Kumpela siostry studiuje biochemię .Jej nauczyciel od tego przedmiotu tłumaczył im taką ciekawostkę.
Człowiek jest źródłem energi, i może tą energię w odpowiedni sposób przekazywać innym.
Mówił że jeśli polewa się alkohol ( dajmy na to wódkę) lewą ręką i pije też lewą ręką to człowiek szybciej się upije ( niejako energia nalewającego "wzmocniła" alkohol ) .
Tak samo jak nalewa się alko "od góry" t.j trzymając butelkę na dłoni (kelnerzy w podobny sposób nalewają wino i szampana).
Teoria mnie zaciekawiła (oczywiście nie próbowałem), czy jest prawdziwa ? Nie wiem,ale biorąc pod uwagę że dziewczyna jest mądra to myślę że to jest możliwe.
Słyszeliście o tym ?
kelner tak trzyma byś etykietę widział, chyba
bzdurna teoria jak kalendarz majów
spoiler start
jestem na NIE
spoiler stop
A jak naleje prawą a wypije lewą to co się stanie?
[3] Energia się zrówna i nigdy się nie opijesz.
Kwestia lania lewą ręką jest u nas często poruszana podczas picia wódki, nie z powodów energii, ale zwykłych przesądów. Jestem mańkutem, polewam i piję z lewej, nieraz się próbowało prawicą lać i pić, bez różnicy.
0/10
Energie przez telewizor tez kiedys przekazywali ale do wody.
To zależy, czy ktoś ma ciepłe czy zimne dłonie oraz jak długo trzyma butelkę.
spoiler start
Nauczyciel delikatnie zasugerował twojej znajomej, że to nie jest profil dla niej.
spoiler stop
Dawien dawna robilem wszystko prawa, od jakiegos roku polewam prawa, a kieliszek zawsze trzymam w lewej rece, a klepie tak samo. Teoria obalona - dziekuje, dobranoc.
A ta energia to tylko do upijania się służy, czy może też leczyć?
Bo coś mi się wydaje że nauczyciel to on jest ale nie od biochemii tylko od alkoholizmu (własnego) :)
[12] Z tego co kojarzę, to najprostszy przykład "przekazywania energi " .
do tego przekonałą Predi2222 do tego.
W którym miejscu napisałem że w to wierze ?
[10]
Fakt, nauczyciel pewnie z durnej studentki robił sobie jaja. A ona uwierzyła, do tego przekonałą Predi2222 do tego.
nie moge, jak w ogole mozna brac powaznie teorie o przekazywaniu energii alkoholowi
To jest prawda. Musi zostać spełniony tylko jeden warunek - polewać musi Zbyszek Nowak
http://www.youtube.com/watch?v=3ePLx6Pu2-8