolną rękę i nie przemęczać na treningach. Ilu artystów widzisz w Realu teraz?
real nigdy nie gral magicznie gdy w szatni panowali wodzowie
w ubiegłym sezonie grywał
Ilu artystów widzisz w Realu teraz?
Nie wiem ilu ich widzi Bullz, ale ja widzę ich więcej niż za Del Bosque więc ich niedobór problemem nie jest.
Paudyn
my jestesmy inteligentne bestie, bedziemy ignorowac trolla i sam odejdzie
Ilu artystów widzisz w Realu teraz?
wielu, tylko nieuformowanych
przeciez wszyscy ktorzy tworzyli galacticos przychodzili juz jako 'gotowi' pilkarze, szczegolnie pod katem psychiki
dla mnie idiotycznym jest to, ze mourinho musi znalezc dla nich motywacje, oni sami powinni ja miec, choc nie wiem czy to naprawde o to chodzi, bo nie ogladam kazdego meczu realu - raz daje sie we znaki brak doswiadczenia, raz egoizm, raz nonszalancja (albo brak zimnej glowy) u napastnikow... ciezko stwierdzic
w ubiegłym sezonie grywał
w primera division to nie jest sztuka, dobrze o tym wiesz
przyszedl trudniejszy przeciwnik i real zostal totalnie zdominowany
za del bosque to oni roznosili united w szczycie formy
Raz, że Real ma jakieś niewytłumaczalne problemy z motywacją.
A dwa, że uparli się grać z kontry i długimi przerzutami. Kurczę, jak się ma w składzie takich techników to to jest zwykłe marnowanie potencjału. No i ten rozgrywający Pepe... w tym miejscu przestaję cokolwiek rozumieć.
[155]
W LM mieli za łatwo i się rozbestwili. Przecież aż do półfinału nie zagrali ani jednego choćby bardziej wymagającego meczu.
No i kolejną sprawą jest to, że w ciągu tygodnia mieli do rozegrania trzy bardzo trudne mecze z bardzo wymagającymi przeciwnikami. To Gran Derbi między półfinałami odbiło się też na Barcelonie.
mou jest jednym z najlepszych trenerow na swiecie. to nie polska ekstraklasa, gdzie po kilku niepodzeniach ''najlepszym'' rozwiazaniem jest zwolnienie trenera i myslenie, ze ''samo sie naprawi''.
zwolnienie mou raczej nic by nie dalo, a moglo by sie pogroszyc. nie wydaje mi sie, zeby zawodnicy zle sie czuli pod wodza special one.
[157]
ta, bo nikt w zeszlym sezonie nie trabil o podziale w druzynie na grupe portugalska i hiszpanska, a gazety w tym w ogole nie przytaczaly yo estoy triste
Wiesz, trąbi o tym prasa madrycka, która zawsze robi wszystko by aktualny trener Realu wyleciał z roboty jak najszybciej się da.
Zwolnili Capello, zwolnili Pellegriniego, a teraz kopią dołki pod Mourinho, a wcześniej i Del Bosque był be.
Nie twierdzę, że w szatni jest cudownie i bajkowo, ale doniesienia pismaków to ja bym traktował z bardzo dużą rezerwą.
O ile w Katalonii prasa FCB hołubi o tyle w Madrycie ta "pro-królewska" część jest przeciwna wszystkiemu jak leci.
No i przede wszystkim, kto Portugalczyka miałby zastąpić. Obawiam się, że Real dręczony kompleksem Barcelony powołałby Torila, co zapewne skończyłoby się katastrofą porównywalną z erą Luxemburgo.
wielu, tylko nieuformowanych
Optymista...
przeciez wszyscy ktorzy tworzyli galacticos przychodzili juz jako 'gotowi' pilkarze, szczegolnie pod katem psychiki
Dokładnie. Poza Ronaldo i pochodzącym z innych czasów Casillasem nie widzę tam kolejnego kandydata na drugiego Raula, Figo, Zidana, Ronaldo (z Brazylii), czy Hierro. Każdy z tych kolesi miał taką osobowość, że mógł pociągnąć za sobą nie jedną, a dwie jedenastki. Tylu panów w pełni świadomych własnej wartości i pewnością siebie graniczącą z arogancją w jednej drużynie z pewnością nie nadawało się pod generała, ani nawet "Żandarma" :-)
Teraz to co innego, bo ci kolesie przyszli do drużyny właśnie kompletnie nieuformowani pod względem psychicznym, niewiele jeszcze osiągnęli, ale wydaje mi się, że są fafarafa i najprawdopodobniej to właśnie arogancja+brak doświadczenia przeszkadzają w ustabilizowaniu formy. Dlatego uważam, że akurat puszczenie samopas tego pokolenia Realu spowoduje jeszcze więcej szkód, ale cóż, zawsze można spróbować, w końcu mogę się mylić :D
za del bosque to oni roznosili united w szczycie formy
Poza jedenym meczem na SB to były spotkania na przewagę jednego gola, więc nie dramatyzuj ;) Swoją drogą do dziś żałuję, że w finale 2003 nie spotkały się właśnie te dwie drużyny, bo w zamian dostaliśmy najnudniejszy włoski makaron w historii LM ;p
no dobra, moze i sobie byc przeciwna, ale fakt jest taki, ze to trzeci sezon mourinho w hiszpanii
w pierwszym zawiodl, w drugim wygral mistrzostwo, ale oczekiwano od niego CL, teraz mistrzostwo byc moze przepadlo, a poki co, z taka gra jak teraz, na wygrana w pucharze sie nie zanosi
ile cierpliwosci ten perez moze miec? tym bardziej, ze wydal mase pieniedzy, a w niemczech mu urosl trener, ktory ewidentnie swoj autorski projekt potrafi wcielic w zycie?
przeciez nikomu nie wmowisz, ze po sezonach w porto, londynie i mediolanie mourinho nagle przestal potrafic sklecic zespol; transfery dostal jakie tylko sobie wymarzyl, wiecej - zaden inny trener w historii pilki nie zlapal tylu zlotych rybek co jose po przyjsciu na bernabeu
nie sadze, zeby w realu w tym czasie mialy zachodzic jakies powazniejsze zmiany, perez to jednak nie wesoly romek, za ktorego kaprysami nie trafisz
w madrycie poki co sa odporni na prase, a to glownie stad wychodza takie baki. A ze grunt pod to jest wyjatkowo zyzny, to kazda mozliwa okazja nie jest marnowana
przyjdzie wygrany mecz z atletico, ktore zawsze sie obsrywa na derby i sytuacja sie uspokoi, do 1/8LM daleko
No tak, ja się właśnie też ostatnio nad Kloppem zastanawiałem, ale ten facet też nie jest przyjaznym safandułą. Pod względem traktowania piłkarzy i prasy wcale do Żoze tak wiele mu nie brakuje.
To tak a propos wodzów.
No, a poza tym i tak wychodzi na to, że Mou musi ten sezon dokończyć.
[163]
Nie wtrącaj sie gdy dorośli rozmawiają.
klopp to wychowawca, jose nim nie jest - on najlepiej radzi sobie z ludzmi dojrzalymi, ktorzy maja cos do udowodnienia, underachieverami
bez porownania, przypomnij sobie zreszta ilu mlodzikow mourinho wprowadzil do doroslej pilki
Filmik NA PEWNO NIE DLA tomazzi
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LmgwkK2tKSY#!
Haha, lol, dodalem tego posta zanim zaczalem zczytywać co napisaliscie i [117]
Brazylijczyk Luiz Adriano, który zdobył w kontrowersyjnych okolicznościach bramkę dla Szachtara Donieck w meczu Ligi Mistrzów z FC Nordsjaelland (5:2), został zawieszony na jeden mecz w tych rozgrywkach - poinformowała Europejska Unia Piłkarska (UEFA).
Żeby uświadomić wam absurd tej decyzji, postaram się podać analogiczny przykład na gruncie polskiego prawa:
Stra Moldas dostaje karę miesiąca pozbawienia wolności ponieważ założył kalesony w lipcu
hehe przerubka z prezydentem a slyszeliscie spieprzaj dziadu????:):)
loon zaczal czytanie stu lat samotnosci od przepowiedni melquiadesa
Czekam na wasze biografie piłkarskie :)
[167] dostales pozwolenie od adrema ? to jego przywilej.
edit. polussia traci prowadzenie.
Dlatego ostatnio po głębszych refleksjach nie wiem, czy rzeczywiście chciałbym Żoze w MU. Mimo wszystko przyjemniej patrzy mi się na pracę wychowawców właśnie. Mou przypomina mi kogoś, kto w sytuacji awaryjnej na ostatnią chwilę gasi pożar, winduje drużynę na szczyt, ale niestety w planie krótkoterminowym. A potem mamy efekt sierot w połączeniu z brakiem kolejnego zastępu... ;)
edit. Zapomniałbym. Kto mając do wyboru Operę korzysta z Chrome...? :>
Też im dłużej patrzę, tym bardziej wydaje mi się, że Mou jest ekspertem od Blitzkriegów. Syndrom trzeciego sezonu? Raz tylko miał okazję prowadzić drużynę trzeci sezon i wtedy też poleciał z klubu.
Pytanie jest inne - czy ktokolwiek kto przyjdzie na miejsce Mou, będzie sobie w stanie z miejsca poradzić z innym syndromem - sierot po Mourinho?
Wystarczy zwykły Pellegrini, który będzie miał tylko pól takiego składu jak Mourinho. Zresztą Real to nie jakaś popierdółka, żeby mieć syndromy po jakimś trenerze.
dziwna logika, skoro w tym samym zdaniu sugerujesz, ze ma syndrom postpellegriniego
HSV wygrywa z Schalke 3:1, a Borussia tylko remisuje z Fortuną 1:1. Do tego Mainz wygrywa z Eintrachtem. Bayern ma już w Bundeslidze 8 punktów przewagi nad grupą pościgową, a swojego meczu jeszcze nie grał.
bo real zawsze gra o wszystko i dodatkowo maja to robic ladnie
imo kazdy klub (a i federacja ostatnio), ktory zwalnia capello traci wiarygodnosc jako pracodawca
Bayern ma już w Bundeslidze 8 punktów przewagi nad grupą pościgową, a swojego meczu jeszcze nie grał.
ciekawe czy w sobote zwiekszy sie to do 14 pkt. bylaby niezla przewaga ;o
Według doniesień Tuttosport, może dojść do kolejnej wymiany piłkarzy pomiędzy największymi wrogami - Interem, a Milanem. W stronę niebieskiej części Mediolanu miałby powędrować Kevin-Prince Boateng, a szeregi Rossonerich mógłby zasilić Wesley Sneijder.
Chyba bym tego nie zniósł...
boze, zacznij czytac reszte watku
Następnie il Presidente nakreślił w kilku słowach politykę transferową Milanu, które definitywnie zrywa z tradycyjnym we Włoszechm opieraniu trzonu zespołu na graczach bardzo doświadczonych:
"Sneijder? Nie, nie ma takiej możliwości. Interesują nas zawodnicy przyszłosciowi, teraz skupimy się na ściąganiu młodzieży w wieku do 22-23 lat, nie więcej."
swoja droga tuttosport = juventus
Zapomniałbym. Kto mając do wyboru Operę korzysta z Chrome...? :>
Niektórzy nadal używają jasnej skórki, więc nie jestem zdziwiony popularnością Chrome.
Okropnie nudny mecz w Madrycie. Nie wiem czy dam radę nie usnąć na drugiej połowie :<
dobra dobra jakby mial Sneijdera w zasiegu to by tam swoja barbere na kolanach poslal zeby tylko zdobyla ten kontrakt
to nie jest sneijder sprzed dwoch lat, to jest sneijder kopiacy sie po czole i kontuzjowany przez pol sezonu
ja dziekuje za takiego zawodnika, lepiej bylo zainteresowac sie verrattim albo wprowadzac do skladu cristante
imo kazdy klub (a i federacja ostatnio), ktory zwalnia capello traci wiarygodnosc jako pracodawca
najlepszy sezon Realu jaki dane mi było oglądać i tak mu ciule podziękowali
Okropnie nudny mecz w Madrycie.
Czasem jest zabawnie. Callejon uparł się by wszystkim przeszkadzać.
W istocie jeden z nielicznych tekstów Steca będących "do rzeczy". Za to widzę, że w komentarzach już panoszy się gimbuzeria :D
bo stec pisze do rzeczy dopoki dotyczy to ligi wloskiej, ktora sie pasjonuje i na ktorej sie zna
reszta to niestety, w duzej czesci, czysta grafomania
Bo nie rozumieją metafor, porównań i ogólnego przekazu, to jest Lem dziennikarstwa sportowego.
Kurczę, odnoszę wrażenie, że Mou wystawia młodzież, by udowodnić, że się nie nadaje do pierwszego składu.
Mnie jakis czas temu wpadl w oko Wilkowicz, który jest równie dobry co Stec i Pol, ale najmniej zmanierowany
Bayern ma już w Bundeslidze 8 punktów przewagi nad grupą pościgową, a swojego meczu jeszcze nie grał.
ciekawe czy w sobote zwiekszy sie to do 14 pkt. bylaby niezla przewaga ;o
Jutro najprawdopodobniej remis, a w sobotę tradycyjny wpierdol od dortmundu i będzie tylko 6 punktów.
[195] co do tego "wpierdol", to troche powatpiewam. juz nie te czasy. bayern gra u siebie. bayern gra swietnie w lidze. bayern ma lepszy sklad.
faworytem sa monachijczycy, ale przepowiadac wyniku nie bede, bo nie mam odpowiednich umiejetnosci.
Bo nie rozumieją metafor, porównań i ogólnego przekazu, to jest Lem dziennikarstwa sportowego.
Niestety wg mnie to grafomania w większości przypadków. Aczkolwiek artykuły o lidze włoskiej mu wychodzą.
kubi -> Oj przyznaj się, że nie pasuje ci, bo nie raz się przewiózł po Wengerze. I chwali Stoke, którego nie lubisz.
Wg. Emerego mial tendencjo do tycia. Dlaczego nie dostawał szans w I zespole ? tego nikt nie wie :( A i zarząd konkretnie spierdolił sprawę z kontraktem. Feghouli prawdopodobnie też odejdzie za pół darmo.
Borussia zagrała dzisiaj bardzo słabo. Wyraźnie się oszczędzali na sobotni szlagier, liczyli że spokojnie dowiozą to 1:0 do końca bez większego wysiłku i się przeliczyli. Patrząc na ich grę wiedziałem, że w końcu Fortuna strzeli no i dopięli swego. Zasłużony remis moim zdaniem. Borussia grała na odwal, a na stojąco nie da się wygrać nawet z takim przeciętniakiem.
Ozdobą meczu bramka Kuby. Ładna akcja. Grosskreutz tylko dzisiaj zaś potwierdził, jakim jest drewnem :>
Za to nie ma co wyciągać jakichś wniosków po dzisiejszym meczu. Dzisiaj Borussia po prostu wyraźnie olała ten mecz i chciała wygrać jak najmniejszym nakładem sił, co się nie powiodło.
Na Bayern wyjdą 100 razy bardziej zmotywowani, to na pewno będzie inna drużyna. Zresztą udowodnili już że z silnymi grać potrafią. Wynik jest więc sprawą otwartą i nie skazywałbym BVB na pożarcie.
Jutro zaś Everton-Arsenal. Pokazują jednak na C+, sukces! Bo już się bałem.
Hahaha przegrał 3:1 i nie pojedzie do Vegas :D
szczerze mowiac to ksi ma genialne filmiki na yt, ale jak sie oglada jego streama przez dluzej niz 4 minuty to troche przynudza
edit: :OOOOOO to był mecz w tym turnieju o hajs?
To był tylko trening.
Półfinały będą od 5 stycznia.
http://virgingaming.com/tournaments/challenge-series/fifa.html
Na PS3
http://virgingaming.com/tournaments/challenge-series/fifa.html
Swoją droga fajny turniej z brakiem jakichkolwiek zasad. NA ESL-u czarny dawno by już dostał bana za grę jak ostatnia piz...
psg nie zwalnia z tonu, w jedenastkach przegralo z saint-etienne i to zieloni przechodza do polfinalu coupe de la ligue, karnego nie strzelil thiago silva
[196][197]
No to miało by nawet sens, gdyby bayern był wciąż w formie z początku sezonu, a niestety nie jest. Tymczasem polussia się rozkręciła i nawet mimo wczorajszego remisu nie można powiedzieć, że kiepsko grają.
Ostatnie trzy mecze bayernu to dwa remisy i wygrana z hannoverem, który nawet na boisko nie wyszedł. Trzeba też pamiętać o tym, że mecz z valencją w lidze mistrzów jest silnym kandydatem do nagrody "najgorszy mecz jaki kiedykolwiek widziałeś" w moim osobistym rankingu. Innymi słowy, z żalem i wielką przykrością, ale muszę się zgodzić z [204], choć może zamiast pisać o bvb w kontekście wyniku otwartego pokusiłbym się o napisanie, że są faworytami, co w sumie już w poprzednim poście zrobiłem.
Wczoraj emocje w Bundeslidze, a dziś w Premier League. Czasem fajna taka kolejka w środku tygodnia.
Jeśli chodzi o FA, to Capello chyba sam zrezygnował?
Stra-> nie, nie o to mi chodzi. :>
Takie pytanie do FMowców... Czy to normalne, że przy przedłużaniu kontraktu goście śpiewają sobie takie chore podwyżki? Wziąłem sobie Lecha Poznań i chciałem przedłużyć kontrakt z Bandrowskim(typ zarabia 3 400). I co? Gość sobie zaśpiewał to samo + 10 tyś!!! Co to ma być kierwa?! Agent Julio Cruza zgodził się na trochę ponad 2 tysie + mała premia. xD Ła da fak.
Tak, ale to dlatego, że grasz Polakami. Podejrzewam, że jakby zrobić skrypt dotyczący oczekiwań co do pensji podzielonych przez sumę punktów umiejętności, to Polacy przodowaliby dłuuugo przed Brazylijczykami :))
Nie bez kozery największe tryumfy w lidze polskiej Wisłą Płock i Wisłą Kraków odnosiłem wtedy, gdy w drużynach tych było 2-3 Polaków, z czego często ani jednego w pierwszym składzie. Proponuje udać się w kierunku lig państw południowej Afryki + Senegal, Kongo i Nigeria (też kluby ligowe). W oparciu o taki afrykański team wygrałem kiedyś LM (ekipa na poziomie +/- Ajaxu).
Gdzieś w śmieciach znalazłem taką oto Wisłę Płock z FM 2010, w Europie wiele nimi nie ugrałem, ale w lidze 4 mistrzostwa z rzędu z czego pierwsze mistrzostwo jako beniaminek + finisz któregoś tam sezonu z kompletem 90 punktów :)
Blah blah blah, szczerze mowiac to juz sie uodparniam na to pierdzielenie
OFFICIAL MUFC XI: ... Cleverley Carrick Anderson ... Seriously, albo teraz, albo ta drużyna nie ma dobrego ustawienia na środek. Bawcie się dobrze na Chelsea Fulham hehe ;]
Silvio Berlusconi ponownie odwiedzi Milanello. Wizyta byłego premiera Włoch przewidziana jest na jutro - w przeddzień spotkania z Catanią.
wtf, teraz co 3 dni bedzie wpadal?
ramsey od pierwszej minuty. zle to sie moze skonczyc.
edit. o, a moze jednak nie. nawet asyste zanotowal.
http://uk.eurosport.yahoo.com/photos/new-book-shows-barcelona-s-depths-of-despair-slideshow nie dla matirixosa.
<- Cesc Fabregas shows that even eight years at Arsenal doesn't get you used to losing trophies
Koguty zaczęły z grubej rury; ciekawe czy wytrzymają.
Walker (O_O)... byłem pewien, że kto jak kto, ale on to wbije do własnej bramki.
Z Liverpoolem powinni dac sobie rade raczej, The Reds to nie jest zespol ktory potrafi wlaczyc "dymanie frajerow mode".
Niby tak, ale Tottenham zawsze może włączyć opcję "podajemy rywalom", albo "sami sobie strzelamy". To drugie już prawie im się udało.
Rzecz w tym, że dzisiaj grają zupełnie przyzwoicie, 3 setki w pierwszej połowie stworzyli spokojnie, plus kilka mniej klarownych. Niestety wystarczyły 2 przebłyski Bale w pierwszym kwadransie żeby pozamiatać kompletnie.
Tak swoją drogą, Sterling zaliczy systematyczny zjazd ze wstępnego zachwytu, co w sumie specjalnie nie dziwi biorąc pod uwagę jego wiek. Póki co ani jednego dobrego zagrania. Za to kompletnie nie rozumiem decyzji sprzed seoznu na skupieniu się na kupnie napastnika (co z resztą skończyło się jak wiedzą wszyscy), a nie zauważeniu, że od ~2 lat Liverpool gra bez bramkarza.
LFC gra dzis przyzwoicie? WTF? Bardziej potrzebny bramkarz niż napastnik, WTF???
Absolutnie nie mówię, że nie potrzeba napastnika, zastanawie mnie po prostu ciągłe pomijanie słabiutkiej dyspozycji Reiny, która trwa już co najmniej 2 lata. A grają jak ? Mimo zdecydowanie przespanego początku między pierwszą a drugą bramką dla Kogutów Liverpool miał 2 setki, i to naprawdę patelnie niesamowite. Potem ogólnie mecz był raczej wyrównany, były momenty że piłki nie mogli przez bite 3 minuty nawet powąchać, by potem przycisnąć tak, że Walker musiał wybijać z linii bramkowej. Biorąc pod uwagę teren, i ostatnie wyniki SAMA GRA jest moim zdaniem przyzwoita, w przeciwieństwie do wyniku.
koobon
meczu nie ogladam, wybralem drugi zespol z miasta Bitelsow, mam nadzieje ze Koguty chyba az tak nie sfrajerza
EDIT
tak zobaczylem sobie na livescore no i Barca chyba dosc slabo gra dzisiaj :D
Chelsea ignoruje Beniteza, postanawia nie strzelać ani nie tracić bramek, tylko zanudzać wszystkich wynikami 0:0. :P
Everton się raczej też obroni przed atakiem Arsenalu, za to WBA dostaje od Swansea.
no i koguty sprytnie powedrowaly na 5. miejsce.
nie chce mi sie komentowac meczu. szkoda moich nerwow, a to i tak nikomu nic nie pomoze.
edit. a bayern widze, ze juz ''stracil'' punkty
2 połowa tragiczna w wykonaniu Tottenhamu, no i koobon wykrakal, ze "sami sobie strzelamy". Jeszcze z 10 min i bylby remis.
Andersona czeka jakaś półroczna kontuzja po tym jak dzisiaj grał. Na serio, nie ma szans by po serii takich występów nic mu się nie stało. Szkoda, że nie ma płuc by biegać co tydzień dłużej niż 70 minut. Poza tym, W KOŃCU profesorska gra ze strony United.
Rafael jedzie na jakichś dropsach, to nie możliwe by gościu biegał na takim speedzie przez 90 min.
Lyon mocny w tym sezonie, w przyszłym zapewne znowu zobaczymy ich w Lidze Mistrzów. Mają też duże szanse wygrać Ligę Europy moim zdaniem. Tylko w Pradze zremisowali, reszta to same zwycięstwa. W sumie dawno Francuzi nie wygrali żadnego europejskiego pucharu, więc czemu nie?
http://www.goal.pl/238549-uefa-zrezygnuje-z-le-64-druzyny-w-lm.html
jest szansa na polskie druzyny w lm, o ile to przejdzie !
Wiem, że dla angielskiego komentatora Tello to noname, ale hurwa jakim cudem podwójne L wymawia jako Ź? Teźio i Teźio.
edit. a bayern widze, ze juz ''stracil'' punkty
Powinien, sędzia się zabawił w drukarza. Remis w tym spotkaniu byłby najbardziej sprawiedliwy, no ale jak się jeden z drugim ślepy spotka i na czarno ubierze to potem wychodzą takie kwiatki jak niepodyktowane karne i tak dalej.
w niektorych rejonach Hiszpanii i w krajach latynoamerykanskich sie mowi wlasnie "Ź"
ramsey od pierwszej minuty. zle to sie moze skonczyc.
Kolejny hejter? Koleś był najlepszy w meczu przeciw AV. Dzisiaj wielu piłkarzy AFC zagrało fatalnie, od Cazorli poprzez Artetę do Sagni. Gervinho nie wiem po co na to boisko wszedł skoro w pojedynku biegowym w 80. minucie dał się wyprzedzić Jagielce, no rwa mać. Na plus Wilshere i powiedzmy, że Walcott (co to za plus jak w styczniu spieprza gdzie pieprz rośnie - czyt. do Chelsea).
Loon czemu wylaczyles haxbollah
taka brame zaladowalem ze az wawa eksplodowala
Kolejny hejter?
moze nie hejter. ma walijczyk co prawda przeblyski w meczach, ale ilosc strat i brak zdecydowania pod bramka mnie w nim irytuje. dzis tez kupa strat, na plus asysta. choc mam swiadomosc, ze jest on ''z gory'' hejtowany przed meczem.
Ten pomysł z Ligą Mistrzów na 64 drużyny był już kiedyś i przepadł, mam nadzieję, że teraz będzie tak samo. Takie rozmycie bez sensu jest.
Też jestem przeciw. Teraz to już na pewno Polaczki by do LM weszły, byłoby jeszcze gorzej jak z Pollusią.
Rafael jedzie na jakichś dropsach, to nie możliwe by gościu biegał na takim speedzie przez 90 min.
Ta, bo u brazylijskich bocznych obrońców to jakaś anomalia.
Ten pomysł z Ligą Mistrzów na 64 drużyny był już kiedyś i przepadł, mam nadzieję, że teraz będzie tak samo.
+1
Ale zwycięzca LE, moim zdaniem, powinien grać w LM.
To na ile meczów obstawiamy jeszcze czas Beniteza w Chelsea? Dwa remisy więcej? Dwie porażki? Trzymam kciuki za Abramowicza, jeszcze miesiąc temu sto razy bardziej obawiałem się w lidze Chelsea niż City.
btw. 1 - Jonny Evans has conceded his first foul of the Premier League season, after 11 hours 31 minutes of play. Hatchet.
Głupie faule to była wada, która najbardziej przeszkadzała mu w poprzednich sezonach na wyrośnięcie na prawdziwie klasowego obrońcę, może jeszcze coś z niego wyrośnie.
64 drużunowa LM to full retard tier, ale wiadomo, prawa telewizyjne droższe więc obawiam się że ten pomysł może być na serio wcielany w życie.
64-drużynowa LM ma rację bytu tylko w jednym przypadku - o ile po pierwszej fazie grupowej będzie od razu faza pucharowa. To dwie fazy grupowe zamęczyły nas kiedyś okropnie.
Ja jestem na tak, bo LE nie ma absolutnie żadnego prestiżu, chociaż taka LM to też... ekhm.
Do tego pewnie mecze lecialyby w dwoch godzinach - jeden o 18.30 i dwa o 20.45, takze w czwartki. Maraton :/
za to w lidze mistrzow bylo by wiecej klubow a'la dinamo zagrzeb czy nordsjaelland. dopiero bylo by ciekawie... mam nadzieje, ze to nie przejdzie. lepiej niech platini skupi sie na zapisie wideo w spornych sytuacjach podczas meczow i innych podobnie potrzebnych sprawach.
Liga Europy jest bardzo dobra, bo pozwala słabszym klubom odnieść sukces w Europie. W Lidze Mistrzów od razu skazani byliby na pożarcie, jak nie w grupie, to w dalszych fazach. Wszystko by się rozmyło. Do tego tak jak pisze Loon - byłby maraton, a teraz ten wtorek i środa o 20:45 to pewna godzina, nie ma przesytu.
Przecież nikt nie postuluje zniesienia Ligi Europy. A przynajmniej ja nie utożsamiam jej zlikwidowania z powiększeniem LM.
Tak jednak ma być.
https://www.gry-online.pl/forum/poznan-co-zobaczyc-gdzie-zjesc-itp/zbbc39fd?N=1
Koobon, Loon, Bullz - coś dla was! :)
Nikt tam nie wpisał najbardziej oryginalnej poznańskiej osobowości, czyli Lukisa? Jeśli uściśnięcie jego dłoni i wymiana doświadczeń z boisk ligowych nie są warte poświęcenia odrobiny czasu w trakcie wizyty w Poznaniu, to nie wiem co jest.
http://www.fifa.com/ballondor/world11/index.html?intcmp=promo_ballondor_world11_en
Starałem się być jak najbardziej obiektywnym.
Najwięcej problemów miałem z wyborem pomiędzy Silvą/Iniestą/Toure na 3 CM'a i między RVP/Falcao/Zlatanem na pozycji #9
No, ale taka prawda. Powtarza się sytuacja z tamtego roku, gdzie Ronaldo imo prowadził, aż do rozpoczęcia nowego sezonu. W tym po prostu mu już tak nie idzie, a karzeł jednak gra równo cały sezon i ciągnie Barce za uszy.
@Edit
No i wyedytowałeś :(
mysle, ze kazdy trzezwo myslacy kibic sie ze mna zgodzi
Na serio ktoś jeszcze patrzy na złotą piłkę odkąd wybrali Messiego przed Sneijderem w THAT sezonie?
nie wiem, czy to prawda (niby to potwierdzone info), ale podobno juve zlozylo ofete za lewandowskiego.
Zerknąłem na tą aplikacyjkę i testowo chciałem wybrać sobie środkowego pomocnika, klikam a tam na szczycie listy Busquets.
Edyta: No leci, chodzi o sam fakt jego obecności na niej.
Ja to chyba tak, nawet za bardzo nie bylo sie gdzie wahać, nudny rok
Najlepsze jest to, że Pyrabar jest też w Gdańsku. :D Co wybierasz z menu koobon? :>
Tak a propos tej aplikacji, to najgorzej z napastnikami. Messiego i CR7 nie sposób pominąć, a i Drogbie się należy. No i gdzie tu zmieścić Falcao?
[291]
Kurczak Cukinsyn - wyrafinowane jak studencki kabaret.
No i znowu dochodzimy do podstawowej rozbieżności. Ważne kto jest lepszy, czy osiągnięcia z ostatniego sezonu? Ja obstaję przy drugiej opcji i dlatego w mojej jedenastce zabrakło zarówno Cavaniego jak i Ibrahimowicia.
Casillas - Ramos, Lahm, Hummels, Cole - Silva, Pirlo, Toure - Messi, Drogba, CR7
Układanie 11 zaczynałem od pozycji defensywnego pomocnika z wiadomym graczem na tej pozycji.
Brak Pirlo w dalszej fazie plebiscytu to farsa, no ale ten plebiscyt juz taki jest od kilku lat wiec powoli sie przyzwyczajam.
Borussia potwierdza, Juventus zlozyl oferte za Lewego.
Matko Bosko Kochano, "Boniek II", nie znioslbym 3 newsow dziennie o Juventusie w polskich mediach.
Ale to jest przeciez nagroda nie za poprzedni sezon tylko za rok 2012 (przynajmniej tak tlumaczyli dlaczego Sneijder nie wygral tej nagrody - bo w drugiej polowie roku wygral zaledwie klubowe mistrzostwo swiata i superpuchar wloch oraz zostal vicemistrzem swiata z marną reprezentacją, która miała tylko jego i Robbena)