PGA 2015 już zakończone. Byliście? Jakie macie wrażenia? Ja byłem wczoraj i dzisiaj i ogólnie wrażenia raczej pozytywne. Bawiłem się lepiej niż rok temu, udało mi się nawet wygrać koszulkę, DLC do Euro Track Simulatora i numer Pixela w turnieju jakiejś gierki z Pegazusa :P Właśnie te turnieje na tzw. "Małej scenie PGA" z indyków i retro gier były jedną z fajniejszych rzeczy na tych targach. Na stanowiskach Xboxa One można było pograć we Forze i Tomb Raidera, a na stanowisku Nintendo m.in. Mario czy Xenoblade Chronicles. Sony oficjalnie znowu nie było, ale było kilka stanowisk PS4 z Fifą 16 i jakiś sklep ze zmodyfikowanymi padami udostępnił jedną konsolę z bodajże BF-em 4. Dobrze, że tę imprezę "gwiazd jutjuba" zrobili w osobnym pawilonie, dzięki czemu kolejki i ogólny tłok były jakby trochę mniejsze. Były też przeróżne większe turnieje w Lola i CS:GO, ale to mnie nie interesowało. Pojawiły się również stanowiska z mangowymi duperelami typu przypinki, poduszki, koszulki itp. - tego rok temu nie było.
Jakbym miał wolny weekend, to bym wpadł.. Fajna alternatywa.
Kto z gwiazd jutuba był?
Kim jest skkf, jdobrowsky i ctsg?
Za dużo ludzi było na tych targach, w sobotę była masakra, dokładnie jak rok temu. Ale wrażenia pozytywne, złapałem 2 smycze i czapke NVIDII którą spalę bo mam Radka :P Z jutuberów widziałem skkf, jdobrowsky, izak, rojo, ctsg i grabe.
Był także prywatnie NrGeek, ale niestety nie udało mi się go znaleźć :(
Pioras - a widzisz, dzisiaj już było o wiele mniej ludzi.
Przy okazji: jak ktoś korzysta ze sklepu Kinguin, to, o ile dobrze pamiętam, po wpisaniu kodu ILOVEPGA dostanie 10% zniżki.
Fajno było ja sie obłowiłem koszulke z napisem "Die For Emperor or Die Trying" kupiłem i kupić Nintendo WiiU zamierzam i wątek o tym już na forum napisałem. I dziwnym językiem pisze ze zmęczenia. Jednym słowem Wspaniale! :)
Dennoss a byłeś tylko dzisiaj czy wczoraj też? Kumpel się mnie pytał czy w niedziele jest to samo co w sobotę czyli tyle samo wystawców czy mniej i sam się zastanawiałem nad tym.
Teraz żałuje że żadnej koszulki na pamiątke nie kupiłem. Miałem oficjalną koszulkę targów kupić ale wydawała się tandetna. Teraz się zastanawiam czy nie jechać teraz w sobotę do Warszawy na WGW, tylko ciekawe ile tam ludzi będzie.
Pisałem w pierwszym poście, że wczoraj i dzisiaj. Stanowiska były raczej te same, a przynajmniej ja nie zauważyłem, by coś się zmieniło. Jedynie cosplayerów było mniej niż w sobotę :P
Byłem w tym roku pierwszy raz na PGA zobaczyć z ciekawości jak to wszystko wygląda. Wrażenie ogólnie dobre, w sobotę było dosyć tłoczno a w niedzielę można już było spokojnie chodzić pomiędzy stanowiskami i halami. Cała ta impreza mogła by się odbyć bez tych youtuberów/streamerów ale wiadomo wtedy byłoby mniej "zwiedzających" co się wiąże z mniejszymi przychodami z imprezy ;) Czasami panował istny harmider bo speakerzy z różnych stanowisk przekrzykiwali się wymyślając różne rozdawnictwa i rzucali gadżetami w publikę.
Przyjadę za rok porównać swoją opinię. Do zobaczenia:)