Witam, jaki polecicie kurs od podstaw? Szukam czegoś darmowego, ewentualnie jeżeli jest tani i bardzo opłacalny to może być płatny.
W zależności do czego tak na prawdę chcesz wykorzystywać Photoshopa. Ja uczyłam się sama, poznając wszystkie jego funkcje od zera, ewentualnie książki czy przerabianie tutoriali których jest pod dostatkiem.
Oficjalny podręcznik kosztuje coś koło 80 zł nowy. Do CS6. Warto od niego zacząć.
Chyba zakupię ten podręcznik. Ale oprócz tego jakieś serie videotutoriali czy coś polecacie?
Biblia i jazda. Do tego, później, książki tematyczne. Efekty, montaże itp. Z tutorialami to samo. ogladasz, patrzysz czy ciekawy, potrzebny i potem bierzesz się za rozkładanie na czynniki pierwsze.
Sam Photoshop na swoim fp publikuje dużo fajnych rzeczy
Photoshop jest prosty jak bedziesz chciał się nauczyć to dasz rade pooglądaj troche video poradników (nie trwa to długo tylko podstawy w jeden dzień nawet sie nauczysz) i bedziesz ogarniał wiem ,bo sam tak zaczynałem ;)
Nauczenie sie wszystkich funkcji photoshopa zajmuje pare dni i zadne tegie ksiegi do tego nie sa potrzebne.
Tak jak Emsik pisal wpisz sobie w You Tube "photoshop basics ect" i sam sobie po kolei klikaj narzedzia i okna.
Opanowanie obslugi programu to nie problem czy to jest photoshop, Corel, sketchbook czy cokolwiek innego bo jak napisalem po paru dniach idzie ogarnac wszystko.
Wszystko zalezy od tworcy a nei narzedzia. To tak jakby sie pytal ktory olowek kupic zeby ladnie rysowac.
Ile czasu zajeloby zrobienie podobnego zdjecia http://goo.gl/kWB4r
Mam na mysli cienie, jasnosc i ten efekt na skorze.
zloteuszy -> Ale przecież tutaj już największa rolę odgrywają umiejętności fotografa oraz sprzętu jakiego używa.
każdy robi inaczej. wiekszosc mozna zrobic przy samym wywolywaniu z rawa - podciaganie swiatel i cieni na wybranych fragmentach, przejzystosc, a poza tym zabawa z mieszaniem kanałów na nakładce
>>> zloteuszy
Polecam zapoznac sie z terminem "HDR photography" ;)