Witam jestem tu nowy.chialem kupic sobie battlefielda 4 na ktorego dlugo zbieralem.W koncu kupilem i okazalo sie ze brakuje mi 1zł.Czy mogl by ktos mi dac 1zł.Będe bardzo wdzieczny .Proosze.Bardzo dlugo zbieralem :( Jestem uczciwy chce tylko 1 zl.Nie jestem jakis bogaty dlatego wiem ze innym tez moze sie w zyciu niepowodzic i nie kradne !!
błoto21344 ---> no masz stary problem, bo takich żebraków ja ty jest tu masę i już wiele lat temu ludzie przestali im pomagać. A jak nie masz pieniędzy to po prostu nie zagrasz.
To teraz wystarczy, że pójdziesz do sklepu i kupisz kartę za 20 zł. Nie musisz dziękować za radę.
no ale wiesz to tylko 1zl to nie jest duzo kasy.jakbys mogl to dalbys mi ??.ja nie kradne naprawde
Ale na komputer, który uciągnie BF4 masz, tak? Na łącze internetowe też?
Wybacz, raczej nie znajdziesz naiwnego. Dziennie pojawia się kilka takich próśb.
Poczekaj aż będzie jakaś promocja i wtedy kupisz taniej. Poza tym BF4 jest słaby, kup coś innego.
Umyj ojcu samochód. Na pewno da te 20pln. Użyjesz 1pln, a 19 zostanie na inne zakupy. Problem solved.
Art. 58. § 1. Kto, mając środki egzystencji lub będąc zdolny do pracy, żebrze w miejscu publicznym,
podlega karze ograniczenia wolności, grzywny do 1.500 złotych albo karze nagany.
§ 2. Kto żebrze w miejscu publicznym w sposób natarczywy lub oszukańczy,
podlega karze aresztu albo ograniczenia wolności.
http://karne.pl/wykroczenia.html
no wez mnie nie strasz ja przeciez tylko sie pytam a nie nalegam poniewaz zalezy mi i tyle .
błoto21344 ---> nikt ci nie da pieniędzy, bo tak jak ci napisałem takich osób żebrzących o grosze jest cała armia, ale jak chcesz możemy cię jeszcze trochę pomęczyć.
tylko ze ja nie kupowalem sobie komputera i internetu bo to rodzice robili
No dobra przekonałeś mnie, wysłałem ci.
To znaczy piszesz, ze to rodzice zmuszaja cie do zebractwa?
Art. 104. Kto skłania do żebrania małoletniego lub osobę bezradną albo pozostającą w stosunku zależności od niego lub oddaną pod jego opiekę, podlega karze aresztu, ograniczenia wolności albo grzywny.
hahahha nie zmuszają bo od nich juz wziolem i okzalo sie ze brakuje mi 1zl na paysafcardzie i tak to bym musia kupowac jeszcze raz paysafcard za 20zl ale nie mam juz kasy i dlatego pisze zeby ktos mi dal 1zl
napisalem na forum poniewaz zobaczylem na innych forach ze im dają te pare groszy jak brakuje wiec pomyslalem ze mi tez dadzą