Zastanawiam się na dwoma modelami Xperia E1 oraz Glaxay Core Plus ( tu ma od razu minus przez potrzebę micro SIM). Co byście wy wybrali ?
[2] +1
Są duże szanse że kupując tak słaby telefon skończy się to tym że przyjdziesz za 2 tygodnie na forum i będziesz pisał wszystkim że "na Androidzie wszystko się tnie i to gówno".
Kup Moto G, jest ~50zł droższy od tego Samsunga ale ma 2x lepsze podzespoły i wsparcie google (już 4.4.4).
BlackBerry Z10. Masz pewność stałej aktualizacji szybkiego i pewnego systemu. Telefon w którym nigdy się nie dowiesz co to androidowe przymulanie.
Broń boże nie bierz taniego smartfona z androidem(rozsadnym minimum jest moto g), dopłać do lepszego, a jak nie masz możliwości to bierz Nokię z Windowsem lub BB Z10 jak nie potrzebujesz multum aplikacji.
Napisz troszkę więcej o swojej sytuacji. Przede wszystkim budżet, może uda się wybrać coś optymalnego. Pchanie się teraz w stare telefony z androidem to samobójstwo.
^^ za to dowie się co to brak aplikacji :P (androidowe na BB to jakiś nonsense)
Moto G ma już potwierdzonego Androida L, tyle w kwestii "niepewności aktualizacji".
Niezależnie czego gość oczekuje od telefonu, w kategorii "około 500zł" będzie niemalże niemożliwe przebicie Moto G, ten telefon ma nieziemski stosunek ceny do bebechów i już w lutym pobił rekord najlepiej sprzedającego się smartphona Motoroli w historii - nie bez powodu.
@speedy24
Interesujące co piszesz, bo mam aktualnie zainstalowane ~20 androidowych aplikacji na Z10 i wszystkie chodzą bardzo dobrze. Najlepiej by było gdyby ludzie nie mający styczności z OS10 nie wypisywali bzdur.
speedy24 ---> za to dowie się co to brak aplikacji :P (androidowe na BB to jakiś nonsense
Co Ty powtarzasz jakieś legendy. Kiedyś taką legendą do dziś powtarzaną jest "Norton zamula", dzisiaj brak aplikacji na BB.
Wszystko co potrzebne do działania i użytkowania nowoczesnego telefonu masz zainstalowane fabrycznie, a jak chcesz coś więcej to bez problemów pobierasz ze sklepu. Co za mania jakaś patrzenia na sprzęt pod kontem miliona aplikacji. Po co to? Przecież większość to i tak śmiecie.
A co do moto G- obejrzałem w dwóch sklepach i zauważyłem, że można go kupić tylko bez ładowarki tylko z kablem ładującym. Czyli że tylko podładuje przez komputer/telewizor czy trzeba osobno dokupic adapter?
Dziewczyna od ponad połowy roku ma Galaxy Core Plus i nie narzeka. Wszystko działa bardzo dobrze :)
Nie pakuj się w żadne "galaxy core" i inne xperie E-śmiecie.
Jak już każdy napisał: Moto G i potem długo długo nic.
Oferta "Play" z abonamentem 50 zł Co zmienia postać rzeczy bo dochodzi xperia M2 i J
J to bardzo słaby sprzęt, a M2 ma specyfikację podobną do wspomnianego moto g, ale jak to sony nie ma "czystego" androida więc prędzej on będzie zamulać niż moto g.
Poważnie zastanów się nad moto g... mimo że faktycznie nie dają ładowarki (trzeba sobie dokupić, albo korzystać z dołączonej do innego smartfona) jest to telefon najszybszy w swojej klasie, do tego do tej pory ma świetne wsparcie i wszystkie aktualizacje na bieżąco.
Co do opinii że na innych platformach czy to BB10 czy telefonach z windows phone brakuje aplikacji to prawda jest taka, że są to liczby, a w praktyce większość ma swoje odpowiedniki, a jak nie ma to niedługo będą. Co z tego, że android ma ponad milion aplikacji jak połowa to "chińskie", bez jakiegokolwiek innego języka, a z pozostałych jest kilkaset dobrych, a reszta to ich kopie lepsze lub gorsze.
Przepraszam pomyliło się chodziło o xperie L ( nie wiem czy to coś zmienia)
Tu macie linka http://www.play.pl/telefony/Telefony_mnp/
Te telefony to do 300 zł uprzedzam żeby ktoś nie szarżował.
Z tanich Androidów tylko Moto G. Jeśli coś innego w podobnej cenie, to tylko Nokie z Windows Phone, np. Nokia Lumia 520 lub 635. Nie wiem jak się sprawuje BlackBerry, więc ich pominę milczeniem.
Sorry chłopaki ale nie potrzebuję smartfona (BB Z10) który nie ma natywnych aplkacji, nawet Spotify nie ma (prócz wersji na Andka). Lubię miec wybór to raz, a dwa że chce mieć NATYWNE aplikacje dla BB OS10 - to ze innym wystarcza nie oznacza że i mi będzie pasowało. Dla mnie BB skończyło się na modelu 9000 z OS 5.0 (9900 tez miałem ale bateria była gorsza niż w iPhonie + brak autofocus w aparacie).
Ale mnie nie musi nic zadowalać, 90% tych aplikacji działa tak jak na Androidzie albo i lepiej, bo nie na zamulonym systemie.
Może nie jest to taka znana marka ale zerknij sobie na ten Overmax:
http://www.skapiec.pl/site/cat/200/comp/9840159
Jak na tę grupę cenową ( w okolicach 400 zł) to lepszego jak na takie podzespoły raczej nie znajdziesz. Dobry aparat ( 8mpix), 4 rdzenie procesora oraz wyświetlacza 5 cali ( do męskiej kieszeni na pewno się znajdzie).
Chińczyk ale na przykład mój znajomy ma juz od prawie roku i nic sie z nim nie dzieje.
M2 zdecydowanie. Dodatkowo masz wygląd jak w Z2. ;)
Nie ma za co. Polecam się na przyszłość! ;)