Forum Gry Hobby Sprzęt Rozmawiamy Archiwum Regulamin

Forum: pierscien z rubinem- są tu jacyś złotnicy??

09.11.2012 21:07
Majszell
1
Majszell
40
Pretorianin
Image

pierscien z rubinem- są tu jacyś złotnicy??

Hey,
chciałabym znać przybliżoną wartość takiego pierścienia jak na zdjęciu.. powiedzmy ze jest podobny. próba złota 585 no i rubin w 2 wersjach proszę jeśli jest naturalny i jeśli jest syntetyczny.
Ten syntetyczny to pewnie z max 2000 zł co?

no i prócz tego mam jeszcze taki mały jak ziarnko grochu i tu też proszę o dwie wyceny syntetyczny i naturalny

09.11.2012 21:08
2
odpowiedz
zanonimizowany305250
161
Legend

A nie lepiej pójść do jubilera, który zrobi ci test próby, metalu i oceni wartość? Mi to zrobił za 1 zł - koszt kropli preparatu.

09.11.2012 21:13
Majszell
3
odpowiedz
Majszell
40
Pretorianin

teoretycznie tak.. ale pierścień kazał sobie zostawić i przyjść za jakiś czas to on sprawdzi...- chyba chciał coś zakombinować dlatego wolę się upewnić co do ewentualnej wyceny. no i tak naprawdę nie wiem jaki złotnik i gdzie jest najlepszy w szczecinie..., który prawdę powie i zrobi wszystko na miejscu przy mnie.

09.11.2012 21:13
😁
4
odpowiedz
Thun
179
Senator

Mój FireFox szacuje wagę złota na pół kilo, rozmiar kamienia na gigantyczny - jesteś miliarderem!

A serio.. Ty poważnie czy żartujesz? Co nam po próbie złota czy czymkolwiek skoro to tylko zdjęcie. Idź do jubilera i tylko on poda ci fakty. A nie forum w internecie... jeszcze żeby to było specjalistyczne ale tu?

Forum: pierscien z rubinem- są tu jacyś złotnicy??